Bozicni post - ideje, podrska, iskustva

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin

Odgovori
Normaly
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 30, 2007 8:22 pm

Post od Normaly »

hhahaahhahaha
:D
nemogu se ubrojit u musko
hahahah
nisam jos ozenjen
snaga je sposobnost da golim rukama razlomimo tablu cokolade na 4 dijela - i pojedemo samo jedan
Majmunche
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Mar 14, 2007 7:46 pm

Post od Majmunche »

Neeeee.... nisi ukapirao: kad se ozenis postanes obicno ameba, ili, u najmanju ruku hermafrodit :lol:

A sada dosta, da se vratimo na temu, da nas ne izbace zbog neprikladnog i sovinistickog humora 8)
Normaly
Novi član
Novi član

Post od Normaly »

muskarac je uvijek ozenjen
jer trpi - budi muskarcina
sta mislite odakle istoimeni sinonim
:P

ma da
back to topic

jel kako ova dijeta pokazala kome rezultate?
i kako se ocituju?
snaga je sposobnost da golim rukama razlomimo tablu cokolade na 4 dijela - i pojedemo samo jedan
Majmunche
Stalni član
Stalni član

Post od Majmunche »

Koja dijeta, post?? :roll:
To je valjda gozba za duh a za telo i nije neka dijeta, pogotovu za nas koje ne znamo dobro da kuvamo posna jela :wink:
Korisnikov avatar
Iksa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 14, 2006 8:36 pm

Post od Iksa »

Majmunche- nema ovde ko da vas izbaci, ne brini :wink: . Od administratora je ostala tek poneka uspomena i poruka ali davna. :lol:
Majmunche
Stalni član
Stalni član

Post od Majmunche »

Eh, pa nije zanimljivo bez toga da Veliki Brat gleda 8)
Jefimija
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Apr 17, 2007 2:58 pm

Post od Jefimija »

Normaly napisao: jel kako ova dijeta pokazala kome rezultate?
i kako se ocituju?
Ma jok Normaly mi to postimo Božićni post. Tako je to kod pravoslavaca. Postimo iz religijskih razloga, ne zato što mislimo da smo debele. :)
milicaB
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Apr 20, 2007 1:35 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od milicaB »

Dijeta he-he :),pazi sad :
Pita s visnjama,pita s jabukama,pita bundevara,posni kolac s visnjama,
posne pizze,prebranac,podvarak,salata od tunjevine,lignje na zaru,riba sa rostilja,vocne salate,proja,kompot od breskvi iz konzerve,kompot od jagoda iz konzerve,ananas iz iz konzerve,spagete sa tomatinom i biljnim sirom....

Bojim se da cu morati da ispovedim greh stomakougadjanja :)
Nema tu dijete nikakve,prijatelju,cesto mi se desi da nabacim koje kilo dok je post...
Svako zivi onako kako mu odgovara
Jefimija
Aktivan član
Aktivan član

Post od Jefimija »

milicaB napisao:,spagete sa tomatinom i biljnim sirom....
.
E a na ovo dodas dinstane pecurke sa crnim lukom :wink:
Majmunche
Stalni član
Stalni član

Post od Majmunche »

Ljudi, pa opet mi nide voda na usta. Hajde da jedna od vas dodje kod mene, nakuva mi malo, a ja cu da se revansiram kako god odlucite?
Normaly
Novi član
Novi član

Post od Normaly »

SOY - The Dark Side of America's Favorite Health Food Revealed

Dr. Mercola's Comment:

http://www.mercola.com/2005/mar/23/soy.htm

Clinical Characteristics and Pharmacokinetics of Purified Soy Isoflavones: Multiple-Dose Administration to Men with Prostate Neoplasia

Leslie Fischer, ‌Chrysa Mahoney, ‌A. Robert Jeffcoat, ‌Matthew A. Koch, ‌Brian F. Thomas, ‌John L. Valentine, ‌Thomas Stinchcombe, ‌Jarol Boan, ‌James A. Crowell, ‌Steven H. Zeisel‌

A phase I clinical trial was conducted to determine the safety, pharmacokinetic parameters, and efficacy of orally administered isoflavones (genistein and daidzein, potential cancer chemotherapeutic agents) over a 3-mo period in men with prostate neoplasia. Twenty men, ages 40 and above, with stage B, C, or D adenocarcinoma of the prostate were treated with a multiple-dose regimen of a soy isoflavone formulation (delivering approximately 300 or 600 mg/day genistein and half this much daidzein) for 84 days. The delivered dose of isoflavones was more than 10-fold higher than that typically taken by prostate cancer patients. In men with prostate cancer, relatively minor side effects of chronic isoflavone treatment were observed including some estrogenic effects (breast changes, increased frequency of hot flashes). Serum dehydroepiandrosterone was decreased by 31.7% (P = 0.0004) at the end of treatment. Except for those subjects whose prostate-specific antigen (PSA) values were below 0.4 ng/ml, subjects had a history of increasing PSA levels prior to the trial. This increase continued during the trial both while on soy isoflavones and after treatment was discontinued. On average the rate of rise accelerated after soy isoflavones were discontinued, but that difference did not attain statistical significance. Genistein and daidzein were rapidly cleared from plasma and excreted in urine. Pharmacokinetic data for chronic dose administration were similar to single-dose administration for the isoflavones investigated except that we observed slightly longer circulation time for daidzein.

http://www.leaonline.com/doi/abs/10.120 ... nalCode=nc
Majmunche
Stalni član
Stalni član

Post od Majmunche »

Hm, nisam bas najsigurnija da razumem...

Poznato je da soja sprecava absorpciju nekih lekova. Npr, moj muz je poceo da pije synthorid hormon tiroide i na njemu pise da ne treba uzimati soju i njene prozivode do 4h posle uzimanja leka.

Ali nigde nisam nasla da je upotreba soje, u nekim umerenim kolicinama, nezdrava.
Padmé
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 08, 2007 9:17 am

Post od Padmé »

Slusajte ovo.
pre neki dan ja u "Savetovalistu za dijetetiku", pored mene starija gospodja, seceras odlucila da posti, pa sta bude.
Pitam je kako sve uskladjuje s obzirom na bolest, kaze : "Pahuljice prelijem kecapom umesto mlekom." :o
Normaly
Novi član
Novi član

Post od Normaly »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
bolesno
Jefimija
Aktivan član
Aktivan član

Post od Jefimija »

Da, ovo je bila svakodnevna dijeta u mnogostruko povećanim dozama sojinih preparata u cilju otkrivanja delotvornih dejstva na adenokarcinom prostate.

Ona koju sam ja ranije našla je bila dijeta u fiziološkim dnevnim dozama u kojim nije došlo ni do kakvih promena.

Generalno, mi Srbi ne koristimo toliko soju u ishrani, za razliku od Amerikanaca. Ovo što smo počeli mi pojedini da je koristimo za vreme posta, i u količini u kojoj je koristimo... bi bila čak i manje od fizioloških tako da verujem da nam se to neće obiti o glavu.

Generalno za svaku namirnicu bi mogli da pronađemo hrpu razloga za i protiv...neko je već rekao.

tako je i za soju, u nekim normalnim dozama je čak šta više preporučljiva(koliko se vidi u ovim radovima), a u prevelikim dozama...nije
Odgovori