KAKO POBEDITI DEPRESIJU,OCAJ I SPRECITI LECENJE HRANOM?
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99
Re: KAKO POBEDITI DEPRESIJU,OCAJ I SPRECITI LECENJE HRANOM?
Danas sam se merila i imam 92,7kg i jako sam srecna jer kada sam se merila pre 2nedelje imala sam 93,5. Ja sam pocela dijetu negde 18 juna i tada sam imala 115 kg a sada vec prelazim na 92. Znaci to je 23kg za 4 meseca. Smanjila sam opet kalorije na 1200 dnevno jer mi trenutno tako najvise prija od 1500 mi je opet bilo muka i osecala sam se kao pre naduto pa sam opet smanjila na 1200 i opet mi prija.
Ontario kreni da radis ono sto najvise volis i sto te usrecuje. Ako volis uz to i da pises zapisuj svoje utiske i probleme i osecanja negde u svesku i to jako pomaze. Ako imas basticu ili ako si u stanu a volis cvece bavi se njime. Ako imas neki hobi kreni da ga praktikujes aktivnije.Ako volis da citas idi do biblioteke i citaj tamo to ce ti prijati da se vise pokrenes i da budes medju ljudima. Moras da izbacis iz glave to da si ruzna i debela i da se vratis medju ljude jer ovako ti nista ne vredi. Uzmi i svako jutro prosetaj do parka pa makar i sama.U pocetku ces se osecati bez veze dok budes mislila kako te svi gledaju ali svakim danom ce ti biti sve prijatnije i prijatnije jer ces poceti da uzivas u setnji a manje ces razmisljati na to dal neko gleda na tebe ili ne. U pocetku je jako mrsko pokrenuti se ali covece zivot je svuda oko nas a mi da se zatvaramo medju 4 zida je besmisleno. Svako zeli da zivi bez obzira bio on debeo ili mrsav,svi smo mi ljudi i svi treba da uzivamo u zivotu.
Ontario kreni da radis ono sto najvise volis i sto te usrecuje. Ako volis uz to i da pises zapisuj svoje utiske i probleme i osecanja negde u svesku i to jako pomaze. Ako imas basticu ili ako si u stanu a volis cvece bavi se njime. Ako imas neki hobi kreni da ga praktikujes aktivnije.Ako volis da citas idi do biblioteke i citaj tamo to ce ti prijati da se vise pokrenes i da budes medju ljudima. Moras da izbacis iz glave to da si ruzna i debela i da se vratis medju ljude jer ovako ti nista ne vredi. Uzmi i svako jutro prosetaj do parka pa makar i sama.U pocetku ces se osecati bez veze dok budes mislila kako te svi gledaju ali svakim danom ce ti biti sve prijatnije i prijatnije jer ces poceti da uzivas u setnji a manje ces razmisljati na to dal neko gleda na tebe ili ne. U pocetku je jako mrsko pokrenuti se ali covece zivot je svuda oko nas a mi da se zatvaramo medju 4 zida je besmisleno. Svako zeli da zivi bez obzira bio on debeo ili mrsav,svi smo mi ljudi i svi treba da uzivamo u zivotu.
LJUDI SU CUDO,ZATO IM SE I CUDIMO...
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Pa evo sutra je dve nedelje od kako sam krenula, otislo je 1,400 gr. Uz to ja nemam veliki visak (do stare kilaze sam imala 6 a do zeljene 10) pa sam mislila da ce skidanje biti mnogo sporije.
Meni su najkriticniji vikendi kada smo svi kuci ili kad imam goste. Posto volim da kuvam i spremam ja tad najvise brljam. Recimo juce sam pojela dve slane i dve slatke palacinke, ali su slane bile za rucak a slatke za veceru i nisam pored toga nista drugo jela. Trudim se kada preko dana preteram da izbacim veceru.
Mislim da su ovi moji kalorijski kiksevi ispravljeni vecom potrosnjom kalorija nego sto sam prvobitno racunala. Ne znam dal i stres trosi kalorije, ali ja sam danas uz svoje dete po tome sagorela sve sto sam pojela (stigli smo i do hitne pomoci).
Moj dragi koji je inace vitak (a moze da pojede vola - kako mu zavidim) ako se slucajno ugoji kilo-dva odmah to sanira. To mi je u pocetku bilo cudno, ali iskreno sad vidim da je to pravi nacin. Bolje sanirati sto ranije.
Moja zenska strana familije ima dosta problema sa kg, ali se one time uopste ne bave i meni je zbog toga zao. Mozda ce im moj primer dati ohrabrenje da se i one bace na ovako nesto.
Meni su najkriticniji vikendi kada smo svi kuci ili kad imam goste. Posto volim da kuvam i spremam ja tad najvise brljam. Recimo juce sam pojela dve slane i dve slatke palacinke, ali su slane bile za rucak a slatke za veceru i nisam pored toga nista drugo jela. Trudim se kada preko dana preteram da izbacim veceru.
Mislim da su ovi moji kalorijski kiksevi ispravljeni vecom potrosnjom kalorija nego sto sam prvobitno racunala. Ne znam dal i stres trosi kalorije, ali ja sam danas uz svoje dete po tome sagorela sve sto sam pojela (stigli smo i do hitne pomoci).
Moj dragi koji je inace vitak (a moze da pojede vola - kako mu zavidim) ako se slucajno ugoji kilo-dva odmah to sanira. To mi je u pocetku bilo cudno, ali iskreno sad vidim da je to pravi nacin. Bolje sanirati sto ranije.
Moja zenska strana familije ima dosta problema sa kg, ali se one time uopste ne bave i meni je zbog toga zao. Mozda ce im moj primer dati ohrabrenje da se i one bace na ovako nesto.
Makce sve si upravu sto pises.Lakse je kada te neko razume ko je kao ti,jer onda me to malo ohrabri.Imam losu naviku da ne izlazim iz stana i da sam stalno neka lenja sto se tice setnje.Puno kuvam kao sto nasa Dea kaze,probaj ovo probaj ono,evo danas sam stavila neku granicu.Prespavala sam dorucak,za rucak sam pojela jedan batak,jedno parce leba,malo nekog testa i kiseli krastavac.Ustala sam od stola mada sam mogla vise jesti
Za veceru sam pojela 3 palacinke i evo sada je skoro 12 sati,a ja gladna.Sta cu sada?
Makce sta da pojedem u vecernjim satima kada sam gladna jer ne mogu zaspati praznog stomaka?
Svaka ti cast cestitam od srca!!!
Lepo si i zdravo izgubila i gubis kilazu,e to ja volim,za pohvalu si nema sta!
Makce odlicne si kile izgubila,polako,postepeno i nisi gladovala.
Ja pijem jake tablete,pa dorucak prespavam,kako onda da pravilno jedem?
Deja i ti si super nema sta,svaka cast!
Ja bih bila zadovoljna da izgubim svake dve nedelje 1 a 2 jos bolje
Idem se sada izvagati pa cu vam reci koliko imam.....
Ja imam 88 kila,ajde da zaokruzim na 90....kada sam se udala imala sam 52 kile,prije 3 godine 74 i tako mesto da smanjim ja idem sve vise sa kilama.
Eto vidite od vencanja
Makce divni saveti,moram malo setati,idem na 5 sprat peske vec 2 godine,lenjo mi je ali se bojim lifta.Zato sam i lenja izaci u setnju kada se setim moram se penjati stepenicama.
Pisite drage da saznam sto vise od vas,ne bi li se zainatila i pocela sa dijetom.
Ljubim vas

Za veceru sam pojela 3 palacinke i evo sada je skoro 12 sati,a ja gladna.Sta cu sada?
Makce sta da pojedem u vecernjim satima kada sam gladna jer ne mogu zaspati praznog stomaka?
Svaka ti cast cestitam od srca!!!

Lepo si i zdravo izgubila i gubis kilazu,e to ja volim,za pohvalu si nema sta!

Makce odlicne si kile izgubila,polako,postepeno i nisi gladovala.
Ja pijem jake tablete,pa dorucak prespavam,kako onda da pravilno jedem?
Deja i ti si super nema sta,svaka cast!

Ja bih bila zadovoljna da izgubim svake dve nedelje 1 a 2 jos bolje

Idem se sada izvagati pa cu vam reci koliko imam.....
Ja imam 88 kila,ajde da zaokruzim na 90....kada sam se udala imala sam 52 kile,prije 3 godine 74 i tako mesto da smanjim ja idem sve vise sa kilama.
Eto vidite od vencanja

Makce divni saveti,moram malo setati,idem na 5 sprat peske vec 2 godine,lenjo mi je ali se bojim lifta.Zato sam i lenja izaci u setnju kada se setim moram se penjati stepenicama.
Pisite drage da saznam sto vise od vas,ne bi li se zainatila i pocela sa dijetom.
Ljubim vas

-
- Stalni član
- Kontakt:
Poslednjih nedelju dana sam zabusavala(imala sam nesto problema sa mojim crevcima, no vracam se u normalu). Krecem od sutra opet striktno ko prve dve i po nedelje.
Samo napred Dea nemoj previse da zabusavas...!!!!
Ja super napredujem,mada mi vec nedelju ipo stoji na 91,5 kg ali nema veze tako ce biti do mozda tri nedelje a onda opet odlaze kilogrami i ja cu da im kazem pa-pa. Imam strpljenja i nastavljam sa 1200kcal dnevno.

-
- Stalni član
- Kontakt:
Jos uvek se nisam vratila na merenje, nesto mi poslednjih par dana opet nije dobro. To stanje me bar drzi da stojim u mestu a ne na gore.
Iskreno najteze mi padaju vikendi, kada kuvam mojim zgoljama, pa im se onda pridruzim. Radni dani su mi nekako ok, dete jede ono sto i ja (a za gojenje i jos po nesto sto ja ne), ali vikend....katastrofa...
Iskreno najteze mi padaju vikendi, kada kuvam mojim zgoljama, pa im se onda pridruzim. Radni dani su mi nekako ok, dete jede ono sto i ja (a za gojenje i jos po nesto sto ja ne), ali vikend....katastrofa...
-
- Stalni član
- Kontakt:
Ja i dalje mrtva bolesna. Na limunu i medu sam, tako da od br. kalorija do daljnjeg nema nista.... Samo da vec jednom ozdravim....
Biljna vlakna, dosta tecnosti, aktivnosti i spavanja
-
- Stalni član
- Kontakt:
Inace bez obzira na ishranu, uspela sam nesto malo da skinem.... valjda i bolest iscrpljuje telo pa trosi i zalihe....
E bas mi je zao Dea. Ako ne mozes da drzis dijetu ili nesmes zbog bolesti bolje i nemoj. Oni ljudi koji te stvarno vole njima nije bitno dal imas koji kg viska ili manjka... Jer za svaku dijetu treba velika volja i zelja kao i odluka da ces se promeniti sto se hrane tice.Ali ako ti to ne ide zasto sebe zaludjivati i muciti. Jednostavno malko smanji hranu regulisi da ti vecera ne bude bas kasno kontrolisi se koliko je to u tvojoj moci.
-
- Stalni član
- Kontakt:
Ma ne muci me trenutno stomak (mada konkretno juce jeste), jer da me muci, ne bi mi trebala nikakva dijeta, jer se onda topim i ovako.
Uhvatio nas sve neki grip ili sta li je vec, pa za kasalj koristim limun i med i to koliko god treba, pa zato trenutno ne brojim kalorije, ali sam valjda vec i odokativno naucila koja je to kolicina koja meni odgovara, tako da za sad skidam stvarno polako ili ponekad stojim. Trenutno imam 58 kg, sto je 3 kg manje od pocetka dijete. Osecam se bas iscrpljeno jer ovo dugo traje, pa me je strah da jos smanjujem hranu....
Ne zurim se nigde, cilj mi je da do proleca skinem jos nekih 5 kg, tako da mi i kilo ipo mesecno znaci... Uostalom tako se telo bolje navikava na novu kilazu. Sad zimi mi je fizicka aktivnost smanjena vec samim tim i sto cesto pada kisa i onda se uglavnom vrtimo po kuci, tako da je bolje da se orijentisem na to postepeno skidanje, jer u bilo kom drugom pogledu bi se brzo razocarala sto rezultata nema brzo.
Uhvatio nas sve neki grip ili sta li je vec, pa za kasalj koristim limun i med i to koliko god treba, pa zato trenutno ne brojim kalorije, ali sam valjda vec i odokativno naucila koja je to kolicina koja meni odgovara, tako da za sad skidam stvarno polako ili ponekad stojim. Trenutno imam 58 kg, sto je 3 kg manje od pocetka dijete. Osecam se bas iscrpljeno jer ovo dugo traje, pa me je strah da jos smanjujem hranu....
Ne zurim se nigde, cilj mi je da do proleca skinem jos nekih 5 kg, tako da mi i kilo ipo mesecno znaci... Uostalom tako se telo bolje navikava na novu kilazu. Sad zimi mi je fizicka aktivnost smanjena vec samim tim i sto cesto pada kisa i onda se uglavnom vrtimo po kuci, tako da je bolje da se orijentisem na to postepeno skidanje, jer u bilo kom drugom pogledu bi se brzo razocarala sto rezultata nema brzo.
E dragi moji evo mene nakon duge pauze
Nisam odustala od dijete niti sam zaboravila na vas koji ovu moju temu pratite. Bila sam malo u haosu i neko vreme bolesna pa nisam stizala da pisem.Inace da se pohvalim trenutno mi je kilaza pala ispod 90 kg.Imam 89kg i presrecna sam zbog toga. Odeca koju nosim je pocela da mi bude ogromna a u zimskoj jakni sto sam je prosle zime kupila izgledam kao strasilo.Pantalone bez otkopcavanja mogu da svucem.Za 4 broja sam smanjila velicinu odece. Sada kad pogledam velicinu nekih pantalona koje sam nosila ne mogu da verujem da sam to bila ja. Svi oko mene traze da im objasnim kako sam uspela da se izvucem kako sam smrsala i kako sam prestala hranu da koristim za lecenje tuge i dosade.Svima pricam sve ono sto sam pricala i sto pricam i Vama.Mnogi moji poznanici su zapoceli ovakav rezim ishrane i presrecni su jer im daje rezultate. Veliki je uspeh da za 6 meseci skinem citavih 26kg. Dosta truda,istrajnosti i suzdrzanosti sam zrtvovala za ovako nesto ali isplatilo se i ja sam zadovoljna.Nastavljam naravno dalje naredni cilj mi je da skinem ispod 80 kg.

-
- Stalni član
- Kontakt:
Upoznala sam jednu zenu koja je drzala dijetu i uspela za nekih godinu dana da skine 62 kg. Ima trenutno fantasticnu kilazu i obucena izgleda super. Ali, zena je u mnogo goroj depresiji nego dok je bila punacka. Ima gomilu koze koja visi (videla sam i zaista izgleda....hm bolje da ne izgovorim rec). Grudi su joj isto katastrofa. Njen brak se nalazi pred raspadom jer zbog tih kompleksa ne dozvoljava muzu da joj pridje blizu ili recimo da udje u sobu kada se oblaci.
Pisem vam ovo ne da bih bilo kog demoralisala ili slicno, nego sam u potpunom soku posle tog susreta, pa rekoh da podelim sa vama. Mozda neko ko krece na dijetu (sa velikim br. kg za gubljenje) treba da razmislja i o tome unapred, pa da ne dodje u tu situaciju da ga tako nesto "izenadi". Ja se nadam da mi je koza jos uvek dovoljno elasticna da izdrzi promenu od 7-8 kg, mada sam krenula da mazem kreme za elasticnost koze. Sa tim sam uspela da preguram trudnocu bez strija, pa se nadam da ce uticati i da se koza vrati bez viska na staru kilazu....
Pisem vam ovo ne da bih bilo kog demoralisala ili slicno, nego sam u potpunom soku posle tog susreta, pa rekoh da podelim sa vama. Mozda neko ko krece na dijetu (sa velikim br. kg za gubljenje) treba da razmislja i o tome unapred, pa da ne dodje u tu situaciju da ga tako nesto "izenadi". Ja se nadam da mi je koza jos uvek dovoljno elasticna da izdrzi promenu od 7-8 kg, mada sam krenula da mazem kreme za elasticnost koze. Sa tim sam uspela da preguram trudnocu bez strija, pa se nadam da ce uticati i da se koza vrati bez viska na staru kilazu....
To je istina da naglim gubljenjem kilograma dolazi do opustanja koze pogotovu kod zena starijih od 30 godina,jer tada koza pocinje da gubi svoju elasticnost.
Na mojoj temi je bilo pomena o koristenju strijeta za mazanje predela gde su izrazene strije kao i krema i gelova za mrsavljenje koji i ako ne dovode do mrsavljenja dobro navlaze kozu i cine je elasticnom.Kao i bar blago vezbanje za zatezanje grudi stomaka nogu i zadnjice tamo gde je celulit tj. salo bilo najvise natalozeno.Time se kozi daje elasticnost i ona se prilagodjava telu.
Nakon 26 kg koje sam izgubila koza mi se prilagodjava novim dimenzijama tela.Koristim strijet,pa i bebi ulje jer ono bas dobro namasti kozu a opet koza dise i ne stvaraju se osipi ili bubuljice.Kao i mleko za telo. Mislim to bebi ulje i mleko za telo sam od uvek koristila odmah nakon tusiranja striet sam ubacila kako su mi se pojavile strije.Naravno i o tome treba voditi racuna.
Ako smanjis 10 kg nece ti se koza opustiti kao onoj zeni ali dobro je dnevno odraditi po 10 trbusnjaka kao i neku vezbicu za grudi i zadnjicu i kad se istusiras namackas se s mlekom za telo i eto za tebe je to dovoljno.
Na mojoj temi je bilo pomena o koristenju strijeta za mazanje predela gde su izrazene strije kao i krema i gelova za mrsavljenje koji i ako ne dovode do mrsavljenja dobro navlaze kozu i cine je elasticnom.Kao i bar blago vezbanje za zatezanje grudi stomaka nogu i zadnjice tamo gde je celulit tj. salo bilo najvise natalozeno.Time se kozi daje elasticnost i ona se prilagodjava telu.
Nakon 26 kg koje sam izgubila koza mi se prilagodjava novim dimenzijama tela.Koristim strijet,pa i bebi ulje jer ono bas dobro namasti kozu a opet koza dise i ne stvaraju se osipi ili bubuljice.Kao i mleko za telo. Mislim to bebi ulje i mleko za telo sam od uvek koristila odmah nakon tusiranja striet sam ubacila kako su mi se pojavile strije.Naravno i o tome treba voditi racuna.
Ako smanjis 10 kg nece ti se koza opustiti kao onoj zeni ali dobro je dnevno odraditi po 10 trbusnjaka kao i neku vezbicu za grudi i zadnjicu i kad se istusiras namackas se s mlekom za telo i eto za tebe je to dovoljno.
-
- Stalni član
- Kontakt:
Makce kako napredujes sa dijetom?
Ja evo imala jednu malo poduzu pauzu, ispostavilo se da sam kratko bila i trudna, ali evo sad se vracam starom zivotu i mogu opet na dijetu. Iskreno ova duga hladna zima me izludjuje sto ne mozemo da budemo duze napolju, ali procice i ona.... Kg. hvala bogu stoje negde na 59 sto je samo pola kg vise nego kad sam napustila dijetu. Valjda cu do leta stici do tih famoznih 54-55 koje sanjam....
Ja evo imala jednu malo poduzu pauzu, ispostavilo se da sam kratko bila i trudna, ali evo sad se vracam starom zivotu i mogu opet na dijetu. Iskreno ova duga hladna zima me izludjuje sto ne mozemo da budemo duze napolju, ali procice i ona.... Kg. hvala bogu stoje negde na 59 sto je samo pola kg vise nego kad sam napustila dijetu. Valjda cu do leta stici do tih famoznih 54-55 koje sanjam....