aritmija

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Korisnikov avatar
andjelija81
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Apr 05, 2008 1:44 pm

Post od andjelija81 »

ontario :( :( :(
Bas mi je zao sto je sve tako lose proslo, nikada se ne zna unapred sta sve moze krenuti po zlu. Ali veruj da ce i to sve jednom proci, da ce ibti bolje. Nisi ti ni za sta kriva, i sama znas da su doktori preporucivali tu operaciju i znas i koliko je bilo bitno da se uradi. Drzi mi se, i veruj da ce sve biti ok. Javljaj se kad budes mogla i pazi na sebe molim te. :wink:

Drustvo moje, ja sam juce bila jako lose, a uzrok svemu je bila jedna jedina solja i to ne kafe, nego kapucina! :( Kako sam je popila, posle 15 min sam dobila neki napad: kasalj, gusenje, lupnjavu srca, jaku uzmemirenost, nemir. . . .Jedva sam dosla kuci iz grada i odmah legla. I to je tako trajalo i trajalo. . . mislila sam da nikada nece proci i da cu ja ili da poludim ili da umrem. Onda je posle 1/2 Bromazepama od 3mg i posle setnje po hladnijem vazduhu pocelo polako da prolazi. Posle toga sve ok. Tako da sam ja shvatila i utuvila sebi u glavu da koliko god se meni pila kafa ili bilo koji napitak na bazi kafe, ja ne smem ni pomisiititi vise nikada da ga uzmem. Ako zelim sebi dobro i ako ne zelim svesno da sama sebi skodim! Od jutros sam sasvim ok, puna energije, raspolozena .. . .

Kako ste ostali? Javljajte se. POZZ :)
Neshar
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Sep 27, 2008 3:38 pm

Post od Neshar »

Ontario... jako mi je zao zbog svega toga sto ti se desava sa detetom... najgore je majci kad joj je dete bolesno... narocito kad trpi i bolove... moras da budes jaka zbog njega jer ako ono vidi tvoj nemir, bice mu jos gore... probaj da izdrzis, mora da bude bolje... :(

andjelija... razumem te za kafu... meni je to omiljeni napitak al izgleda da cu morati i ja da ga se resim al to moram postepeno...

ne znam ljudi vise sta cu sa sobom... juce ceo dan nije da mi je bilo lose al taj neki osecaj kao , sto bi rekli, lightheaded... nije nesvestica, ne vrti mi se u glavi al sam osecaj... :x

i onda kao slag na tortu - ne mogu da spavam... lego sinoc i naravno prvo crne misli tipa sta mi je, da nije srce, da nije mozak, da nije rak... katastrofa i cao dovidjenja..... od 9 uvece do 4 ujutru sam se prevrtao, okretao, menjao polozaj, pio vode, prosetao ma kakvi.... cim pocnem da tonem u san kao neki sok da me protrese i trgne me, ono osecaj tenzije u grudima, i samo osetim srce kako mi lupa par sekundi ubrzano i prodje... i onda opet... u talasima..... malo se namestim, pocne prvi san i zdravo.... zapao sam tek oko 4, probudio se u 6 za posao... vidim ja ne mogu da stojim...javim se da necu doci... probam da zaspim ponovo i ne moze... opet isto... celo prepodne...

najgore je ovo nespavanje... ubi.. ne znam jel jos neko imao takve simptome... da je i za napade panike i anksioznosti.. pa mnogo je....

konstantno nerviranje.... :( :( :(
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

ontario,
javite sta se desava. najvaznije je da se ne okrivljujete, svuda na zemaljskoj kugli biste tj. vase dete prema preporukama bili upuceni na operaciju koja je izvrsena.

Neshar,
nema nikakve sumnje da se kod vas radi o anksioznom poremecaju-ne gubite dragoceno vreme po kardioloskim ordinacijama, laboratorijama, itd. - tamo se ne nalazi pomoc!
javite se kod psihologa/psihijatra koji se bavi ovom problematikom.
Neshar
Aktivan član
Aktivan član

Post od Neshar »

Hvala doktore...

Vec ste mi rekli da je to to... i sam pretpostavljam al opet stupa na scenu moja hipohondrija... bio sam bas juce na kontroli kod interniste i lepo mi opet radila i EKG i sve... rekla ako hoces jos i holter EKG da ti uradimo ali misli da je ipak za psihologa... preporucila mi nekog pa cu i to da uradim...

Sta cu strah je jaci od mene... sve je meni jasno da je 99,99 posto anksioznost al kad krenu tegobe.... proradi mi onaj 0,01 posto crvic u glavi... :oops: :oops: :oops:

Hvala jos jednom.... :)
ivamatic
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 22, 2007 10:41 am

Post od ivamatic »

Uspela sam da nadjem neki komp,pa da se javim malo.....

*Neshar razumem da ti imas uvek taj mali procenat koji ce te uvek ponovo uvuci u anksioznost,jer uvek mislis da ce ti se desiti najgore,ali nece.I tu ces trositi dragoceno vreme u tim "napadim" dok ne budes otisao kod doktora psihijatra sa kojim ces zajedno resiti problem.Tacnije vise ces ga resiti ti,psihijatar ce te upucivati na to.
Videla sam na gastroenterologiji ono tvoje pitanje,samo da ti odgovorim da to nije nista toliko patoloski,ali svaka krv u stolici je znak da bi trebao da radis kolonoskopiju.Idi kod gastroenterologa ako ti se taj simptom ponavlja.Ali ako je ta kap bila samo tada i nikad vise,mozda ti je eventualno pukao neki kapilar i nije nista toliko zastrasujuce.Ako ti se ponovilo jos jednom idi kod doktora,ali bez velike panike,jer po simpotmu nije nista strasno.

Svima ostalima srdacan pozdrav! :)
"Izbiliza niko nije normalan..E=mc2"
pavlov
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 17, 2008 4:07 pm

Post od pavlov »

Gdje je Ontario zasto se ne javlja , da li neko ima kontakt sa njom
Nadam se da je sve ok i da se sin vec dobro oporavio
Pozdrav za sve
Ja sam u PMS -u i drmaju me aritmije
Imala bi jedno pitanje za naseg dezurnog dr
Ja sam u zadnje vrijeme strasno u stresu od smrtong slucaja u porodici do stalnoh sharlaha i prehlada kod djeteta muz non stop radi , daleko od svoji ,sa svim tim se sama nosim
Ljetost u julu nosila holter i bio ok samo 4 SVES i jadna kupleks mislim ES i naravno tahikardija dr kardiolog nije htjeo da mi da terapiju kaze da sredim glavu i da se opustim i ponekad popijem nesto za smirenje
Ja sam se od tada nekako nosila sa tim aritmijama ali poslije ovoliko stresa pocele su ucestalo da se javljaju ili odjednom srce ubrzano lupa kao da trcim nelagoda u grudima ,ruke led ledeni pa pocne nagon za wc pa podrigivanje, tresm se pa poslije dodju aritmije i tako od kad sam u PMS-u ucestalo
Ne znam sta da radim molim vas za savjet da li stvarno srce moze biti zdravo a da tako nepravilno radi zar strvarno sve dolazi iz glave i da li je to opasno
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član

Post od drbgd »

pavlov,
u vasem slucaju je pregledom kardiologa dokazano da je srce zdravo.
stres i anksioznost zaista mogu u potpunosti oponasati telesne simptome!
ne znam da li ste vi obisli sajt koji sam u vise navrata preporucivao - www.anksioznost.net
na njemu cete naci korisne informacije!
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 5:53 am

Post od ontario »

Prijatelji moji,
mali je bolje sto se tice bolova,pomazu mu tablete koje prije nisu.Sutra ide na ultrazvuk noge da se vidi taj ugrusak,da li je nestao.I dalje prima inekcije u stomak,sestra dolazi kuci svaki dan.Sutra mu je zadnja....u petak ide kod specijaliste da ga vidi i da cujemo sta dalje.Ne znam hoce li mu vaditi kopce,jer nisu ga sili koncem.Rana nije inficirana,to je dobro.....
Sestra ga previja svaki dan.Poceo je da se zali na mucninu posle tih inekcija sto prima u stomak.Tesko mi je jer mu je sav stomak izboden,ali kazu to su efikasne inekcije za razbijanje tromba.Sve ce to proci samo da ostanem jaka do kraja.Mali lezi ne moze da hoda ni na stakama,boli ga.....jedva ode do wc-a....ja sutra radim niko se nije hteo menjati samnom za smenu pa ce ga muz voditi sutra.Ja cu biti jako nervozna dok se ne vrate i saznam rezultate.Inace,ja sam juce saznala da imam cistu na levom jajniku,ne znam kolika je znam da je prosle godine videno nesto malo 11mm.U utorak cu saznati vise jer idem kod moje doktorice.Jako me gusi od juce..... :cry: :cry: :cry: :cry:
Majka mi nista ne zna za malog morala sam je lagati danas da je on u skoli....
Javicu se cim budem mogla,hvala vam svima na podrsci i lepim recima.
Ne znam zasto sam dozvolila da mu seku nogu i da se pati toliko,jednostavno krivim sebe jer nisam otisla i kod drugog specijalise da cujem dva razlicita misljenja.Boze dragi daj da bude sve uredu.
Bojim se jako zbog tog ugruska
SVE VAS LJUBI ONTARIO
jesensky
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Nov 07, 2006 10:18 pm

Post od jesensky »

ontario,nemoj da se krivis,imala si najbolju namjeru,a te operacije su macak u vreci za svakoga,ako bog da bice mali dobro.

sada malo ja; ovih sam dana bio zauzet sa ganjanjem doktora i vadjenjem nalaza za operaciju stitnjace,iscrpljen sam skroz-naskroz!
Osim toga,moram biti i na poslu.
Nego htio bih misljenje kakvog doktora da mi pojasni neke stvari iz nalaza;
prije sedam dana sam radio internisticki nalaz gdje su hormoni u granicama normale,tlak je 120/80,ekg uredan sa frekvencijom od oko 75 u min.
jucer sam radio rtg i pulmo-zakljucak bez osobitosti-znaci uredan.
jutros sam povadio "tonu" krvnih nalaza,vecina su u granicama referentnih vrijednosti; izdvajam one koji mi se na slazu
1) vrijeme krverenja 93 ref.vr. 120-180
2) vrijeme koagulacije 415 ref.vr. 300-900

ukupni bilirubin mi je 16,9 ref.vr. 6,8-20,5
AST 33 , ref vr. do 30 U/L
ALT 31 , ref vr. do 31/UL,

ostalo je sve u sredini,..koliko se ja razumijem to je da su mi jetrene transaminaze nesto povisene?

drugo,sa svim tim odem kod drogog interniste koji je kardiolog specijalista,po njemu inace nema kontraidikacije za operaciju,preslusao me je,izmjerio tlak,uradio UZV srca i ekg.
njegov je nalaz slijedeci: cor.akcija ritmicna,sumovi se ne cuju,tonovi jasni
-TA 135/90,abdomen mekan , hepar i lien
-ekg , normogram sinusni ritam oko 95 u min , simpatitokonija
-Sy hyperkineticum cordis , ukolikon tendira brzem pulsu ili visem tlaku,moze ordinirati manja doza beta-blokatora ("propranolol 2x1/2 40 mg) ,,meni se ova doza cini nekako prejaka,jer mi se do sada redovno tlak normalan,puls je skoro uvijek oko 70 u min,sta je sad ovo?
strah od mantila ili? jos mi eje rekao da mi je snaga odn, kontrakcija misica fantasticno jaka?
zanima me sta je to simpatitokonija i hyperkineticum cordis?
hvala i pun0 pozdravA svima!
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 5:53 am

Post od ontario »

Dragi prijatelji pozdrav,
samo da vam javim da su malom nalazi negativni,nisu im hteli reci pa sam ja sa posla nazvala bolnicu.Javila mi se zena koju sam srdacno zamolila za nalaze jer je sestra insistirala zbog inekcije koju je mali trebao dobiti.
Zamisite,ona je nasa i rekla je da ce probati sve da uradi da bi se saznali rezultati i ko ce da nam javi posto ona nesme ni u kom slucaju.Ona se setila da zove doktora od malog i da nas oni obaveste.Svaka joj cast!Ko ce kome ako ne svoj svome!Jao.......sto sam bila sretna kada sam nazvala sa posla kuci i kada mi je muz rekao da su zvali i rekli nalazi su negativni.Inace bila sam jako ljuta na ljude sa kojima radim jer me niko nije hteo menjati za smenu.Nikoga nije briga,kakav narod......
Nisam imala dobar dan na poslu ali ko ih sve sisa najbitnija je moja porodica,nista drugo nije vazno.Sutra idemo kod specijaliste pa cemo videti sta ce reci.Jos uvek ga boli noga,popijo je jutros morfijum ali bitno je da nema vise tromba.
Jesensky,zelim ti svu srecu ovoga sveta da se brzo oporavis i da sve prode kako treba.Mislicu na tebe.....saljem ti puno poljubaca odavde daleko....
Dragi moji prijatelji Iva,Andelija,Doktore,Neshar,Ana danas sam na poslu pored drugih problema dobila napad panike i to pred sefom video je.Poceo je alarm za pozar pa kada se to desi sva se vrata automatski zakljucaju.Ja sam provirila na hodnik i videla da nemam gde,tada sam se vratila medu radne 'drugove"prosetala do kupatila i kada me upitala jedna od sefica kako sam:ja sam pocela osecati da ne mogu disati,napad je pocinjao,osetila sam da cu u nesvest pasti.Klaustofobija...... :cry: :cry: :cry: znala sam da nemam gde pobeci.Ona je rekla glavnom sefu da ja hocu napolje na zrak,on je ne dobronamerno krenuo samnom da mi otvara vrata.Izasli smo napolje,ja sam mu rekla da on moze ici a ja cu ostati ispred ulaza unutar bolnice do samih vrata da sedom i cekam da sve to prode.ON ME pogleda zacudeno i rece pa rekla si da hoces na zrak.Videla sam da ne razume,nisam imala snage da se prepirem sa njim,on je otisao a ja sam ostala pored ulaznih vrata jos pola sata dok nisu javili da je sve uredu i da se mozemo vratiti na posao.Osecala sam se kao idiot i provm prilikom ako budem mogla oticu da radim negde drugo.Sit gladnom ne veruje to je nasa strara poslovica.
Dobila sam pismo iz klinike za anxiety--ankcioznost da sam primljena samo sto cu morati cekati par meseci da me neko nazove i da prvi puta odem nekog videti.Nema veze-ko ceka taj i doceka.....
Sve vas grli i ljubi Ontario :P
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član

Post od drbgd »

ontario,
drago mi je da je sinu bolje!
sto se tice situacije na poslu-sami ste rekli "kakav je narod ovde". prema tome sef je vec zaboravio kako ste se vi ponasali kada je bio alarm. brinite o tome sta ce o vama reci samo ljudi koji su vama bitni, i koji su zaista zabrinuti za vas!
poziv sa klinike je odlicna vest!
Neshar
Aktivan član
Aktivan član

Post od Neshar »

ontario..

mnogo mi je drago da je sa sinom ok, tj da su rezultati dobri... sad samo pored njega da se sto pre oporavi, najpotrebnija si mu a verujem da ces i ti potisnuti svoje probleme uz njega... quality time together... sto bi se reklo...

za te na poslu ne brini... nece te niko gledati popreko zbog napada panike, pretpostavljam da vecina ne zna ni sta je to niti ce te ko osudjivati.. sto kaze dr, vazna si samo ti i porodica...

ja da kazem da sam juce bio kod psihologa .... ispricao sam mu svoje strahove i probleme i tegobe u najkracim crtama... pravo da kazem, mozda sam ja ocekivao i vise, u smislu ja cu da pricam sve vreme o sebi a on ce da mi daje savete sta da radim.... ali nije tako bilo.. uglavnom je on pricao, davao savete, smercnice, pokazivao tehnike disanja koje da pratim, govorio mi kako da razmisljam sledeci put ako budem imao napad teskobe ili nesanice.... rekao mi je neke knjige da obavezno procitam, moram da ih nabavim, i tako....

dao je on meni savete.... verovatno ce i pomoci vremenom.... kao sto rekoh mozda sam imao i zablude kako to ide... ipak sam bio prvi put...

danas idem i kod kardiologa, zakazao sam 4 cas holter EKG, cisto da budem siguran.. da sklonim onaj moj crvic.. da definitivno mogu da kazem...ne nije srce...

zvuci blesavo i bespotrebno trosenje vremena i novca ali moram ja da budem siguran....

puno vas sve pozdravljam
Korisnikov avatar
andjelija81
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Apr 05, 2008 1:44 pm

Post od andjelija81 »

ontario, sve same lepe vesti! Bas mi je drago zbog tebe, znala sam da ce sve biti ok. :wink: Ne brini za malog, najgore je proslo, a ti se sad baci na resavanje ostalih problema. Super je sto su te pozvali sa klinike, bas mi je drago, znam koliko ti to znaci. :D I ne brigaj za to ko sta misli o tebi, ti ljudi su danas u tvom zivotu, sutra mozda ne. Sta je bitno sta oni misle?

jasensky, nadam se da ce biti sve ok, ja navijam za tebe. Javi se da vidimo sta su ti rekli lekari.

neshar, super da si se bacio na resavanje problema! Naravno, ne mooze sve biti onako kako si ti zamisljao, ali nadam se da je doktor koga si nasao dobar, pa ce vremenom biti bolje. Dobro je da si dobio savete o disanju isl, nadam se da ce ti biti bolje.

Ja sam vam dragi drugari dosta bolje. Ne setim se ni da pomsilim po par dana na svoje srce. Popijem ujutru Concor po navici i sve bude ok. Jedino sto mi se desava da me nekada gusi ujutru sve dok ga ne popijem.
:roll: Posle toga bude sve ok. Od jutros sam bila malo lose, valjda jer je vreme ovakvo, a to meni jako smeta. Nekako sam bila slaba, malaksala, pritisak 95/55. .. .bas bez veze. Ali nekako sma se posle trgnula i bilo je bolje. Na kontrolu idem tek u novembru posto jos uvek pijem Ferrum, pa da i to prekontrolisem.

Sve vas puno, puno pozdravljam! :wink:
jesensky
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Nov 07, 2006 10:18 pm

Post od jesensky »

hm,vidim da mi niko nije prokomentarisao ovaj moj post?
nije valjda da se nikome na da dati konkretan odgovor na par pitanja?
nema veze.
pavlov
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 17, 2008 4:07 pm

Post od pavlov »

Ontario drago mi je da ti je sin bolje,i nadam se da je sve to sad iza vas
A ti sad moras da poradis a sebi
nadji malo vremena za sebe da se lijepo odmoris zasluzila si
Divna si majka
Mene smorise aritmije
Odgovori