aritmija

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
ivamatic
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 22, 2007 10:41 am

Post od ivamatic »

*Neshar u pravu si kada kazes da Tetrazepam moze da te opusti naravno,jer on deluje i kao anksiolitik,ima sedativno i hipnoticko kao i antikonvulzivno dejstvo,ali je Tetrazepam prvenstveno misicni relaksans.
Zato sam mislila da uzmes neki drugi iz grupe ansiolitika (osim bensedina).Ali najbolje da ti to prepise doktor,jer vrlo je pogesno uzimati ovakve lekove napamet.

*Andjelija ultrazvuk srca nije obavezan da se radi pred operaciju,zamisli nekog hitnog slucaja,ne verujem da doktori sad rade UZ srca pa abdomena i slicno.Urade se samo klasicne analize da bi se anestezija pravilno dozirala,ali tu nemoj da brines,nema to veze sa fizickom konstitucijom coveka.I da li je neko nezniji ili ne.Nekad bas nezne osobe imaju brzi postoperativni tok. :wink:
A nije mi jaasno kako ce joj raditi operaciju,ako ima vrtoglavicu?Kada je bila kod neurologa,sta joj je rekao povodom tih vrtoglavica?

*Jesensky samo nas obavestavaj,drago mi je da ti je zadovoljavajuce stanje sa stitnom zlezdom.

*Ontario.....bilo bi dobro da popijes lek bar pre njegove operacije ili taj dan,bar da ti misici budu opusteni,to sto ces ti osecati tada lek naravno ne moze anulirati,ali ce ti pomoci da to bar fizioloski lakse podeses..

Zelim vaam svima sve najbolje...Pozdrav! Iva
"Izbiliza niko nije normalan..E=mc2"
Korisnikov avatar
andjelija81
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Apr 05, 2008 1:44 pm

Post od andjelija81 »

Ivo,
mama ja imala i reanije vrtoglavice i neurolog joj je dao da pije lek Stugeron forte koji je na pila neko vreme, ali je obustavila kada joj je bilo bolje i nije otisla na kontrolu kada je trebalo. Sada su joj je opet desile vrtoglavice, ali samo 2,3 dana i vec joj je mnogo bolje. Evo jutros je otisla kod anesteziologa da vidi sa njim sta ce dalje. Pretpostavljam da to sve mora da se dovede u red pre operacije. Npr. nalaz urina joj nije bio bas najbolji, ali je urinokultura pokazala da nema bakterija. Valjda ce to morati sve da izleci pre operacije. . . ..
Pozz :D
ivamatic
Aktivan član
Aktivan član

Post od ivamatic »

*Andjelija a cime je uzrokovana ta vrtoglavica,sta joj je rekao neurolog??
Treba svi nalazi da budu u redu pre operacije.Operacije se ne rade ako pacijent ima alergije,viruse,infekcije,menstualne cikluse,ili neki drugi poremecaj koji bi mogao da poremeti sam tok operacije.Zato tvoja mama pre operacije mora organizam da dovede u "normalno stanje".

*ONTARIO,DRZIM TI PALCEVE..... :wink: Zelim da ti ovaj cetvrtak sto pre prodje i da ga sto brze zaboravis.Javi kako je prosla operacija obavezno,ako budes imala vremena,jer ces biti zaokupljena sa sinom posle operacije.

Pozdrav za sve..... :) Iva
Korisnikov avatar
andjelija81
Aktivan član
Aktivan član

Post od andjelija81 »

ontario, mislimo na tebe !!!!! :D Javi se da znamo da je sve proslo dobro! :wink:

Iva, mama je danas isla kod anesteziologa i kaze da je pregled bio rutinski. Kao sve je ok i napisala je da se moze opeprisati u opstoj anesteziji. Sutra ide kod neurologa da vidi zbog tih vrtoglavica sta ce, mada je ona sada skroz ok, cim je pocela da pije Stugeron (pa pretpostavljam da ju cirkulacija problem, mada joj je bio vrat jako ukocen ovih dana, pa mozda i zbog toga).

Ja sam vam onako, malo bolje reklo bi se. Sem ujutru, kada me bas nesto stiska i gusi sve dok ne popijem Concor, a scre hoce da iskoci iz grudi. Inace, posle toga funkcionisem ok.

pozz za sve!
Neshar
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Sep 27, 2008 3:38 pm

Post od Neshar »

Ontario, sve najbolje, drzi se....

ivamatic...

da, da naravno, nista bez lekara,sto se lekova tice...
Korisnikov avatar
andjelija81
Aktivan član
Aktivan član

Post od andjelija81 »

Mama je bila danas kod neurologa i dobila je terapiju za vrtoglavicu: Stugaron forte 1/2 uvece i Ksalol 0.5 1+0+1 :o Mislila sam da taj Ksalol daju samo psihijatri? :roll: Verovatno je doktorka videla da ja malo napetija nego inace. Kontrola za mesec dana, a po potrebi i ranije. Sad cekamo da joj jave kada je zakazana operacija!

Ja sam dobro sem sto sam poslednje 2,3 noci losije spavala jer sam malo emotivno uzdrmana. Inace, mnogo mi je bolje nego sto je bilo. Jedino ujutru dok ne popijem lek imam i dalje onaj neprijatan osecaj stezanja. :( Ponekad pomislim da bih mogla bez lekova, ali kada mi se to desi uplasim se. Zelim da ih izbacim i da budem zdrava .. .. . .. :cry:

Ontario, sestro slatka! Sta se desava sa vama? Javi se, nemoj da brinemo.

Pozdravljam vas sve :)
ivamatic
Aktivan član
Aktivan član

Post od ivamatic »

*Andjelija,neurolog moze da prepise *Ksalol naravno,ali ako je problem u vratu ili neka fizioloska lordoza bilo bi bolje da joj je prepisao *Stugeron forte,*Tetrazepam koji Neshar pominje i*Dikofenak duo,ali neurolog najbolje zna jer joj je radio neuroloske testove.
I nemoj da brines zbog anesteziologa,ako ti je izgledalo da je njegov pregled letimican.On je sigurno utvrdio u kakvom je stanju njen organizam zaista i da ce neometano podneti i operaciju i anesteziju.
Sto se tice tebe i lekova,verujem da je neprijatno uzimati lekove bas stalno,ali ako ti oni pomazu,to bi trebalo da shvatis kako sastavni deo zivota,dok ti doktor ne iskljuci iz upotrebe.

*Ontario....nadam se da ti je dan prosao brzo i da ti je sin zadovoljavajuce.

Zelim vam svima puno srece..... :)
pavlov
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 17, 2008 4:07 pm

Post od pavlov »

Ontario kako je prosla operacija i kako si mi ti
Ja vas sve pratim i cita svaki dan ali posto sam na drugoj temi aktivna vec dugo pa mi glupo da se ponavljam 2 puta
Sve vas pozdravljam i cuvaj te se
mene smorise aritmije i lupanje pa dokle visee
jesensky
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Nov 07, 2006 10:18 pm

Post od jesensky »

pozdrav svima!
oni koji su me cesto pitali ( a pratili moje postove) za zdravlje mog starog zelim da napisem da je ph nalaz uredan i da je bilo rijec o benignom tumoru.
ja se ovih dana ganjam sa hirurgom oko operacije nodozne strume,posto je ovo topic ipak o aritmijama,ne bih da odvlacim od teme,a ionako nemam sta novoga za prijaviti.
ivamatic
Aktivan član
Aktivan član

Post od ivamatic »

jesensky napisao:pozdrav svima!
oni koji su me cesto pitali ( a pratili moje postove) za zdravlje mog starog zelim da napisem da je ph nalaz uredan i da je bilo rijec o benignom tumoru.
ja se ovih dana ganjam sa hirurgom oko operacije nodozne strume,posto je ovo topic ipak o aritmijama,ne bih da odvlacim od teme,a ionako nemam sta novoga za prijaviti.

Drago mi je zaista zbog tvog oca,samo sada bi trebalo da pocne nov nacin ishrane uz prepisanu terapiju,da bi se sto brze oporavio.To vec mozes da vidis sa njegovom doktorom.Trebalo bi doslovno da se prdrzava toga sta mu doktor kaze i mislim da nece biti problema.
A sta se desava sa tvojim aritmijama?Da li su se one smanjile ili ne?Kakvog su sada inteziteta?Da li jos uvek imas neki strah vezano za to?
Nekako imam utisak da se kod tebe nesto promenilo ili se ja mozda varam?

Sto se tice Ontario mislim da ce ona biti zauzeta ovih dana,bez obzira sto jedva cekamo da nam se javi ipak cemo morati da budemo strpljivi,mada ja mislim da je sve proslo sve u najboljem redu. :wink:

*Pavlov....bas smo se pitali gde si ti?A na kojoj temi si aktivna??

Srdacni i najlepsi pozdravi za sve! :)
jesensky
Aktivan član
Aktivan član

Post od jesensky »

ivamatic napisao:
jesensky napisao:pozdrav svima!

Drago mi je zaista zbog tvog oca,samo sada bi trebalo da pocne nov nacin ishrane uz prepisanu terapiju,da bi se sto brze oporavio.To vec mozes da vidis sa njegovom doktorom.Trebalo bi doslovno da se prdrzava toga sta mu doktor kaze i mislim da nece biti problema.
A sta se desava sa tvojim aritmijama?Da li su se one smanjile ili ne?Kakvog su sada inteziteta?Da li jos uvek imas neki strah vezano za to?
Nekako imam utisak da se kod tebe nesto promenilo ili se ja mozda varam?

Sto se tice Ontario mislim da ce ona biti zauzeta ovih dana,bez obzira sto jedva cekamo da nam se javi ipak cemo morati da budemo strpljivi,mada ja mislim da je sve proslo sve u najboljem redu. :wink:

*Pavlov....bas smo se pitali gde si ti?A na kojoj temi si aktivna??

Srdacni i najlepsi pozdravi za sve! :)
hvala iva na pitanju,aritmije vec izvjesno vrijeme ne osjecam,ali imam nekakvu nelagodu u prsima,kada god izmjerim tlak.normalan je 120/70 , neki dan ekg snimljen - uredan je sa ritmom oko 73 u min,..nemam vise pojma sta mi je?
ivamatic
Aktivan član
Aktivan član

Post od ivamatic »

*Jesensky da li bi mogao da procenis da li je ta fizicka nelagoda tvoj subjektivni osecaj ili ne?I kakvog je tipa ona kao "pritisak u grudima" ili kao "bol u grudima",da je je to poziciono ili se siri?

Obrazlozi malko vise...

Srdacan pozdrav! :)
jesensky
Aktivan član
Aktivan član

Post od jesensky »

ivamatic napisao:*Jesensky da li bi mogao da procenis da li je ta fizicka nelagoda tvoj subjektivni osecaj ili ne?I kakvog je tipa ona kao "pritisak u grudima" ili kao "bol u grudima",da je je to poziciono ili se siri?

Obrazlozi malko vise...

Srdacan pozdrav! :)
moze,javlja mi se najcesce ispod kljucne kosti znaci u vrhu prsa,nekada je ima pri naporu,a nekada je nema pri naporu,isto tako i pri mirovanju,dakle-pravila nema nekog,ne siri se u druge dijelove tijela.
ako sam nervozan,sto cesto jesam,izrazenija mi je.
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 5:53 am

Post od ontario »

Drugari moji,operacija je trajala 20 minuta,a trebala je sat vremena.
Posle cetiri sata pusten je kuci sa ogromnim bolovima.Davala sam mu narkotike svaka 4 sata,nista nije pomagalo.On se kidao od bolova,zvala sam ambulantna kola da bi ga odvezli nazad.Dali su mu morfijum,nije pomagao i probali drugi narkotik.......nista nije vredelo.Poslali su nas kuci posle nekih 6 sati.Dosli smo kuci sa preporukom da mu dajem tablete morfijuma svaka 4 sata.Kidao se i dalje od bolova.Cekala sam sat vremena da vidim hoce li ga popustiti,nista nije vredelo.Nekako je uspeo sesti u auto,stigla sam ispred bolnice i vristala po pomoc jer mu nisam mogla naci nacin da mu noga koju je operiso ne dotakne zemlju.Dosli su pomogli nam,da bi ponovo cekali 3 sata dok doktor nije dosao.Rana je krvarila.Doktor je dosao i izvadili su mu krv,poslali na ultrazvuk da bi se nalazi vratili sa dijagnozom:DOBIO JE U TOJ OPERISANOJ NOZI,U DONJEM DELU TROMB DA BI GA STAVILI NA INEKCIJE KOJE SE BODU U STOMAK ZA PREVENCIJU DA NE KRENE DALJE PREMA PLUCIMA.Ovaj puta su ga ostavili u bolnici,dosao je specijalista i trazio da mu daju drugu vrstu leka za bolove preko infuzije.U cetvrtak tek ide na ultrazvuk ponovo da se vidi da li je tromb nestao i sta se desava.Ja sam dosla malo prije iz bolnice,noc je posete su do 8 sati,malo se bio smirio i zaspao i cim mu istekne ta infuzija gde je lek za bolove pocinje sve opet ispocetka.Jako ga je bolelo........jako.........jako........jako..........
Ujutro idem opet,dosla sam malo da prilegnem ako mogu jer od cetvrtka nisam spavala mozda 4 sata sve skupa.
Borim se sama sa sobom da ne explodiram,juce sam citav dan preplakala,molim se samo da ne padnem i da izdrzim.....
Dace dragi Bog i svi Andeli na svetu da sve bude kako treba!
Dragi moji prijatelji,ne moram vam pisati kako mi je...
Sve vas voli Ontario
zasto,zasto sam ga dala na operaciju?
:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
ivamatic
Aktivan član
Aktivan član

Post od ivamatic »

:( :( :( ,zao mi je sto se tako izdesavalo.Zasto je operaija trajala samo 20 min,a trebala je sat vremena?
Svaka operacija,pa i vadjenje zuba nosi svoj rizik.
Ne bi trebalo sebe da osudjujes zbog operacije,ona je verovatno morala da se izvrsi,jer ti nisi nista radila namerno i bez konsultacije sa doktorom.
Razumem tvoj strah kao majke,jer je vrlo bolno gledati svoje dete kako trpi bol,ali to svakako nije tvoja krivica,niti krivica tog doktora,jer postoji veliki broj slucajeva gde se javi tromb posle hiruske intervencije.
Doktori ce mu kroz infuziju probati da ga anuliraju,tako da ce njegov postoperativni tok proci relativno u redu.
Ti bi trebalo malo vise da se odmoris,jer samo odmorna ces moci pravilno da reagujes i vise da mu pomognes.
Kako si ti sada?Drago mi je da si se javila,bar da znam okvirno sta je bilo na operaciji,jer uskoro cu na put,pa me neko vreme nece biti na forumu...Ali ako budem nosila lep top,javicu se.... :wink:

Zelim vam svima sve najbolje i pozdravljam vas sve... :)
Odgovori