aritmija

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Korisnikov avatar
andjelija81
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Apr 05, 2008 1:44 pm

Post od andjelija81 »

drbgd napisao: andjelija81,
simptomi nisu "od srca"...znate to i sami negde u dubini... :wink:
Dragi doktore,
znaci mislite da taj moj prolaps i priraslice plucne i srcane maramice ne mogu dati ovakve simptome ? :roll:
Ja se nekada osecam skroz ok psihicki i ne pomisljam na srce, a simptomi su i dalje tu. To me jako zbunjuje. ..
Oprostite sto gnjavim, ali ponekad sam bas jako zabrinuta. Posebno zbog tako niskog pulsa i usporenosti kao i bolova u levoj strani tela. :cry:
U svakom slucaju, hvala vam puno sto ste obratili paznju i na moje pisanije. Trudicu se da poradim na anksioznosti, svesna sam ja nje i te kako. Samo bi mi bilo lakse da znam da je samo to u pitanju, a ne nikakav organski uzrok.
Hvala vam puno!!! :)
Korisnikov avatar
andjelija81
Aktivan član
Aktivan član

Post od andjelija81 »

ontario,
meni je stitna zlezda uvecana ali normalne funkcije. Svi hormoni su mi u granicama. I ja ponekad osecam gusenje i doktorka mi je objasnila da to moze biti od nje.
Sta tebi kazu za te cistice? Jesu li za vadjenje ili nisu?
Nisi nam pisala sta je sa mamom? Jesi li saznala od doktorke o cemu je rec?
Moja mama treba da se operise uskoro i ja sam jako zabrinuta. Plasi me ta anestezija, jer se jedva probula kada su joj operisali slepo crevo, a i ona ima bolesno srce. Samo razmisljam kako ce moju mamu da uspavaju i da se vise nece probuditi! :cry: :cry: :cry:
Ja ne znam da li mi se sve ovo sve desava od stresa i sekiracije, ali ja ne mogu da se opustim uopste. Pored sve brige, sad ce pasti na mene i sav teret - obavljanje kucnih poslova, spremanje slave, moracu da radim mamin privatan posao i moj faks. . . .A ja nekako nemam snage za sve to.
Teorija moje mame je da je trebalo da se ja udam, da mi je odavno vreme (cim sam pocela da imam ovakve simptome), pa da lakse uz fizicke napore zaboravim i prebrodim sve teskoce i fizicke slabosti. :roll: Nisam sigurna da sam ja sposobna za to. . . :(
Pozz za tebe :D drzi mi se!
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 5:53 am

Post od ontario »

Doktore,ja sam prije radila nalaze krvi na stitnu i sve je normalno.Nije mi jesno kako onda krv ne pokazuje da nesto nije uredu sa stitnom?
Sutra cu zvati pa cu videti mogu li dobiti nalaze.Javicu se.......
Andelija,ja imam ciste to me zabrinjava.Ja stalno osetim gusenje,ovo je preslo svaku granicu.Niko me do sada nije shvatio ozbiljno,videcemo sada posle nalaza.Kada je radila ultrazvuk,ciste su mi izgledale vece od 2-3mm.....ne znam javicu vam se.Ja cu moju doktoricu videti tek od nedelje ali cu dobiti rezultate mozda sutra.Isto tako cu dobiti rezultate ultrazvuka mehura i jajnika,gde je takode videna cista.Majka mi je dobro sada Andelija,tako kaze.....nije nikada saznala od cega joj je bilo tako lose.Krvarila je putem stolice,najverovatnije jer je dobila suljeve koje nikada prije nije imala.Imala je proleve od kojih je dehidrirala.Sumnjali su na zuc ili gusteracu ali nalazi su joj uredu....tako kaze.....deluje mi dobro po glasu kada pricam sa njom.Samo da znas kako mi je tesko sto je ona tamo,a ja ovde :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Nemoj da se sekiras za majku molim te,ja verujem da je nece operisati ako joj nalazi nisu dobro i ako smatraju da joj srce nece izdrzati.Ne znam sta ce operisati,postoji li mogucnost da otkazete?
Moze li bez te operacije?
Znam kako ti je tesko
Sto se tice tvojih obaveza zapamti jedno,ne moras ti biti perfektna a sto se tice slave bitna je sveca i slavski kolac,ostalo nije bitno.Najgore je jer smatramo da moramo biti perfektni i zato smatram da smo i dobili aritmiju i ankcioznost.
Majka ti dobro kaze da se udas,treba ti da osnujes svoju porodicu,imas decu i brines se o njima.Godine prolaze drugarice moja,nemoj cekati....
Sposobna si ti za sve,samo sto se tako osecas zbog trenutacne depresije.
Nemoj biti toliko tuzna........smij se i raduj svakome danu jer si pored svoje majke,jer si u svojoj zemlji.Ja sam moje lepe ulice skoro zaboravila,majcin lik nisam ali ne znam kako ona sada izgleda.Proslo je vec dve godine kako je nisam videla.
Ljuibm te puno,ne sekiraj se sve ce biti uredu :wink:
Korisnikov avatar
mikalja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Jul 18, 2007 1:26 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od mikalja »

[quote="ivamatic"]Uspela sam da nadjem neki komp,pa da se javim malo.....

AaA zato tebe nema ?Slika :D Malo shale !Pozdrav za sve !
Slika
"Ne jadikuj mnogo nad sitnim bolovima, jer bi sudbina mogla početi da te leči - krupnim."
Neruda
jesensky
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Nov 07, 2006 10:18 pm

Post od jesensky »

za ontario,i ostalo drustvo;da vas obavjestim da sam danas izisao iz bolnice poslije operacije stitnjace.
da ne bih sad to stavljao na temu aritmije,vise o tome sam napisao na pdf endokrinologija,veliki pozdrav!
pavlov
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 17, 2008 4:07 pm

Post od pavlov »

Jesensky brz oporavk, i nada se de se dobro osjecas , pisi i ovdje da mozemo pratiti tvoje stanje, da ne trcio cas vamo cas tamo
Ontario gdje si nadam si bolje i da je sin dobro
Evo citam vase postove ,pa ljudi ovo nije normalno kolko slicnosti svi iamo
I ja imam uvecanu stitnjacu ali dobre funkcije sad moram na kontrolu da provjerim je li jos tako, muce nas aritmije kojoj ne mogu naci razlog, boli nas vrat, glavobolje , kiselina u zeldcu strahovi od lijekova, infrakta , mozdanih , , svaki simptom ispitujemo
Jos kad bi mi neko rekao kako se zove ova nasa bolest ,je li izljeciva
Ja sam jos u nekom grcu, boli me cijela kicma najvise vrat, jedva micem
Kiselinu drzi nekako pod kontrolom omeprazolom,a aritmije me smorise sve pokvare, meni je cudno sto kad mi zatreperi izmedju grudi ja pocnem podrigivati,dobijem nagon za wc iako nemam proliv, ali mogu 5 puta na dan izaci i to samo ako srce za treperi,Stvarno se pitam sta je samnom i gdje je lijek za ovu bolest
Andjelina 81 kako si mi ti , nadam se da si bolje
Korisnikov avatar
andjelija81
Aktivan član
Aktivan član

Post od andjelija81 »

ontario draga, mama se mora operisati, bar nam je tako doktor objasnio. Njoj su nasli neke promene na dojci koje jos nisu tumor, ali ako se ne operisu na vreme, mogu prerasti u svasta (tako kaze doktor). Ja sam za to da je ipak bolje da ih vadi ako vec mora, ali se plasim da li ce sve da bude ok sa njom za vreme i posle operacije.
Primetila sam da imam jak, bas jak strah na samu pomisao da izbgubim nekog od roditelja.Danas se tata peo kod babe na orah da ga omlati i imala sam tako jak strah i los osecaj, sta ako padne i pogine .. . :cry: Boze dragi, jos malo pa imam 28 godina a kao malo dete sam, vezana za mamu i tatu. A kao treba da se udajem i zivim sama, pa ja ne znam kako cu ja to moci ?

jasenski, procitala sam sta si napisao na temi o operaciji. Zelim ti brz oporavak i sve najbolje. Nemoj se brinuti, najbitnije je da si se ti toga resio i da je sve proteklo u redu.

pavlov, imam ia ja uvecanu stitnu zlezdu, ali nije aktivna, hormoni su mi u redu. Ja ne znam sta je ovo ljudi pa svi imamo probleme sa stitnom zlezdom. Mozda nam je stvarno svima od nje gusenje, a ne od aritmija? Ona nije ni malo naivna zlezda i moze praviti takav haos.
pavlov, ako imas problema sa zelucem , mozes i od toga imati aritmije. Ja imam kilu (hiatus herniju) i doktorka mi je rekla da i od toga mogu imati aritmije.
I meni je kicma katastrofa, nasli su mi u 23 godine degenerativni reumatizam koje je naravno dosta sad napredovao, pa me buvalno rastura cela kicma svaki dan. Pokusaj da radis neke vezbe. Ja idem na pilates i on je najbolji za te probleme, veruj da ga ja preporucujem svima.

Inace, meni je nekako lose ujutru kada se probudim. Cesto imam nesvesticu, slabost, uzlupanost .. .Ali kada ne dozvolim sebi da legnem u krevet, nego se baciim na neki posao, bude mi mnogo bolje. Naravno, nekada je nemoguce. Ali osecam da mi jako prija fizicki rad. Danas smo kod babe imali akciju skupljanja oraha i ciscenja dvorista i tako sam se jako umorila, ali sam bila bas, bas zadovoljna i opustena posle toga!!

Pozz za sve! :D
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Drago moje drustvo,
nisam imala vremena da se prije javim jer sam radila i juce i danas.
Burazeru moj,neka ti je sa srecim tvoj oporavak jako si me iznenadio jer nisam znala da ces tako brzo na operaciju.Nadam se da si dobro kada si uspeo na kompjuter.Oticu da procitam sta si pisao da te ne davim sa pitanjima.Samo da te pitam boli li te jako?Mislim na tebe :wink:
Draga Pavlov,i ja pijem Omeprazole,Losek ali meni slabo pomaze za kisleinu i podrigivanje,Imam osecaj da mi je ostecen jednjak,imam osecaj krvi u ustima svaki dan :cry: :cry: :cry: ne znam od cega.Snimala sam pluca i dobra su,snimala sma sinuse dobri su.....cekam da me specijalista zove jer su mi pronasli tragove krvi u stolici.Kada ce to biti ko zna :cry:
Aritmiju imam svaki dan......sve mi se cini da je to povezano.....ja imam ukljesten zivac u vratu,vidis kako smo zaista svi isti.....
Dobila sam nalaze stitne imam sada dve ciste na levoj strani 2,6x 4,7mm.Leva strana mi je malo veca.Prije godinu-dve imala sam 3 male ciste promera 2x3mm,sto znaci malo su porasle.Krv mi je normalna na stitnu.Prije 3 ciste sada dve
Imam cistu na levom jajniku 4x2x4mm oni je zovu myometrila cyst.Ne nzma sta je to sada cu malo kopati na kompjuteru da nadem.Videli su nesto na levoj strani gde je janik promera 1,2x1,7x1,9cm.Oni ne znaju sta je pise ili je paraovarian cyst ili fluid in the left fallopian tube.
Idem na inekciju u utorak pa cu videti sta je sa mojom doktoricom.
Imamo iste simtome Pavlov :cry: :cry: :cry:
Draga Andelija,nemoj se sekirati moja majka je imala prije jako puno godina nesto ispod dojke i ambulantno su joj operisali.Dali su joj inekciju i zamrzli,isekli i izvadili bijo je jako dugacko ,krenulo je izmedu rebara prema srcu i to je bilo dobrocudno.Nikada vise nije imala problema.Nemoj mi se sekirati molim te.......sve ce biti uredu videces.....
Tacno da rad pomaze,mene spasava jer radim pa mi odvlaci misli......
Inace mali se polako oporavlja,poceo je polako na nogu da staje,samo po malo i ti me sve jako raduje.Mala treba na operaciju 17 Decembra,vade joj krajnike ali ona ima asmu.Posto znate sta je bilo sa malim ne moram vam pricati koliko se bojim za nju.
Draga,Iva gde si?
Neshar nema ni tebe......
Sve vas grli Ontario :P :P :P :P :P :P :P
ivamatic
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 22, 2007 10:41 am

Post od ivamatic »

mikalja napisao:
ivamatic napisao:Uspela sam da nadjem neki komp,pa da se javim malo.....

AaA zato tebe nema ?Slika :D Malo shale !Pozdrav za sve !

Aaaaaaaaaaaa zato tebe ima......i to previse. :D
Ti si opterecena samnom,idi leci se,jer je to neka vrsta opsesije koliko ja mogu da primetim... :wink:
"Izbiliza niko nije normalan..E=mc2"
ivamatic
Aktivan član
Aktivan član

Post od ivamatic »

Dragi prijatelji vratila sam se sa puta kao sto vidite i izvinite za digresiju na samom pocetku.

*Ontario drago mi je zbog tvog sina,ali mene interesuje,jesi ti preispitala detaljno.Sta ti je rekao ginekolog?A sta endokrinolog?

*Andjelija kada sam se vratila nasmejao me bas tvoj post.Zamisli kada bi svi slusali svoje srce da li kuca dok mirujemo ili obavljamo neke aktivnosti?To je mnogo kompleksan posao,radili bi samo to.... :) I ovde se tacno vidi da je problem u prevelikom okretanju sebi i telesnim simptomima,mozda te taj dan ili dan pre nesto posebno uzmemirilo ili si imala poseban razlog za tako nesto..

*Jesensky kada je operacija?Tebi je bas problem prvo otac na operaciju,posle ti...Nadam se da ce sve biti ok i bice videces..... :wink:

Vidim da ste bili u sigurnim savetima *drbgd i vi ste meni puno nedostajali,ja sam bila nesto u Madjarskoj,pa nisam uspela da vam se javim,jer nisam imala PC,(osim ono jednom kada sam uzela od prijatelja na kratko da odgovorim Neshar-u)ali sada sam tu naravno i bice mi drago da komuniciramo.

Zelim vam svima dobro zdravlje i prijatan dan... :)
pavlov
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 17, 2008 4:07 pm

Post od pavlov »

Gdje ste narode
Ja se opet mucim sa aritmijama , svako malo e preskoci , vrat me smori i glava ma sva sam u pppppppppppp
I mam neko veliko spremanje po kuci pa se nekako borim
Andjelina kako si mi ti, Ontario i svi ostali?
Moram da idem poso me ceka
Neshar
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Sep 27, 2008 3:38 pm

Post od Neshar »

Pozdrav svima...
ontario.. mali ce se oporaviti postepeno, nemoj da brines... i dalje mi nije jasno kakvi su to tamo ljudi lekari pa tako da se ponasaju al sta cemo...

nemoj da se brines za malecku.. krajnici su rutinska operacija i mnogo je bolje uraditi to dok je mala... nemoj se plasiti zbog toga sto se desilo sinu sad i za cerku...samo vidi nekog drugog lekara.... :evil: :evil:

ne znam sta da ti kazem za stitnu zlezdu, i za jajnike, valjda ce sve biti ok....

meni u principu zadnjih 10 dana bilo ok... nisam imao neke simptome... i onda naravno ljudi kako znaju da iznerviraju.. stoka na poslu nesto olajavala lazno... mene to pogodilo al sam se pravio da nije i nocas... ma kakvi... propadanje, shokici, nesanica, teskoba... uzas... nekada na to nisam ni obracao paznju al me u poslednje vreme sve pogadja i onda katastrofa... da sam zensko, rekao bih da sam u klimaksu... :lol: :lol:

andjelija... u pravu si za rad... meni je mnogo bolje kada sam zaokupljen na poslu... ne razmisljam o tegobama pa ih samim tim i nemam.... dok nemam slobodno pa onda krenu crvici.... al ne mogu sad stalno ni da izmisljam obaveze da ne bih razmisljao... i tako ide u krug, u krug, u krug....

jesensky, drago mi je da je sve proslo ok na operaciji..

pozdrav za sve...
jesensky
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Nov 07, 2006 10:18 pm

Post od jesensky »

[quote="ivamatic"]Dragi prijatelji vratila sam se sa puta kao sto vidite i *Jesensky kada je operacija?Tebi je bas problem prvo otac na operaciju,posle ti...Nadam se da ce sve biti ok i bice videces..... :wink:

zdravo iva!
ja sam vec operisan,i kuci sam.
da sada ne ponavljam isto,detaljnije sam o tome napisao na pdf endokrinologija-stitna zlezda,a tamo ima jedan momak koji takodjer treba uskoro,uglavnom operacija je dobro prosla,bez problema.
trebam cekati ph nalaz i onda pratiti nivo hormona jer mi jesa cvorom odstranjen i desni rezanj,to mi nije drago,ali sta je-tu je.
inace,mi je receno da je operacija i bila potrebna zbog nekih "priraslica" koje je cvor imao i nalegao na traheju,pa sad vidjecemo.
jos imam senzacije da mi je taj cvor u grlu,mada je u literaturi opisano da se znalo desavati ljudima kojima bi amputirali nogu na pr. da osjete svrab na stopalima itd., valjda su u pitanju nervni zavrsceci.
ne znam kako ce se to dalje odraziti na dosadasnje povremene aritmije,volio bih da nakon ovoga isceznu,inace mi je tlak dobar kao i puls.
pozdrav svima!
ivamatic
Aktivan član
Aktivan član

Post od ivamatic »

*Jesensky prvo da ti kazem da mi je jako drago sto je sve proslo ok.
A moguce da imas taj subjektivni osecaj....to se vrlo cesto desava ljudima koji moraju da nose one kanile.....Jel ti sama rana zarasla?Kako se osecas fizicki?
Ti vidis koliko sam pratila nisi dugo imao aritmiju.....To ti je ono..."Od novog jada stara bol ce proci...." :)
A sta ti je doktor rekao za te aritmije s;obzirom da su ti operacijom odstranili rezanj i priraslice?

Veliki pozdrav za sve od Ive :wink:
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Drustvo moje,eto nas svi na okupu ponovo bas mi je drago zbog toga :lol:
Neshar dobro dosao nazad,Iva dobro nam dosla,Pavlov javljaj se cesce.
Jesensky sve ce biti uredu sada posle operacije.Ja verujem da je stitna prouzrokovala mnoge probleme kod tebe,mozda je i kod mene ko zna..
Inace ja idem videti specijalisu,gastroenterologa Janaura 5,ma sve me te nervira jer mi se cini da mi je ezofagus ostecen od koseline.Imam osecaj stalno,citav dan kao da imam u jednjaku ranu koja me jako vreda.Rekla sam danas doktrorici ma ona kao da me uopste ne slusa i ne cuje,Uzas :cry: :cry: :cry: :cry:
Muzu su ostetili jetru sa lekovima,enzimi su mu uzasno visoki i dobijo je pred dijabetis.....
Pio je kojekakve antidepresante skoro 8 godina i sta sada,nikome nista,e pa nemam vise reci,Jedno cu vam samo reci nikada ne pozelite da ste u tudini ma kako vam bilo.Ako se ja ikada izlecim od klaustofobije i tih glupih panika vracam se nazad.E da li ce to ikada biti,nemam nade jer zdravstveno stanje mi nije dobro.Danas me citav dan trese aritmija........stres......stres i stres...
Neshar morala sam se i nasmijati kada sam procitala ono za klimaks :lol: :lol: :lol: :lol:
E da,pitala sam doktoricu za moje ciste na stitnoj kaze e to nije nista dok ne bude 1cm veliko :o :o :o
a za cistu na jajniku,e nije zabrinuta toliko a ja njoj kazem:ne mogu da verujem da su na toj istoj strani pronasli jos nesto pored ciste i ne mogu da odrede sta je nego nagadaju.Ona me samo pogleda i nista nije komentarisala. :x :x :x
Grli vas i voli Ontario iz daleke zemlje :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Odgovori