aritmija

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
jesensky
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Nov 07, 2006 10:18 pm

Re: Evo i mene u drustvo, nazalost.

Post od jesensky »

Macho napisao:Pozdrav svima. Procitah prvih par strana pa sam tek onda video da ih ima 30. Loloooo...strasno.
Ja sam Dejan i nisam MACHO, hahahhaha. Login name sam izabrao kad sam video onaj KOD prilikom registracije. stajalo je m a c h o, slatko sam se ismejao.
Ovako, imam 36 godina, sto rece jedna gospodja u jednom od postova pre nekoliko godina zivot mi se promenio kao da ga je neko presekao nozem. Panicni napad i od tad konstantna anksioznost, depresija.
to lecim Rivotrilom , Zoloftom i psihoterapijama. Poprilicno je dobro.
Ali....juce odem kod interniste jer sam u poslednje vreme malaksao, pada mi pritisak, ne mnogo 110/70, ali meni ne prija ( normalan mi je 125/80) i on ustanovi da imam KOMORNE ARITMIJE.
Nije , kaze strasno, leci se , mada sam ja to osecao i ranije s vremena na vreme(aritmije, stucanje srca). Nista strasno, al' ko ce ga znati. I to kad mi se desi retko kad da potraju dugo i obicno nisu iuzastopne, na svaki recimo 8, 10 , 12 otkucaj.

Da vas ne gnjavim vise, znate i sami, vidim ima i gorih slucajeva od mene. Interesuje me ima li ko strucan ovde da mi objasni- LECI LI SE STVARNO? TREBA LI DA VODIM RACUNA O NECEMU SPECIJALNO? ITD.
Da dobio sam PROPAFEN da pijem 2x po 75 mg. pa da vidimo dalje. Za sad mi se cini da je dobro, bilo je danas malo, al' nista specijalno, a i tek sam poceo terapiju sinoc.
O uzroku cu videti kasnije, mozda je psihogeno, mozda ...ko zna. Mene vise brine koliko je opasno.
Neki kazu nije to nista, stim se zivi . negde procitam da se lako ne probudis ujutru zbog toga i sl.
Toliko za sada, cucemo se jos.
Pozdravlja vas Macho :)

macho,dobro nam dosao! :D
tu smo negdje generacijski,zajednicko nam je sto imamo te aritmije,neki to zovu ekstrasistolama neki komorskim aritmijama.ja sam to osjetio kad sam 30.prebacio,..nedavno su mi operisali cvor i dio stitnjace,.indirektno sam to povezivao sa aritmijama,..nisam to osjecao od augusta mjeseca,da bi mi se u par posljednjih dana opet pocele povremeno javljati.
nadam se da ce neko iz zdravstvene struke da ti vise pojasni o tome i dadne odgovor koji zelis,.puno pozdrava!
majabgd
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Nov 07, 2008 12:47 am

Post od majabgd »

Dragi moji sapatnici :o ,evo mene,bila sam u nekoj guzvi danima pa ne stigoh ni da se javim.Jeste da sam svasta radila i odradila ali nije da sam bila skroz ok.Nekako kao sebi kazem tako je i nema druge ali moze li neko samo da mi kaze do koliko najvise moze da mi se ubrza puls u mirovanju akoliko u aktivnostima a da nije opasno i da ne moram nikome da se obratim za pomoc posto ne bih da ispadne da dzabe panicim?Pozdrav veliki za sve i pisite novosti!
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 5:53 am

Post od ontario »

Drago moje drustvo,
Macho dobro dosao u nase drustvance!
Ja sam bila na sastanku u toj mentalnoj kakadskoj organizaciji i jako,jako sam sretna ne mogu da vam opisem :lol: :lol: :lol: toliko sam informacija cula za nepunih sat vremena,toliko mi je taj covek pomogao sa recima,verujte da sam sebi olaksala pola ovog "tereta"sto nosim.Dao mi je iskopiranih stvari da citam,rekao mi je sta da radim i sto mi se nekako najvise useklo u pamcenje je u slucaju da dobijem panicni napad........Neshar,Andelija ima li jos ko ovo ce i vama dobro doci........
Na tvrdim papirima(moze od kartoncica)trebam napisati----na svakom pojedinacno jednu recenicu kao.......
to su samo osecaji,ali ne i stvarnost!
Ne mogu umreti,desavalo mi se i prije!
Necu prestati disati jer to nije nista!
I tako treba sam napisati nesto sto hocemo,ja sam dobila primere ali cu i sama napisati svoje i to treba NOSATI SVAKI DAN SA SOBOM.
Kada se desi napad DA BI SMO SKRENULI PAZNJU trebamo uzeti te karte i citati.Kaze tesko se skoncentrisati u tom momentu ali to ce nam odvuci paznju.On meni kaze kada sam se u subotu izgubila u gradu iduci s posla,da sam ja ustvari PREKINULA NAPAD onog momenta kada sam stala autom da upitam nekoga gde trebam ici kuci.On kaze da su osobe koje imaju ankcioznost ili anxiety(kao sto zovu ovde)jako preopterecene i jednostavno ne znaju kako da kazu ne.On kaze da obicno svi kojima se desio napad nikada ne saznaju zasto.Imaju grupne terapije,mogu ici kada hocu.On kaze da ja moram raditi na tome da budem pozitivna i da verujem u sebe.Sve sto mi je rekao sve je tacno :cry: :cry: :cry: doveo me do suza danas.
Eto drugari,idem opet u ponedeljek,pisacu neke detalje u nadi da pomognem nekome ko ima ovu nocnu "moru"kao ja........i nalazi se u ovom lavirintu.........
P.s.
poceh mrzeti deda mraza zbog subote :lol: :lol: :lol:
Poljubac od Ontaria
Neshar
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Sep 27, 2008 3:38 pm

Post od Neshar »

cao svima...

ontario, bas mi drago zbog toga sto ti je tako lepo legla ta organizacija, nadam se da ce da bude jos bolje...

hvala sto si sa nama podelila savete... samo jos moja glava da to nekako usvoji a da ne strahuje odmah...

evo, jutros me probudo radio kao i svako jutro, al ovaj put je bio onaj osecaj kao glava da mi se zavrtela, pretpostavljam to je normalno prilikom budjenja.... ali ja ne mogu da prestanem da mislim da mi se zavrtelo u glavi i celo jutro se mislim sta mi je da li ce mi se zavrteti.... i pogodite sta... zavrtelo mi se u glavi, i preseklo u nogama i ubrzalo srce i odsekao sam se sta mi je.... :roll: :roll:

majku mu.... ne mogu stvarno vise.. znam da mi i dr govori i svi da je to samo manifestacija psihe... i doktori mi kazu da mi nije nista ali to osecanje nemocnosti i bespomocnosti me ubija... kad sam bolestan, prehladjen nesto me boli, imam lekove.. znam sta je i proci ce i kad... ovo... nemogucnost da prekinem ove tegobe i simptome, nemogucnost da zaboravim da se nesto desava i da ne ustajem svakodnevno sa razmisljanjem da li ce mi nesto biti, i kako cu se danas osecati... ubija... jednostavno... to mi je gore nego kad mi se pojavi bilo kakva tegoba... ta konstantna napetost, ocekivanje....hodam jutros ulicom i totalna kako bih ja nazvao hiperpercepcija sebe... osecam glavu.. kako radi,.,.. elekttricni impulsi u njoj... samo je osluskujem jel mi se vrti, jel zanosim, jel mi se muti....

da ima neki lek za amneziju, da zaboravim da su bilo kako i pocele tegobe, mislim da ih vise ne bih ni imao....

ah, do vraga..... :( :(

pozdravljam vas i drzite se.....
Macho
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Nov 18, 2008 6:04 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

.....

Post od Macho »

Vidim , svi smo ovde manje vise anksiozni, panicari i slicno. Svi imamo jaaako slicne simptome, samo se malo drugacije ponasamo.
Recimo, ja sam posle prvog napada odmarao 2, 3 dana u kuci i onda na posao, autom, strah konstantan. Ne znam sta je sa mnom, malo hitna , malo jedan , drugi doktor itd.
I eto 8 godina, jos nisam umro, hehehehee, ali i dalje imam manje vise isti problem. S tim sto ga lakse kontrolisem i zivim normalno.
Mada pravim i ja sebi seme i zablone ponasanja i zivljenja. Svestan da to ne treba da radim jer tako odrzavam svoju anksioznost, trudim se da ne lazem sebe raznim opravdanjima da se ne ode negde ili ne uradi nesto. Nekad uspem , nekad ne.
Sta je zanimljivo: vozim se autom, teskoba, neprijatan osecaj, uznemirenost. Svracam u prodavnicu radi kupovine, I.... kad otvorim vrata i udjem kao da sam presao u drugi svet, sve normalno, super. Kad se vratim u auto "setim" se da mi je nelagodno nesto, nesto nije u redu sa mnom.
Zakljucak, odvlacenje paznje i sto manje razmisljanja o "problemu" vraca me u normalu.
Tu je najveci problem. Kako nauciti ponovo ziveti sam sa sobom?
Cesto pomaze " Ne prihvatam", " Nije prvi pu, preziveces opet. Jesyte nelagodno i strasno, ali proci ce"
Najbitnije je ucenje, polako, korak po korak. Sedeo sam tako i govorio sebi " jesam li lud? Ne ! Ne zelim u bolnicu! Pa ako nisam lud, sta mi ostaje? DA ZIVIM ! Drugo resenje ne postoji, jer nisam ni najmanje suicidan.
Pa sta sad ? Pa dignem ruke i kazem odoh da "umrem". Pocnem da radim , da se ne "izvlacim" i opet sam ZIV.

Ne uspeva uvek, ali srecom takve krize nisu ceste i ne traju suvise dugo.

KAKVU OPCIJU IMAMO? DA ZIVIMO U STRAHU DO KRAJA ZIVOTA, KOJI CE NEMINOVNO DOCI? ILI DA ZIVIMO NORMALNO? Biram lepsu varijantu.

Postoji kineska poslovica koja kaze " KO SE BOJI SMRTI, TAJ NE OSECA DRAZI ZIVOTA".

Pozdrav svima do sledece prilike, i ne daj te se, jer "umirali ste juce" , ali zivi ste sad. Kako to? Pa verovatno vam nije nista, necete ni danas umreti.
Aj' u zdravlje.
sunny_n
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Jun 15, 2008 1:39 pm

Post od sunny_n »

Macho, bas je lepo ovo sto si napisao. I ja imam povremene tahikardije, ali se trudim da ne razmisljam o tome, da ne pothranjujem svoje zebnje i da normalno zivim.
blue wawes
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Okt 24, 2008 7:36 pm

Post od blue wawes »

Macho, sam si najbolje odgovorio na svoje pitanje u predhodnom postu-koliko je opasno-pa izgleda da uopste nije opasno, to je cudoviste iz podsvesti bauk koji nestane kad se upali svetlo. Najpre ces ga oterati (strah. paniku) ako mu se ismejes :lol: , :lol: :lol: :lol:
Ontario tacno je to za osobe koje se preopterecuju jer nemogu da kazu ne.
Svima poooozzzzzdrav
blue wawes
Aktivan član
Aktivan član

Post od blue wawes »

Majo, zaboravih da odgovorim tebi. Mislim da ce ti znaciti ono sto je meni moj doktor rekao da te aritmije mogu da imam i tri dana, moze da bude ponekad puls i do 240 tako je rek*o da ne trcim kuci sa odmora zbog toga.Inace meni je to nekad kad je bila aktuelna frka sa panikom puls u miru bio po 120.Sad, pa rekla sam vam mrzi me ljudi vise sto reko Sojic da se uzbudjavam bez razloga sto mi je trenutno dosadno pa ajd da me uhvati panika... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
pavlov
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 17, 2008 4:07 pm

Post od pavlov »

Pozdrav drustvo
Ja sam vec 2 dana bas lose puno me boli vrat vratni misici e sad i glava , cak zubi kosti glave
Prije 15 dana sam bila kod cika zube on kaze zubi ok mali karijes sad cekam´termin
Mene bas muci , bez prekida bola 24 sata jos povremene aritmije uzas
cuvajte mi se , pa se pisemo kad ozdravim
majabgd
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Nov 07, 2008 12:47 am

Post od majabgd »

Ontario,ne mogu da ti opisem koliko mi je drago sto si napokon nasla ventil,zaista mislim da je to pravo resenje!Mislim da ce tvoji saveti dobro doci svima koji imaju te probleme!
Macho,sta da ti kazem kad ti vec sve znas,i ja isto pokusavam samo sto ja nekad ne mogu da razlucim kada simptome imam stvarno a kada je panika ali cu valjda nauciti!Ja sebi kazem kad me uhvati na poslu,`ajde smiri se sad,samo ovo da zavrsis,izdrzi jos malo,i onda se usredsredim na posao,i zamisli cuda,prodje :o :D !
Blue wawes,koliko ti meni pomognes i smiris me nisi ni svesna!I meni je muka od toga pa pokusavam sama sebe da ignorisem,kada me uhvati jako i brzo lupanje ja nekad ni ne merim puls da se ne bih jos i uplasila a moram da priznam da sama sebe nekad preopteretim,ne umem da kazem ne raznim zahtevima pa se pitam sto mi je lose,pa lose bi bilo i onama koji nemaju nikakav problem.E,tu vec ja trba nesto da uradim,tj. da se menjam!
Neshar,znas sta ja mislim,da se ti uopste nisi navikao na ideju da imas problem,ako si svestan da imas problem i da ne mozes sam da se izboris nije nista strasno da potrazis strucnu pomoc.Ipak ti ljudi postoje zbog nas!Mozda bi mogao da probas da u tim situacijama momentalno nateras sebe da skrenes misli,veruj mi,znam kako ti je tesko ali kao sto vidis,ziv si i nije ti nista,zdrav si a zdrav covek nikad ne umre iz cista mira.Moras da budes uporan!`Ajde,bori se!
Puno pozdrava za sve!
Neshar
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Sep 27, 2008 3:38 pm

Post od Neshar »

cao majo...

hvala na savetima i da u pravu si, ja se nisam navikao da imam problem ali polako prihvatam... ako mislis na strucnu pomoc psihijatra/psihologa... krenuo sam kod psihologa al nesto mi je to bas samo teoretisanje... kao sto sam vec napisao drugi put mi se cinilo da ponavlja pricu od prvog puta... i stalno je isao kroz tehnike disanja, nacin razmisljanja, kako da usmerim tok misli... meni iskreno treba kako da uklonim ove simptome sto me muce, tegobe, sta ih prouzrukuje.... malo moja i hipohondrija radi... bio na svim pregledima i rekli ansioznost.. ali tu nastupa cuveno a sta ako je ona pogresila.. i toga moram da se ratosiljam,....

moracu izgleda i kod nekog psihijatra.... samo moram da nadjem nekog dobrog... da mi neko ne zameri, ali ne znam bas kakvi su drzavni.. da li je bolje da odem kod nekog privatnika ali mi za to treba neka preporuka, kakav je....

inace, jos jedna losa noc... opet nisam mogao da zaspem, opet posezem za bendzom, uspavam se ali opet isprekidan san.... ah do vraga...

nego, jel to vise ne moze bensedin da se kupi u slobodnoj prodaji... otisao ja jutros u priv apoteku da uzmem bensedin i bromazepam, kad ono ne moze bez recepta.... vid cuda.... :o :o

pozdrav svima ostalima i drzite se...
blue wawes
Aktivan član
Aktivan član

Post od blue wawes »

Bila sam na nekim vezbicama, grupa zena razlicitih godina i jedna koju i ne poznajem je rekla - toliko sam se danas bez veze osecala da sam mislila da li da dodjem- a druga za koju znam da je psiholog je rekla -sta, da mislim na mene kako mi je ? ja sam odavno prestala to da radim, mnogo je teesko! Mene je nesto u tom odgovoru odusevilo i nasmejalo.
Sta mislite?
pavlov
Aktivan član
Aktivan član

Post od pavlov »

evo mene opet
Jos me sve boli juce bila kod dr kaze upalilo ti se meso oko zuba
Ljudi moji pa to boli vise od zuba , lose mi koliko boli
Danas me sve boli i odoh sad i kucnom dr , bas me interesuje sta ce da kaze kad pocnem nabrajati sta me sve boli
Macho
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Nov 18, 2008 6:04 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

...

Post od Macho »

@Pavlov Nemoj se previse opterecivati s upalom desni. To je cesta pojava, i zna da boli stvarno i da bridi i trne gore od zuba.
Reci ti meni , jel tebi pomaze neki analgetik protiv tih raznih bolova?

Evo ja sam veceras isao u voznju biciklom , nekih 5 km sam prevalio. Nesto malko otoplilo i rekoh da vidim JA te ARITMIJE !!!
Nekad me bas uhvati to, e idem sad pa nek mrem ili prezivim, posto sad kucam ovo, ishod vam je poznat.
Takvi momenti mi pomazu za sledece situacije. Posto sa ovim problemom zivim 8 godina vec sam se izvestio, mada nisam zadovoljan. Jos uvek zna da me prevari potsvest, nisam je procistio. A tome sam sam kriv jer nikako da se skinem s lekova, koje inace ne pijem u vecoj dozi, ali sam redovan.
Inace mnogo dobar onaj sajt o anksioznosti....mnoooogooo!!
pavlov
Aktivan član
Aktivan član

Post od pavlov »

Macho hvala ,ma pijem svasta ali nista ne pomaze ,bila juce kod zubara kaze zubi zdravi samo meso , necim namazao i sad je lakse mada na moente kad zigne udari u vrh glave
Danas mi se desilo nesto sto me prepalo, nadam se da ce za vikend nas dr da svrati i da pomogne kojimsavjetom
Jutrost perem zube i muz e zove ja da seokrenem i u tom momentu ne mogu disati , grozan osjecaj pocelas e gusiti ali za par sekundi sve proslo sa,,o pocelo srce divljacki da lupa, i da se tresem muz se prepo kaze sta ti bi
Posto sam vec imala termin kod kucnog dr kad sam otisla sve mu ispricala on kaze otislo ti na stranu kap vode nista strasno , ali ja nisam osjetila tu kap samo odjednom ne mogu disati kaze on ma nista drugi put kad peres zube ne mlati glavom tamo vamo nego polako
Jeste da poslije toga ene grlo zeza valjda ga isparalla
Moj problem sad je sto sam se ja prepala sad ne smijem ni jesti ni piti bojim se pljuvacku progutati cini mi se zastaje ili ode nastranu
Cijeli dan osjecam tezinu u grudiama ma spucala me panika pravo
Bojim se kad zaspem da se ne vrati
To mi se znalo desiti i prije jednom na spavnju ali tad dr je rekao da je od anksioznosti
Pa ljudi moji je li moze da stvarno to dodje s nervne strane
Dr me pregledao danas , pipao stitnjacu, mjerio je i kaze da je ok mada ja primjetim da su vratne zile otekle on kaze od napetosti
JE LI NEKO IMAO SLICNO ISKUSTVO;
DR MOZE LI NEKI SAVJET
Da ne zaboravim vec sam pisala o aritijama koje me tjeraun na wc ili da podrignem , e danas mi je dr rekao da je to od zraka koji progutam kad jedem, i naravno savjet da sebi uzme vremena kad jedem , da ne zurim
Uh bas sam gladna a bojim se jesti sve me nesto stisce u grlu i grudiama
Odgovori