aritmija

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 5:53 am

Post od ontario »

Jutros sam nazvala majku da joj cestitam Uskrs i ona je pala sa kreveta pokusavajuci doci do telefona.Bila je sama u stanu i nekako se digla sama i meni se javila.
Sutra ce najverovatnije ici u hitnu u bolnicu da vide sta se to desava.
Jako je iznemogla :cry: :cry: :cry:
Majcica moja draga neka mi je Bog Dragi i mili cuva!
Cao
Neshar
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Sep 27, 2008 3:38 pm

Post od Neshar »

Hristos Voskrese, svima! Zelim vam svima srecan praznik.

Ontario, jako mi je zao zbog ovih stvari sto citam o tvojoj majci, bas je tesko..... tebi je isto jako tesko sto ne mozes biti pored nje u ovim trenucima.... sad si ni tamo ni ovamo razapeta i zbog dece, i zbog majke i zbog tvojih problema... izdrzi, ne mogu ti nista reci, i nadajmo se da ce sa mamom biti sve u redu.....

sta ti je zivot, kad ne mozes otici ni videti majku... eh...

andjelija, drzi se... hipohondrija je katastrofa, i ja imam istih problema sa njom, na svaki znak drugacijeg ponasanja tela, odmah je frka i panika.. sve je u nasim glavama, doduse ne znam kako se sa tim izboriti ali moramo...

puno vas sve pozdravljam...
Korisnikov avatar
andjelija81
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Apr 05, 2008 1:44 pm

Post od andjelija81 »

HRISTOS VOSKRESE !!

Dragi prijatelji, ja sam praznik provela sa porodicom, bilo mi je divno. Ipak, svakoga dana dozivljavam neke stresove i iskreno ne mogu vise!!
Juce sam cula da je tata bio u cetvrtak kod lekara jer vec neko vreme ima probadajuce bolove kroz ledja i grudi. On me ide tako lako kod lekara, ako ode, onda znamo da ga je bas priteralo . .Juce prica kako je ljut na svoju doktorku jer smatra da mu nije potrefila dijagnozu :o Ljut je sto mu je dala Diklofen i Bensedin jer smastra da ce mu to samo zamaskirati simptome. U razgovoru joj je pomenuo da je pre 35 godina ima saobracajku pri kojoj je povredio sva rebra i plucnu maramicu i ona se onda uhvatila toga kao pijan plota i kaze da je to sigurno od toga :roll: a on misli da nije. Jos posle prica kako je bio kod nekog kolege da ga obidje i kako taj covek nije znao da je bolestan, a sad prima trecu hemoterapiju. :( Isto je imao probadajuce bolove kroz grudi i ledja, a nasli su mu da ima metastaze na plucima. :o Shvatam ja da to ne mora biti slucaj sa tatom i da se on samo uplasio, jer je tesko kada cujete takvu pricu u trenutku kada i vi imate slicne simptome, pa postanete preosetljivi na sve i pomisljate na najgore. :(
Mama mi je sad onako . .i sa njom sam imala stres. U subotu smo isle u hitnu pomoc da popricamo sa doktorkom u vezi toga sto slabo mokri. Ona misli da to nije od bubrega, ali da svakako odmah u utorak ode kod nefrologa da joj ispita funkciju bubrega jer zbog tih cisti i kamencica moze da postoji negde zastoj mokrace. Kaze da ce pre biti od srca, mada mama ima sad normalan pritisak i puls, samo su joj malo otecene noge .. :-? Izvadile smo krv (urea, kreatinini i sve ostalo vezano za bubrege) i vrednosti su joj kao kod bebe :lol:
Drugari moji, ja ponekad padam u ocajanje a znam da ne bih smela. Ponekad mi je tako tesko . . . :( Jako se brinem za roditelje, naspram njih, moji mi se problemi cine potpuno nebitni. Iskreno, vise bih volela da sa njima bude sve ok, nego sa mnom. Bila bih u stanju da umrem za njih!
Mami je dojka jako tvrda, malo dalje od mesta gde je doktor sekao. Posle operacije je bila cela tvrda, izusivana :cry: pa je sa donje strane malo omeklo, ali je najveci deo i dalje tvrd kao kamen! Najgore od svega je sto je mama ubedjena da to nije nesto u redu i da to tako ne treba da bude jer je proslo vise od 4 meseca od operacije. :(
Ja stvarno vise ne mogu da dozivljavam stresove svakoga dana .. . Jako mi je tesko, neprestano sam u strahu i neprestano se brinem.
Krajem nedelje treba da idem po svoje rezultate i samo mi je jos to falilo, bolje da nisam ni davala krv. . Dodje mi da zaboravim na sve i da i ne idem.

Ontario, znam kako ti je.. . :( Stvarno ne znam sta da ti kazem da te utesim, kad je situacija takva. Gledaj da uradis sve sto je moguce, da nadjes najbolju mogucu negu za nju, kad vec ti nisi u stanju da dodjes. Ona to zasluzuje! Javi sta je bilo kod lekara obavezno. Ako je ona toliko lose i stalno pada, mozda se desi da je zadrze u bolnici sutra. Nemoj to da odbijas, bolje da ima negu tamo, nego da bude sama kod kuce. Sta da ti kazem, drz' se. Nadamo se da ce sve biti u redu.

Neshar druze, gledaj da se iscupas kako znas i umes. Hipohondrija je azdraja kakve nema, kada nadje nekoga ko je pogodan, cuti i vreba kada ce napasti. Obicno napada kada smo najosetljiviji i tamo gde nas najvise boli. Gledaj da se otrgnes i usmeris misli na drugu stranu. :wink:

Majo, sta je tvoja mama operisala i zbog cega je primala hemoterapiju? Ja se jako brinem da ce moja mama proci krzo isto. :( Svesna sam da je mnogo ljudi koji su to doziveli (i preziveli!), ali mi je ipak jako tesko! Koliko je proslo vremena kako je dobro, jel ide na kontrole? Moja mama je pre neki dan rekla kada nece ni da ide u maju na kontrolu, ni da im dozvoljava vise da je seckaju. :-? Boji se da cuje da nesto nije ok. . .Kako si ti, kako se drzis? Jel mama seta, kako je?

pozz svima
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Drugari da vam se samo malo javim.
Mama je bila u bolnici i nisu je ostavili kazu da ima vtoglavice i pada zbog zakrecenja krvnih sudova i tromba---stara njena bolest.Znaci stanje se pogorsava.Pocela je imati problema sa govorom.
Sinoc je opet pala nasla ju je ta zena,znaci pala je kada sam je ja zvala i pala je nocas dok je isla do kupatila.Nasla ju je da lezi na tepihu :cry: :cry:
Nisam je cula danas na telefon jer kaze ta zena da joj se jako spava.
Jadna moja mamica :cry: :cry: :cry:
Drugari isla sam na ultrazvuk jutros i sada su me zvali od mog doktora da hoce da me vide.Kaze hoce doktor da diskutuje rezultate nalaza samnom.Nesto nije uredu.......
To sam isla za vrat na ultrazvuk zbog limfne zlezde.....
Idem posle podne i malo sam nervozna,jer nikada te ne zovu kuci kada je nalaz uredu.
Mislite na mene.....
Ljubim vas sve,javicu se......
majabgd
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Nov 07, 2008 12:47 am

Post od majabgd »

Ontario,pisi cim se vratis,da ne brinemo!Ja se iskreno nadam da nije nista strasno i verujem da ce biti sve uredu!ljubim te i drzi se po pitanju svega!
Andjelija,moja mama je imala na jajnicima ogroman tumor i bio je maligni,proslo je od terapije oko pet godina i sad ide na 6 meseci a do pete je na tri.Valjda je sve dobro,bila je u decembru a sad zbog ove operacije nismo o tome ni razmisljali ali nam je doktor koji je sad oper. rekao da je pogledao i to i da je cisto.Strepim samo sto petu godinu smatraju rizicnom za povratak bolesti.Mora da ide nakontrole.Utici na nju kak,o znas i umes.Verujem da je sve to so se njoj desava normalno jer jos ima ciklus(kako sam shvatila),pa joj rade hormoni.Terapija je jedini spas ako je potrebna,zracenja sama kod vecine ljudi nisu dovoljna.Sta da ti kazem,ja sama u svojoj glavi nisam jos uvek ni svesna sta mi se desava,sve je to toliko stresno da imam utisak da mi je mozak potisnuo razne stavari.Kao samjaka,trudim se da maksimalno sredim zivot po pitanju stvari na koje mogu da uticem a da prihvatim one na koje ne mogu.Ja sam od ranog detinjstva,iako je bilo izuzetno lepo,imala zaista strasne stresove.prvo,tata je imao manji slog,oporavio se,jedan pa drugi infarkt,svemu sam prisustvovala,od treceg je umro,mama boluje od srca,svega i svacega pa onda karcinom i sve sto ide uz to pa sad ova teska operacija krvnih sudova.Znam o bolestima vise od neke babe.Nije ni cudo sto me rokaju preskakanja,nervoza i trzanja razna ali se stvarno trudim da se sredim.A plus bombardovanja i razna lokalna sr...,izvini na recniku.Sta ces,nije ni cudo sto smo ovakvi.Ako imas neki dobar pozitivan savet ti javi,ja sam zaista resila da pomognem sebi,ne ide vise ovako,pa i ako capnem malada 8) ,bar da capnem srecna.
Puno vas pozdravljam drustvo!
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Drugari moji samo da se nabrzaka javim jer imam 2 sata do nocne smene idem malo probati odspavati.
Bila sam na ultrazvuku i limfni cvor mi s emalo uveco,nista puno sa 1,7 sada je 1,8 na levoj strani,a na desnoj imam nekoliko.Poslace me kod otorinolaringologa pa cu videti.Jedva je pristo,pita me hoces li ici kod specijaliste :o :o :o kakvo glupavo pitanje.Ne znam kada cu biti zakazana,on pojma nema da me njegova sekretarica zvala da odma dodem,pa to je kod njih luda kuca.Ja sam se sva isprepadala,isao je i muz samnom.Doktor mi kaze ma nije to veliko,a ja mu kazem pa covece mojoj radnoj drugarici je sa 1,2 naraslo na 6cm za samo 3-4 meseca.Sada ide kod onkologa jer sumnjaju da je kancer.......
Necu covece da prodem nedaj Boze kao ona.....
A moje 1,8cm i on mi kao prstima pokazuje koliko je to,kao da ne znam matematiku :roll: :roll: :roll:
Nista drugo novo,kazem mu za uzasno nocno znojenje,a on blene u mene :roll: :roll: :roll:
Idem spavati ljubim vas sve javicu se sutra
Korisnikov avatar
andjelija81
Aktivan član
Aktivan član

Post od andjelija81 »

Ontario, super da je sve u redu, bas sam brinula. :) Vidis da se nekada uplasimo bez razloga, i da nije sve onako strasno kako nam trenutno izgleda. Jos nesto cu ti reci: ponekad kada vidimo da je neko blizu nas bolestan od necega, pocnemo i mi (naravno potpuno nesvesno!) da pridajemo paznju istom organu, da ga pregledamo i pipkamo, i plasimo se, a inace mozda ne bi ni obratili paznju na njega. . . Eto, ti se sad plasis jer koleginici nije dobro, a ja citajuci tvoje postove takodje pocnem da se plasim za svoje zlezde. . :lol: Mada, ja nisam radila nikada ultra zvuk zlezdi, ali mislim da su moje manje, kao recimo zrno graska .. . U petak idem kod doktorke da vidim rezultate krvne slike, malo me hvata frka. . .Jos nesto: kada ti neko na forum u napise onako nesto (na temi koju si juce postavila), odgovori onakve vrste mogu samo da te jos vise unervoze. Unervozili su cak i mene. Razlog moze biti toliko toga, ne mora biti uvek najgore!! :wink:
Evo, meni se desava juce i danas da sam opet imala temperaturu 37 :-? .Osetila sam kako mi je hladno, noge nisam mogla da zagrejem. Imala sam pre 2,5 godine temperaturu skoro godinu dana svakodnevno, NISTA mi nije nadjeno na pretragama kod infektologa, kada sam dosla sa Zlatibora, tempetratura je nestala sama od sebe. Ja mogu samo da pretpostavljam da sam tamo ojacala imunitet i da se zato tako desilo.
E sad, ja ponovo imam povremeno te male temperature, ali imam sinuzitis i izgleda bakterije u urotraktu (jutros sam dala urinokulturu), a i izasao mi je herpes na usni - a to je najbolji znak pada imuniteta! Tako da se ja trudim da jacam imunitet i da ne mislim samo na najgore, jer bi iskreno ja mogla da pomislim da je to od svacega. . . :roll:

Majo, hvala ti sto si svoju pricu podelila sa nama. Moja mama je oduvek bila hrabra (mnogo hrabrija od mene), ali se sada po prvi put uplasila. Doktor je najpre preporucuvao kontrolu na godinu dana od poslednje mamografije (znaci u oktobru, a operisana je u januaru), ali posto su mu rezulati bili sumnjivi, tj. oni su dobri, ali je on rekao da je to bilo "predkancerozno stanje", onda je rekao da ipak uradi ultra zvuk u maju. Sad, ja dobro znam cega se mama plasi. Ona ne bi na tu kontrolu u maju jer je moja svadba krajem avgusta i ceka nas puno posla oko priprema. Plasi se da ce morati ponovo da je seckaju, ili da ce ne daj Boze primati terapiju pre svadbe . ..A ja iskreno, pomisljam da sve otkazem ako ne budu dobri rezultati, zar ja da nesto slavim i radujem se ako ona nije dobro? Nikako da je ubedim da mora ici kod lekara. Doktorka iz hitne je rekla da odmah posle praznika ode kod nefrologa, da se vidi ima li zastoja urina. Mislis da je otisla. . . :( Ja sam jedinica i uzasno sam vezana za roditelje, mozda i vise nego sto je normalno. Jako se brinem i stalno strepim sta im se moze dogoditi .. .
Sto se tice mojih saveta, ne znam jesam li prava osoba da dajem savete, kad vidis kakva sam. . .Nikakva!! :oops:
Ono sto ja znam je da mi vera pomaze, premda je moja ocigledno jako slaba kad mogu ovako da ocajavam. Ali ja stvarno negde duboko verujem da nam Bog uvek daje sve najbolje i da nam nikada ne bi dao ono sto ne mozemo da podnesemo. Ja jedino kada odem u crkvu ili kada slusam neku duhovnu muziku na kompjuteru osetim neko smirenje.
Cinjenica je da se moramo boriti sa samim sobom, svakoga dana se moramo boriti. . A ta borba je najteza! Jer smo mi sami sebi najgori neprijatelji. Niko nam ne moze nauditi ko sto mozemo sami sebi . ..

Pozdravljam vas dragi prijatelji :D :D :D
Korisnikov avatar
andjelija81
Aktivan član
Aktivan član

Post od andjelija81 »

Zasto danima nikoga nema ? :( Jeste li dobro?

Ja sam bila super dok se nisam setila da sutra idem kod doktorke po rezultate krvne slike. Onda su me uhvatile razne misli, pocela sad da se budim u zoru i da mislim samo na to. Jako se bojim da nesto nije ok .. . :( :( :(
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Dragi drugari pozdrav svima!
Sorry pa se nisam javljala,radila sam tri dana nocnu,znate i sami kako se osecas kada zamenis dan za noc.....
Po citav dan spavam i vec bude vreme opet u nocnu.Danas sam slobodna,doduse jutros sam dosla sa posla,zvala majku i legla spavati.Svasta sam sanjala,verovatno od sekiracije.Juce sam majku zvala,pala je u kuhinji opet i udarila glavu.Nasla sam novu zenu za cuvanje i ova se strara pocela derati na tu zenu i pokupila se i otisla.Ona inace ide raditi na more ali mi je rekla bice jos sa majkom dva dana,medutim ova nova zena mi kaze na telefon da je mama jako oslabila i da mora da jede......e kada je ova stara skocila na nju i pocela se derati,naravno da i ja cujem :o :o :o zar ti mislis da ja njoj nisam kuvala i davala jesti,sta ti mislis ko sam ja,zar sam je gladnu drzala i ispade citav cirkus.Ja joj kazem pa nemoj tako,nije niko nista rekao protiv tebe ona je zena meni govorila sa namerom da majku ubedim da jede........cula sam kada je zalupila vrata i ode u p.m.ostavi majku.Sreca prekljuce se dogovori sa tom zenom za cenu i za sve,ona zivi u maminoj zgradi,veoma je smirena i ima odlicne zivce,zvuci mi jako,jako odgovorna.Necu nista da kazem u napred ali sam jako zadovoljna i sretna sa njom,veoma mi je milo jer je u istoj zgradi i jer je BEZ POGOVORA prihvatila da se brine o majci.
Znate li sta mi je znacilo kada mi je juce i danas rekla na telefon:NE SEKIRAJ SE,MAMA CE BITI DOBRO.
Znate li kako mi je lakse u dusi.....znate li kako mi je milo jer je mama lepo doruckovala danas i rucala,taj joj je zena skuvala i dala.
Eto drugari moji Bog je ostvario moju zelju i pomogo kao uvek u zivotu.
Andelija draga nemoj da se sekiras i da razmisljas lose sve ce biti uredu.
Mlada si i zdrava,javi obavezno kakvi su ti rezultati.Videces da su super :wink: i videces kako ces se i ti odma bolje osecati.I sama kazes da imas veru u Boga zato draga moja Andelija citaj Bibliju ili idi na sajt Svetosavlje i pronaces mnoge price nasih duhovnika,procitati pisma drugih ljudi i shvatiti da trebas biti i ja isto zadovoljna i sretna u zivotu jer imas/imamo razloga za to.Ti jer si zdrava i jer je zivot pred tobom,ja jer imam Bogu dragom hvala zdravu i lepu decu.
Trebamo konacno shvatiti i videti bogatstvo koje imamo pored sebe.
Trebamo se prepustiti zivotu,neka nas nosi svojim tokom.Sudbinu ima svako,pa naravno i mi :wink:
Majo draga svaka ti cas na optimizmu i na realnom razmisljanju i vremenu da nam pises i da bude sa nama.Ti si jak karakter i osoba i verujem to je dovelo do tvog izlecenja i do izlaska iz ovog glupavog lavirinta.Ti stresove podnosis na neki drugi nacin,pronasla si nesto sto moramo i ja i Andelija jer stes dovodi do poremecaja u citavom organizmu.Ne znam da li si isla prije kod psihijatra?Da li si isla kod psihoterapeuta?
Sta su ti pricali,sta su ti savetovali?
Ako nije problem i ako imas vremena molim te napisi nesto o tome.
Sve vas grli i ljubi Ontario
majabgd
Aktivan član
Aktivan član

Post od majabgd »

Cao drustvo!
Ontario,bas mi je drago sto ti je mama napokon u sigurnim rukama,sigurno sad mozes mirnije da spavas!Moram ti priznati i da bolje zvucis.Nisam nikad isla kod psihijatra.Iskreno,u zadnje vreme sam bas imala potrebu ali kakva je finansijska situacija i u kakvoj smo mama i ja bile katastrofi nisam zaista mogla time da je opterecujem kada nije znala ni da lice ostati ziva.a i meni je to bilo najvaznije.Zbog toga sam ja resila da budem sama sebi psihijatar,jer,zaista,oni samo mogu da te navedu da sam dodjes do resenja.Svaka njima cast,postujem tu profesiju,i naravno da cu ici,ako ne uspem sama.pravo da ti kazem,mnogo radim na tome da promenim sebe jer se nece sve promeniti zbog mene i da meni bude lakse.Svaki dan i zaista sam neke odnose sa ljudima koji su me opterecivali dovela u red,u svojoj glavi i razgovorom.Svaki dan se trudim da uradim bar po jednu stvar koja mi mesecima stoji nad glavom,prema svima se odnosim onako kako zasluzuju,ignorisem na finjaka ljude koji mi nisu pravi prijatelji i koji me nerviraju a nerviracu se samo oko ljudi koje mnogo volim pa moram,najteze mi je da prihvatim da ne mogu na sve da uticem i da se ne vredi nervirati oko toga nego samo treba da prihvatim,i tako....Trudim se da sve u kuci drzim pod kontrolom,da sam za porodicu uvek tu,da se vidjam sa deckom,dobrim prijateljima,da radim i da pokusam da mi ne pada tesko :D ,i u utorak mi je rodjendan i bas sam pozvala samo one koji su mi bas dragi jer hocu da me niko ne nervira i da mi bude lepo,mada,u haosu sam sa vremenom od posla i pojma nemam kad su da stignem sve da spremim.To ti je to,nije meni skroz dobro ali se trudim da ne obracam paznju.Probaj da nesto od toga,mozda ti pomogne.
Andjelija,ti si savrseno zdrava,samo si jako uspanicena!pa sta i da ti nije skroz dobra krvna slika,sigurno ne bolujes od neceg strasnog,pa koliko si se do sada puta uspanicila i sta,hvala Bogu,ziva si i ZDRAVA!Ja mislim da je tebe samo uhvatila panika od svadbe,odgovornosti,samostalnosti(a nisi bas sto posto sigurna ni u decka,tj.njegovu stabilnost,a tebi to treba,bez obzira sto te voli),I svi ti simptomi dodju kao maska da mozes uvek da zbrises kod mame i tate u sigurnost.ima tu i toga mozda sto nisi jos fakultet zavrsila pa ti je i to nad glavom a jos te je izbezumila i mamina operacija jer ti je ona sinonim za sigurnost.Ako vec duze vreme imas simptome to je zato sto si i pre price o svadbi bila svesna da se necete vecno zabavljati pa jos tada pocela panika.a jos i ideja o detetu,a ti znas da ce se te teme potegnuti kad tad,pa sve po malo i eto,ti se osecas bolesno i lose.Nemoj da se ljutis,ali,mozda samo nisi dovoljno sazrela ili si se uljuskala u sve to sto imas kod kuce,i to je super,ali budi samo iskrena prema sebi i reci sebi sta zaista zelis i sta ti stvarno smeta.kada to uspes i krenes da sprovodis svoje odluke u delo,mislim da ces biti mnogo mirnija i stabilnija.
Izvinite drustvo ako sam vas udavila i ako mnogo filozofiram ali ja sam u toj fazi pa mozda gusim!Ljubim vas!
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Drustvo moje.......
Ja sam juce nazvala majku i ona mi se javila na telefon.Posle samo 2 minute cula sam kada je tiho jauknula.Znala sam da je pala i odgovora nije bilo na telefon,Uporno sam zvala i ona mi se jadnica moja javila i rekla dete moje ja sam pala.Rekla sam joj da se ne pomera i da cu nekoga zvati.
Te zene nije bilo sto je cuva kuci pa sam nazvala komsinicu.Ona je dotrcala i nasla mamu da lezi.Pala je sam kreveta i udarila nogu.Ona joj je pomogla da se ustane na krevet.
Danas sam je sa posla zvala preko mobilnog i javila mi se svekrva pa ta zena sto cuva mamu.Mama je opet pala pa je udarila ruku.Dali su mi malo da je cujem na telefon i njih dve su se ubacivale i jedna i druga govoreci mi da njoj treba nega 24 sata i da ja nesto preduzmem.Odustace i ova zena vidim i sama i to verujem u neredna 2-3 dana.Svekrva me vredala na telefon govoreci mi:
sta ce ona u bolnici,ti bi popizila da si sa njom a ne ja,ja sam je jedva digla sa ovom zenom itd.
Ja od juce placem :cry: :cry: :cry:
Ja nemam koga da molim za pomoc :cry: :cry: :cry:
Nece da je voze dokltoru kazu bila je prosle nedelje,sta ce joj oni......
U ponedeljak cu zvati maminu doktoricu da je molim da dode da je pregleda.Mamu su stavili na neki lek protiv vrtoglavice pa posto pije saku lekova bojim se da nije od toga.
Kaze mi svekrva ja ne mogu biti pored tvoje mame,mene leda bole itd.
Ona ne moze ni u auto......
Ja kazem pa prosle nedelje ju je taksista vozio.....
Pocela je da me napada na telefon i vreda,a moja mama slusa.
Nisu mi je dali na telefon posto je to onaj pa prica na mikrofon jer drugacije mama ne zna.Rekla mi je ta zena da se mama gubi jako.......i da ne moze da hoda.
Pocela je da mi nabacuje da sam ja rekla da mami treba drustvo,a njoj treba nega 24 sata.
Ja sam rekla da moja mama nije padala prije nedelju dana.Mojoj je mami bilo dobro!
Otice i ona,svi ce okrenuti leda mami i nije mi krivo na njih nego na sebe i svoje stanje.Kako cu podneti ovu bol ne znam ostalo je da se molim dragom Bogu da mi da snage,pokaze put i podari dug zivot mojoj majci.
Majo.......hvala ti na vremenu sto si pisala i sto si podelila sve sa nama.
Verujem da cemo izvuci korisne pouke iz tvoga pisma.
Drugari moji ljubim vas puno,trebam vas budite tu :cry:
Korisnikov avatar
andjelija81
Aktivan član
Aktivan član

Post od andjelija81 »

Drage moje drugarice,

ja sam u petak imala pravi napad panike. :o Dva dana pre toga sam se budila u zoru sa raznim crnim mislima i opterecivala se sta ce biti kod lekara blabla. .. Onda sam u petak otisla jedva nekako, verenik je isao sa mnom. . :( U cekaonici sam imala napad panike, srce mi je lupalo kao ludo, susila mi se usta, ruke bile hladne, drhtala .. . zelela sam da uzmem svoju knjizicu i da pobegnem sto dalje.
Onda sam isla kod doktorke. Ja pred njom uvek budem jaka, ne pokazujem da mi je frka, a srce hoce da mi iskoci. Doktorka je pogledala moje nalaze, sve stiklirala i rekla da je sve ok (bas sam se iznenadila da mi je Hg 120, to je granica, ali s obzirom da sam postila ceo vaskrsnji post- 7 nedelja, ocekivala sam da mi bude mnogo gori!!, Fe cak 13.5 :) ), jedino se zadrzala malo kod urina, to nije bas ok sto sam znala i sama: albumen u tragovima, Le 5-6, bakterija dosta..
Dala mi je samo neki lek za imunitet (izasao mi je i herpes) i rekla da sprovedem Th od ginekologa, pa da ponovimo urin, nije htela da mi odmah daje antibiotike.
Sve bi bilo ok da ja ne umem da citam rezultate, pa sam jedva cekala da uzadjem napolje da bi ih pogledala i "strucno protumacila". :roll: Vidim, sve je granicama, a onda vidim da je: alkalna fosfataza 34 (ref 40-150), a doktorka je to stiklirala kao da je ok :roll: Lym% 40% (ref 15-40%) znaci na granici, mada su inace limfociti normalni 2.3 (ref 0.6-4.0) :roll:
I onda su pocele moje konstukcije: da li je ona to videla, ja sam nezadovoljna doktorkom jer to nije primetila, ko zna sta mi je sa zlezdama,. . .. htela sam da se sa pola puta vratim do doktorke i da trazim da ponovo udjem, da me verenik nije sprecio.
Posle smo isli dugo i setali, ja mu ispricala sve kako se osecam , mada je on to vec sve i znao, i koliko to traje. . .i on je misljenja da ja nemam nikakve znacajnije zdravstvene probleme :roll: , ali da imam PSIHICKE i da moram nesto da preduzmem!!
Svesna sam i ja da moram jer je uzasno ovakav dozivljaj imati i to stalno i plus da to tako dugo traje! Zamislite sad situaciju: ja trudna, treba da vadim krv svakoga meseca, da idem na ultra zvuk svakoga meseca, da radim ostale testove na sve i svasta, genetske analize i sta vec . . .i da se ovako tresem i budem u ovakvom strahu i UZASU 5 dana pre!!! A na svakom pregledu ili odlazenju po rezultate da imam pravi panicni napad!! Pa KAKO ce se to dete roditi normalno pored svega toga? I pored majke koja nije normalna? :(
Ne znam sta i kako .. .ne znam, ali znam da nesto moram da preduzmem jer moja hipohondrija i strahovi traju predugo i jer me ometaju u funkcionisanju i jer me cine jako osetljivom i ranjivom . .

Majo, sve si u pravu! Plasim se svega, plasim se da pocnem da zivim normalno, nisam spremna za zivot, za brak, za decu. . .A KADA cu biti spremna, ako u 30 nisam? Nikada . .. :( Ja moram da pokusam da ne razmisljam vise toliko, nego samo da skocim. Kao kada skacete u vodu, zazmurite i bacite se, pa sta bude .. .ne mogu vise ovako. Jako se brinem za mamu, to mi je trenutno najveca briga! Stvarno ne znam kako bih podnela da se njoj nesto desi. Cini mi se da bih umrla. I verovatno nije normalna ta tolika povezanost, nije zdrava ..ali ne znam kako da se to promeni.
Svaka cast sto si resila da radis na sebi. I ja se jako trudim ali ne zelim da idem kod psihijatra, iz razloga sto ja ne verujem da mi on moze pomoci. Prosto, ne verujem! Cak mi se cini da bih se jos gore osecala. Odgovor je u nama, samo tamo i nigde vise. Moramo da prodremo u sebe, da pokusamo da budemo iskrene sa sobom, da radimo na sebi svakoga dana . ..
Napisi mi sta mi predlazes da radim i kako da se lecim.

Ontario, taman sam se obradovala kad sam procitala za tvoju mamu, ali nisam stigla da ti kuckam .. kad danas procitah ovo! :( Mogu da zamislim kako se brines, posebno sada kada je situacija sve gora i gora! :( Jesi li razmisljala da nadjes neku medicinsku sestru koja bi dolazila jer je njoj ipak potrebna medicinska nega, a ne bilo koje zene koja nije strucna. Nemoj da se nerviras zbog svekrve, ako nece da dolazi, nemoj vise ni da je zoves, izopsti je potpuno. Ali joj kada budete bile same reci da vise ne govori nista pred mamom, ne mora tako bolesna jos da se sekira sto se vi svadjate. :x
Sta je bilo kod lekara? Videla sam sta si pisala, ja mislim da to je to sve zub neki napravio, oni mogu da naprave nevidjene probleme, da ne verujes. Nemoj se brinuti i odmah misliti na koleginicu, vi niste isto, nije tebi isto sto i njoj!!

pozdravlja vas sve vasa andja :D
majabgd
Aktivan član
Aktivan član

Post od majabgd »

joj Ontario,mislim da je Andjelija potpuno upravu1ne vredi vise sa tim zenama,njoj je potrebna strucna nega.Jako mi je zao sto je sve tako.Ignorisi svekrvu posto je ocigledno idiot i nemoj zbog nje da se nerviras,nije zasluzila ni da je pomenes!pisi nam sta se desava.
Andjelija,ja znam da i ako ti je neki rezultat malo povisen ili snizen nije strasno ako nije u kombinaciji sa nekim drugim i zato se to tolerise.`Ajde se sad malo smiri i prestani da panicis oko svega.Sta ti je,pa ne moras ti uopste na sve da budes spremna!To je sve individualno i normalno a moze da ti se promeni zelja i odluka u roku od 2 meseca,sacekaj da ti se to desi.Nemoj sebe ni nasta da silis,tako cessvoj organizam dovesti u situaciju panike.Sve je dobro,imas verenika koji te je saslusao i hoce da ti pomogne,pa jel ti znas koja je to sreca?Trebalo bi,po mom misljenju sa nekim da porazgovaras,strucnim.Mozda ce uspeti da iscacka nesto sto ni ti nisi svesna.Jeste da je sve u nama ali ako sami nismo dovoljno realni neko mora da tnam otvori oci.Nije to sramota,ne moras da pijes lekove,verovatno ti je samo potreban neko realan i sa strane.Opusti se malo,pa nije udaja robija,bice sve ok!Radjaj decu kad budes spremna,za 5 god.,pa sta?Bitno je da ih rodis kada budes zelela,tada ces manje misliti na sebe i neces imati te panike bas zato sto neces zeleti to da radis deteu.Videces da ce sve ici prirodnim tokom a bilo bi lepo da malo u svojoj mladosti i zivotu uzivas!i sve ti to kaze neko ko se i sam bori svaki dan,i znam u cemu je problem ali sta ces,sto se mora nije tesko!
Pozdrav!
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Drugari moji.....
mama mi je dobila gips na ruci jer joj je kost napukla u zglobu.
I ova zena hoce da je ostavi.
:cry: :cry: :cry:
Jos nesto ja dolazim sa posla a moj sin ode sa putnom torbom.
Pobegao je od mene i ne znam gde je ni sa kim je samo mi je rekao ja sam napunio 18 godina i nije vazno gde sam......
Nisam mu sinoc dala auto za islazak sa drustvom i on mi rece samo sacekaj do sutra i neces me videti ja ode :cry: :cry: :cry:
Sto je rekao to je i napravio......
Prekinuo mi je vezi kada sam ga zvala na mobilni.Eto moje dete,moje oci,moje srce,moja dusa mene ostavi i ode a zivim i disem i budim se zbog dece.Oci bih im moje dala,sve na svetu.......boli jako boli........
Noc je posla 12 ne znam gde ce spavati,nema novaca,napolju je hladno,gradovi su veliki,desava se svasta,bojim se,necu spavati.
Aritmije :roll: :roll: :roll: udara me jako,steze me u prsima i ne znam hocu li doziveti noc.
Ako vam se vise ne javim onda znate da nisam medu vama,srce mi je slomljeno,nemam snage,ne mogu vise,nemojte mi zameriti.
Cerka je samnom,muz na putu treba mi neko treba mi moj sin veceras.
Sta sam uradila,gde gresim,kakva sam majka kada je cekao 18 godina da me ostavi.....
Hoce li doci ne znam,hoce li se vratiti svojoj kuci ne znam.......
Nemam snage da zivim,ne mogu vise,ne mogu,ne mogu :cry: :cry:
Cao prijatelji moji
Korisnikov avatar
andjelija81
Aktivan član
Aktivan član

Post od andjelija81 »

Joj ontario :o pa sve problem za problemom! Jesi li ti razgovarala sa suprugom o tome? Morate da vidite sta vam je ciniti .. On je sigurno prespavao kod nekog od drugova, ili kod devojke ako je ima ..nemoj se odmah brinuti, dovoljno je pametan da nece spavati na ulici.
Ti se malo priberi, ne misli ni slucajno da nesto sebi uradis!!! Sredice se sve za par dana kada se malo izduva i kada se smire strasti, pa cete sesti i porazgovarati. . .Javljaj se kada mozes.

Majo, svesna sam da treba da sam zadovoljna onim sto imam jer to nije malo, ali stalno osecam taj neki strah od svega i svacega :roll: Unapred se brinem za milion stvari, a one dodju i prodju, a ja i talje u tenziji, nisam ni svesna da je sve proslo super! Ja sam Majo isla pre par godina kod jedne devojke koja je psiholog na razgovore i to mi je tada pomagalo. To je bilo kada sam prvi put obnovila godinu, prolazila sam kroz krizu i osecala potrebu da sa nekim popricam. Ona je tada radila u skolskom dispanzeru, ali su mogli dolaziti i ostali, a ne samo skolska deca. Sada koliko znam radi u studentskoj poliklinici za studente, ali ja se tamo vise ne lecim jer imam vise od 26 godina, mada msilim da bi ona mogla da me primi.
E sad, ja ne verujem da mi takvi razgovori mogu pomoci, nisam sigurna uopste. . . :roll: To se nekako sve svodilo na to da je ona na kraju rekla da mi mogu pomoci i razgovori sa prijateljicom (jer su nasi razgovori bili takvi) i da nema potrebe vise da dolazim. :roll:
Moram nesto preduzeti, ali ne znam sta :roll:
Odgovori