KAKO POBEDITI DEPRESIJU,OCAJ I SPRECITI LECENJE HRANOM?

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99

Odgovori
Korisnikov avatar
makce
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Jun 16, 2009 2:39 am

Re: KAKO POBEDITI DEPRESIJU,OCAJ I SPRECITI LECENJE HRANOM?

Post od makce »

Mnogi ne znaju kako je najbolje da smrsaju.Drze razne rigorozne dijete i na kraju odustaju ili istraju samo mesec dana skinu kilograme a onda nastave po starom pa jedu jos vise nego pre dijete...Opet drugi drze se samo jedne dijete i tako najlakse kada nabace koje kilo smrsaju... Ali mi koji ne znamo za granice,nama je najbolje da belezimo i da na papiru napravimo granicu jer drugacije ne mozemo... Ali opet ni to ne mogu svi.Ja sam mogla jer sam u zadnjem momentu imala samo 2 izbora ili dijeta brojanja kalorija ili psiholog-psihijatar. I ja sam izabrala i vrlo sam zadovoljna Sada mi vaga pokazuje vec 97 kg.
1.maja 2009 godine sam imala tacno 115 kg tada jos nisam drzala dijetu.18 juna sam zapocela dijetu ali nisam tada znala svoju tacnu tezinu jer nisam imala gde da se izmerim. Medjutim 2,5 nedelje kasnije od pocetka dijete sam se merila kod tetke i imala 110 kg a u julu nakon mesec dana mi se tezina smanjila na 103 kg.
kraj Jula i pocetkom avgusta tezina mi je varirala izmedju 99 i 100 kg. Sada tj danas ujutru kada sam se izmerila vaga je pokazela 97,kg... Pa sada vi procenite sami koliko sam ja zapravo smrsala...
Pozic za sve u ovim lepim i suncanim danima :lol:
LJUDI SU CUDO,ZATO IM SE I CUDIMO...
Korisnikov avatar
makce
Stalni član
Stalni  član

Post od makce »

Ljudi moji ko drzi ovu dijetu,intresuje me kako vi napredujete? Pisiteeeeeeee :lol:
Korisnikov avatar
makce
Stalni član
Stalni  član

Post od makce »

Danas kada sam stala na vagu pokazala mi je 96 kg. Nisam mogla da verujem jos jedan kilogram manje.... Gledala sam na tv-u reklamiranje bozen tableta za mrsavljenje kao za 2 meseca skinuo covek oko 20 kg a ja sam prirodno za dva-ipo meseca skinula 19 kg.
Sta ce mi tablete kada mi je ovakav nacin ishrane pomogao? Covece ne mogu da verujem da sam uspela da suzbijem tezinu ispod stotke a i dalje napredujem.... Nastavicu tako jos i dalje... Prvi cilj mi je 80 kg a ako stignem dotle drugi ce mi biti 60 i na kraju se nadam da cu uspeti do svoje stare tezine od 55kg.
Vec i sada me bombarduju komplimentima kako super napredujem i kako se vidi na meni da sam dosta smrsala ali ja se ne opustam nego nastavljam dalje...
Korisnikov avatar
srpkinja
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Feb 13, 2008 1:34 pm

Post od srpkinja »

Svaka cast makce, ja te podrzavam i zelim da ti se ispuni nastojanje. Ne drzim dijetu ali mislim da je prava!!! Pozdrav
Korisnikov avatar
makce
Stalni član
Stalni  član

Post od makce »

Hvala na podrsci srpkinjo drago mi je sto ima ljudi koji me razumeju i podrzavaju... :D
Korisnikov avatar
makce
Stalni član
Stalni  član

Post od makce »

Htela sam samo da prokomentarisem to u vezi pravilnog pijenja vode i zatvora...
Bila sam pre neki dan u apoteci zbog zatvora i neredovne stolice,u toj apoteci radi doktorka koja savetuje, uvek kada me nesto muci u vezi dijete idem kod nje...
Ja joj rekla koji je moj problem a ona mi kaze da se problem sa zatvorom tokom dijete cesto desava zbog vrlo malog unosa vode.
Ja sam opet pocela zaista da pijem dosta vode kao sto je potrebno 2 l na dan ali mi je postajalo sve losije zbog tolike kolicine vode.Stomak mi se naduvao,bilo mi je muka,osetila sam veliku tezinu u stomaku i svaka pomisao na toliku kolicinu vode mi se povracalo. Mozda je to pravilno pijenje,ali nema sanse vise tako da pijem.
A i tada kao i sada sam imala problema sa zatvorom.
Doktorka mi onda rekla da ako mi ne prija toliko vode da ne pijem samo kad sam zedna da popijem po dve case vode a ako ne mogu onda bar casu ipo da ce mi tako vise prijati.
Onda me ona posavetovala da uzmem LAXOMUCIL to je navodno niskokaloricni preparat na bazi semene opne azijske bokvice i da je jako dobro za omeksavanje stolice i da se preporucuje ljudima koji drze dijetu.
To je zapravo prashak u kesicama,1 kesica se razmuti u 2 dl vode i ima prijatan ukus na narandzu.Nije skup tu je do 300 din...
Nakon 2 dana koristenja po 3 kesice na dan vec su bolji rezultati i zatvora vise maltene nema.Nakon ta dva dana pila sam po 1-2 kesice na dan i maltene kako sam osetila istera ti i visak vode iz organizma.
Pijem vodu kada sam zedna i vise mi ne pada na pamet da locem po 2 l na dan pa ne znam koliko da je ton pravilno.I prosli put kada sam tako pila mi je bilo isto tako lose a vala i sada.Nema sanse vise nikada.
Inace od laxomucila ne boli stomak i ne zavrce pa da se uvijas od bolova,ne trcis svakih 5 min u Wc nego normalno.
Onda mi je doktorka rekla da kod mene je 100 % slucaj da sam naglo smanjila unos hrane pa se stvorio zatvor,da je moguce da se zbog toga jednostavno metabolizam naglo usporio.Rekla mi je da ce mi taj preparat uvek pomoci kad imam problema.
I zaista sada je sve super i dijeta napreduje i dalje... :lol:
Korisnikov avatar
remi
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jun 01, 2006 7:16 am

Re:

Post od remi »

ontario napisao:Makce ja trebam pomoc jer pojma nemam u vezi kalorija!
Ja imam 90 kila i jako sam se udebljala.Trebala bih da imam bar 60 kila ali to ne mogu ni da zamislim.Ja JEDEM na nervnoj bazi znaci i kada nisam gladna samo nesto zvacem.
Reci mi za pocetak,da li vodis samo racuna o kalorijama ili imas neku dijetu?
Ja ne bih drzala dijetu nego samo brojala kalorije.
Kada budes imala vremena pisi......
Pozdrav

Jedi KOKICE. Brzo napune želudac, a u stvarnosti pojedeš jako malu količinu kukuruza.

P.S. I brojanje kalorija može da dovede do poremećaja ishrane. O tome je skoro bila emisija na RTS-u.
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Dea »

Citam ovo i zanimljivo mi je. Bolujem od Kronove bolesti i nikada nisam imala preveliki visak kg (jednostavno bolest me drzala na granici). Nisam nikad bila mrsava, ali bih rekla sa svojim 54/55kg na 156 ok. U poslednjih par meseci sam prestala da pijem lekove i osecam se ok. Nenaucena da ustanem bez bolova odusevljeno sam navalila na hranu. Ne samo sto mi sve prija, nego sam primetila da sam povecala i kolicinu hrane koju jedem (nekada je to bilo mnogo manje). Uz to mi je dete jos 2 meseca nosilo gips i nije htelo napolje tako da sam sedela kuci i mesila i kuvala.... Detetu nista, mrsavo ko i uvek, a ja bogme stigla do 61,5kg. Najvise mi smeta sto sam se ugojila skoro samo u stomaku. Bas mi nekako i fizicki i opticki smeta. Gojenje ide polako, svake nedelje vidim na vagi po 200-400 gr vise. To me nekako najvise i brine jer znam da kada se covek polako goji onda se ta kg zadrzava...
Dijetu sam drzala jednu davno i bila sam jako depresivna. Zbog bolesti ne mogu da se upustim u nikakvu dijetu koja ima konkretne namirnice (jer mi mnoge smetaju). Zato mi se cini da bi ovo moglo da uspe.
E sad ono sto mi je jako bitno je da unapred pravim plan sta cu da jedem, jer moram da kupim odgovarajuce namirnice, uz malo dete imam i malo sanse da na brzinu improvizujem obrok koji je kalorijski ok. Naravno moracu da se obuzdam da kupujem stvari koje su same po sebi kalorijske bombe (majonez i sl. ) jer ne mogu da im odolim.
Vagu imam i kucnu i kuhinjsku, moram samo da presecem. Ovako dalje ne moze. Tako da iskreno se nadam uskoro se citamo ovde....
Korisnikov avatar
makce
Stalni član
Stalni  član

Re: Re:

Post od makce »

remi napisao:
ontario napisao: P.S. I brojanje kalorija može da dovede do poremećaja ishrane. O tome je skoro bila emisija na RTS-u.
Naravno da moze i brojanje kalorija da dovede do poremecaja ishrane. A do toga dolazi ako se kalorijski unosi ista kolicina kao i uobicajno sto treba za mrsavljenje a sustinski ako su to jedne te iste namirnice svaki dan.
Naprimer ima dosta ljudi kojih mrzi da sve to racunaju pa izracunaju kalorije za jedan obrok i onda stalno to jedu svaki dan u sva tri obroka.Takvim nacinom ishrane se dobija samo jedna te ista kolicina hranljivih materija dok se druga uskracuje ili se unosi u malim kolicinama sto moze da steti organizmu...Takodje i ako se dnevno previse smanje kalorije nego sto je potrebno organizmu dolazi do poremecaja metabolizma i do kontraindikacija-organizam ne trosi masne naslage nego ih cuva i dolazi do sporijeg mrsavljenja. Takodje moze doci i do naglog mrsavljenja u toku preteranog smanjenja kalorija ali cesto ne moze da se izdrzi pa se prekida takav nacin ishrane i kile se duplo vracaju to je taj famozni jo-jo efekat.Sve te kombinacije stete na neki nacin organizmu.... Ali ako se ovakav nacin ishrane koristi pravilno,ako se ne preteruje sa smanjenjem kalorija,ako je ishrana raznovrsna,onda je zaista pravi nacin za borbu protiv masnih naslaga.
Korisnikov avatar
makce
Stalni član
Stalni  član

Post od makce »

Dea napisao:Citam ovo i zanimljivo mi je. Bolujem od Kronove bolesti i nikada nisam imala preveliki visak kg (jednostavno bolest me drzala na granici). Nisam nikad bila mrsava, ali bih rekla sa svojim 54/55kg na 156 ok. U poslednjih par meseci sam prestala da pijem lekove i osecam se ok. Nenaucena da ustanem bez bolova odusevljeno sam navalila na hranu. Ne samo sto mi sve prija, nego sam primetila da sam povecala i kolicinu hrane koju jedem (nekada je to bilo mnogo manje). Uz to mi je dete jos 2 meseca nosilo gips i nije htelo napolje tako da sam sedela kuci i mesila i kuvala.... Detetu nista, mrsavo ko i uvek, a ja bogme stigla do 61,5kg. Najvise mi smeta sto sam se ugojila skoro samo u stomaku. Bas mi nekako i fizicki i opticki smeta. Gojenje ide polako, svake nedelje vidim na vagi po 200-400 gr vise. To me nekako najvise i brine jer znam da kada se covek polako goji onda se ta kg zadrzava...
Dijetu sam drzala jednu davno i bila sam jako depresivna. Zbog bolesti ne mogu da se upustim u nikakvu dijetu koja ima konkretne namirnice (jer mi mnoge smetaju). Zato mi se cini da bi ovo moglo da uspe.
E sad ono sto mi je jako bitno je da unapred pravim plan sta cu da jedem, jer moram da kupim odgovarajuce namirnice, uz malo dete imam i malo sanse da na brzinu improvizujem obrok koji je kalorijski ok. Naravno moracu da se obuzdam da kupujem stvari koje su same po sebi kalorijske bombe (majonez i sl. ) jer ne mogu da im odolim.
Vagu imam i kucnu i kuhinjsku, moram samo da presecem. Ovako dalje ne moze. Tako da iskreno se nadam uskoro se citamo ovde....
Probaj to ne bi trebalo da ti steti jer jedes sve samo u manjim kolicinama.Pa cak mozes da jedes i majonez ali napr. 10-20g na dan u toku jednog obroka.Mada cisto zbog tvoje bolesti se konsultuj i sa lekarem dal bi ti to stetilo. Ja sam evo za vise od 3 meseca skinula 21 kg i presrecna sam zbog toga.Ne mogu da verujem da sam za nesto vise od tri meseca skinula kilazu koja se gomilala citavih 5 godina.Sa 115 sam dosla na 94 kg i hocu jos da smrsam jos nekih 39 kg.Zdrava sam nemam nikakvih komplikacija i sve je super.Ali eto moj savet ti je da priupitas i lekare dal bi bilo ok da drzis dijetu brojanja kalorija zbog tvoje bolesti koju si imala. Pa ako je sve ok samo me pitaj ja sam tu da ti pomognem i posavetujem te koliko god mogu.
Dea
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od Dea »

Ma bolest jos uvek imam, necemo se tako lako rastati - za sad je neizleciva. Zato mi se i dopada ova dijeta jer u principu bih mogla da jedem sve sto i do sad, samo uz merenje i adekvatnu kolicinu. Mislim da mi je to prihvatljivo. Polako se psihicki pripremam za pocetak (cekam da prodju neki zenski tehnicki problemi).
Nego, ima li nekih tablica i sl. (na netu) gde pise kalorijska vrednost namirnica koje nisu upakovane (hleb, pecivo i sl...) za ostale pise na pakovanju.
bymyself
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Sep 27, 2009 12:48 am

Post od bymyself »

zdravo. naletela sam na ovu temu, pa rekoh, da kazem nesto.
pocela sam da nabacujem kilazu jos u osnovnoj, ali tada nisam primecivala toliko. u srednjoj skoli sam pala u depresiju zbog toga naravno, ali odlucila sam da promenim nesto. i tako sam krenula na aerobik sa nekih 15,16 godina. posle godinu dana 10 kila manje, a onda sam prestala sa time, i smrsala jos pet. od tada sam tu negde, a proslo je vec nekoliko godina. mislim, treba jos malo da skinem, nekoliko kila, ali ne opterecujem se time. elem, htedoh da kazem, najbolji sigurni nacin da smrsate jeste fizicka aktivnost u kontinuitetu. i bolje se covek oseca posle toga.
a sto se hrane tice, od kad sam uspela da skinem tih 15 kila, hrana me ne privlaci na isti nacin :D previse je tesko skinuti sve to a tek opet... ma nema sanse. i dalje padam ponekad u frenzi pa jedem mnogo, ali ni priblizno koliko sam pre jela, a i kada vidim da sam se ugojila, barem kilo dva, sankcionisem se. kazem sebi, ok , nema vise divljanja, i tako zaista bude.
za sve je potrebna volja, bilo to dijeta ili vezbanje ili brojanje kalorija. :)
Dea
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od Dea »

Evo ja spremna za pocetak (skinula vec pola kila jer mi nije bilo dobro poslednjih par dana, ali sad sam vec ok). E sad samo jos da me prosvetlite imal negde te tabele sa kalorijama, pa da krecem....
Korisnikov avatar
makce
Stalni član
Stalni  član

Post od makce »

bymyself napisao:zdravo. naletela sam na ovu temu, pa rekoh, da kazem nesto.
pocela sam da nabacujem kilazu jos u osnovnoj, ali tada nisam primecivala toliko. u srednjoj skoli sam pala u depresiju zbog toga naravno, ali odlucila sam da promenim nesto. i tako sam krenula na aerobik sa nekih 15,16 godina. posle godinu dana 10 kila manje, a onda sam prestala sa time, i smrsala jos pet. od tada sam tu negde, a proslo je vec nekoliko godina. mislim, treba jos malo da skinem, nekoliko kila, ali ne opterecujem se time. elem, htedoh da kazem, najbolji sigurni nacin da smrsate jeste fizicka aktivnost u kontinuitetu. i bolje se covek oseca posle toga.
a sto se hrane tice, od kad sam uspela da skinem tih 15 kila, hrana me ne privlaci na isti nacin :D previse je tesko skinuti sve to a tek opet... ma nema sanse. i dalje padam ponekad u frenzi pa jedem mnogo, ali ni priblizno koliko sam pre jela, a i kada vidim da sam se ugojila, barem kilo dva, sankcionisem se. kazem sebi, ok , nema vise divljanja, i tako zaista bude.
za sve je potrebna volja, bilo to dijeta ili vezbanje ili brojanje kalorija. :)
Drago mi je da ima pozitivnih komentara.Po prvi put neko da se izjasni kako se bori s kilazom a da ne pljuje moje izlaganje i to zaista cenim. Naravno samo dobra volja i strpljenje dovodi do rezultata... Koja god da je dijeta u pitanju i kakav god da je nacin skidanja kilograma u svakom postupku treba istrajati i boriti se do kraja a ne da se na prvoj prepreci preda...
Korisnikov avatar
makce
Stalni član
Stalni  član

Post od makce »

Dea napisao:Evo ja spremna za pocetak (skinula vec pola kila jer mi nije bilo dobro poslednjih par dana, ali sad sam vec ok). E sad samo jos da me prosvetlite imal negde te tabele sa kalorijama, pa da krecem....
Dea drago mi je da si odlucila da pokusas ovakav nacin ishrane ako se potrudis neces se pokajati.... A adresu sajta s koje sam i ja skinula tablicu kalorijskih vrednosti imas na prvoj strani ove teme.Tamo ti je sve napisano ceo moj pocetak pa ako te ne mrzi procitaj bar onu prvu stranicu nece ti skoditi veruj mi. Znam da sam mnoge smorila tim mojim izlaganjem ali veruj mi da je mnogima i pomoglo.Znam cetvoro ljudi koje poznajem i koji su poceli da broje kalorije i prate moju temu... Vrlo su zadovoljni svojim napretkom...
Odgovori