Htela sam samo da prokomentarisem to u vezi pravilnog pijenja vode i zatvora...
Bila sam pre neki dan u apoteci zbog zatvora i neredovne stolice,u toj apoteci radi doktorka koja savetuje, uvek kada me nesto muci u vezi dijete idem kod nje...
Ja joj rekla koji je moj problem a ona mi kaze da se problem sa zatvorom tokom dijete cesto desava zbog vrlo malog unosa vode.
Ja sam opet pocela zaista da pijem dosta vode kao sto je potrebno 2 l na dan ali mi je postajalo sve losije zbog tolike kolicine vode.Stomak mi se naduvao,bilo mi je muka,osetila sam veliku tezinu u stomaku i svaka pomisao na toliku kolicinu vode mi se povracalo. Mozda je to pravilno pijenje,ali nema sanse vise tako da pijem.
A i tada kao i sada sam imala problema sa zatvorom.
Doktorka mi onda rekla da ako mi ne prija toliko vode da ne pijem samo kad sam zedna da popijem po dve case vode a ako ne mogu onda bar casu ipo da ce mi tako vise prijati.
Onda me ona posavetovala da uzmem LAXOMUCIL to je navodno niskokaloricni preparat na bazi semene opne azijske bokvice i da je jako dobro za omeksavanje stolice i da se preporucuje ljudima koji drze dijetu.
To je zapravo prashak u kesicama,1 kesica se razmuti u 2 dl vode i ima prijatan ukus na narandzu.Nije skup tu je do 300 din...
Nakon 2 dana koristenja po 3 kesice na dan vec su bolji rezultati i zatvora vise maltene nema.Nakon ta dva dana pila sam po 1-2 kesice na dan i maltene kako sam osetila istera ti i visak vode iz organizma.
Pijem vodu kada sam zedna i vise mi ne pada na pamet da locem po 2 l na dan pa ne znam koliko da je ton pravilno.I prosli put kada sam tako pila mi je bilo isto tako lose a vala i sada.Nema sanse vise nikada.
Inace od laxomucila ne boli stomak i ne zavrce pa da se uvijas od bolova,ne trcis svakih 5 min u Wc nego normalno.
Onda mi je doktorka rekla da kod mene je 100 % slucaj da sam naglo smanjila unos hrane pa se stvorio zatvor,da je moguce da se zbog toga jednostavno metabolizam naglo usporio.Rekla mi je da ce mi taj preparat uvek pomoci kad imam problema.
I zaista sada je sve super i dijeta napreduje i dalje...

LJUDI SU CUDO,ZATO IM SE I CUDIMO...