aritmija

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
majabgd
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Nov 07, 2008 12:47 am

Post od majabgd »

Hvala ti,Ontario!Ja evo upravo farbam jaja i beskrajno uzivam u tome a i vezbam strpljenje 8) .Sta da vam kazem drustvo moje,sigurna sam da je sve iz glave.Evo primera,posto se deo mog posla svodi i na javne nastupe a tremu nemam godinama,u zadnje vreme me uhvati u jednoj sali takvo lupanje srca a da pritom sigurno nemam tremu,zato sto nije bilo vazduha jer nije radila ventilacija jos se napuni publikom pa hocu da creknem.bila sam sigurna da to nije iz glave nego zbog zagusljivosti,hvatala me je katastrofa panika zbog toga svaki put.Kad sinoc,pistili klimu,milina,moze da se dise normalno ali ja sam vec bila nervozna kad sam isla tamo,vec me je hvatala panika i naravno,uhvatilo me je lupanje srca.Cim izadjem odande,kao da nista nije bilo,i sta je zakljucak,pa sve je iz glave,juce je bilo vazduha i nije bilo mnogo ljudi ali sam sebi stvorila paniku.Jos sam juce uspela da se iskontrolisem,nije ni tako dugo trajalo.Cak sam i shvatila sta me je dovelo do toga,to je sto sam generalno ogorcena na sve oko posla jer na stalno zaposlenje cekam vec 4 god.,pod stalnim sam pritiskom da cu biti otpustena zbog krize i kojecega,i zato tamo iu tom okruzenju i imam probleme.Ovako u zivotu sam resila da sve ljude smestim tamo gde im je mesto,ali u mojoj glavi,da n bih previse ocekivala i bila razocarana.Pa ako ne mogu teske situacije da kontrolisem bar da ne budem frustrirana zbog stvari koje mogu da promenim.Mislim da je nase resenje u tome.sad zurim da mi ne popucaju jaja :D .pisacu vam kasnije!
Korisnikov avatar
andjelija81
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Apr 05, 2008 1:44 pm

Post od andjelija81 »

Ontario, nije tako jer se ja samo trenutno umirim i poverujem da mi nije nista. .ali uskoro ponovo pocnu sumnje na sve i svasta. Stalnim odlaskom lekaru se samo jos vise uplicem u vrzino kolo i to mora prestati! Naucicu vec da se nosim sa samom sobom i da naucim da volim svoje telo i da ga smatram zdravim. :wink: Naravno, ono nije savrseno zdravo .. ali je "dovoljno" zdravo i to je kraj! Ne mogu vise tako da zivim, u neprestanom prekopavanju . .
Mama mi je danas priznala da nije 2 dana piskila :o (zapravo samo malo, po pola soljice otprilike, par puta) i poludela sam od brige. Natekle su joj ruke i noge, ali pritisak joj je bio normalan, puls nizi .. Htela sam da je odmah vodim u hitnu pomoc da se pregleda .. ali nije htela. Ona ima komplikovanu cistu na jednom bubregu i uplasila sma se da joj nisu otkazali bubrezi. :o Uzela je lek za izmokravanje i naterala sam je da popije par solja caja i posle su izgleda proradili :roll: sad je ok. Stalno se sekiram za nju, sva mi je nekako nezna i kilava. .. :cry:

Ontario, Majo .. .svesna sam ja da je sve iz glave! Ja sam cele prosle godine samo osluskivala svoje srce, pipkala ga, merila puls. . .plus sam bila jako psihicki opterecena sto moram u ovim godinama da pijem lekove za srce. Onda mi je posle 5 meseci doktorka izbacila lekove i bila sam odusevljena!!! Od tada uospte ne razmisljam o srcu i ne brinem se. Imam povremeno tahikardije, osecam kao da ce mi iskociti srce .. ali ja popijem Persen ili pola Bromazepama i bude mi bolje.
Najgore je to sto paznju toliko preusmerimo na neki organ i toliko pocnemo da obracamo paznju na njega. . .da smo ubedjene da sa njim nesto nije u redu! A nije tako :wink: Ja primecujem da neki od simptoma spontano nestaju kada pocnem da obracam paznju na neki drugi organ :oops: Sta to znaci? To znaci da je sve iz glave i da treba da lecim svoju hipohondriju!! :oops: :wink:
Majo, bas lepo sto si se javila! Vidis, ti imas cak i javne nastupe, to bi mnogim "panicarima" bilo nemoguce. . .svaka ti cast na tome! I stalno kada pomislim na moje problema sa mamom, setim se tebe i vasih :( i to mi da neku nadu i hrabrost da se borim, da ja budem jaka, da ja njoj dam snagu (mada ja nisam hrabra, ali se trudim da pred njom budem i da ona ne oseti taj moj strah - bolje receno uzas!!! :( )
Ja sad odoh, mama me ceka na terasi da pijemo kafu!! :D
Puno vas pozdravljam i zelim vam da lepo provedete najveseliji hriscanski praznik Vaskrs i da Bog podari vama i vasim najdrazima sve najlepse, a najvise zdravlja!! HRISTOS VOSKRESE !!!!
Predsednik
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jun 17, 2005 5:08 pm

Post od Predsednik »

Pitanje za doktora: Da li se angina pectoris i infarkt miokarda mogu otkriti EKG-om, ili analizom krvi ili samo holterom i drugim metodama. I jos nesto da li ako osoba ima ova dve bolesti imaju normalan pritisak i puls?
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 5:53 am

Post od ontario »

Drugarice moje drage,hvala vam na lepim zeljama!
Ja sam upravo sada zavrsila razgovor sa maminom komsinicom koja mi kaze da mi je mama dva puta pala :cry: :cry: :cry:
Juce je pala sama u kupatilu i udarila glavu od plocice,sreca pa nije zakljucala vrata nego je samo stavila lanac tako da ju je nasla ta zena sto je cuva i od komsinice mama gde lezi.Kaze da joj se zavrtelo u glavi i da je pala.Jutros je izasla ispred zgrade i krenula kuci.Pala je na beton i komsije su pritrcale da joj pomognu.Ja sam je zvala i juce i danas i nista mi nije htela reci.Ona jadnica nece da se ja sekiram :cry: :cry: :cry:
Boze sto mi je tesko samo da znate,kako da se veselim,pevam,smijem?
Kako da budem raspolozena?
Toliko mi je tesko na srcu da ja to vama recima ne mogu opisati!
Ostaje mi samo da se molim Bogu da mi pozivi majku jos dugo godina mada znam i svesna sam da joj se stanje pogorsava zbog tog tromba.
Hoce li mi srce sve izdrzati?
Kako da se otmem od bola koji mi razara dusu?
:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Idem da se isplacem,steze me u grudima.....
Grlim vas sve
Korisnikov avatar
andjelija81
Aktivan član
Aktivan član

Post od andjelija81 »

Jao Ontario, bas uzasna vest. . . :(
Pa zar mama sama izlazi napolje da se seta? Vidi sa nekim od komsija da budu tu kada ona izlazi. Mislim na starije ljude koji su cesto napolju, oko zgrade. Ipak su joj komsije najblize. . . Reci joj da se nikako ne zakljucava ni u kupatilu, ni u kuci! Pa tako joj moze pozliti kada padne, ko da je nadje .. . ?? :-?
Nemoj se brinuti! Poludeces tamo od brige. :( A ne mozes odatle nista da promenis .. . Zar ona jos ima taj tromb? :o Zasto joj nesto ne daju za to, jel se leci ona od toga?
Sta da ti kazem, pokusaj da ostanes pribrana. Razmisli sta ti je ciniti, kako bi jos mogla da joj obezbedis neku pomoc ovde. . . Uradi sve sto je do tebe, da se ne bi kajala jednog dana! A da vidis sa tom komsinicom da te redovno izvestava o maminom stanju?
Znam kako se osecas, ja bih crkla za moju majku. :( Vise volim da se meni bilo sta lose dogodi, samo ne njoj!
pozz i drz' se :wink:
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Draga Andelija hvala ti na javljanju.......
Prije tri ipo godine majka je zbog tromba u glavi bila zakazala operaciju.
S obzirom da je stanje njenog srca i tada i sada bilo zabrinjavajuce odluku o operaciji doktori nisu mogli doneti,medutim moj pokojni otac to nije znao.On je umro ispred njene bolnice znajuci da je mozda nikada vise nece videti kada je operisu.U isto vreme kada mi je otac pao na ulici i umro ja sam pricala sa specijalistom koji mi je rekao da je ona najkriticniji pacijent u njegovoj bolnici i da je najverovatnije nece ni operisati jer joj je srce slabo.Rekao mi je da ona anesteziju ne moze pomoci,a i bez nje njeno srce je upitanju.Rekao mi je da bez operacije nece dugo najvise 6 meseci.Toga dana Novembra 8 na Mitrovdan otac mi je preminuo i majka je istoga momenta "otkazala"operaciju i otisla kuci.Kada sam bila u poseti 2006 godine jedan od lekara koji zna majku godinama je rekao da ce joj se stanje pogorsavati svaki dan jer nema dovoljno protoka krvi u mozak.Rekao mi je da joj bolje ne moze biti nego gore........sve me to jako pogodilo.Na desnoj strani nema otkucaja srca uopste,i imala je 70%zacepljenu arteriju sto snabdeva krv u mozak.Ima tromb u mozgu 2 ipo centrimetra vec godina koji je dobila posle mozdanog udara.Padala je mnogo puta......
Sada je jako bole slepoocnice i meni nista nece da kaze,a ja nesmem odati komsinicu.Molila ju je da meni nista ne kaze.....
Preko nje cu sve saznati kao i do sada,hvala joj do neba za to.......
Stanje majcino se pogorsava i ne znam dokle ce joj srce izdrzati...
Kako cu skupiti snage i kako da je skupim ne znam,tesko mi je mozes predpostaviti i sama.Nemam volju za zivotom :cry: :cry: :cry:
Ljubim te
Korisnikov avatar
andjelija81
Aktivan član
Aktivan član

Post od andjelija81 »

Joj. .ontario :(
Znala sam da je stanje sa tvojom mamom lose, ali ne da je bas toliko lose. I pored svega, sad jos i ta povreda. . . :( Ali ja jedno znam. Doktori mogu predvidjati koliko je ko lose i koliko mu je jos ostalo, ali cesto i grese! Bog je taj koji odlucuje kada ce koga uzeti. A mi to ne znamo .. . Znam tolike slucajeve da su doktori otpisali ljude, pa su ipak mnogo posle toga poziveli, kao i slucajeve da je kao sve bilo ok, prognoze odlicne, pa opet se desilo najgore . . . :( Prema tome, pravila nema!
Ono sto bih ti ja savetovala je da uradis SVE sto jer do tebe da se ne bi kajala jednog dana kada mame vise ne bude medju zivima. . . :( Znaci, zaboravi, molim te na sebe i uradi ono sto moras, a ti znas sta je to. Ne dozvoli da predugo cekas, moze biti prekasno, a to nikada neces sebi oprostiti! Oprosti sto ti ja ovako pisem, ali savetujem te onako kako bih ja sama mislila da je najbolje da uradim. Nemoj da mi se ljutis, molim te. Misli na mamicu i zbog nje sve izdrzi!! Ja sam resila da zbog moje mame sve izdrzim, jer VREDI. Necu da vise sebicno mislim samo na sebe i svoje zdravlje, na to kako je meni itd .. .znam da je njoj mnogo teze nego meni i ja joj moram pomoci.
Daj Boze da i tvoja i moja mama budu jos dugo medju zivima! Ljubim te :D
majabgd
Aktivan član
Aktivan član

Post od majabgd »

Ontario,bas mi je zao zbog tvoje majke.Nemoj ni na mene molim te da se ljutis ali mislim da je Andjelija potpuno upravu.nesto bolje,iskrenije i pametnije ne bih mogla da ti kazem.Zivot je jako tezak ali zaista postoje situacije kada ne smes da mislis na sebe,kada treba da uradis stvari iako mislis da ces zbog njih umreti,a neces,da bi ostatak zivota mirno spavala.mislim da i sama znas da neces sebi moci da oprostis sto sebe nisi zrtvovala.Tu nema vadjenja da nisi imala vremena,novca,deca,posao...Znam da je sve to strasno tesko ali se i zna sta je prioritet u zivotu.Molim te,nemoj da se ljutis sto ti ovo kazem ali je zaista iskreno.ljubim te i saljem ti svu pozitivnu energiju koju imam.
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Draga moja Andelija,
i pored jake zelje da joj pomognem ja sam nemocna.Novci nisu nista,to sto placam zenu nista,njoj ja trebam a vidi gde sam ja :cry: :cry: :cry:
Da sam mentalno zdrava bilo bi mi puno lakse ali nisam,zivci su mi otisli ma nije ni cudo.Posto u ponedeljak idem kod svog lekara trazicu da me opet posalje kod psihijatra i da pocnem sa terapijom lekovima jer ne mogu vise ovako.Plasim se lekova znas i sama ali ako nesto ne preduzmem dobicu infarkt jer mi nije dobro vec par dana.Imam veliki pritisak osecam,ponekad sam ga znala imati ali sada osetim da je ucestalo.
Kasno je bilo i za mog oca,on je otisao iznenada nisam mu mogla ni na sahranu otici i veruj mi i posle 3 ipo godine to me proganja i nema dana da ne mislim na njega.Kazu bolice uvek ali ce se nauciti ziviti sa tim bolom,u mom slucaju to nije istina.Ja ne mogu nauciti jer sam ga previse volela.
Mama,ako se njoj sta desi.....ne znam sta ce biti samnom zbog toga jer sam slaba osoba i jako privrzena.....ne znam.......samo jedno znam da je bolje sada da pocnem sa lekovima dok je vreme.Svesna sam da mi je majka bolesna i sto mi je tata pisao u pismima da su lepe godine doziveli ali ipak,majka je majka.
Cujem njegove reci i to me malo "otrezni"jer bi me on jako kritikovao rekavsi da ja imam za koga da zivim i da imam svoju zlatnu decicu sto je i tacno.Veruj mi to mi pomaze kada mi se stegne u grudima jer imam osecaj da je pored mene i da je moj andeo cuvar.Kada mi je tesko pricam sa njim,znam da je bio covek velikog karaktera,legenda i veliki optimista koji me nije imao priliku nauciti kako biti jak u ovom trnovitom zivotu.Gubitak roditelja je jako tezak,svako je drugaciji po karakteru,nego sve gleda realno i trezveno i ja bih volela da sam takva ali nisam.On je znao kako ce mi biti kada izgubim jednog od njih pa me kroz pisma pripremao.Cuvam ih i ponekad citam.
On je znao sta ce sa majkom biti jer je i dok je on ziveo cesto padala pa je zato pristao na operaciju.Znao je da bez operacije stanje ce se pogorsavati,a rizik operacije je bio jako veliki.To ga je ubilo,ta tuga jer se "oprastao"od majke kada ju je ostavio u bolnici.Ja nisam bila pored njega,bio je sam ali me ipak nazvao zadnji puta u 6 i 18 minuta ujutro da se oprosti od mene i da trazi utehu,da njega ne krivim ako mama ne prezivi operaciju.Otisao je i nikada nismo saznali ko ga je nasao na ulici i da li je nesto rekao.Zasto mu je ispod usta bila krv,samo sam videla kod majke nalaze EKG-A sa ravnom crtom :cry: :cry: :cry:
Imam slike,imam video kasetu njegovoga groba.....nista mi to ne vredi jer njega nema vise.
Mama......je od dana kada je otisao jako tuzna,43 godine braka nije malo,ostala je sama.On je vodio brigu o njoj,cuvao je ali mu srce nije izdrzalo.Doslo je vreme da se ja brinem sada o njoj,a ja ne mogu da odem jer moje stanje psihicno nije dobro.I pored ogromne zelje da poletim avionom i da je ljubim i grlim ja ne mogu,samo Bog zna kako mi je.Osudujem se svejedno draga moja Andelija i krivim sebe samo ne znam dokle ce i moje srce izdrzati.
Ljubim te puno
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Draga moja Majo ne ljutim se,znam ja sve i svega sam svesna.Nisam ja kriva sto sam mentalno bolesna i sto imam klaustofobiju.
osudujem se ja dovoljno veruj mi,samo kazem Bog zna kako mi je.
Ja se nadam da ce Bog dati da ozdravim pa da vidim svoju majku.Ostaje mi da se nadam i molim Boga da mi pomogne i podari snagu.
Ljubim te
majabgd
Aktivan član
Aktivan član

Post od majabgd »

Ontario,TI NISI MENTALNO BOLESNA!!!!!!!!!!!!Ti si samo malo poklekla pred raznim stresovima i traumama!To je normalno ali nije uredu i nije fer prema tvojoj porodici da se tome prepustis i prestanes da se trudis da promenis stvari.Pa jedino ti sebi,a samim tim i svojoj porodici,mozes da pomognes.Nije ovo filozofiranje!Pa sta mislis da bi ti psihijatar uradio?Pa nista,samo bi te navodio da sama doneses zakljucke kako da SAMA dodjes do resenja.nece to niko uraditi umesto tebe!I sta cekas?Zar ti nije dovoljno ovo sto si propatila,sto te deca gladaju takvu,sto dugo nisi videla bolesnu majku?URADI NESTO!Probaj,molim te!Mlada si,u sustini si zdrava(ne racunaju se male polu uobrazene smetnje).Ja ti zaista,kao najiskreniji prijatelj,savetujem da se nakljukas sedativima,sednes u avion,budes jednom u zivotu jaca od sebe,posetis majku.Veruj mi,samim tim ces se resiti fobije,nece da te grize savest,bices ponosna na sebe i sto puta zadovoljnija,pozitivnija i pravi primer svojoj deci.Zar ne mislis da svi vi to zasluzujete?Izvini sto sam mozda malo gruba ali moras da se trgnes i otreznis!Zaista ti nece biti nista(stvarno,sto posto sam sigurna) a moje licno misljenje je da jedino tako mozes da preseces agoniju u kojoj si!Ljubim te i razmisli po hiljaditi put o tome,ali stvarno razmisli,nemoj tu mogucnost(a tvoju jedinu)u startu da iskljucujes!
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Draga Majo kako drugacije da nazovem ovo moje stanje?
Nije me sramora reci da sam mentalno bolesna i umorna od ovog zivota.
Nije fer Majo prema mojoj porodici ja to znam,ali ne mogu se 'pomaci"iz mesta.Volela bih znati zasto?
Nisam sebicna mada mozda tako zvuci,nisam ja kriva opet napominjem.
To je protiv moje volje!
Nemam snage vise da se borim,posustajem Majo :cry: :cry: :cry:
Mamu boli glava,iscrljena je.....ova zena odlazi drugi traze po 500 dolara mesecno.......Majo tesko mi je :cry: :cry: :cry:
Moram nekoga naci a koga,svako te ucenjuje za pare,ogorcena sam jako.
Jadan nemocan bolestan narod iskoristavaju,bogate se na njim i misle to ce im biti sa srecom.Moj grad je grad staraca,nema mladih to sto je ostalo samo ih iskoristava bezosecajno.Ljuta sam,na sebe na njih na Balkan na rat prokleti.......na sve......
Nadam se da me razumes,koliko je njih kao ja plakalo odavde daleko zbog koga,zbog cega,zbog jebenog rata.Vidi sta ucini.......
Imaju socijalnu pomoc 200 dolara a traze 500.Sram ih bilo....Obogatice se na jadnima nepokretnima i starima jer misle da ce vecno ostati mladi.
Kazu ima cerku u Kanadi pa neka se brine,a dok je moja mama besplatno cuvala njihovu decu i sluzila i prala,dok mi je pokojni otac pomagao da zaposli mnogo njih onda su bili dobri.
Ja jesam ovde ali ja imam dvoje dece koja nisu samostalna.Ja moram voditi brigu o njima.Ja njih ne mogu ostaviti same i otici na 6 meseci jer muz nije kod kuce danima.Ja nemam nikoga od familije blizu moje majke.
Lako je svima pricati ali niko ne zna kako je meni.Svi me mogu kritikovati i osudivati samo Bog dragi zna kako je meni.On me razume ako niko drugi.Umorna sam Majo i jako ogorcena i nadam se da mi neces zameriti sto o svemu pisem.Vi ste mi prijatelji!
Ljubi vas Ontario
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

HRISTOS VASKRSE DRAGI MOJI PRIJATELJI!

kod vas je ponoc prosla.....
majabgd
Aktivan član
Aktivan član

Post od majabgd »

VAISTINU VASKRSE!!!!!!!Sve najlepse ti zelim a i ostalim drugarima!
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Hvala Majo neka Vas sve dragi Bog cuva i neka u veselju proslavite radostan dan u nasem pravoslavlju!
Andelija,Neshar,Jesensky,Tanja,Doktore i svi drugari sa foruma neka Vam je Sretan Uskrs!
Grlim Vas sve
Odgovori