aritmija

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
majabgd
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Nov 07, 2008 12:47 am

Post od majabgd »

Pozdrav drustvo,vidim da ste skoro svi na okupu :D !
Ja sam zakljucila,za mene ne vazi ono da posle svake kise dodje sunce nego obrnuto :x !Taman sam bila u pozitivnoj fazi prevazilazenja problema kad me juce na poslu strefi katastrofa.Isto,lupanje ,preskakanje srca,vrtoglavica,neko ziganje po stomaku kao kada imam tremu i to mi je jos od svega bilo najneprijatnije.ukipila sam se samo da ne bih pala,naravno pravila sam se da sam ok ali je koleginica primetila.Naravno,kada je proslo od besa sam se rasplakala jer ne mogu da verujem da sama nad sobom nemam kontrolu.Razgovarala sam sa to koleginicom koju dugo i dobro znam i jako mi je pomogla jer mi je otkrila da vec godinama ima te probleme i polako je naucila da zivi sa tim iako u potpunosti nije proslo.Kada sam legla nasavilo se preskakanje i ta nelagodnost i ziganje u stomaku,i danas mi preskace mada se trudim koliko toliko normalno da funkcionisem ali sam bas tuzna :( .Niti sam se uspanicila,niti sam mislila da cu da umrem,znala sam da ce proci ali opet,jako je tesko.Dosta sam uznemirena ovih dana i zabrinuta,moze li da ima veze sa tim?
Perfect,i meni se desavalo da mi traje par dana i da vidim kakao mi odsace ali kardiolog mi je rekao da je to ok,ne znam,znam da je neprijatno,mozda ti treba odmor pa ako ne prodje za par dana,idi.to sa zurkom mi je skroz poznato 8) ,mislim da su to nervi,bar kod mene.
Ontario,izgleda da nigde ne postoji miran zivot i da nije toliko stvar da promenis posao koliko je stvar da promenis sebe i da ne dozvoljavas da te bezvredni ljudi dovode u takvo stanje.Ti si ta koja odlucuje gde je granica do koje ce te stvari pogadjati!Imas decu i njima si vazna i moras da cuvas sebe zbog njih,zna se sta je prioritet,tvoje zdravlje,mani isterivanje pravde,ohladi glavu i nadji ventil ili nesto u cemu ces da uzivas!
Pavlov,Neshar,mislim da mi imamo problem i sa okolinom.Znam da s svi oko mene trude a opet ne razume niko ko to nije doziveo.Iako sam svega svesna prosto nekad ne mogu sebi da pomognem.Be obzira na sve ne smemo da dozvolimo da se zavucemo u kucu i kukamo.Pa sta i ako se skrljamo negde?uvek ce biti tu neko da nam pomogne a kao sto vidite,ja sam to imala milion puta i uvek je proslo bez tragicnih posledica,niti sam pala,niti sam imala infarkt,kao i vi!drzite se,izgleda da sve ide iz glave.
andjelija,srecana ti slava!Uzivaj1Veliki pozdrav za sve i izvinjavam se ako sam ugnjavila!
Korisnikov avatar
andjelija81
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Apr 05, 2008 1:44 pm

Post od andjelija81 »

Hvala vam puno! Pavlov, da smo bar malo blize, bilo bi i kolacica za sve!

Neshar brate, znam tacno kako se secas, ali veruj mi da ne treba da ides da se dalje ispitujes kod raznih specijalista. Samo gubis vreme, to ti sve psiha pravi. Ubices se samo u pojam obilazeci opet i opet lekare, a i bice ti neprestano prisutaman strah da ti nesto ne nadju. A savim bezrazlozno. Ja sam sigurna da ti nije nista organski u pitanju. Kada ides opet tom psihologu?

Perfect, ja bih se slozila sa Majom. Poznato mi je to igranje misica svuda po telu, mislim da su zivci u pitanju. Nisam rekla da si anksiozan, mozda samo napet i preopterecen ovih dana.

Ja sam pre 4 dana imala jak stres, porodicni neki problem (ne bih o tome, ali je vest bila za sve nas sokantna). Bilo mi je uzasno tesko, uznemirenost, uplasenot. .. ali sam bar znala da je zbog debelog razloga, a ne bez razloga kako je nekada znalo da bude. Prvo sam, cim sam cula tu losu vest poila Bromazepam od 3 mg, ali posle 3,4 sata vidim ja da necu moci da zaspim od strepnje, pa popijem jos 1 od 3mg. Spavala sam posle toga kao zaklana, drugacije ne bi imalo sanse. A nisam mesecima pila nista za smirenje. Ali tako jak stres nisam mogla da iskontrolisem !!! Zato sam i rekla Ontario da su nam lekovi nekada neophodni, posebno u mnogo teskim situacijama, da bi ih prevazisli. Naravno, ne zagovaram da se kljukamo cim nesto nije u redu, da se navucemo na lekove . . ali kada se mora - mora se!
Javi nam sta se desava sa tvojom decom ? Jesu li dobro ?

pozz za sve !
:D
Neshar
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Sep 27, 2008 3:38 pm

Post od Neshar »

ma problema sa okolinom uvek ima, osecam se kao mali neshvaceni... mislim strasno...

i dalje na poslu danas imao neku napetost, i lupanje srca i osecam ja ubrzan puls, merim ga i gledam svakih pola sata strasno...

odem u firminu ambulantu, kod doktora, ispricam joj malo.. izmeri mi ona puls i pritisak, kaze malo artimiju imas (cisto da ne bude stalno off topic :lol: :lol: ), malo mi dala oxygen ono na nos... fuj osecaj, i 3 mg bromazepama.. evo, sad mi glava pada, dosta mi bolje nema napetosti ali i dalje se pitam sta mi je.. da li da i dalje idem kod glupih internista i kardiologa ili direktno kod neuropsihijatra.. ne znam ni sam

andelija...

ne znam kad idem, to po mom nahodjenju on ostavlja da zakazem, jos jedan parametar zasto mi se bas i ne svidja taj psiholog... em mi govori teorije i ponavlja, em mi nista ne kaze e vidimo se ponovo, do tada to i to....

mislim, bzvz......

pozdrav za sve, drzite se...
pavlov
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 17, 2008 4:07 pm

Post od pavlov »

Neshar ja kad tebe citam kao da sebe gledam u tom momentu to stalno pipkanje pulsa , aritmije , lupanje , nesvjestice , gusenje ,pa covjece sve nam je isto
I meni je tesko da se pomirim sa dr da mi je sve iz glave jer kad pocnu senzacije oko srca toliki imam strah da mislim da dr opet pogresijo i nesto nije vidio
ali posto som skroz isti ne vjerujem da u oba slucaja dr mogu da grijese,izgleda da nam psiha cuda pravi
Zato drzi se i kad te uhvati sjet se da nisi sam da ti do sada nije nikad nista bilo pa nece ni sad, tako se ja tjesim
Ontario gdje si je li sve ok, kako na poslu
andjelina , majo i svi ostali veliki pozdrav
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 5:53 am

Post od ontario »

Drugari moji sve vas puno pozdravljam,ja ne radim do cetvrtka navece i pitanje je da li cu ici da radim i tada.Posto se ta kobila izderala na mene i posto sam tu vece zavrsila u bolnici moguce je da mi nece dati raditi dok se ne smirim.Jos uvek se jako tresem i jako sam pod stresom.Pokusavam da ne razmisljam o tome ali ne mogu nikako mi ne ide.Stalno mi se place,cini mi se da cu explodirati.Idem da vidim jednu medicinsku sestru na poslu pa cu cuti sta mi ona predlaze.Dobila sam jake sedative da ih pijem svakih 4 sata ali ja to ne radim.Ne znam odakle toliki strah u meni........
Pavlov,Neshar,Andelija,Maja,Jesensky svi smo slicni kao jaje jajetu.....pa sta se to nama desava,zasto?Odakle tolike panike,stahovi,aritmije?
Pa dokle vise,kako da se vratimo na normalu?
Macho,Blue wawes,Iva treba nam vasa pomoc,vase reci koje ce nas urazumiti.Treba nam vasa snaga,vidite koliko smo uplivali duboko u ovo glupavo stanje ankcioznosti.Koje je resenje za nase probleme?Kako da se ne sekiram kada je to jace od mene?Kako da se borim sa problemima,a da ostanem normalna posle svega?Kako da odbacim stres od sebe?
Izvinite ljudi pa ja vas udavi :cry: :cry: :cry:
Perfect,dobro nam dosao u nase drustvo! :wink:
Meni se cini da si i ti jedan od nas,ne znam ali po onome sto pises veliki udeo igra ankcioznost.Posto studiras psihologiju reci ti meni savet:kako da se ponasam prema arogantnim i bezobraznim ljudima,a da mi srce na zaigra od uzbudenja i stresa?Kako da ostanem smirena kada se neko pocne derati na mene?
Jesensky,burazeru moj,bas sam sretna zbog tebe i tvojih nalaza.Jako si se sekiro hajde sada da nazdravimo preko okeana :lol: :lol: :lol:
Moj pokojni otac je znao reci:misli pozitivno i pozitivno ce ti se desiti!
E pa ja ne znam sto nisam kao on :cry: :cry: :cry:
LJUBI VAS I GRLI ONTARIO
Neshar
Aktivan član
Aktivan član

Post od Neshar »

pavlov,

sta da ti kazem. znas dobro kakav je osecaj.. ocu da iskocim iz koze zbog svega ovoga, kapiram da mi najverovatnije nije nista, da je sve iz glave ali hipohondrija me ubi.. nemir totalni da nije nesto, da nije nesto... i to mi samo izgleda povecava tegobe... makar da ima nesto, neki lek da zaboravim na tegobe pa mi mozda nece ni biti lose...

ontario,

i meni na poslu katastrofa, pa mogu ti reci mozda je i bolje da malo predahnes od idiota, ako imas neki odmor, uzmi ga malo da se opustis.. ja cu od ponedeljka valjda, ako Bog da, na odmor malo da se odmorim... treba mi....

puno vas pozdravljam....
Tamaroni
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Nov 24, 2008 6:25 pm

Post od Tamaroni »

Dobro vece...

Nasla sam ovaj forum i naisla na veliko, veliko olaksanje... Shvatila da nisam jedina koja ima aritmije i da je osetljiva, preosetljiva... Moja okolina nema razumevanje, i na zaljenje da mi "preskace" srce, svi se zabavljaju i dave se u smehu... Navodno..opet izmisljam..

Evo ovako, pre dve godine, par dana za redom osetila sam da mi srce "neobicno kuca".. Tada, naravno, nisam znala sta je aritmija.. Tata me je odvezao na hitnu i zatim sam hospitalizovana. U bolinici sam lezala 3 nedelje da bi analize pokazale da imam koksaki virus... Godinu dana sam bila na terapiji.. 1/4 concora i bromazepam od 1.5 mg.. Radila sam UZ srca, snimali su mi pluca, nosila sam holter i sve je bilo ok.. Terapija mi je ukinuta pred kraj prosle godine i od tad sam imala preskoke s vremena na vreme, uglavnom, retko, zanemarljivo..

Medjutim, vec par dana mi opet preskace skoro bez prekida. U velikoj sam panici.. Jutros sam bila kod lekara i radjen je EKG..imam preskoke, nista konkretno da popijem pola konkora i bromazepam i da dodjem opet sutra ....Inace sam jako emotivna i osetljiva i sve primam k srcu...dosta zivcana.. Mama kaze neuroticna i da je lek definitivno odlazak kod psihijatra :D ... A i mozda kolokvijumi...nemam pojma.. Treba mi pomoc ili bar podrska? Ocajna sam
majabgd
Aktivan član
Aktivan član

Post od majabgd »

Joj Tamaroni,dobro nam dosla mada mi nije drago sto nas ima sve vise!Ja mislim da ovde mozes da procitas puno pametnih saveta,meni su neki od njih pomogli mada cesto ne uspevam da se izborim sa svim.Jel` vise nemas koksaki,jel` nije ostavio nikakave posledice?
Drugari,ja sam se sad ziva isprepadala,procitala sam neki clanak u novinama da postoji kod ljudi koji imaju problema sa krvnim sudovima,koji su imali infarkt ili koji imaju aritmiju opasnost od naprasne smrti,mali procenat ali se tesko utvrdjuje!ja se izvinjavam na panici ali sam se isprepadala pa sam morala sa nekim da podelim posto bi se moji u kuci smejali :x !Jel` neko zna nesto o tome,meni to niko nije spominjao a i danas razne gluposti mogu da se procitaju?
Inace meni preskace svaki dan,pijem i Persen i Mg ali se nesto dosta nerviram i nisam bas njsjajnijeg raspolozenja ali to je zivot,moram da se naucim da ne reagujem burno bas na sve.
Pozdrav svima!
Neshar
Aktivan član
Aktivan član

Post od Neshar »

he majo...

mislim da smo procitali isti clanak i ja sam se bio uspanicio ali me proslo.. kao sto sam rekao vec jednom , izem ti 21 vek i doba informisanosti, mnogo nas bombarduju informacijama pa nam je to postalo i previse.. blago onima sto su ziveli u neznanju, nisu se imali nizasta brinuti..
blue wawes
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Okt 24, 2008 7:36 pm

Post od blue wawes »

Prvo da pozdravim Tamaroni, dobro nam dosla i samo nemoj da panicis! Kolokvijumi plus nespavanje plus stres, a i koksaki je bio relativno skoro, nije to nista neobicno. Sta da ti kazem prvo kontrola kod dr. a onda ako nije nista primeni taktiku odmor, laka muzika lagano druzenje bez cigareta i minimum kafe, vitaminska terapija,uredan zivot i sve ce se srediti.
Za Maju i Neshara- nemojte da trazite samo nesto od cega cete da se plasite. Naravno da su aritmije opasne posle infarkta, ali POSLE infarkta koga vi niste imali niti cete ikad imati jer se stalno kontrolisete i zagledate! Posle infarkta ali u prvim satima i prvim danima dok je covek jos u intenzivnoj nezi i gde mu se odmah pruza pomoc, tako da je uz strucnu pomoc i tu rizik smanjen.
pavlov
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 17, 2008 4:07 pm

Post od pavlov »

BLUE bas ti hvala sad si me malo smirio evo sat trazim taj clanak a nisam ga nasla mozda je i bolje
Jeste da sam nasla svasta nesta sto me uplasilo
Ma te aritmije koliko got puta se ponove svaki put kao da je prvi ,uvjek panika i strah jer nije prijatno kad cujes svoje srce kako radi i to nepravilno a uz taj strah dobijes jos toliko simptoma pa samo zakomlikujes
Mene danas svako malo zdrma kaji preskok , a bas juce sam se pohvalila kako par dana manje preskace , ne smijem vise govoriti da mi je bolje ureknem se,
Ovaj foru je zakon
Kad vidim koliko ljudi ima iste simptome i jos su zivi valjda nece ni mene nesto strefitm
Tamaroni dobro nam dosla
Macho
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Nov 18, 2008 6:04 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

.....

Post od Macho »

Tamaroni, zao mi je sto te upoznajem na ovakvom forumu, al' sta da se radi.
Moje misljenje oko "NAPRASNOG UMIRANJA" ( i mene to plasi ) jeste, to vam je isto kao kad sednem u auto i vozim pola sata ili par sati , tu je velika sansa da me pocisti neki shleper ili neka luda mlada glava koja je puna adrenalina i slicno. Pa ipak nemam strah od voznje, prisutna je samo realna paznja i briga o desavanju u saobracaju, nema nelagodnosti.
Eh , dobro sam se setio, ne znam kako vi ostali, ali ja se u stresnim i opasnim situacijama ( mislim na realno opasne situacije ) vrlo dobro snalazim i ne hvata me panika. Znaci , potpuno normalne reakcije , cak i strah koji se javi nije "ovaj".
Ja to zovem " Dokon mozak, djavolje igraliste" , mene frka najvise hvata kad nemam sta da radim, makar mi je malo nelagodno nesto. Kao da od dosade ne znam sta cu , pa eto mogao sam malo da se "prostudiram".
Pazite ovako, sve ono o cemu razmisljate i duboko analizirate , se ucrtava u potsvest. A u odredjenom trenutku, tj situaciji primerenoj onom sto je teoretski pohranjeno u potsvest dolazi u svest I ETO VAM REAKCIJE.
To je isto kao kad ucite , non stop ponavljate recenicu , tekst, da bi ga zapamtili. Sta u stvari radite, ponavljanjem ga ubacujete u potsvest, u neki deo mozga zaduzen za memoriju. I sad sve zavisi koliko ste dobri djaci, ako ste dobro naucili gradivo, kad vas nastavnik nesto iznenada pita, vama AUTOMATSKI dolazi odgovor.
E , odatle TO " kako sam sad odjednom drugaciji?", pa lepo dobro ste naucili gradivo.
Strah se desio prvi put, zbog mnogo nagomilanih sitnica, da to ne analiziramo. Posto se u strahu brzo uci , jer su OCI VELIKE, svi MI smo dobro savladali veliko gradivo vrlo brzo, a da nismo ni svesni.
I cim vas NASTAVNIK pita iznenada ( citaj - probada me nesto u prsima ), sledi vas neverovatno brz odgovor, jer vi ste odlicni djaci, cak sta vise savrseni. Ahhhhh, INFARKT...ili bar u najmanju ruku SAMO STO NIJE.

Ovo se ja namudrovah ovde samo iz licnog iskustva, i jos uvek se borim sa slicnim razmisljanjima.
Napredovao sam poprilicno, moglo je i dosta bolje, ali uvek se nadje nesto sto me vrati nazad. Ali mislim i znam da to NESTO ima sve manje sanse da me vrati skroz nazad, moze na blic, moze na par dana, ali se ne dam. Nije lako, kao sto mi se cini dok citam tudja pozitivna iskustva, ali je posle dobar osecaj.

Jos jedno moje zapazanje, mnogo je bolje ubediti sebe kad vam je lose da ste u stvari trenutno poprilicno ANKSIOZNI. Zasto?
Zato sto ce te posle izvesnog vremena kad vam se slosi , pomisliti automatski bas to, a posto to ne moze da vas ubije, i ne primetite kako brzo ode od vas.
Jer sta ce vam to, samo vam smeta kad vam nije niste, osetili bi ste vec nesto gadnije, a ne taj neprijatni osecaj.
Razumevanje blize okoline za vas problem dobro dodje da bi vam pomogli. Ali nikako nemojte da im satima pricate o svojoj muci, i da to ponavljate u svakom razgovoru, samo potsecate sebe na gradivo koje niste utvrdili.
Vise ne vidim pocetak svoje poruke u ovom prozorcetu, sto znaci da sam stvarno preterao. Pozdravljam vas !

P.S. Tamaroni, posto vidim da si student, nadam se da imas decka. Ako nemas hvataj nesto sto pre i zivi zivot. :))
majabgd
Aktivan član
Aktivan član

Post od majabgd »

E,Macho,ismejah se slatko!Sve sto si napisao je tacno,jedino sto kod mene nije dokon mozak ali nekako uspevam da se analiziram u neverovatnim situacijama.znam ja da imam aritmije,verovatno sam ih imala i ranije ali mi nije toliko smetalo jer nisam obracala paznju na njih.ma katastrofa sta coveku sve padne na pamet,ja bar ne gusim okolinu,ali gusim vas :P !
Hvala na prenosenju pozitivne energije,moja je malo zatajila ovih dana :o !
Neshar
Aktivan član
Aktivan član

Post od Neshar »

macho, svaka ti cast na ovoj visprenosti i britkom umu... ovako humoristicki prikaz mog stanja i paranoja, da ne kazem nasih, ne zelim nekog da uvredim, me je doveo do smeha i suza, onog histericnog, od nemoci i misli kolika sam budala pa sve to dozvoljavam sebi... ali je jace od mene i prija mi da procitam nesto ovako... ono kao kada detetu ukazes u domacem zadatku koje nije moglo da resi gde je greska i kako je logicno resenje samo da se malo udubio u problematiku..

jace je taj moj signal za opasnost kada vidim da nesto nije kako treba.. do pre dva meseca sam bio zdrav ko dren tj bez ikakvih simptoma.. ako je i bilo nervoza znao sam s njom da se izborim... napetost uvek, ali i ona prodje

dva meseca sad ne mogu da se sastavim.. skoro svakodnevno imam neku tegobu, a ako je nemam, stalno razmisljam sto uopste imam tegobe, napetosti i strah je konstantno prisutna stavka u mom bitisanju.. donostio sam i par odluka da necu razmisljati o tome, sta mi je da mi je, ako geknem, geknuo sam.. al uvek je strah bio jaci od mene i ta glupa panika,....

pavlov, majo, sta da kazem.. u istim smo g****** ... ali izdrzacemo...
Macho
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Nov 18, 2008 6:04 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

....

Post od Macho »

Neshar, covece !!! Tek 2 meseca imas problem ove vrste !?

Loloooo...sto pre kod dobrog psihijatra, uz dobru medikamentnu terapiju i pomoc psihijatra, tako frishak, bices los djak ANKSIOZNOSTI.
Veruj mi, i radi na sebi, jeste da je taj pocetni period i najgori ali su zato i vece sanse da problem seces u korenu , jer je plitak.

Kao sto vidite i sami, ovde ima studenata, obicnih radnika, doktora , raznih ljudi, a svi imaju isti problem. Znaci nismo ludi, utuvimo to sebi u glavu. ako je cika dr rekao da nismo bolesni-NISMO.
Posle posete lekaru, odmah ucinite nesto, da dokazete sebi da je dr bio u pravu kad je rekao da vam nije nista. Nocnu fiskulturu ni slucajno da izbegavate :).
Ovome se i ja nasmejah, ali tako je, to vas s vise aspekata vraca u zivot. :)
Tamaroni, cekam tebe s odgovorom.
Odgovori