KAKO POBEDITI DEPRESIJU,OCAJ I SPRECITI LECENJE HRANOM?
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99
Re: KAKO POBEDITI DEPRESIJU,OCAJ I SPRECITI LECENJE HRANOM?
Mogu vam reci da sam se u zadnjih nedelju dana malo pogubila u svojim kalorijama... Imala opet nekih licnih problema i nervoza i vec sam zelela da posegnem za brdo hrane.Znate onu zelju da samo jedete i da ne prestajete koja se pojavljuje u depresiji.... Opet me obuhvatila ista ta zelja i pozelela sam da pojedem ceo frizider... Nekome je to jadno i meni je ali to je jace od mene i vuce me u nepovrat.... I ja uzela po prvi put za tri meseca dijete da se najedem onako ljudski... Al avaj ja prvo sve to izmerila kad vec idem da jedem da znam i koliko sam pojela. I krenula ja parce hleba malo ovoga malo onoga i ne ide dalje. Muka mi znam taj signal da je stomak pun. Ja bacim opet to sto je ostalo izmereno a sto nisam pojela i izmerim opet hranu i nisam mogla da verujem.Sve kada sam uracunala bilo je 368 kcal... Pocela sam da se smejem jer neznam sta sam zapravo pokusavala da uradim... Smatram da je to znak da ne prestajem i da se i dalje borim. Jer sam pre za smirivanje i prevazilazenja problema pojela i do 1500kcal po jednom obroku a sada sam jedva pojela tih 368 kcal.Pa vi vidite koji je to napredak. Koliko sam tada za maltene jedan obrok pojela sada toliko pojedem za ceo dan. I nisam posustala i dalje merim kalorije i dalje smatram da je ovo dobar nacin za borbu protiv masnih naslaga. A sledeci put necu dozvoliti takav peh da upadnem u iskusenje.
LJUDI SU CUDO,ZATO IM SE I CUDIMO...
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Nasla sve, hvala...
Ako te sta jos intresuje u vezi svega ovoga slobodno pitaj ja sam tu da te posavetujem.Srecnoooooo 

makce svaka ti cast. u tome se nekako ogledala i moja teorija. ja sam malo mladji i plus na to ne treba mi dijeta ali ovo je mozda jedno od najbitnijih stvari danasnjice i buducnosti vezano za ljudsko zdravlje i koristicu svaku priliku da pomognem ljudima i "napravim im "dijetu"". ovo sam rekao dijetu kako bi mozda doslo i do placebo efekta kod njih, jer kako mi se cini to vise deluje od pomena reci zdrava ishrana.
Naravno svi smo tu da pomognemo kako sebi tako i drugima koji prihvataju ovakav nacin ishrane... Ovo se puno razlikuje od drugih dijeta jer se ovim nacinom ne uskracuju odredjene namirnice nago se ogranicavaju iste. Ne kazem da ostale dijete ne dovode do rezultata naprotiv dovodi svaka dijeta do rezultata neka vise naka manje sve zavisi od truda,vlastitog organizma i drugih faktora... Ali veliko je pitanje koliko te dijete gde se uskracuju odredjene namirnice koliko one narusavaju zdravlje...? Jer organizmu su potrebne sve vrste namirnica u odredjenim kolicinama da bi on bio zdrav i da bi funkcionisao kako treba. I sto u danasnjici svi traze jeste da je dijeta jednolicna brza i efikasna... Ova dijeta nije brza nije jednolicna ali je bar po meni jako efikasna. I sto mi je najbitnije ne moram da kupujem odredjene po obicaju skupe namirnice za dijetu.
Makce draga sve sam pogubila sto si mi poslala na e-mail.Kupila sam vagicu ali sve sam izgubila,mesto da sam ga sacuvala ja sam ga izbrisala greskom.Makce koliko si do sada izgubila?
Ako imas koliko koja hrana ima please posalji mi opet.Saljem ti moj e-mail na privatnu poruku.Imam tvoju save ali ne znam koja je....
Ljubim te.......
Ako imas koliko koja hrana ima please posalji mi opet.Saljem ti moj e-mail na privatnu poruku.Imam tvoju save ali ne znam koja je....
Ljubim te.......
Makce pojela sam samo za dorucak 155 grama leba,jedan paradaiz,proprzene slanine
i dve kasikice sira za mazanje
Makce inace nikada ne doruckujem i vidi sada koliko pojedoh.Kada sam jela onda sam izmerila leb.
To su manje okrugle teze 'zemicke"sa rupom na sredini i zovu se BAGELS.........pise da jedan bagel ima 85 grama i da je to 220 kalorija,a ja pojedo dva
Makce da li je onda 50 grama jedno parce leba odprilike?
Pa kaku cu se zasititi od samo malo leba
Pa ja onda za dorucak pojedo samo 440 kalorija u hlebu i 38 paradaiz a gde je sir
Nije ni cudo sto mi se kile lepe,uh.........bas ti Makce hvala na predlogu za vagicu i ovoj temi ja sada tek vidim sta trpam u stomak....
Pozdrav za sve

Makce inace nikada ne doruckujem i vidi sada koliko pojedoh.Kada sam jela onda sam izmerila leb.
To su manje okrugle teze 'zemicke"sa rupom na sredini i zovu se BAGELS.........pise da jedan bagel ima 85 grama i da je to 220 kalorija,a ja pojedo dva

Pa ja onda za dorucak pojedo samo 440 kalorija u hlebu i 38 paradaiz a gde je sir

Nije ni cudo sto mi se kile lepe,uh.........bas ti Makce hvala na predlogu za vagicu i ovoj temi ja sada tek vidim sta trpam u stomak....
Pozdrav za sve
-
- Stalni član
- Kontakt:
Pocela sam juce sa brojanjem. Nego imam jedno pitanje. Na sajtu http://kadvolim.com/?q=minus stoji Godine života Žene: RMR (kalorija/danu) 30 – 60 8.7 × težina (kg) + 829 sto je kod mene nekih 1360
Ako broj kalorija koje potrošim dnevno izracunam kako je tamo dato = RMR × Faktor Aktivnosti
1360x1.4 (imam malo dete pa trckam za njim po parku, setamo, sredjujem kucu i sl.) onda je to 1903.
Dakle ako od toga oduzmem 500 to je oko 1400 cal sto je recimo mislim ok.
E sad na sajtu * postoji drugo racunanje.
BMR = 1335 BMI = 24,7 (Normalna težina) Cifre su slicne, ali ovde kazu da je to br. kalorija koliko mi je potrebno da odrzavam tezinu a ne da smrsam (sto bih znacilo ako bi smanjila za 500 - to bi bilo samo 835 cal). Iskreno mislim da je to rigorozno i da to mozda moze da se izdrzi jako(jako) kratko vreme, ali telo ne moze zdravo da funkcionise sa 835 cal, bez obzira dal je cilj mrsavljenje ili bilo sta drugo. Na istom sajtu sam inace nasla da nije preporucljivo uopste se spustati ispod 1200 cal dnevno.
Druga nedoumica, zasto je razlika u kalorijama ako je jaje bareno ili ako je recimo przeno? Ja jaje przim u teflonu bez ikakvog dodatka masnoce, pa me to zbunjuje. Isto tako zbog svoje bolesti lakse varim beli hleb, ali ga uvek prepecem (dakle moja zemicka uvek zavrsi u tosteru) 100 gr belog tosta ima 297, hleb pšenični beli 234,dvopek od belog hleba 354. Koju sad vrednost da racunam?
Ako broj kalorija koje potrošim dnevno izracunam kako je tamo dato = RMR × Faktor Aktivnosti
1360x1.4 (imam malo dete pa trckam za njim po parku, setamo, sredjujem kucu i sl.) onda je to 1903.
BMR = 1335 BMI = 24,7 (Normalna težina) Cifre su slicne, ali ovde kazu da je to br. kalorija koliko mi je potrebno da odrzavam tezinu a ne da smrsam (sto bih znacilo ako bi smanjila za 500 - to bi bilo samo 835 cal). Iskreno mislim da je to rigorozno i da to mozda moze da se izdrzi jako(jako) kratko vreme, ali telo ne moze zdravo da funkcionise sa 835 cal, bez obzira dal je cilj mrsavljenje ili bilo sta drugo. Na istom sajtu sam inace nasla da nije preporucljivo uopste se spustati ispod 1200 cal dnevno.
Druga nedoumica, zasto je razlika u kalorijama ako je jaje bareno ili ako je recimo przeno? Ja jaje przim u teflonu bez ikakvog dodatka masnoce, pa me to zbunjuje. Isto tako zbog svoje bolesti lakse varim beli hleb, ali ga uvek prepecem (dakle moja zemicka uvek zavrsi u tosteru) 100 gr belog tosta ima 297, hleb pšenični beli 234,dvopek od belog hleba 354. Koju sad vrednost da racunam?
Tvoja tezina nije tako velika kao moja ali ja sam svoj RMR merila po sajtu koji sam navela i meni je to dalo racunicu koliko kalorija sam od prilike unosila dnevno, prema tome da sam smanjila za 500 kalorija to bi bilo oko 2300 kalorija dnevno sto mi je malo previse.Kada sam pojela toliko i bilo mi je previse.Onda sam na drugim sajtovima trazila i nasla da je od 1200-1500 normalan unos kalorija kod osoba sa uobicajnom kilazom i tako da sam krenula od 15oo kcal.To sam navodila u postovima vise puta zbog cega i zasto sam krenula s toliko kalorija dnevno.Nisam se pokajala sto sam smanjila na toliko jer mi je to bilo potaman a za 3ipo meseca sam skinula 22 kg sada imam 93 a imala sam 115. Vrlo sam zadovoljna.Medjutim kao sto kazes nesto vise od 800 kcal dnevno je premalo i tako ne bi trebala da jedes jer time neces postici nista. Nego preporucujem ti da jedes 1200kcal dnevno to ti je granica a s obzirom da tebi verovatno ne treba puno kilograma da smanjis nece ti biti nikakav problem.Samo sto nemoj odma da ocekujes neznam ni ja kakve rezultate i ako imas vagu za telesnu tezinu kod kuce prvi mesec je nemoj koristiti.Izmeri se samo da vidis koja ti je pocetna kilaza a onda se izmeri istog dana ali sledeci mesec.To merkanje svakodnevno jako negativno utice na pocetak dijete jer svi ocekuju brze rezultate i kad ne vide da nedeljno ne mrsave bar po kilogram onda se razocaraju i odustaju... Mada sve je to u psihi.Ja sam prvi mesec skinula 10 kg mada ti verovatno neces odmah toliko jer je tvoja tezina mnogo manja ali zato i ako smrsas do 5 kg to je veliki i pravi napredak.Dea napisao:Pocela sam juce sa brojanjem. Nego imam jedno pitanje. Na sajtu http://kadvolim.com/?q=minus stoji Godine života Žene: RMR (kalorija/danu) 30 – 60 8.7 × težina (kg) + 829 sto je kod mene nekih 1360
Sto se tice jaja ako pise przeno to je verovatno navedeno za przeno na ulju.Ako ne koristis ni kap ulja jaje ima istu kalorijsku vrednost kako kuvano tako i przeno na teflonu bez ulja.
Da Ontario 50 gr hleba ti je oko 1 deblje ili 2 tanja parceta obicne vekne belog hleba.Preporucujem ti da uzmes francuski hleb to je onaj duguljast znas koji ne? Naseckas na kriske jes da su male kriske ali ces ih imati bar 5 komadica i to ce te zavarati da si pojela puno.Slaninu izbaci bar za pocetak dijete ili uzimaj samo 10-20 grama. Sir namaz jedi tako 20gr a kravlji obican mozes i do 50 gr. Uzimaj oko 150-200gr paradajza.Uz to uzimas oko 30-50 gr salame,pastete ili virsli ali preporucujem ti da to bude od pileceg mesa te su najukusnije a i najmanje ima kalorija.I jedno kuvano jaje.Sustina u svemu tome je ta sto trebas da sto vise kombinujes i jedes raznovrsno i tek kada krenes da jedes po tom rezimu shvatices koliko je to super a sa mnogo manje kalorija nego kad jedes samo 2-3 namirnice za jedan obrok.ontario napisao:Makce pojela sam samo za dorucak 155 grama leba,jedan paradaiz,proprzene slanine![]()
![]()
i dve kasikice sira za mazanje
![]()
![]()
![]()
To su manje okrugle teze 'zemicke"sa rupom na sredini i zovu se BAGELS.........pise da jedan bagel ima 85 grama i da je to 220 kalorija,a ja pojedo dva![]()
![]()
![]()
Pa ja onda za dorucak pojedo samo 440 kalorija u hlebu i 38 paradaiz a gde je sir![]()
![]()
![]()
Pozdrav za sve
Uzmes tanjir izmeris i izracunas sta bi mogla da pojedes za jedan obrok i sve stavljas u taj tanjir naseckas paradajz i hleb i sir i sve ostalo i onda pogledas i videces da je tanjir pun puncat kao i ovako kada jedes nesto sta ja znam kuvano ili tako.Videces da to nije malo hrane samo sto ima manje kalorija i ogranicavas se. To je dobra fora ja tako radim pa nikome nije jasno zasto ja uvek imam pun puncat tanjir a mrsavim.A tako isto i sa ruckom Stavim oko 50 gr domaceg pomfrita 50gr snicli-svinjskih ( ili 100 gr piletinetine) 200 gr neke salate ali bez ulja i bez nekih pikantnih preliva i 30 gr hleba.Nakon toga pojedem 10 gr cokolade a pre toga naravno tanjir supice... I to mi je ok. Poenta je da jedes sve sto imas ali od 10-20 grama jako kaloricno do 100-150 grama malo kaloricno.A to uz tablice vidis koje su jako a koje manje kaloricne namirnice pa prema tome lepo i raznovrsno kombinujes.Trenutno imam 93kg znaci 22kg manje... Poooooooz i sa srecom.

-
- Stalni član
- Kontakt:
Makce, znam ja da ce kod mene ici sporije (uvek je tako kada treba da skines manji br. kg). Iskreno iako spadam u normalnu tezinu, ja mislim da niti tako izgledam niti se tako osecam. Ugojila sam se za par meseci 6 kg. Znaci oni su visak koji imam od uobicajne kg, a imala sam i onako recimo jedno 5 kg vise. Znaci kada bi sad silazila na neku idealnu kilazu to bi bilo nekih 10-12 kg manje. Ali takve iluzije ne gajim. Samo bih htela moju staru kilazu. Osecam se u poslednje vreme tesko, lenjo, umorno, spava mi se stalno. Mislim da je sve to najvecim delom od kilaze. Mala sam i moje telo to nosi, ali se buni.
Mislim da mi je sa umerenom fizickom aktivnosti (uz dvogodisnje dete nema sedenja ceo dan), 1200/1300 cal ok. Pa ako bude i 1-2kg za prvi mesec bicu zadovoljna. Generalno moram reci sa tim br. kalorija ima sta da se jede. Najteze mi pada sto ne grickam vise izmedju obroka i sto ne pijem sokove.(to su mislim pored uvecane kolicine obroka glavni krivci za kg).
Ovako je izgledao moj danasnji dan:
Dva jaja 109 gr 180 cl
Hleb 30gr 70 cl
Jogurt 2.5dl(neki turski dosta razredjen, ali ukusan) 90cl 340cl
Uzina 259 ml mleka 120cal
Rucak 200 gr pirea 200 cal
Belo meso(bez ulja)150 gr 174 cal
Paradajz 20 gr 4 cal
Ukupno: 378
Mede 15 gr 51,5 cal
Cokoladica 5 gr 20 cal
Cokolada 70cal
Sokic (dva gutljaja bukvalno) 10 cal
Ukupno 150
I imam fore jos nesto da gricnem kad malo ode na spavanje, jer sam postala nopcobdija. Ali necu nista posle 23h.
Bravo za izgubljene kg. Moja seka bi mogla poci tvojim stopama.Moracu da je ubedim da krene i ona sa brojanjem.
Mislim da mi je sa umerenom fizickom aktivnosti (uz dvogodisnje dete nema sedenja ceo dan), 1200/1300 cal ok. Pa ako bude i 1-2kg za prvi mesec bicu zadovoljna. Generalno moram reci sa tim br. kalorija ima sta da se jede. Najteze mi pada sto ne grickam vise izmedju obroka i sto ne pijem sokove.(to su mislim pored uvecane kolicine obroka glavni krivci za kg).
Ovako je izgledao moj danasnji dan:
Dva jaja 109 gr 180 cl
Hleb 30gr 70 cl
Jogurt 2.5dl(neki turski dosta razredjen, ali ukusan) 90cl 340cl
Uzina 259 ml mleka 120cal
Rucak 200 gr pirea 200 cal
Belo meso(bez ulja)150 gr 174 cal
Paradajz 20 gr 4 cal
Ukupno: 378
Mede 15 gr 51,5 cal
Cokoladica 5 gr 20 cal
Cokolada 70cal
Sokic (dva gutljaja bukvalno) 10 cal
Ukupno 150
I imam fore jos nesto da gricnem kad malo ode na spavanje, jer sam postala nopcobdija. Ali necu nista posle 23h.
Bravo za izgubljene kg. Moja seka bi mogla poci tvojim stopama.Moracu da je ubedim da krene i ona sa brojanjem.
Drage ja sada imam pitanje za vas????
Kada kuvam recimo paprikas koliko smem da pojedem?
Kupus sa mesom?
Pasulj?Maune?Grasak sa mesom?
Molim vas pomozite mi jer sam sva zbunjena.
Znate za nasa jela,supice,mljeveno meso,podvarke i znaci svu nasu hranu.
Kako onda da merim Makce?
Kada se sve skupa skuva kako cu onda da racunam,znas sta hocu da te pitam sreco?
Dea znaci 200gr pirea je 200 kalorija?
Makce draga bas ti hvala na savetima i javljanju.Ja ne znam kako da pocnem sutra
jedino da za pocetak kopiram nekoga od vas.Dea mi je dala ideju,nismo iste po kalorijama ali da bar znam otprilike.
Makce jedva cekam da mi posaljes tablicu.
Da li je i vama bio tezak pocetak?
Ja sam nasla neku tablicu sto je Dea preporucila ali sve je u 100 grama,nije problem ali nema recimo pirea nego pise....
100 grama kuvanog krompira bez masnoce je 85 kalorija.
Znaci Dea ti si racunala margarin sto stavis i mleko jel tako?
Pomagajte sutra pocinjem,bas sam zbunjena.....
Poljubac
Kada kuvam recimo paprikas koliko smem da pojedem?
Kupus sa mesom?
Pasulj?Maune?Grasak sa mesom?
Molim vas pomozite mi jer sam sva zbunjena.
Znate za nasa jela,supice,mljeveno meso,podvarke i znaci svu nasu hranu.
Kako onda da merim Makce?
Kada se sve skupa skuva kako cu onda da racunam,znas sta hocu da te pitam sreco?
Dea znaci 200gr pirea je 200 kalorija?
Makce draga bas ti hvala na savetima i javljanju.Ja ne znam kako da pocnem sutra

Makce jedva cekam da mi posaljes tablicu.
Da li je i vama bio tezak pocetak?
Ja sam nasla neku tablicu sto je Dea preporucila ali sve je u 100 grama,nije problem ali nema recimo pirea nego pise....
100 grama kuvanog krompira bez masnoce je 85 kalorija.
Znaci Dea ti si racunala margarin sto stavis i mleko jel tako?
Pomagajte sutra pocinjem,bas sam zbunjena.....

Poljubac
Maki ja sam sada malkice merila za veceru,kazi mi da li valja?
Svaki obrok treba da mi bude oko 500 kalorija,mislim 3 glavna obroka i jos imam mesta za 100 kalorija sto moze biti voce.
50 grama leba-100 kalorija
100 grama rize -370 kalorija
100 grama skrimpi-91 kalorija
ukupno:561 kalorija
Maki posto sam dinstala skrimp na luku sa malo ulja ja to nisam racunala,kako cu to izracunati jer ne kuvam samo za sebe hranu?
Mozda bih trebala
Koliko ti pojedes po jednom obroku kalorija?
Verovatno varira ali hocu da te pitam jer smo ja i ti skoro iste tezine.
Cmokkkkkk
Svaki obrok treba da mi bude oko 500 kalorija,mislim 3 glavna obroka i jos imam mesta za 100 kalorija sto moze biti voce.
50 grama leba-100 kalorija
100 grama rize -370 kalorija
100 grama skrimpi-91 kalorija
ukupno:561 kalorija
Maki posto sam dinstala skrimp na luku sa malo ulja ja to nisam racunala,kako cu to izracunati jer ne kuvam samo za sebe hranu?
Mozda bih trebala

Koliko ti pojedes po jednom obroku kalorija?
Verovatno varira ali hocu da te pitam jer smo ja i ti skoro iste tezine.
Cmokkkkkk

Dea imas li tablicu kalorija od Maki?
Ja sam nesto prepisala sa onog sajta sto si poslala
Ja sam nesto prepisala sa onog sajta sto si poslala
-
- Stalni član
- Kontakt:
Koristim tablice na ovim forumima.
Tamo imas i kalorijsku vrednost pire krompira, a vidim ima i dosta gotovih jela.
http://www.* REKLAMA */tablice/voce.htm
http://www.*/modules/namirnice/
http://kadvolim.com/?q=kalorije
Upravo sam otkrila da moja kuhinjska vaga ima i tu funkciju da pokazuje calorije, ali ne mogu da nadjem uputstvo, da vidim sta je gde na listi. No, valjda nisam bacila...
Jel Cola Zero stvarno nema kalorija kao sto na njoj pise? Znam da je nezdrava ali cisto da znam kad naleti kriza....
Tamo imas i kalorijsku vrednost pire krompira, a vidim ima i dosta gotovih jela.
http://www.* REKLAMA */tablice/voce.htm
http://www.*/modules/namirnice/
http://kadvolim.com/?q=kalorije
Upravo sam otkrila da moja kuhinjska vaga ima i tu funkciju da pokazuje calorije, ali ne mogu da nadjem uputstvo, da vidim sta je gde na listi. No, valjda nisam bacila...
Jel Cola Zero stvarno nema kalorija kao sto na njoj pise? Znam da je nezdrava ali cisto da znam kad naleti kriza....