aritmija

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Korisnikov avatar
andjelija81
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Apr 05, 2008 1:44 pm

Post od andjelija81 »

Ontario, ne znam dal je moguce da mama dobije temparaturu na nervoj bazi tako iznenada ili je mozda to i moguce u takvom njenom stanju . .. Pokusaj da se ne sekiras koliko god mozes, jer na taj nacin njoj neces pomoci a tvoje zdravlje sve vise trpi. Sto rece Neshar, pokusaj da dodjes bar na kratko i da se vidite, znacice mnogo i tebi i njoj!!

Ja sam vam, drustvo moje uglavnom ok. . . Ne razmisljam o tome kako sam, ne razmisaljam o srcu vec mesecima, kao da ga i nemam, kao da i nije deo mene, vise ga uopste ne primecujem. . . Ponekad se jako lose osetim fizicki, slabo, malaksalo, uznemireno .. .ali znam od cega je (vec sam pisala) pa se ne potresam preterano. Pokusam da malo spustim loptu i odmorim taj dan i bude odmah bolje. :D

Majo, gde si , sta se desava sa tvojom mamom? Nadam se da je sve ok. Javi se da ne brinemo!

pozz :wink:
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 5:53 am

Post od ontario »

Cao drustvo,
Jesensky drzi se druze,proce jednom!
Andelija ja ne mogu zbog klaustofobije leteti :cry: :cry: :cry: razumi me!
Neshar me je isto savetovao ali ja NE MOGU!
Tanja gde si mi ti?Majo kao si?
Drustvo moje citav dan mi je jaka vrtoglavica i malaksalost.Izasla sam sa posal veceras ranije i proverila tlak,koji je bio 141/89......ne znam sta mi je.
Nalazi krvi su mi gotovi i zvali su me da dodem ujutro.Posto me je doktor poslao da proverim sve saznacu sutra pravu stvar.
Ja mislim da mi je ta vrtoglavica i malaksalost od anemije i s obzirom da mi ne daje inekcije b12 koje sam promala vise od godinu dana,stanje koje sam imala prije njih mi se vraca.
Pisacu vam kada vise saznam putem nalaza.
Poljubac svima :P
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

NE MOGU!
??? a zasto?? S T A ce se dogoditi>>> nista!

iz nekog razloga vi, najverovatnije imate rentu i odgovara vam beg u "ne mogu"!
sta se dogadja sa vasom listom cekanja za kliniku za anksioznost?
Korisnikov avatar
tanja68
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 18, 2008 5:05 pm

Post od tanja68 »

E drbgd svaka cast. :P Vi to bas lepo napisaste u jednoj recenici a mi ovde tupumo po ceo dan i nista. Ontario ovo sto drbgd je provereno na mom licnom primeru i stvarno je uspelo. NIJE MI NISTA. Ja sam se svih mojih strahova oslobodila bas tako i sad je sve ok.Probaj da se boris ne kosta nista :wink:
majabgd
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Nov 07, 2008 12:47 am

Post od majabgd »

Zdravo drustvo,ja samo da se javim,mamu mi sutra operisu,imala je malo problema da li ce je operisati zbog srca ali eto.....uzasno sam uplasena i guzvi,pisem vam cim stignem!Pozdrav!
Korisnikov avatar
tanja68
Aktivan član
Aktivan član

Post od tanja68 »

Ljudi gde ste pobegli? :wink:
Korisnikov avatar
andjelija81
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Apr 05, 2008 1:44 pm

Post od andjelija81 »

Evo ja sam tu. :D Pratim sta se desava sa vama, ali ne pisem mnogo jer kod mene nema nista posebno. . .Ovde je ogroman sneg. .OGROMAN!! Juce sam sa drustvom sa faksa isla na sankanje i bilo je diiivno! Jako sam bila srecna. A mod jutros imam upalu misica, hehe :D
Inace sam malo zabrinuta, nekako osecam neku cudnu strepnju .. .Bojim se nakada, imam neke strahove. :( Bojim se da cu ostati trudna i da ce mi na rutinskom vadjanju krvi nesto otkriti, npr da imam hapatitis ili hiv. . :o a da ja to nisma ni znala . .ili da mi papa test nece biti dobar .. Trebalo je da posle nove godine uradim papanukolau i kolposkopiju .. . ali necu da idem! Nemam hrabrosti. Bojim se da bi mi to (ako rezultat bude los) moglo odloziti planove za udaju isl . .bas nekada strepim. :(

Ontario, sta se desava sada ?

Majo, izvestavaj nas sta se desava sa mamom. Mogu samo da zamisilim koliko ti je tesko!! Ja sam htela da poludim od brige kada se moja mama operisala.

Tanja, nasa dobra vila :D stalno prati sta se desava! :*

poljubac za sveeee :******
Korisnikov avatar
tanja68
Aktivan član
Aktivan član

Post od tanja68 »

Andjelija e sad cu da te grdim :wink: . Kakve su to gluposti? Ako tako budes razmisljala pa ni na ulicu neces izaci jer mozda ti sa balkona padne saksija na glavu? :evil: Bojis se da ces ostati trudna i da ce ti nesto otkriti na analizama? Ajde prvo ostani trudna. :P Pre toga uradi one nalaze, ti znas koje, jer to nije ni zbog koga drugog nego zbog tebe same, i nema veze ni sa muzem ni sa decom nego sa tobom. Kazes neces se udati mozda zbog toga, e to ti je vrhunac, pa sta je vaznije tvoja glava ili brak? Sta je trebao da uradi moj muz pre braka samnom, posto znas da nemamo decu, jel trebao preventivno da me voda po lekarima da vidi da li je sve ok samnom pa tek onda da se zeni? U tom slucaju se sigurno ne bi ni ozenio, jer ja nikada ne bi pristala na takve gluposti i ponizavanja. Mi se valjda udajemo i zenimo iz ljubavi? u prvih par godina naseg braka svi su lekari govorili da je problem u njegovom losem spermogramu a mene niko nije ni pogledao ozbiljnije, pa ja nisam njega zbog toga ostavila kao sto nije ni on mene ostavio sada kada se zna da je pravi problem u meni i mojim zapusenim jajovodima. Znas za ono i u dobru i u zlu i u zdravlju i u bolesti, e tako i treba da bude ako se ljudi stvarno vole.Jesi ti uopste razgovarala sa deckom o tim stvarima, mislim da bi ti i on isto rekao sto i ja. :wink: Nemoj da razmisljas o glupostima i o tome sta bi bili kad bi bilo nego se opusti u uzivaj u zivotu koji imas i godinama koje nikad nece biti manje nego sto su sada. E sad dosta grdnje i nemoj da se ljutis sutra cu ti vec tepati i maziti te . Pozdrav :P
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Ljubim vas sve,nemam puno vremena jer stalno radim
Javicu vam se sa duzim pismom.
Trenutno sam u ludilu,zema koja je cuvala mamu napustila je.
Nemoze kaze to podneti vise(malo joj je novaca cula sam da prica okolo).
Od juce se ne mogu smiriti.Sta ce se desiti sa mamom ne znam,niti mogu koga dugoga da nadem.Mama je jako tuzna,uplasena.Meni je strasno.
Mama mi je samo rekla da se ta zena svaki dan ljuti na nju jer ne moze da jede i ko zna sta sve.Nece mama nista da mi kaze da se ne sekiram.
Ja sam primetila da kada god nazivem ta zena vice na nju,gde ces sada,sta to radis,smiri se......itd.njoj je krivo jer mama ustaje i hoda.Kaze po sto puta na dan ustaje.Ja sam sretna zbog toga.Jadnica moja jadna kako ce sada sama.Ja mislim da oni nju planiraju strpati u dom.Ako joj to naprave(ta zena i komsije).......ja cu poludeti.
Nikog.......nikoga nema pored sebe.......nikoga,ostade mi sama.
Pozdravljam vas sve
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član

Post od drbgd »

ontario,
znate kako se kaze - pametni ljudi nadju resenje,a oni drugi izgovore! jeste vam tesko, ali situacija nikako nije neresiva! pocnite da RESAVATE stvari, jednu po jednu, makar one najsitnije za pocetak! vasa anksioznost se samo pothranjuje time sto prebirate po problemima a ni jedan ne resavate! ako treba da se razvedete - bar ozbiljno razgovarajte o tome sa muzem! mozda bi sada bilo dobro da doputujete vi kod majke na mesec-dva dok se zdravstveno ne stabilizuje! to da "ne smete" u avion je jedan sebican, da ne kazem smesan izgovor i beg u detinjstvo - ako mislite da se zaista plasite uzmite jake sedative da prespavate! vasoj majci je svakako teze bez vas sve ove dane nego vama nekoliko sati u avionu, zar ne??
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Doktore,ne bih govorila o sebicnosti jer vi ne znate kakvo je moje stanje.
Bog samo zna koliko patim i niko vise!
Recimo da nemam strahove,slusajte sada:
ako ja odem moja deca i muz ne bi imali dovoljno novaca za hranu jer je muz na bolovanju,a ja ne bih imala primanja.
Znaci:
1 ja imam fobije i razne gluposti
2 financijski
3 ako se i desi da muz pocne raditi uskoro posao mu je takav da nije kuci danima,a moja deca NE MOGU SAMA(posebno mala)
4 ako povedem decu prekidaju skolu(hajde to je najlakse)treba mi dosta novaca kojih nemam
5 da placam nekoga da cuva majku 1000$ne mogu jer nemam
6 da ode u dom ona bi umrla od tuge,a mozda i ja prije nje
7 da je oni strpaju u dom penzija joj nije dovoljna nego u takvim slucajevima zaplenjuju kucu-drzava,ali ona nema nego stan koji NIJE otkupljen
8 sa penzijom koju ona ima mogu da je strpaju jako daleko od kuce,u dom gde ima jedna sestra na 50 ljudi i gde necu znati NI DA LI PIJE NI DA LI JEDE
9 zivotni problemi su neplanski
10 ovaj zivot nije fer,mozda placam necije grehe ili je jednostavno sudbina koja mi je tako dala
11 meni ostaje bol u srcu i nema leka koji ce ga izleciti
12 proklet neka je rat!
KAZITE MI DOKTORE KOJE PRVO DA RESIM AKO ZNATE?
JA NE ZNAM RECITE MI VI AKO MOZETE?
Hvala vam na pismu
Drugari javicu vam se valjda jednom u vedrijem raspolozenju!
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

ontario,
znate kako se kaze - pametni ljudi nadju resenje,a oni drugi izgovore!
Doktore dragi znate ono:
"sit gladnom ne veruje"
:wink: :wink: :wink:
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Zaboravih da napisem.dobila sam nalaze krvi,
pred dijabetismom sam,secer mi je 5,9
holesterol mi je 7
trigliceridi 4,7
zeljezo 9
Receno mi je da obavezno skinem bar deset kila i da vezbam.
Pocela sam da pazim sta jedem i manje porcije ali nisam pocela da trcim.
Ovo za secer verujem da mi je od stresa......a holesterol od debljine.
Pocela sam da srljam u provaliju.Nemam volje ni za sta,stvarno vise ne znam dokle.Kako izgubih oca prije vise od 3 godine ja sam se izgubila u vremenu i prostoru.Ne znam kuda da idem,da li levo ili desno?
Pisite mi :cry: :cry: :cry:
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član

Post od drbgd »

sto se tice honorara oko staranja za majku - na ovim prostorima bi u manjem mestu bilo sasvim dovoljno oko 250 evra mesecno za svakodnevu posetu od 6-8h sto bi ukljucivalo kuvanje, i kucne poslove. to je cena, to je veci novac nego sto bi neka zena sa osnovnom skolom dobila da radi kao cistacica! kada budete razgovarali o tome, jasno pokazite da znate kakva je ovde situacija na trzistu i nedajte da vas ubede da se ovde dobija vise, pogotov sto je vasa majka pokretna i ne treba joj nega med. sestre!
dom je na ovim prostorima prilicno lose resenje, znate i sami da to nije ovde sredjeno.
majabgd
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Nov 07, 2008 12:47 am

Post od majabgd »

Evo ja sam i dalje u prolazu kroz kucu ali da vam javim.Mama je juce operisana,bila je teska operacija ali je dobro prosla,danas je jos na int. nezi,kazu da je dobro s obzirom na tezinu operac. i sutra cu moci da je vidim kada je prebace na odeljenje.Koliko sam juce bila uplasenana dok sam cekala ne moram ni da vam objasnjavam.Vazno je da je najrizicnije proslo posto su nam doktori sve vreme naglasavali koliko je opasna i rizicna oper.znam da je naredni period tezak i da ce biti potrebno mnogo vremena ali ona je mentalno jaka i valjda ce uspeti.pitanje za drbgd,jel1 istina da kod punijih ljudi teze zarasta rana i cesce su infekcije posle operacije,inace,ugradili su joj bajpas na aorti i preponama(nisam bas potpuno razumela)?Naplasise nas silno,i dalje sam u panici ali sam se bar malo sredila.Pisacu kad budem stigla opsirnije sve!Pozdrav!
Odgovori