KAKO POBEDITI DEPRESIJU,OCAJ I SPRECITI LECENJE HRANOM?

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99

Odgovori
unka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Okt 22, 2008 4:47 pm

Re: KAKO POBEDITI DEPRESIJU,OCAJ I SPRECITI LECENJE HRANOM?

Post od unka »

Samo nemoj preterivati sa Coca colom i biće ok. Ja sam je pila na litre kao dete i nije mi bilo ništa kasnije sam prestala jedno vreme nisam je uopšte pila, nedavno sam uzela čašu i prijala mi je, ove ostale posle nje nisu mi iste jednostavno ako retko je pijem onda mogu jednu čašu dve konkretno. Izbegavam gazirano jer goji mada ne izbegavam slatko nego imam problem sa tim preterujem, i ne znam šta da uradim da smanjim.
Slika
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Dea »

Pa ja generalno nisam neki ljubitelj Coca cole. Kao dete nisam je nikada pila, a i sada retko. Uglavnom i kad popijem, to je po casa u nekom restoranu Cole Light. Nego sad posto sam na dijeti pa se svaka calorija broji a i kada odemo u restoran, rekoh kad naidje kriza za slatkim napicima bolje jednu Zero (pise na njoj nema cal, nema masti, nema secera) nego nesto drugo.
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 5:53 am

Post od ontario »

Dea srce siiiiiiiii!!!!!!!!!!
Kola ima puno secera,ja cu videti ovde sta pise na 0 koli pa cu vam reci.Mislim da i ona ima nesto kalorija mada pise da nema.Ja sam se zeznula,bila je elekrticna vagica ali mi se cinila mala pa sam kupila onu obicnu plasticnu koja nije digitronska.Razlika u ceni je bila samo 2 dolara.
Nisam jutros doruckovala,popila sam solju mleka i pola kasikice kakaa sa secerom.Sada pojma nemam koliko je to kalorija.
Drustvo kako merite paprikas i ostalu nasu hranu,kuvate li posebno za sebe hranu?
Cmok za sve......
Dea hvala ti puno,puno!
Dea
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od Dea »

Jao evo ga treci dan i vec kiks. Bili smo u gradu i meni krene da se manta po glavi. Kupim po inerciji i detetu i meni nesto nalik Fornetima punjeno sa jagodom i vanilom (kao dva forneta (ne fornetica) sa istim punjenjem). Pretpostavljam da to bas ima kalorija. Kako mi je za ceo dan jos bilo ostalo 400 kalorija pretpostavljam da sve otpisem na to.
Doduse do grada smo u jednom pravcu isli peske (ja gurala kolica tempom speedy Gonzalesa), a vratili se prevozom ali opet ima i deo peske, mogu li zarad toga, malo kasnije da ipak calabrcnem jos nesto (bar malo)?
Ontario ja sam moju digitalnu vagu kupila pre 5 godina, da merim u to vreme svog malog zeku.
Zeke odavno vise nema ( a i vaga moze da meri samo do 3 kg a on je pri kraju imao cini mi se vise), a vage eto opet u upotrebi (sem za merenje poste). Sigurna sam da cu negde iskopati uputstvo jer takve stvari cuvam, e sad samo....nadam se da cu to naci na vreme. U uputstvu postoji lista namirnica pa vam vaga onda odmah sama izracuna kalorije. Vaga zacudo nije bila skupa.
Pretpostavljam da kada kuvas paprikas, pre kuvanja izmeri sve namerince i br. calorija, pa kad skuvas izmeri koliko si sebi sipala u tanjir i znaces.
Inace na Coli Zero pise da 100 ml ima manje od 0,25 cal. Sad ko ce ga znati. Secera u njoj nema (koriste zasladjivac, koji inace citala sam sem za ljude koji imaju dijabetes nije preporucljiv). No za po neki mali greh.....nadam se da nije strasno.
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Ja ne doruckujem :x ne mogu i gotovo navikla sam da pusim ujutro i pijem moju toplu cokoladu.Sada jedem krakere i sir trapist i jednu breskvu,a vec je jedan sat.Skuvala sam grasak ali ne jede mi se to......
Eto i ja se ne pridrzavam Deja,ovde pise 7 krakera ima 120 kalorija,sir 30gr ima 90 kalorija i jedna velika breskva sigurno 100...
Razmisljala sam drage i evo sta co od sutra raditi,svaki obrok po 500 kalorija i jos imam mesta za 100....to mi je nekako lakse.
Deja bez obzira sto si pojela ti si i setala pa si izgubila kalorija.To se isto racuna :wink: :wink:
Ne sekiraj se....samo napred.Ne znam gde je Makce?
Deja moram da prepisem sve sto si mi poslala,srce s!
Kiss
Korisnikov avatar
makce
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Jun 16, 2009 2:39 am

Post od makce »

Citam vase postove i gledam sebe u pocetku. Morate biti istrajni.Ako vam se desi kiks nema veze sutra dan samo nastavite po starom. Ali bih preporucila da izbegavate kupovinu hrane u restoranima,restoranima brze hrane u pekarama na kioscima itd. Ne zbog toga sto ne smete to da jedete nego zato sto ne znate koliko to ima kalorija. Radije uzmite one kroasane "seven dejs" ili neke koje su u omotu i koje imaju napisane kalorije.2-3 puta nedeljno nije lose dati sebi oduska ali naravno ubrajati kalorije. Sto se tice kuvane hrane ja uglavnom merim sve ako je neki paprikas,salata ili tako nesto.Rusku salatu naprimer pravim sa pavlakom umesto sa majonezom,kada kuvam sve merim nije nista tesko baciti to sto koristis za kuvanje na vagu.Uglavnom stavljam manje ulja i bez zaprske. Znaci merim sve.Nije mi tesko ako je cena toga da povratim svoju staru tezinu.
Tesko je promeniti svoje navike,nekada vas to i nervira pa kazes e pa necu ali bas te lose navike su vas dovele do ovde dokle ste stigli,do visak kilograma,umora,u mom slucaju do depresije i svega sto ide s tim. Ja sam stala tome na put i super mi ide jer drugog resenja vise nisam imala a ovo mi se ucinilo kao idealno i nisam pogresila. Zelela bih da uspete i da istrajete kao i ja ne zbog mene nego zbog sebe samih.
Sto se tice sokova ne pijem gazirane ne volim ih a kolu nikako zbog kofeina.Uzmem popijem 2 dl ne gaziranog vocnog soka ali i to vrlo retko. Jednostavno radije popijem vode ili 1-2 dl mleka s 10-20 gr krash ekspreasa. Kafu takodje ne pijem jer ne smem zbog kofeina popijem jednom dnevno 1 kapucino i to mi je 50kcal. Pojedem i cokoladu 20-30 gr kad me bas-bas uhvati kriza.
Ontario vec dva put mi padao sistem pa mi se te kalorije negde zaturile na kompu ako ih nadjem poslacu ti meilom nema problema a do tada imas na sajtu koji sam postavila na 1 strani mog bloga po tome i ja brojim kalorije.
Samo hrabro ja sam uz vas ne posustajte na prvom koraku,svaki pocetak je tezak a najteze je promeniti stare navike ali to je zbog vas ni zbog koga drugog.
LJUDI SU CUDO,ZATO IM SE I CUDIMO...
Dea
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od Dea »

Pa nisam ni ja ne znam kakvi ljubitelj gaziranog (mada sam ranije znala cesto da popijem gaziranu jabuku), ali meni Cola neki put stvarno prija. Imam jako mali pritisak, kafu ne pijem, a Colu iskreno popijem nekad bas iz gusta, a ne zbog kofeina (ovde ima i cofeinfree, ali ta nije i calorije free).
Danas sam relativno bila dobra, mada sam svojih 1335 calorija prebacila za 100, ali to mi je cini mi se manji greh nego strasno cvrcanje stomaka zbog gladi. Sredila sam posle celu kucu, valjda se bar neki manji deo prekrsaja otopio.
Inace uopste mi ne smeta da stalno merim, cak mi je to i zabavno. Moracu samo postepeno da ubacim malo vise povrca (voce mi je zbog mog stomaka problematicno), mislim da mi treba malo vise vitamina...
Inace sam potpuno fascinirana kad vidim kako neke stvari imaju bilion kalorija u jednom zalogaju, a druge za koje sam mislia da su katastrofa su relativno ok.
Sad kad pogledam ko zna koliko sam kalorija uopste unosila u poslednje vreme....cifra mi se cini da je bila vrtoglava....
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Drage ja opet po starom :roll: :roll: :roll: pocela sam da jedem sve i svasta,ne merim kalorije.....
Pravila sam kolac od moje majke recept ne mogu da odolim.
Makce,Dea da li ste kiksale prvi puta? :oops: :oops: :oops:
Sta da radim,nemam uopste volju a moram zbog zdravlja.
Kako da se motivisem?
Poljubac
Korisnikov avatar
makce
Stalni član
Stalni  član

Post od makce »

ontario napisao:Drage ja opet po starom :roll: :roll: :roll:da li ste kiksale prvi puta? :oops: :oops: :oops:
Sta da radim,nemam uopste volju a moram zbog zdravlja.
Kako da se motivisem
Ja sam se osvestila kada su mi rekli da moram da idem kod psihologa na razgovor da vidim u cemu je problem zasto imam problema sa hranom.Tada sam se osvestila.Jer sam se osecala kao da sam porazena skroz na skroz. Sto bi ja isla da pricam tamo s nekim da kukam tamo nekom o mojim problemima,tada sam se osvestila i resila da se sredim i da ne dozvolim da potonem.Inace sam cvrstog karaktera a sada sam bila porazena to ne ide. Svi kada su me videli pricali su kao covece pa ti si veca nego prosli put i to me ubijalo pa sam jela jos vise i tonula jos vise... Onda sam od jednom sve prekinula... Cvrsto sam resila zbog sebe da uspem i da se vratim u stari kolosek iz kog sam odskocila pre 5 godina.Znam da ce mi za to trebati najmanje godinu dana ali ne marim uradicu sve da bih uspela. Sada mi vise ne govore da sam sve veca i veca nego da sam svaki put sve manja i manja :lol: U samom pocetku nisam dozvolila da imam kiksa. Imala sam 5 0broka na dan i ako nisam navikla sama sam sebe terala da jedem tako.Prvo sam racunala sta cu da jedem a onda sam tek jela.Jela sam po tom sablonu koji sam napisala za taj dan i nije bilo ni preko ni manje od toga. Jednostavno taj pocetak je vazan jer tada najvise hvata kriza telo se buni i hoce stare navike... A ako ides samo po tome sto zacrtas i napises prva dva tri dana je najgore a onda je ok da se prevazici...Ako taj pocetak kiksas neces svoje telo nikako nauciti kad je dosta s hranom.Znaci najmanje mesec do mesec ipo dana bi bilo ok da jedes bez kikseva. Nakon toga vec naucis sta koliko ima kalorija i kad kiksnes ne preteras jer naucis sebe da ogranicavas. Bez obzira dal se kreces ili sedis kalorije koje si zacrtala ne prelazi. Kasnije ako se i kiksne koji put nije strasno sutra dan nastaviti po starom,ali ne preterivati jer ti to onda ni ova dijeta nece pomoci kao i sve ostale.Ako nisi nasla motivacije u mojim tekstovima Ontario onda ti ja vise od ovoga ne mogu pomoci. Ja sam vec dosta tekstova napisala i motivisala ljude na ovakav korak.Cak sam ti poslala i moje slike da vidis razliku kakva sam bila pre i kakva sam bila tada a sada sam jos mrsavija. Znaci nisu ovo samo sarene laze niti prica rekla kazala...Moras da imas cvrscu zelju i da jednostavno preseces i kazes da ces drugacije poceti da zivis i da ces sebe dovesti u red. Drugacije neznam kako ja ili bilo ko da ti kaze gde da nadjes motivaciju... U tom delu moras sama da odlucis i da budes jaka da ne posustanes. Srecno.
Dea
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od Dea »

Pa ja i dan danas imam kikseve, tipa 100-150 cal vise, ali sam bila uspela za nesto malo vise od nedelju dana da skinem 400 gr. Juce sam imala veliki veliki kiks jer su mi dosli gosti i ja onako opusteno sa njima na sajmu knjiga isprobam sve Kineske poslastice....Strasno.
Danas me muci moj Kron, pa verovatno od jela ceo dan nece biti nista (a taman i da neutralise ono zdranje od juce). Inace mi se ovakav nacin "dijete" svidja i planiram da ga i dalje sprovodim. Licno mislim da ti kiksevi spadaju u normalu, ali da covek opet i kod njih mora da se iskontrolise, pa da to bude stvarno 100-150 cal a ne sa jednom nulom vise.
Meni prija sto ja mogu da odredim sta cu da jedem.
Posle par prvih dana i zeludac mi se malo skupio, a i otprilike znam koja je kolicina u pitanju. Sad posto mi je dorucak glavni obrok. Izvadim i izmerim sve sto hocu za dorucak, ali kalorije racunam tek posle. Bitno mi je da dobro doruckujem jer sam onda i ceo dan manje gladna. Za sada su mi se svi ti odokativni obroci bili ok, i dorucak sa najvise calorija je bio 450, sto mi je ok.
Ko sto rekoh danas sam bolesna, ali cim se unormalim nastavljam po starom. Do Nove godine trebalo bi da se vec vidi neki rezultat....
Dea
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od Dea »

Kod mene otislo kilo i 400 gr. To mi daje motivaciju da nastavim dalje (mada iskreno ovo nije tesko u odnosu na bilo koju drugu dijetu). A pored svega sam brljala, samo u granicama...
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Dea ti si super,ja imam poteskoca da zapocnem.Jedan dan sam bila ok,drugi,treci.......kiks...
Naravno da ti je najveca motivacija kada stanes na vagu i vidis da si izgubila.Makce nema takvih problema,ona je odlucna,ja sam malo po tom pitanju slaba.Isto vazi za cigarete,mastam da ih ostavim ali mi ne ide od ruke :x :x :x
Valjda cu bar kalorije regulisati....bar cu za pocetak probati da izbacim ili smanjim leb.Ne znam normalno da se najedem nego se prejedam.Ops.......
Pozdrav
Dea
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od Dea »

Pa ja mislim sve pocinje tim sto doneses odluku da si ozbiljna u tome sto hoces da postignes. Vidim da imas i problema sa trigliceridima, tako da na tvom mestu se ne bih zezala vec prionula na posao. Po meni (to govorim stalno i svojoj majci koja isto kuburi sa solidnim viskom) je bitno da kvalitetno zivis a ne da zivis a sto problema imas (mislim na zdravstvene). A bar kod nje najveci deo problema proistice iz te kilaze.
Ja sam bas juce bila kod dr. meni je krvna slika bas kako treba. Kg. gubim zato sto mi smeta i fizicki i psihicki i istrajna sam u tome. Ne merim uvek, ponekad sebi dozvolim brlj, ali sad otprilike posle nekih 2 nedelje znam koja kolicina je bezbedna. A najvise mi pomaze sto stalno jurcam za detetom, pa se ti brljevi izgleda neutralisu. No, nastavljam po starom (vikend mi je uvek problematican jer smo svi tada kuci p se malo opustim, ali onda od ponedeljka nastavljam).
Korisnikov avatar
makce
Stalni član
Stalni  član

Post od makce »

Iskreno u pocetku sam se trudila da ne omanem ni za 100 kcal,ali opet kao sto sam vec najmanje 10 puta napomenula za male kikseve ne treba bataliti dijetu. Nego sutradan samo nastaviti. Svako ima te zute minute,ali ne treba preterivati...Jer koju god dijetu da drzali ako se toga ne pridrzavate necete uspeti.
Morate sami sebe da naucite da se ogranicavate,u pocetku je tesko pogotovu kod onih koji nemaju volje a imaju zelje.Dzaba Vam zelja,ako niste voljni da preduzmete nesto.
Prvo i osnovno (a i o tome sam pisala vec bezbroj puta) ,morate da batalite gledanje u ogledalo i sazaljevanje samih sebe zbog toga da ste debeli,morate da kazete da se osecate dobro u svojoj kozi i da Vam nista ne smeta.Znaci morate da steknete samopouzdanje i da zavolite sebe samih kakvi jeste.
Nikad se nemojte uporedjivati sa mrsavim ljudima,jer oni nisu Vi a Vi niste oni.Ako bas zelite uporedjujte se sa onima koji su vaseg stasa i malo bolje pogledajte kako se oni nose s tim.Dal im odeca sto nose lepo stoji dal su simpaticni itd... Neverovatno,ali ljudi sa izgubljenim samopouzdanjem sebe uporedjuju s ljudima koji su mnogo deblji od njih samih. I za svakog tog coveka kazu da su simpaticni da im nesto lepo stoji a da su oni sami ruzni i da se obuku u tako neku odecu ruzno bi im stajalo... Ali to nije istina jer svaki covek je lep na svoj nacin i morate sami sebe da zavolite takavi kakavi jeste.Jedino tako cete na pravi nacin da pristupite nekoj dijeti ako zelite da se borite s viskom kilograma.
Druga stvar koju obavezno morate da uradite jeste da zapisete sta zelite da menjate u svom zivotu i na koji nacin mislite da to uradite.
Napr.
* "Zelim da smrsam do 5 kg za pocetak-to cu postici tako sto cu dnevno jesti 1500 kcal i pridrzavacu se toga naredne dve nedelje,ako uspem 2 nedelje da izdrzim na 1500kcal dnevno,nastavicu dalje a ako ne mogu da izdrzim tako, jescu do 2000kcal pa cu postepeno svake nedelje da smanjujem i tako navikavam organizam na manju kolicinu hrane.
*Zelim uz to da ucvrstim zadnjicu stomak i grudi- to cu pokusati tako sto cu vezbati svaki dan po 10 trbusnjaka,i po 10 vezbica za grudi i zadnjicu i pokusacu cesto da idem peske do prodavnice, ili cu voziti bajs.
*Zelim da smanjim slatkise-svaki dan cu u odredjeno vreme da jedem od 20-50 gr nekog slatkisa i to cu ubrajati u kalorije, trudicu se da to ne prelazim i da ne kupujem previse slatkisa da imam kuci viska da ne bih pala u iskusenje..."
To su bili moji prvi ciljevi koje sam ja upisala i odredila sama sebi i prevazisla ih.
Trece takodje vrlo vazno je da morate sebe dobro da preispitate i da sebi kazete da ne zelite da smrsate zbog drugih,nego zbog sebe samih.Kada pristupate dijeti nemojte prijateljima okolo reci da drzite dijetu zato sto ste debeli ili sto ne mozete da obucete pantalone,nego im recite nesto tipa:
-"Zelim da poboljsam svoje zdravlje zato drzim dijetu."
Tako ce Vas svi ozbiljno shvatiti i nece Vas toliko nuditi hranom i slatkisima kad dodjete kod njih.
Kad kazete:
-"ma ja sam debela,moram da smrsam!"
Tada svi prijatelji ce Vam reci nesto tipa:
-" ma gde debela!Aj uzmi kolac,uzmi ovo,uzmi ono,nemoj da se naljutim..."
I naravno uzecete.
Znaci i taj pristup i obavestenje okoline za svoju dijetu Vam je jako bitan, jer nekad i okolina moze da bude jako surova.
Naredni korak Vam je sam pristup dijeti.Morate jednostavno da presecete i da kazete:
-"e bas necu vise tako,sada idem na dijetu!"
To je tipican pristup svih zavisnika.Onaj koji je pusac najuspesnije ostavi pusenje ako prekine naglo, jer ako kaze:
-"ma aj jos ovu cigaretu i necu vise,od sutra prestajem.Ma samo ovu paklicu i kraj.."
Ne taj nikad nece prestati.Tako isto i Vi.Ako prekinete naglo,ali pametno sa dosadasnjim navikama i odejednom krenete s reci na dela u 95 % da cete uspeti. Na to naglo se ne podrazumeva da odjednom sami sebi zabranite da jedete, ili rigorozno smanjite kalorije -time necete nista postici.Pod naglo se podrazumeva da krenete odmah sada da drzite dijetu koju zelite da drzite i da u momentu krenete da se pridrzavate toga.
Ako kazete:
-"Ma samo jos ovaj komad torte,ma samo jos da predju ovi praznici i onda idem na dijetu.."
Ne! Kad je odmah onda odmah bez obzira dal je petak,sreda,nedelja dal je 18,2 ili 29-ti to nema nikakve veze.
Razmisljajte u tom smeru da je hrana uvek tu kao sada tako i onda kada regulisete i svoju tezinu i kada dodjete do cilja.I uvek je oko vas,zato ne morate da je jedete ko da je sutra nece vise biti nego umereno.
Ako pravite tortu gledajte da to bude sa sto manje kalorija da mozete da uzmete sto vece parce. Ja tako pravim vocne torte, one su lagane a ako ste dovoljno mastovitti mozete da smanjite i kalorije a opet da se zasladite s jednim dobrim parcetom torte. Jer sto su torte vise cokoladastije,margarinastije to Vam je i parce za zasladiti mnogo manje i imate zelju da uzmete jos.A ako i opet posegne ruka da uzmete vise nego sto ste razmisljali stanite i recite sami sebi:
-"Epa necu uzeti danas,i sutra to moze da se pojede..." stavite u cinijicu i sklonite do sutra. Jednostavno morate da krenete da razmisljate da je i sutra dan i da ce Vam sutra biti takodje prijatno ako uzmete opet da se zasladite.Morate sami sebi da kazete stop! Jer ako uzmete danas dva tri parceta,sutra takodje i kazete sebi:
-"me nema veze,to tako treba tako sam ja htela.."
Tako nikad necete uspeti ni u kakvoj dijeti i nikad necete umeti sami sebe da kontrolisete.
Ja sam na frizider zalepila razne stavke,ciljeve i moju sliku sa 55kg i sliku sa 115kg. To mi je jako pomoglo da istrajem, jer svaki put kad se uhvatim za frizider sve to mi se nabija na nos i znam da ne smem preterivati.Eto to je na neki nacin bio jedan od pokretaca moje dijete.
Kada su bila slavlja ili razno-razna okupljanja jela sam i tortu i kolace i pecivo i pecenja i sve ali sve to zabelezeno i izracunato.
Jednostavno mi je u glavi bio tada a i sada taj cilj da zelim da smrsam,da zelim da poboljsam svoj zivot i jednostavno da se pokrenem.Da se ne osecam kao medved u brlogu,koji samo jede i nista drugo ga ne intresuje.Da se ne osecam vise naduto i umorno.Jednostavno da pokusam da se vratim na staru putanju i da nastavim da zivim tamo gde sam stala. Jer ovo moje gojenje i svi ti problemi su mi jako poremetili moj nacin zivota i razmisljanja.Sada zelim da se totalno otrgnem od zavisnosti za hranom od depresije i da jednostavno istrajem.A u svemu tome mi jako pomaze ovo moje pisanje neke vrste dnevnika na forumu kao i razgovor sa Vama koji dolazite ovamo.Jer osecak da mozda nekome mozete pomoci bar savetima je divan i daje mi jos vise snage da uspem.
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Uh Makce,bas si me obradovala,rastuzila,ne znam ni ja sama kako se osecam.
Divne si nam savete dala,da znas da cu staviti svoju sliku sada i kada sam imala 52 kile.Mrzim sama sebe jer nemam kontrole,prejedam se kao zivotinja,uvek mi zvuci ono u usima,ma nemoguce je da budem kao prije :cry: :cry: .
Slabo se krecem,pijem lekove protiv depresije,stalno sam u kuci i jednostavno kao sto ti kazes,ne volim sama sebe.Mrzim kada se vidim u ogledalo.mrzim kada sedim u pantalonama,nista mi dobro ne stoji,nemam vise sta da obucem.Ormani su puni ali nemam sta da nosim :cry: :cry: :cry:
Ja ti se divim na moralu koji imas,na snazi da promenis zivot,sretna sam kada vidim da neko moze,a ja nemam snage,nemam volje za nista.Volela bih da izgledam opet sexi,zdravlje mi nije dobro,verujte mi da ja sama sebe ne razumem.Ne znam da li ste se kada tako osecali?
Sve trckaram u mestu,sve se nesto vrtim u krug.Sto se vise brinem ili ne znam sta cu od dosade ja jedem,ne od gladi nego od dosade.Uvalim se u fotelju i navali.....
Dea najveca motivacija treba da mi bude zbog zdravlja,ali izgleda da sam sve zapustila i predala se kao najveca kukavica.
Imam 40 godina,otac umro posle 3 infarkta,majka imala mozdani,svi tatini pomrli od srca,mamini takode,ja veliki uzasno holesterol i trigliceride,pa stvarno ne razumem samu sebe :x :x :x
Dea koliko dugo si na dijeti kada je otislo ni 2 kile kod tebe?
Pitam onako bez veze.....
Makce koliko si izgubila do sada i za koji period?
Citacu Makce sto puta sve ovo sto si napisala!
Hvala ti punooooooo
Odgovori