anksioznost posle virusa!!!

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Jasna60
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Sep 23, 2006 12:07 am

Re: anksioznost posle virusa!!!

Post od Jasna60 »

Jedno pitanje za dr.Ivicu - na MR tati su pronasli neku promenu u drugom segmentu jetre, koju su ostavili - otvorene etiologije. Posto sada mora da operise zuc, doktor je rekao da ce uraditi biopsiju. Sestra se protivi tome, jer smatra da ce se mozda onda zbog toga ubrzati neki proces, ako se ispostavi da je maligno. Sad naisam vise pametna, jer ja smatram da ako i jeste nesto, da treba da se zna, zbog eventualnog lecenja. Pomagajte.
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

jedna promena na jetri, ako bi se dokazalo da je maligne etiologije je znak da moze da se otpocne terapija maligniteta, a ne samo palijativno zbrinjavanje. u nekim slucajevima jedna metastaza se i operativno vadi. dakle, u vasem slucaju treba sto pre da se uradi biopsija, sa ciljem da se razjasni etiologija i zapocne lecenje, dok ne bude 20 promena na jetri.
Jasna60
Aktivan član
Aktivan član

Post od Jasna60 »

Hvala doktore, sad mi je lakse.
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od majja »

Hej jasna, nadam se da će sve biti ok. Nemam ništa pametno da ti kažem.

Nemo, ako si bio kod psih i dobio terapiju, onda slušaj svog psih. Odllično mi je poznat taj osećaj.

Koliko ksalola piješ dnevno?
Korisnikov avatar
andjelija81
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Apr 05, 2008 1:44 pm

Post od andjelija81 »

doktore, jedno pitanje . .
puls mi se krece do 80,90 .. ponekad i vise, a nekada bude sasvim ok.
ponekad se bas brzo zamaram, dovoljno je da par puta projurim brzo kroz kucu i vec ostanem bez daha.
sa lekovima sam zavrsila pre 2 meseca (1/4 propranolola) i nadam se da necu vise da ih pijem!
napade ankzioznosti nemam, psihicki se sasvim ok osecam.
ee sad. .dosta sam fizicki neaktivna, uglavnom sam u kuci, a malo sam se i ugojila.
kako sam ja razumela - fizicka aktivnost bi trebalo da usporava puls?
ali ja se jako zamaram i prosto stedim samu sebe, trudim se da ne isprovociram tu lupnjavu.
kako da se ponasam, sta predlazete?
Korisnikov avatar
dakon
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jun 15, 2006 7:16 pm
Kontakt:

Post od dakon »

Pozzzz
Dugo me nije bilo pozdrav svima.
Pitanje za doktora slomise me aritmije zadnjih 6 dana svaki dan svaki minut osjetim preskok a prije tri cetiri mjeseca nista iscezle, sta im bi pa se vratile, pijem i dalje terapiju amiodaron po pola tablete 3x na dan i sa njim i lorazepan po jedan 3x na dan.
Sad nevjerovatno sto me prije kad me uhvati napad prodje za jedan dan maksimalno i apaurrin pomogne maksimalno a sad popijem i 20 mg odjednom i nista :cry: :cry: :cry:
Samo primjer danas stajao sam ispred ambasade satima, jedno 6 debelih sati da mi drmnu pecat, sve ok pomislim, sjednem u auto popijem terapiju i krenem kuci(ima jedno 60 km otvorenog puta) i odjednom me poce da me udara a svaki udar u grudima ili grlu zna se preskok ili dooobra pauza pa nastavi da fercera. Zasto pitam se niti sam ista jeo, pio, neznam vise ludim.......i tako i dok ovo pisem ono klepeta i klepeta nevjerovatno nisam jos ovo dozivio da me drzi toliko dugo.
Molim vas doktore sta da radim dali sam postao imun na lijek, dali je bezbjedno povecati dozu ili vec sta nepada mi nista na pamet :cry: :cry: :cry:
Slika
Slika
Slika
Korisnikov avatar
dakon
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od dakon »

He he nema nikog ajd, da pricam sam sa sobom.
Bio sam opet kod kardiologa nekog sa VMA cuvene gledao brdo nalaza, stvarno detaljno, uradi ou.
E sad on je primijetio da mi je jedan dio srcke sitnozrnaste strukture(to niko do sad mi nije rekao) kao protrcao je neki virus(dobrodosao u klub)nekad davno moze biti od rodjenja.
Sad ja ga pitam mozeli biti nekih problema doktore sto imam svakodnevno aritmije koje osjecam, on rece ne, jest neugodno ali nemoze biti nista.
E sad terapija ista ona sto mi je DR Ivica davno meni rekao da je tucem
3x po pola amiodarona 300 mg meni se cini
Beta blokator 3x odoh da vidim koji je .... nema kutije nemogu nacu valjda propanol po pola tablete
Sebi sam sam prepisao loram 3x i eglonil 3x
I nista i dalje me drze nepopustaju aritnije, sto je zanimljivo najvise ih ima ujutru, zasto neznam ali agonija jos traje, nikad nije ovoliko trajala ljudi u minuti po desetak nije normalno vise na kraju sam zivaca..................
Eto izjadah se........................ :( :( :( :( :( :( :(
Slika
Slika
Slika
zola29
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 20, 2007 4:21 pm

Post od zola29 »

E, Dakone stvarno su se prilepile te aritmije kod tebe i vreme im je da se odlepe! Vazno da si bio na pregledu da s ekonstatujes i zelim ti da ih nekako stavis pod kontrolu sa svim metodama koje pomazu i terapijom. Verovatno ce i Dr Ivica naci koji minut da predlozi nesto sa strucne strane.

Ja do sad idem nekom pravom linijom da tako nazovem, analizirajuci sebe i drzeci se svih saveta od Dr Ivice , jedino primetim da me malo prodrmaju ukoliko se premorim, na poslu koristim po potrebi duboko disanje i podsetim se cesto da ono sto nije u mojoj moci i ako mi je vazno , moram primiti tako kako je i ako zelim da se neke stvari promene. Sto hocu da kazem u mojoj situaciji , ako mogu dozvoliti sebi da izbalanciram stresne situacije , aritmije ne prave probleme za sada.

Pozdrav svima!
Za drugarstvo i druzenje!!!
Jasna60
Aktivan član
Aktivan član

Post od Jasna60 »

Ajoj, narode, gde ste, pali smo na 2. stranu. Katastrofa. Nadam se samo, da to sto vas nema, znaci - da ste dobro. I ja "skoknem" uglavnom, kad mi nesto treba.
Vadila sam krv, za redovnu kontrolu, malo sam anemicna, Hgb 98, to za mene nije novo, sad opet zvacem gvozdje. Brine me sto su mi trombociti povecani - 400, a normalno je do 350. A to je bilo i na nekoliko poslednjih nalaza, ali moja doktorica nije obratila paznju. A citala sam na netu, da to prouzrokuje stvaranje tromba.
Help, doktori, treba li jos nesto da odradim?
Korisnikov avatar
dakon
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od dakon »

Pozzzzzzzzzzzzzzz jasna da smo ok mozda ostali ja nisam ubise me aritmije :cry: :cry: :cry: :cry:
Slika
Slika
Slika
zola29
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 20, 2007 4:21 pm

Post od zola29 »

Zelim svima na ovom forumu srecnu Novu 2011 godinu i da se i dalje druzimo , saslusamo jedni druge i podelimo iskustva! Zahvaljujem se Dr. Ivici i svim nasim doktorima koji su nam pomagali i pomazu kad najvise treba! Zelim da ovaj forum ostane i prosiri se na bazi drugarstva i sto vise sturcnih lica koji zele da pomognu kad nam najvise treba, a svima nama pozitivne energije , izdrzljivosti i neodustajuci da pomognemo sebi , drugima , okolini gde se krecemo , ma gde se nalazili.
Za drugarstvo i druzenje!!!
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Srecna Nova Godina svim ucesnicima foruma. Svime sve najbolje!
Administrator mi je poslao pre par meseci poruku da je za funkciju moderatora potrebno da se najpre upoznam sa njim i ostalim moderatorima. Ne znam sta to otprilike znaci, ali pretpostavljam da od uloge moderatora nema nista. U svakom slucaju, ostajem prisutan na PP i emailu.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
lilihip9
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 29, 2010 5:14 pm

Post od lilihip9 »

Pozdrav svima , imam pitanja , ako bi iko bio ljubazan da mi odgovori... imam koksaki i 24 godine , nisam imala tipicne simptome zamora i temperature vec sam jedno vece dobila tahikardiju i malo mi je skocio pritisak i radila sam razne preglede ekg , uz stitne zlezde , hormon tsh , krvnu sliku i urin i sve je bilo ok i rekli su mi da je to neka anksioznost ... na nagovor drugarice koja radi u jednoj laboratoriji sam uradila koksaki i bio je blago povisen pa su me poslali kod infektologa a ona na torlak i rezultati su mi B3/64 i b4/128 , kada je videla moje rezultate samo mi je dala vitamine i poslala kuci i rekla da se ne ponasam kao da sam bolesna i ponovim rezultate za 1 mesec :/
e od tada sam u agoniji , svaki dan imam neke tegobe neka nedefinisana probadanja u grudima prvo sa leve pa sa desne strane , ponekad se toliko uzmemirim da srce pocne da mi lupa kao ludo u stanju mirovanja imam neke nedefinisane strahove, nemire koji krecu iz stomaka,osecaj kao da mi nesto stoji u grlu par dana .
Svi su mi rekli da je to klasicna anksioznost koja nema veze sa koksakijem i da je cista slucajnost sto mi je on otkriven , ja sada ne znam sta bih sa sobom , koliko god pokusavala da se opustim i ne razmisljam o tome opet sam uznemirena jer mislim da mi je ipak nesto sa srcem :/
imate li neki savet ili da samoinicijativno uradim uz srca ili ovo stvarno nije nista strasno ?
za dve nedelje mi stize drugi rezultat sa torlaka i sva sam kao na iglama :/
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

anksioznost ima veze sa koksakijem, jer se javlja kao njegova komplikacija!
to se u vasem slucaju dogodilo. bezopasna tahikardija je bila okidac anksioznosti.
pokusajte da se vratite u normalu, zaboravite sve ono sto radite ovih nedelja (merite puls, pritisak, itd..)
lilihip9
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 29, 2010 5:14 pm

Post od lilihip9 »

Hocete da kazete da je bezopasno? meni su reli da je u pitanju anksioznos pre nego sto sam otkrila koksaki. Da li to znaci da te tahikardije nemaju veze sa virusom koji imam vec sa nagomilanim stresom koji sam takodje imala? vise ne znam sta je uzrok a sta posledica i sve me ovo malo zbunjuje :(
Odgovori