Drage moje drugarice,
ja sam u petak imala pravi napad panike.

Dva dana pre toga sam se budila u zoru sa raznim crnim mislima i opterecivala se sta ce biti kod lekara blabla. .. Onda sam u petak otisla jedva nekako, verenik je isao sa mnom. .

U cekaonici sam imala napad panike, srce mi je lupalo kao ludo, susila mi se usta, ruke bile hladne, drhtala .. . zelela sam da uzmem svoju knjizicu i da pobegnem sto dalje.
Onda sam isla kod doktorke. Ja pred njom uvek budem jaka, ne pokazujem da mi je frka, a srce hoce da mi iskoci. Doktorka je pogledala moje nalaze, sve stiklirala i rekla da je sve ok (bas sam se iznenadila da mi je Hg 120, to je granica, ali s obzirom da sam postila ceo vaskrsnji post- 7 nedelja, ocekivala sam da mi bude mnogo gori!!, Fe cak 13.5

), jedino se zadrzala malo kod urina, to nije bas ok sto sam znala i sama: albumen u tragovima, Le 5-6, bakterija dosta..
Dala mi je samo neki lek za imunitet (izasao mi je i herpes) i rekla da sprovedem Th od ginekologa, pa da ponovimo urin, nije htela da mi odmah daje antibiotike.
Sve bi bilo ok da ja ne umem da citam rezultate, pa sam jedva cekala da uzadjem napolje da bi ih pogledala i "strucno protumacila".

Vidim, sve je granicama, a onda vidim da je: alkalna fosfataza 34 (ref 40-150), a doktorka je to stiklirala kao da je ok

Lym% 40% (ref 15-40%) znaci na granici, mada su inace limfociti normalni 2.3 (ref 0.6-4.0)
I onda su pocele moje konstukcije: da li je ona to videla, ja sam nezadovoljna doktorkom jer to nije primetila, ko zna sta mi je sa zlezdama,. . .. htela sam da se sa pola puta vratim do doktorke i da trazim da ponovo udjem, da me verenik nije sprecio.
Posle smo isli dugo i setali, ja mu ispricala sve kako se osecam , mada je on to vec sve i znao, i koliko to traje. . .i on je misljenja da ja nemam nikakve znacajnije zdravstvene probleme

, ali da imam PSIHICKE i da moram nesto da preduzmem!!
Svesna sam i ja da moram jer je uzasno ovakav dozivljaj imati i to stalno i plus da to tako dugo traje! Zamislite sad situaciju: ja trudna, treba da vadim krv svakoga meseca, da idem na ultra zvuk svakoga meseca, da radim ostale testove na sve i svasta, genetske analize i sta vec . . .i da se ovako tresem i budem u ovakvom strahu i UZASU 5 dana pre!!! A na svakom pregledu ili odlazenju po rezultate da imam pravi panicni napad!! Pa KAKO ce se to dete roditi normalno pored svega toga? I pored majke koja nije normalna?

Ne znam sta i kako .. .ne znam, ali znam da nesto moram da preduzmem jer moja hipohondrija i strahovi traju predugo i jer me ometaju u funkcionisanju i jer me cine jako osetljivom i ranjivom . .
Majo, sve si u pravu! Plasim se svega, plasim se da pocnem da zivim normalno, nisam spremna za zivot, za brak, za decu. . .A KADA cu biti spremna, ako u 30 nisam? Nikada . ..

Ja moram da pokusam da ne razmisljam vise toliko, nego samo da skocim. Kao kada skacete u vodu, zazmurite i bacite se, pa sta bude .. .ne mogu vise ovako. Jako se brinem za mamu, to mi je trenutno najveca briga! Stvarno ne znam kako bih podnela da se njoj nesto desi. Cini mi se da bih umrla. I verovatno nije normalna ta tolika povezanost, nije zdrava ..ali ne znam kako da se to promeni.
Svaka cast sto si resila da radis na sebi. I ja se jako trudim ali ne zelim da idem kod psihijatra, iz razloga sto ja ne verujem da mi on moze pomoci. Prosto, ne verujem! Cak mi se cini da bih se jos gore osecala. Odgovor je u nama, samo tamo i nigde vise. Moramo da prodremo u sebe, da pokusamo da budemo iskrene sa sobom, da radimo na sebi svakoga dana . ..
Napisi mi sta mi predlazes da radim i kako da se lecim.
Ontario, taman sam se obradovala kad sam procitala za tvoju mamu, ali nisam stigla da ti kuckam .. kad danas procitah ovo!

Mogu da zamislim kako se brines, posebno sada kada je situacija sve gora i gora!

Jesi li razmisljala da nadjes neku medicinsku sestru koja bi dolazila jer je njoj ipak potrebna medicinska nega, a ne bilo koje zene koja nije strucna. Nemoj da se nerviras zbog svekrve, ako nece da dolazi, nemoj vise ni da je zoves, izopsti je potpuno. Ali joj kada budete bile same reci da vise ne govori nista pred mamom, ne mora tako bolesna jos da se sekira sto se vi svadjate.
Sta je bilo kod lekara? Videla sam sta si pisala, ja mislim da to je to sve zub neki napravio, oni mogu da naprave nevidjene probleme, da ne verujes. Nemoj se brinuti i odmah misliti na koleginicu, vi niste isto, nije tebi isto sto i njoj!!
pozdravlja vas sve vasa andja