Dragi moji prijatelji,
Problem je jer znaju da ih trebam i da mogu sada da me ucenjuju,a posebno kada znaju da zivim u Kanadi.Svi misle ovde si i beres dolare sa grane,a volela bih da su ovde sami samo mesec dana pa bi videli kroz sta mi prolazimo.Niko ko nije ovde(cast izuzecima)ne moze da razume kako je,posto ovde isto radis za racune i hranu kao kod nas.Ovde se isto navlaci kraj sa krajem,jedino sto ima posla i sto si obezbeden sto se tice da neces ostati na ulici.Imas izbor ili raditi ili biti na socijalnoj pomoci,a sto se tice starih ljudi svi ih postuju i daju im svu odgovarajucu negu.Od bivse snaje majka koja je umrla prije 2 nedelje je pala prije 7 godina,polomila kuk i bila u bolnici 3 ipo meseca,imala je svu negu i svih 7 godina sestru koju je DRZAVA PLACALA pa je bila sa njom 8 sati dnevno.Dobijala je BESPLATNO od bolnickog kreveta,hodalice,invalidskih kolica,lekova,krema,pelena i doktor joj je dolazio u kucu.Nista nije smelo da joj fali.
Snaja nije morala da radi,imala je pomoc i novce od drzave pa je tako vodila brigu o svojoj majci sve do prije dve nedelje kada je preminula.
Sa ovom zenom sam se lepo bila dogovorila posto je muz na bolovanju da cu je placati 200$ ZAGARANTOVANO za pocetak,a naravno bas sam joj planirala poslati u ponedeljak jos 100,samo zato jer je sa mamom i rekla sam joj DA JOJ NECU OSTATI DUZNA.To bi naravno bilo ovaj mesec 300 dolara,da bih joj vec sledece pare poslala 4 marta(ponovo 200).
Cekam da se muz vrati na posao svaki dan jer je dobio odobrenje od lekara i onda se ne sekiram jer on ima dobru platu,da ni ja ne moram da radim.
Rekla mi je ne sekiraj se za pare,ja bi to i bez novaca ali znas kakva je situacija.Zahvaljivala sam joj se svaki dan,jela je kod mame,spavala,kupala se kupovala hranu od mamine penzije i nije morala niti dinara da potrosi za svoje troskove.Mama ima grijanje u stanu tako da nije morala da lozi vatru.Rekla mi je da ona ide obicno na more preko leta gde zaradi 700 EURA MESECNO

Bila je uvek ljuta na telefon kada zovem i ljutito naredivala mami i kritikovala je.Zasto ustajes,gde ces,sta sada radis,zasto itd.
Znala sam da se nesto desava ali mama nije bila sama pa mi nije mogla reci nego je jadnica bila sretna sto nije sama i hvalila tu istu vesticu govoreci:ona je meni desna ruka!
Znala sam da je to samo mama htela da me ne sekira ali sam potajno bila sretna pa se neko brine o njoj.
Sada prica o mami po mome gradu kako je bezobrazna,kako je ne slusa,kako nece da jede i pije nista,kako ustaje po sto puta itd.
Ostajala sam zaprepastena jer mi se stalno zalila na telefon da majka ustaje i na to sam joj odgovarala:HVALA DRAGOM BOGU I TREBA DA ODA STO VISE.
Nisam razumela jer sam bila naivna,da je ona zbog para to radila i govorila,a ne zato jer joj smeta.Zivi 200 metara od mamine zgrade.
Pocela je prije par dana da je ostavlja samu i to nisam znala tako da je mama sama spavala nocu.Odala mi se na telefon ta zena prije 3 dana.
Jako je tesko da ce se sada neko prihvatiti da mi obilazi mamu,ostala mi je jos nada u jednu dragu prijateljicu za koju pokusavam saznati jer ne znam ima li telefon.Imam jos samo jednu nadu doktore!
Sve su mi druge otisle ali se uzdam u Dragoga Boga da ce pronaci resenje i izbaviti nas iz ovih problema.
Oprostite sto pisem dugo pismo,malo mi je lakse kada kazem.
Narod je postao proklet,zao,bezosecajan i svi misle da ce vecno biti mladi.Niko ne zna sta ga ceka u zivotu.Niko nikom ne priskace u pomoc,dobar si dok dajes,ugoscavas i dok si na nogama,a jednom kada padnes u krevet svi okrenu leda.Nikome tada nisi potreban

Meni se cini da svi ti ljudi zive bolje od nas jer nece da cuvaju i skuvaju nikome za 200$dolara(i vise)mesecno,jedino sto znaju da kukaju kako je u mom mestu zivot tezak i skupoca velika.
Pozdravljam vas sve skupa puno dragi moji prijatelji!
Majo,drago mi je pa je sve proslo uredu nemoj da se sada sekiras.
Ona je sigurna sam pozitivna osoba sto ce joj pomoci u oporavku i nasi doktori su odlicni.Imaj poverenja u njih!
Budi sutra nasmijana kada je vidis

Javi se obavezno da cujemo kako je majka.