anksioznost posle virusa!!!

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od majja »

Dakon, hvala ti, da znas da me nasmejao tvoj coveculjak!! :lol: :lol:

I da, Dr Ivica i ti, niste "ruznija" polovina, nego JACA!!! :wink:

Kad imam te vrtoglavice, ja se trudim da sto vise prespavam :o . Nekada je tesko, jer mi je grozno i kad legnem.....

Mene drmaju vrtoglavice u zadnje vreme svaki put kada se sagnem, kada spustim glavu- da li da se obujem, ili da vezem kosu, ali svaki put kada spustim glavu-meni se vrti!!

Minjab, ako sam dobro shvatila, veceras dobijas rezultate??!! Javi nam obavezno kakvi su!!

Ja sam danas malo bolje raspolozena, krenula sam da setam, i za samo 20 minuta koje sam provela napolju, me je tako spucala glava, da sam mislila da ce da mi otpadne. Znate svi koliko mrzim lekove, ali nisam mogla da izdrzim, odmah sam popila 1 andol, i u roku od 20 min me je prestala :D , tako da sam skroz ok.

Juce mi je bilo grozno, jer cim sam se probudila, tako sam dobila jake grceve u stomaku, da sam mislila da cu se onesvestiti. Uzasan bol sa leve strane stomaka, i pecenje u zelucu. :evil: Mucilo me tako jedno 15 min, nisam mogla da se pomerim, i onda je krenulo da krci kao da imam zabe u stomaku, i pravac wc!!! Ponovilo se jos jednom u toku dana, i posle toga nista sve je bilo ok. Kad, jutros opet!! :evil:

I sada opet nista. :o

Nista mi nije jasno??!! :-? Samo ujutru kad se probudim..... Jel i to ima veze sa zivcima??!!

Lana, sta da ti kazem??!! :roll: Jeste tesko, ali moramo se nekako boriti......bas mi je zao sto citam sve ovo..... :cry:

Drzi se i probaj da se ne sekiras, jer svaka sekiracija doprinosi progresu svake bolesti!!

Pozdrav svima i kuckamo se!
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Minjab, jel su ti merili pritisak??!!

Nadam se da si radila osnovne analize??!! Eritrocite, tormbocite........nesto sam kopala po netu.........ajde javi rezultate!! :wink:
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Dr Ivice, jel mozete da nam kazete sta su to konverzivne neuroze??!! Ja sad trazim, ali ne mogu da pronadjem definiciju. :(

Proucavala sam sada zbog drugarice koja je u 8. mesecu i ima 180/120 pritisak pa je u bolnici zbog toga, pojmove eklampsije i preeklampsije, i pronasla sam vrlo interesantne stvari :o , a vezane za "sva ona moja povremena stanja", pa izmedju ostalog, odvede me gOOglanje i na CNS i njegove poremecaje....pronadjoh vecinu svojih povremenih simptoma: sjajne trake u vidnom polju, konvulzije, umor, glavobolju nakon toga, konfuznost....... :o :o :o

Znam da preterujem sa kopanjem, narocito u ovo gluvo doba noci :oops: , ali sve pokusavam da pronadjem uzroke za ta povremena desavanja, jednostavno mi ne da mira! Jednostavno ne mogu da se pomirim sa tim da sam "panicar" ili sta li sam vec??!! Ako imam "konverzivne neuroze" i to odjednom nakon samo jednog dogadjaja (penicilinskog shoka), sta ja treba da radim da bi to nestalo??!! Nigde nisam pronasla nikakvu terapiju, vidim, pominju se epi napadi, koje nisam imala (bar se nadam da nisam), ali ono stanje kada celo telo pocne nekontrolisano da mi se grci i stresa, da cela podrhtavam i nekontrolisano trzam celo telo, a tada mi je obicno pritisak 130/90 i nakon tog "istresanja" opadne na 74/45....... sve mi je to jako zastrasujuce :o !!

Pada mi na pamet i da nosim mokracu na analizu, da skupljam 24 casa, da vidim za te proteine o kojima sam citala......... Sta jos iz toga moze da se vidi??!!

Nemojte da mi se smejete, ne mislim za sebe da imam ova stanja :lol: , ali svi ti tekstovi me odvukose na sasvim drugu stranu.......sa vrlo slicnim i istim simtomima.

Uuuhhhhhh, udavih ja..........eto to mi se sve vrzma po glavi, pa podelih sa svima! :( nadam se da se ne ljutite na mene zbog ovih mojih misli, a nemam sa kim o tome da pricam. Vidim, uglavnom se za sve te stvari ide kod neurologa, ja bejah tamo (vise puta) i uvek mi prepise "bendzamina", a jezim se na povrsne preglede i pripisivanje svake tegobe nervnoj napetosti.

Eto , toliko od mene........

Dr Ivice, ako niste osedeli od mene :oops: ...........sta Vi mislite o svemu ovome??!!

Pozz :wink:
Korisnikov avatar
dakon
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jun 15, 2006 7:16 pm
Kontakt:

Post od dakon »

Normalno kad se nekad sve poklopi :evil:

Nekad neznam dali da dalje kopam po netu što se tiće problema koji me smoriše.

Stari ljudi su bili sretni u neku ruku, ni televizije, ni konpa, telefon je u najbližoj opštini, lagani rad bez stresa.A sad na svakom koraku je on. Štobi neki moji prijatelji a i ja rekli, prođe i nedelju dana a nečuješ nešto dobro............. Slika
Dimaggio
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Nov 04, 2006 11:30 pm
Kontakt:

REBT Terapija pravi nacin za pobedjivanje panike

Post od Dimaggio »

Dragi moji "saputnici",

Mesec dana idem na REBT psihoterapiju i nisam imao napad. Izvesnih neprijatnih momenata da, bilo je, ali ni blizu napadu!

Preporucujem vam knjige RIČARD-a KARLSON-a koji je takođe veliki stručnjak na polju REBT-a i meni su njegove knjige dobra dodatna literatura pri terapijama, a i inače su izvanredne knjige.

Ukoliko patite od nervoze, napetosti, paničnih napada, fobija obavezno imajte sledeće dve njegove knjige u vašoj biblioteci, jako puno mogu da vam pomognu:
1. Ne gubite živce zbog malih stvari - Ričard Karlson
2. Kako ne gubiti živce zbog velikih stvari - Ričard Karlson

Ja sam ove knjige našao i kupio preko neta sa kojeg uvek kupujem knjige: www.dobra-knjiga.com

REBT je izvanredan vid terapije. Nauči čoveka da razbistri svoj um, misli i ne prepušta negativnim mislima koje nas čine nervoznim, napetim, anksioznim, depresivnim itd....

Jednostavno, i relativno brzo postajete gospodar svojih misli a samim tim i osećanja :D

Tražite psihologa ili psihijatra koji se bavi REBT-om (nažalost ima ih još relativno malo u srbiji, ali tražite!) :)

SPOLJAŠNJI DOGAĐAJI NE IZAZIVAJU EMOCIJE SAMI PO SEBI

DRUGI LJUDI NE MOGU IYAYVATI EMOCIJE U VAMA I VAŠE REAKCIJE

PROŠLOST, VAŠE DETINJSTVO, NE IZAZIVA VAŠE EMOCIJE U SADAŠNJOSTI

ONO U ŠTA ZAISTA VERUJETE SADA I OVDE ODREĐUJE VAŠU TRENUTNU EMOCIONALNU REAKCIJU!
tarcika
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 14, 2006 4:56 pm

Post od tarcika »

Dimaggio,srecna sam sto te "cujem" posle dugo vremena.

cesto sam pomislila na tebe i to sam,iskreno,mislila da nisi dobro a da mi ne mozemo da te utesimo!

utoliko sam sada srecnija sto cujem da si dobro!

bas super zbog tebe!

znaci,ti si mnooogooo bolje sada?
ako nisi imao napade tako dugo,SIGURNO JESI! :D :D :D :D :D

POZDRAV TEBI OD MENE,A MOZDA I JA VIDIM DA NARUCIM TE KNJIGE!

pisi nam.... :wink:

drustvo,kako ste?

meni prija kisa... :o i sto je malo hladnije...

minja,kako si ti?

sta bi sa nalazima?

majjo,dakone,sta je sa vama?

majjo,nesto iz mog iskustva(ne mora da znaci da je i kod tebe tako):

ja sam jedno vreme sebe i svoje simptome nalzila u raznim bolestima i stanjima,pa mi je doktorka kod koje sam radila psihotestove rekla da i ona moze da se pronadje u x stvari,ali da to nije bas tako...ONDA SAM JA POKUSAVALA DA SVE STO MI SE DOGADJA PREPISEM NERVNOJ BAZI I TAKO SE ISPOSTAVILO DA USTVARI SVE I JESTE BILO "ODATLE".

moj ti je savet da ne kopas po svim tim stranicama,jer tako stvar moze da ti se cini strasnija!

a i ja nisam ranije htela da prihvatim da je sve iz glave jer mi nije bilo jasno da to moze MENI da se desi!

a iskreno da ti kazem svi simptomi su mi bili takvi da sam realno i mogla da predpostavim da je neka bolest a ne moja luda glava!

ovo ti sve kazem onako kako je bilo kod mene i kako mi je4 sada u neku ruku lakse kada znam da sam zdrava,mlada ali malo previse zabrinuta osoba!

imam i ja neke fizicke "falinke",ali majjo,KO IH NEMA?!

pozdrav vama svima pa se cujemo! :wink:
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Odlicno sa REBT upeh!

Majjo, ne zafrkavaj! :lol: Kakva eklampsija i preeklampsija, proteini i slicni bakraci. pa normalno da se sipmtomi u nekim slucajevima poklapaju, batalite citanje o medicini - osim ako nemate nameru da se bavite medicinom. Inace cete kod sebe prepoznati i rak i schlog i infarkt i sve sto vidite - muski panicari ima da prepoznaju i trudnocu, a zenski ima da se lece od prostate! PANICARIMA JE ZABRANJENO CITANJE O MEDICINI I BOLESTIMA! Sto manje znas, bolje je. Rekose stari Latini: "Qui addit scientiam, addit dolorem!" Onaj koji umnozava znanja, umnozava bol! Pa Vi sad gledajte... :-?

Sad da napisem - da ne bi citali levo-desno i prepoznavali se opet bez potrebe:

Konverzivne neuroze - ukratko - su neuroze u kojima se vrsi KONVERZIJA - PRETVARANJE unutrasnjih psihickih sukoba, dilema, nemira- u spoljasnji telesni simptom, fenomen, manifestaciju - i to po pravilu na bizaran nacin. Konverzija se naziva i HISTERIJOM - pa tako imamo HISTERICNO slepilo, HISTERICNE napade pseudo-epilepsije, HISTERICNA oduzimanja delova tela, pseudo-schlogove, i jos sto drugih simptoma. Za razliku od KONVERZIJE-HISTERIJE, panicni napadi se odlikuju sablonskim ispoljavanjem, ima uvek 4 od 13 simptoma i svi pacijenti su slicni - dok su histericari posebna prica. Na zalost, moguce je imanje i oba poremecaja, jer su obe stvari uzrokovane neurozom, anksioznoscu, odnosno sukobom svesnog i podsvesnog - a na biohemijskom nivou - verovatno poremecajem lucenja slicnih ili istih neurotransmitera.

Cujemo se.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Pa lepo ja kazem: "Sta bih dala da sam samo malo manje neobavestena!!!!" :-?

Dr Ivice, hvala Vam na ovom tumacenju pojmova!! :wink:

Kad se sabere i oduzme, dodje mu na to da "postoje sjajni lekovi uz pomoc kojih se postize "bolja veza" izmedju neurotransmitera, kako bi mozak bolje funkcionisao i kako bi izbegli ova razna "smercovanja"!! :roll:

Minjab, sta se desava sa tobom, kakvi su rezultati, kako se ti osecas??!!

Pozz, majja :wink:
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am

Post od minjab »

Evo me , ma jel mi verujete da ne moram ne bi uključila kompijuter , raspoložena sam uffffffffffff :evil:

Rezultati : radila sam sve ( krvna slika , leuko formula, biohemija , SVE )

Samo mi je sedimentacija 10
i leukociti 11.1 (4,0 - 10,0 *10/9)

Pretpostavljam da se neka virusčina još zalepila i da sve ono što sam primila od terapije je samo malo ublažilo .
Nisam htela dalje da jurim po lekarima jer mi se i sestra žalila da joj je juče počela kad ustane da otiče faca i ruke .......Ma bre ovo kao da je neka kuga u vazduhu , MB mi je isto završio sa inekcijama a zvuči kao da treba tek da počne da prima :o

Majjo da ti nije vrtoglavica zbog ovog PROKLETOG nenormalnog vremena u sred januara - malo stvarno nije normalno . Ja pored toga imam i glavobolje .............

Sve vas pozdravljam i javljam se kad sledeći put upalim ovo čudo ...................jel mi verujete da me mrzi i da pišem , koliko sam sva nešto depresivna, tužna ili kako god .

Sve vas puno pozdravljam...........Čuvajte se .
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Vazno je da si se javila, da znamo da sli koliko toliko ok.......... :wink:

Ne verujem da je od vremena, jer da je tako, vrtelo bi mi se stalno, a ne samo kad sagnem glavu!

Ma nema ni veze..........necu da se savijam!! :lol: :lol: :lol:

Danas je bas lep dan, iskoristila sam ga na pravi nacin: ustala sam jutros pre 9 i bas volim kada imam ceo na raspolaganju, a ne kad prespavam do podneva (i vise :oops: ) po onda ne mogu da se povezem sama sa sobom!!

Glavobolju sam imala pre neki dan, ali sam odmah popila andol i ubrzo je prosla. Ja inace retko kada imam glavoboje (bar nesto da me preskoci :lol: ), jedino u PMS-u ili kada se vreme menja, ali ni to nije bas uvek! :wink:

Damaggio, hvala na savetima za knjige, potrazicu sigurno, drago mi je da si ti ok i da si uspeo da se resis svih gluposti!! Javljaj nam tako povremeno kako si, jer puno znaci kada vidimo da neko uspe da se otarasi toga. :D

Pzz svima, majja :wink:
Jasna60
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Sep 23, 2006 12:07 am

Post od Jasna60 »

Pozdrav narode, bas sam vas se uzelela. Ja sam totalno u "outu" posle one prehlade. I posle 3 ture antibiotika, ja jos uvek svako vece imam povisenu temperaturu. Sad su me poslali da snimam pluca, ali moram ici u Sombor, posto se nas famozni RTG aparat pokvario. :-? :-? :-?

Ma ne citajte o bolestima, kao sto kaze i dr. Ivica, ja sam to odavno prestala i ako neko pocne da prica o tome, ja odmah menjam temu. :lol: :lol:

Dimaggio, bravo, samo budi uporan, videces da ce ti se zivot promeniti iz korena :P :P

Pisala bih ja jos, ali jedino da uzmem stipaljku i zakacim maramicu za nos :D :D :D

Smrkavi pozdrav svima :lol: :lol: :lol:
tarcika
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 14, 2006 4:56 pm

Post od tarcika »

cao,drustvo!

evo i mene.malopre sam se vratila iz Nisa.muz i ja smo bili na malom "izletu".da odvezemo ove moje rodjake iz Nisa,usput se isetali,isli u neizbezan soping(moj muz je samo duvao na pomen vadjenja novcanika iz dzepa,ali ja se nisam dala!vi,zene,me najbolje razumete! :wink: ) i jednom recju super sam se provela!

super sam i putovala i lunjala po radnjama(znate ono kada provincijalac ode u veliki grad :oops: :wink: ).jedino nas je omelo sto je subota pa mi nisu radili svi butici! :evil:

DR.IVICE,sada sam se "isprobala" i za putovanja BEZ TREME,pa tako eto jos jednog plusa za dolazak kod Vas! :wink:

minja,svi,ali bukvalno svi se zale na sve iste simptome kao tvoje.ovi moji u Nisu(teca i tetka) "boluju" jos od polovine decembr:kasalj,temperatura,bolovi u ledjima,glavi,malaksalost...izgleda da je bio neki gadan virus jos tada,pa da treba dosta vremena da se covek skroz oporavi!a,jos,ako si kao moja tetka koja sve prehlade odlezi 5 minuta i odmah nastavlja sa onim vodenim usisivacem da drnda po kuci i da jurca po gradu,onda ne trebas da se cudis!
a,ni Jasna takodje! :-? :wink:

majjo,to sto ti se vrti u glavi kada se savijes veoma cesto se desava od niskog pritiska(koji imamo i ja i moja sestra i moj tata)!

jeste neprijatno,ALI je bezopasno!

POZDRAV SVIMA!idem da uspavam cerku(nije je majka videla celi dan pa misli da je niko dobro ne cuva kao ona sama :wink: ).

a sta nam je sa dakonom?!?

gde li je on?

ajd' pa se "cujemo"! :wink:
Dimaggio
Stalni član
Stalni  član
Kontakt:

Dimaggio

Post od Dimaggio »

Pa sta da vam kazem, meni je bilo malo bolje kad sam ranije, pre REBT terapije citao ovaj forum i znao da nisam sam, jedini sa ovakvim problemom. Pomaze to saznanje.
ALI, eto da vas ohrabrim i kazem:
ZA OVO POSTOJI TERAPIJA!

Ja nek vam budem ociti primer.

Evo, recimo ovako, primera radi.

Vise nigde ne idem SA lekovima u dzepu :D

Kada negde odem ne strepim od napada niti potiskujem misli o napadu u glavi, jednostavno ih pustam i zamenjujem sa racionalnim tipa:
"Ufff idem u onaj kafic, tamo ce mi sigurno biti lose! "
e kad takve misli krenu onda kazem sebi sledece:
"Idem u kafic gde mi je uglavnom neprijatno, znam da i ako se jave neke telesne senzacije koje su me ranije vodile do napada sad ce biti samo neka neprijatna osecanja koja ce proci za 5-10-20 minuta, nebitno. ZNAM da nakon vise od 2000 napada JA od ovoga NIKADA nisam umro, niti je iko na ovom svetu umro od napada. Drugo, da li sam JA ikada pao u nesvest od napada? NE i trece da li se moze od napada poludeti? NE MOZE , niko na ovom svetu nije poludeo od toga, izgubio kontrolu nad samim sobom!
Znaci, iako mi bude neprijatno JA ZNAM i PREPOZNAJEM zasto mi se to desava, sve je to zbog svojih nekih strahova koje se hrane mojim mislima .
GLE CUDA! Od tada nijedan napad! :D
Ne kazem da sam se izlecio cakum pakum, ohoooo imam ja jos da idem na seanse i seanse ali glavno smo resili veoma brzo, veoma. A to je zamena iracionalnih misli sa mnogo racionalnijim tj. uvek prepoznaj svoje misli i ponudi sebi alternativniju, racionalniju misao.
Dragi "saputnici", za danas toliko :D
Iskreno se nadam da vas ovo na neki nacin ohrabruje. Iza ovog kompjutera i komentara sedi ziv primer! I vi to mozete!
Meni je doktorica rekla na prvoj seansi:
Niko, nakon kompletne psihoterapije nije otisao a da nije bio 100% oslobodjen svojih "problema"! NIKO!
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Da Dimaggio, postoji terapija!!! :wink:

Mislim da sam na korak od nje! :D

Nocas sam se dopisivala sa drugaricom (moje drugarice, koja je preko nje takodje i moja drugarica :lol: ), zavrsila je psihologiju....bla, bla, bla........dopisivale smo se preko msn-a...........

Malo o ovome, malo o onome, i tako dodjosmo do mene :lol: , i mojih stanja i osecanja, te mi je devojka sama predlozila REBT (njena mentorka to radi, treba da je pita za cenu), i rekla mi je da su "slucajevi" kao sto sam ja, za njih, u istom rangu kao i kijavica za opstu praksu. :D

Da je tom terapijom gotovo moguce da svi zavrse pevajuci, da ima i mnogo gorih simptoma nego sto su moji, pa se "unormale" (ovo je moj slobodan prevod :lol: ), i da sam ja verovatno bila sklona "anksiozici"-kak je ona to nazvala, ali da je penicilin samo bio okidac. Da se nije desilo to, verovatno bi okidac bio neki drugi stres, i da sve ovo nije nista sto je neizlecivo!! :D

Ona ce mi odraditi neke testove, intervju ili sta li vec, a ako budem mogla da se "uklopim" u cenu, ici cu kod te njene mentorke!! :D

Eto, kako ja uvek kazem da se nista u zivotu ne desava slucajno, i da treba pratiti "znakove pored puta", to se potvrdilo i sada......... Da nisam srela sve vas na okupu, na celu sa Dr Ivicom, da nisam "kopala" i istrazivala, verovatno bih ovu opciju u startu odbacila (poznajuci sebe), i i dalje bih sedela u "mraku". A ovako ste mi svi dali slagvort, Dimaggio ocigledan primer, pa tako cu u sve to uci sa verovanjem, sto je, priznacete vrlo bitno za "bolje sutra"!!!

Ne znam tacno kada ce sve poceti da se odvija, ona je malo u guzvi jer radi, i proucava neke "slucajeve", pise radove na nekoliko tema, ali vazno je da ce se desiti!! :D Sto pre-to bolje, ali ne mogu ni njoj sada skakati po "kicmi", rekla je, cim bude imala malo vremena, eto nas na startu!!

Eto, htedoh da podelim sa vama ove lepe vesti!! :D :D :D :D
Dimaggio
Stalni član
Stalni  član
Kontakt:

Post od Dimaggio »

MAJO NE MOGU NISTA DRUGO RECI NEGO:

SUPER!!!

SAMO NAPRED, I BEZ ZASTOJA, JER NE TRAJE DVA DANA :D
ZNACI TREBA I STRPLJENJA!
MNOGO MI JE DRAGO!!!

Inace, za ovo vreme koje sam proveo kuci napravio sam svoj web sajt , eto pa vas ovim putem pozivam kod mene na kaficu :D

http://srdicigor.on.panonnet.net

Pozdrav! :D
Odgovori