anksioznost posle virusa!!!
Zaista svakakvih sudbina ima.
Ja jos uvek analiziram moju i polako se navikavam da se to stvarno desilo.
A kad ste vec tako otvorile svoje duse, onda I ja da dodam jos nesto.
Pre tri godine pocela sam da se dopisujem preko neta sa jednim covekom mojih godina. Pocelo je neobavezno, osnovni podaci I slicno, a danas je to komunikacija u nekom vise saljivom tonu. Nikada do sada nije bilo nikakvih asocijacija da bi to moglo da preraste u nesto vise, cak ni zelje da se vidimo. Sve je u stilu “dobrih drugara”. Ali je cinjenica da smo se “navukli ‘ na pisanje.
Mada, odkad mi se ovo desilo ni njemu se vise ne javljam.
A jedna prijateljica mi je nedavno rekla da je I to jedna vrsta “varanja”.
Muz mi se javlja redovno, salje poruke, zove... Sad je u fazi da bez mene nece uspeti, da ce propasti, da tako ne moze da zivi… Sad hoce da nadje posao I stan ovde, da bi nam bio blize. Mada ja mislim da je bolje ovako, to sam prepustila njemu da odluci.
Jos uvek se borim sama sa sobom, u nekim momentima sam ljuta na njega, onda mi ga bude zao, pa mi nedostaje, pa ga sanjam…
Ima li jos neko ko ce biti sam za Novu Godinu?.
Ja jos uvek analiziram moju i polako se navikavam da se to stvarno desilo.
A kad ste vec tako otvorile svoje duse, onda I ja da dodam jos nesto.
Pre tri godine pocela sam da se dopisujem preko neta sa jednim covekom mojih godina. Pocelo je neobavezno, osnovni podaci I slicno, a danas je to komunikacija u nekom vise saljivom tonu. Nikada do sada nije bilo nikakvih asocijacija da bi to moglo da preraste u nesto vise, cak ni zelje da se vidimo. Sve je u stilu “dobrih drugara”. Ali je cinjenica da smo se “navukli ‘ na pisanje.
Mada, odkad mi se ovo desilo ni njemu se vise ne javljam.
A jedna prijateljica mi je nedavno rekla da je I to jedna vrsta “varanja”.
Muz mi se javlja redovno, salje poruke, zove... Sad je u fazi da bez mene nece uspeti, da ce propasti, da tako ne moze da zivi… Sad hoce da nadje posao I stan ovde, da bi nam bio blize. Mada ja mislim da je bolje ovako, to sam prepustila njemu da odluci.
Jos uvek se borim sama sa sobom, u nekim momentima sam ljuta na njega, onda mi ga bude zao, pa mi nedostaje, pa ga sanjam…
Ima li jos neko ko ce biti sam za Novu Godinu?.
Jasna, nisi ti sama zauvek - ti si trenutno sama, tj prolazno sama.
Jos si u fazi tuge, neka vreme ucini svoje, pa ces hladne glave razmisljati sasvim drugacije.
Ima vremena, bice jos ljubavi (dal` novih, dal` obnovljenih - bice kako ti odlucis, ali ne zuri sa odlukama jos je rano).
Pozdrav
vPS: i nikako nije da se izjednaci tvoje dopisivanje sa tim covekom i konkretne aktivnosti doticnog!!!
Jos si u fazi tuge, neka vreme ucini svoje, pa ces hladne glave razmisljati sasvim drugacije.
Ima vremena, bice jos ljubavi (dal` novih, dal` obnovljenih - bice kako ti odlucis, ali ne zuri sa odlukama jos je rano).
Pozdrav
vPS: i nikako nije da se izjednaci tvoje dopisivanje sa tim covekom i konkretne aktivnosti doticnog!!!
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Jasna, trebalo da je da ja budem potpuno sama za novu godinu i moram priznati da je grozan osećaj, sve kao imaš neke prijatelje i kao nisi sam, a onda...ljudi se okrenu sebi (što je i normalno, ne kudim, samo pričam sa tačke "onog kome je trenutno loše") i žele da se provedu, a ne da bedače sa nekim ko će zasigurno biti uplakan, tužan, depresivan. Još na sve to treba i menstruaciju da dobijem, znači i bolovi mi slede i stvarno sam za giljotinu i totalno ubedačena po pitanju nove godine, života, ljudi, svega....
Tako je trebalo da bude, a onda me je pre neki dan potpuno demantovala, raspametila i jako jako obradovala naša forumska drugarica Jeca, devojka koju sam samo jednom u životu videla, a toliko misli i emocija razmenila i nadam se iskreno da mi neće zameriti što ću vam ovde postaviti njeno obraćanje meni, ali potpuno me je razoružala, potpuno mi je vratila neku snagu i stanje u glavi da nisam sama. Činjenica je da je i ona u minus fazi, pa ok, onda ćemo ili potonuti zajedno ili isplivati....
"Nesto mi je palo na pamet, posto ces biti u haosu zbog menstruacije, ajde da ne sedis kuci sama, mozemo da sedimo zajedno
narezao mi je neki poznanik gomilu filmova koje kao treba da pogledam, a mene mrzi da ih gledam sama 
jel hoces da kukamo i vristimo za docek
da organizujemo neku vrstu antidoceka, dok se svi smeskaju nafrakani i skockani mozemo vristati i pistati od muke, i onako nas niko nece primetiti 
sta mislis o toj ideji?
ja cu ionako prespavati to kod kuce a mozemo da se smaramo zajedno
ne znam sta bih ti rekla zaista ne znam
((((((((((((((((
ljubim te puno,samo to mogu, da te zagrlim i da se isplacemo zajedno...
Zaista potreban i dovoljan razlog da nemam onaj prvobitni grč i strah od samog dočeka, od tišine, samoće, tuge.........
Pa i ako budemo plakale, plakaćemo zajedno!!
Beskrajno sam joj zahvalna na tome!!

EDIT: umalo zaboravih, naša Minja se prva ponudila da budemo zajedno, ali ona žena ima muža, šta ću im ja!!
Minja, kissssssssss
Tako je trebalo da bude, a onda me je pre neki dan potpuno demantovala, raspametila i jako jako obradovala naša forumska drugarica Jeca, devojka koju sam samo jednom u životu videla, a toliko misli i emocija razmenila i nadam se iskreno da mi neće zameriti što ću vam ovde postaviti njeno obraćanje meni, ali potpuno me je razoružala, potpuno mi je vratila neku snagu i stanje u glavi da nisam sama. Činjenica je da je i ona u minus fazi, pa ok, onda ćemo ili potonuti zajedno ili isplivati....
"Nesto mi je palo na pamet, posto ces biti u haosu zbog menstruacije, ajde da ne sedis kuci sama, mozemo da sedimo zajedno

jel hoces da kukamo i vristimo za docek

sta mislis o toj ideji?
ja cu ionako prespavati to kod kuce a mozemo da se smaramo zajedno

ne znam sta bih ti rekla zaista ne znam

ljubim te puno,samo to mogu, da te zagrlim i da se isplacemo zajedno...
Zaista potreban i dovoljan razlog da nemam onaj prvobitni grč i strah od samog dočeka, od tišine, samoće, tuge.........
Pa i ako budemo plakale, plakaćemo zajedno!!
Beskrajno sam joj zahvalna na tome!!

EDIT: umalo zaboravih, naša Minja se prva ponudila da budemo zajedno, ali ona žena ima muža, šta ću im ja!!

Minja, kissssssssss
-
- Stalni član
zola29 napisao:Majjo, geografska daljina nas samo razdvaja, a da znam da ti je zgodno i volis let avionom, bila bi mi dragi gost, pa makar i preplakale celu noc , a nikad ne znas , moze i druacije da bude

E baš si me slatko nasmejala ovako tek probudjenu!! Kissss

Em ne podnosim let avionom, a tek što mi niiiijeee zgooodnooooooo (ako si na novac mislila.......)

Mene opet brine što nam nema Minje

-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Dec 22, 2008 1:28 pm
.....Eh....
Pozdrav svima!
Citam Vas vec nekoliko dana i kao i svi Vi pronalazim sebe u Vasim problemima.
Pre par meseci imala sam krizu sa zdravljem.
Uzrok (verovatno) stresan i naporan posao, zbog kog sam polako zaboravljala na onaj glavni obrok tj. dorucak. POcela sam da gubim apetit i sto god bih pokusla pojesti gadilo mi se, vracalo...
...Tog dana bilo mi je jako lose. Visoka spoljna temperatura, nejelo, posao, i sto sta dovelo je do toga da me je oblio hladan znoj, dobila sam gusenje, srce htelo da iskoci iz grudi, dlanovi kao vodom poliveni, ljude oko sebe nisam registrovala... pocela sam da se gubim i na kraju zavrsavam onesvescena...
Odlazim kuci, pokrivam se sa 2 cebeta na temperaturi od 31C!!!! Tresla sam se. Uvece zavrsavam u Hitnoj... Gusenje ponovo...
POcinjem da radim detaljne analize... EHO srca uredan, EKG takodje, RG pluca ok, radila sam oba hormona stitne zlezde-u granicama normale. E sad krvna slika.... Rbc u zavidnom nivou, Wbc 4.1, Fe 3.6 Hemoglobin na minimalnoj granici...
Onda nastupaju strahovi... cekanje, guzva, kretanje po gradu... Uvek me strefi isti problem... gusenje, hladan znoj, i nenormalna panika....
Pocela da pijem caj od koprive, svakojake vitamine i na kraju sada koristim one Centrum, pokusavajuci da vratim apetit. Kilogrami su mi katastrofalni. Visoka sam 173cm a teska 47kg.... Uspela sam nekako da se iskontrolisem 2-3 meseca medjutim pre 2 nedelje se vratila anksioznost. Samo bih da sam u svojoj sobi, na svom krevetu, na sigurnom... Ponovo dobijam napade i uzasan strah imam... Inace imam cerkicu koja me je pokterala do sada ali imam utisak da sada ne mogu da se borim. Jako sam plasljiva...
Povrh svega ciklus mi kasni 15 dana, test-pozitivan... A ja u haosu... Ne znam sta cu da radim... Bojim se da nisam sposobna da iznesem trudnocu a zelim bebu....
Molim Vas ohrabrite me ako nista vise...
Citam Vas vec nekoliko dana i kao i svi Vi pronalazim sebe u Vasim problemima.
Pre par meseci imala sam krizu sa zdravljem.
Uzrok (verovatno) stresan i naporan posao, zbog kog sam polako zaboravljala na onaj glavni obrok tj. dorucak. POcela sam da gubim apetit i sto god bih pokusla pojesti gadilo mi se, vracalo...
...Tog dana bilo mi je jako lose. Visoka spoljna temperatura, nejelo, posao, i sto sta dovelo je do toga da me je oblio hladan znoj, dobila sam gusenje, srce htelo da iskoci iz grudi, dlanovi kao vodom poliveni, ljude oko sebe nisam registrovala... pocela sam da se gubim i na kraju zavrsavam onesvescena...
Odlazim kuci, pokrivam se sa 2 cebeta na temperaturi od 31C!!!! Tresla sam se. Uvece zavrsavam u Hitnoj... Gusenje ponovo...
POcinjem da radim detaljne analize... EHO srca uredan, EKG takodje, RG pluca ok, radila sam oba hormona stitne zlezde-u granicama normale. E sad krvna slika.... Rbc u zavidnom nivou, Wbc 4.1, Fe 3.6 Hemoglobin na minimalnoj granici...
Onda nastupaju strahovi... cekanje, guzva, kretanje po gradu... Uvek me strefi isti problem... gusenje, hladan znoj, i nenormalna panika....
Pocela da pijem caj od koprive, svakojake vitamine i na kraju sada koristim one Centrum, pokusavajuci da vratim apetit. Kilogrami su mi katastrofalni. Visoka sam 173cm a teska 47kg.... Uspela sam nekako da se iskontrolisem 2-3 meseca medjutim pre 2 nedelje se vratila anksioznost. Samo bih da sam u svojoj sobi, na svom krevetu, na sigurnom... Ponovo dobijam napade i uzasan strah imam... Inace imam cerkicu koja me je pokterala do sada ali imam utisak da sada ne mogu da se borim. Jako sam plasljiva...
Povrh svega ciklus mi kasni 15 dana, test-pozitivan... A ja u haosu... Ne znam sta cu da radim... Bojim se da nisam sposobna da iznesem trudnocu a zelim bebu....
Molim Vas ohrabrite me ako nista vise...
-
- Stalni član
Slažem se, mi ovde smo ipak više kao neka solidarna podrška. Jedino što ja mogu iz iskustva da ti preporučim da uradiš i anti TPO (štitna žlezda), jer vidim da to nisi radila. I kod mene su "oba hormona" bila ok, ali ovo mi je bilo u katastrofi. Ispostavilo se da imam autoimunu bolest štitne žlezde.drbgd napisao:zwonchitza,
potrebno je da se javite psihoterapeutu. problem koji opisujete prevazilazi vase kapacitete...
Gvoždje i hgb su ti jako loši, poradi na krvnoj slici obavezno, nevezano od svega ostalog.
Pozz i sve najbolje, majja

-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Dec 20, 2007 4:21 pm
Prvo da pozdravim novog clana! Potmisujem kako je Mjja vec porucila , da smo mi ovde sloidarna podrska . Zelim ti da se sto pre izboris za sebe i da ti bude bolje , da popravis malo kilazu i sve sto ide uz to.
Majjo, ipak mi drago da si se i nasmejala , pa jos u ranu zoru
i meni si izmamila osmeh sa procitanom porukom.
Ja sam najozbiljnije mislila . Posto si sama i znaci sama donosis odluke . A ujedno sam i mislila da li ti odgovara let na tako duze staze i te proklete financije.
Prvi put u mom zivotu da se osecam kao da se znamo zaista , a ne samo preko foruma.
Minjab, nadam se da si se malo odmorila ?
Svima iskren pozdrav i prijatno pretpraznicko raspolozenje , koliko god ga mozemo sebi priustiti !
Majjo, ipak mi drago da si se i nasmejala , pa jos u ranu zoru

Ja sam najozbiljnije mislila . Posto si sama i znaci sama donosis odluke . A ujedno sam i mislila da li ti odgovara let na tako duze staze i te proklete financije.
Prvi put u mom zivotu da se osecam kao da se znamo zaista , a ne samo preko foruma.
Minjab, nadam se da si se malo odmorila ?
Svima iskren pozdrav i prijatno pretpraznicko raspolozenje , koliko god ga mozemo sebi priustiti !
Za drugarstvo i druzenje!!!
- minjab
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am
Majo jako me raduje što nećeš biti sama ,teško je to! Ovako bar bleeeejite zajedno i dalje ti stoji poziv za dolazak kod mene ,ja ću definitivno kući!
Sutra imam ''doček '' sa firmom ,a pretpostavite šta je novo steže me grlo i nosi drma me groznica , na sve to se dokačim sa mužem oko neke gluposti ,ali j-ga ja sam mnogo bandoglava a i njemu nešto kratak fitilj ovih dana
, i eto .......sad sam se ''ošurila'' u kadi
i odoh da spavam ne bi li me maaaalo popustilo za sutra uveče!
sve vas pozdravljm ......
Sutra imam ''doček '' sa firmom ,a pretpostavite šta je novo steže me grlo i nosi drma me groznica , na sve to se dokačim sa mužem oko neke gluposti ,ali j-ga ja sam mnogo bandoglava a i njemu nešto kratak fitilj ovih dana

-
- Stalni član
Minja, a gde slavite??minjab napisao:Majo jako me raduje što nećeš biti sama ,teško je to! Ovako bar bleeeejite zajedno i dalje ti stoji poziv za dolazak kod mene ,ja ću definitivno kući!
Sutra imam ''doček '' sa firmom ,a pretpostavite šta je novo steže me grlo i nosi drma me groznica , na sve to se dokačim sa mužem oko neke gluposti ,ali j-ga ja sam mnogo bandoglava a i njemu nešto kratak fitilj ovih dana![]()
, i eto .......sad sam se ''ošurila'' u kadi
i odoh da spavam ne bi li me maaaalo popustilo za sutra uveče!
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Dec 22, 2008 1:28 pm
Hvala puno majja!
Poradila sam na krvnoj slici, Fe sam popela na 11... Ipak imam utisak da se opet pogorsala...
Moracu da nadjem neko strucno lice i zatrazim pomoc.
Mada... Sigurna sam da sve polazi iz glave i da se moram izboriti sa time... Nije lako ali za dobro svoje cerkice, zbog sebe i svih koji me vole moram...

Poradila sam na krvnoj slici, Fe sam popela na 11... Ipak imam utisak da se opet pogorsala...
Moracu da nadjem neko strucno lice i zatrazim pomoc.
Mada... Sigurna sam da sve polazi iz glave i da se moram izboriti sa time... Nije lako ali za dobro svoje cerkice, zbog sebe i svih koji me vole moram...
Evo sedim, pijuckam kaficu I trazim recepte po netu, Hocu da napravim brdo kolaca. Pa uz sve to, sarmu I crno vino, bas me briga sto cu biti sama. Ionako cu zaspati, pa necu ni znati.
Htela sam da kupim jelku, ali posle jucerasnjeg sopinga sa cerkom, ostala sam svorc.
Polako se uhodavam u situaciju, ali sam sve nesto usporena, umrtvljena. Valjda ce proci.
Popodne idem kod hirurga da mi rastumaci one nalaze sa irigografije, pa da I to skinem s vrata.
Htela sam da kupim jelku, ali posle jucerasnjeg sopinga sa cerkom, ostala sam svorc.
Polako se uhodavam u situaciju, ali sam sve nesto usporena, umrtvljena. Valjda ce proci.
Popodne idem kod hirurga da mi rastumaci one nalaze sa irigografije, pa da I to skinem s vrata.
Zwoncice, meni je jasno o cemu pises - to ce sa godinama biti ublazeno, ali tebi treba pomoc SADA ne sto je to nesto opasno (jer nije) vec sto da se mucis kad ne moras!
Kada se samo setim da sam ja zbog svojih tegoba prosto 'preskocila' prvu godinu svoga sina.... toliko mi je zao te propustene godine... ali ja sam tada mislila bukvalno da umirem.
Nadji nekog lekara u koga imas poverenja i drzi se njega.
Samo pitanje je da li si ti u stanju da bas sada imas jos jednu veliku obavezu - drugu bebu (o tome ces sama morati da razmislis)...
-------
Pa gde nam je dr Ivica - njegov protest je opravdan, ali ja ipak ocekujem da se javi ovde onako, privatno...... toliko dugo se znamo...
pozdrav svima saljem
PS: nadam se da mi ova ekonomska kriza nece poremetiti planove za putovanja sledece godine..... ja samo nadoknadjujem sve ono sto sam kao mladja propustila (zbog necega sto su zvali "distonija neurovegetativa" jer tada nije ni postojala dijagnoza panicnih napada koje sam ja imala).
----------------
Zwonice, treba da znas da je mnogo teze ugojiti se nego oslabiti (sto mnoge debedljuce ne veruju).
Moj predlog ti je da obavezno imas 3 glavna obroka kao i 2 uzine i to uvek u isto vreme (prosto moras sebe da "uobrocis").
Jedi ono sto volis, ali u hranu dodaj one skrivene kalorije (na primer u corbicu obavezno stavi 2 kasike pavlake), ako ti je uzina vocna salata, na primer, tada u iseckano voce dodaj 2 izmrvljena keksa, kao i seckane orahe ili bademe, a odozgo slag na kome narendas crnu cokoladu.
Caj nemoj piti gorak, vec dodaj meda (ali tek kada je mlak a ne vreo).
Ako volis toplo mleko, i u njega dodaj 2 kasicice meda (to ti je dobro i za nerve uvece - ako ti godi).
Sendvic mazi nesto deblje... i da ne nabrajam dalje, te sitnice ce pomoci (da hrana bude i dalje mala po kolicini kako si navikla, ali kaloricna - da bi se malo ugojila).
Takodje je veoma vazno da imas dnevne faze odmora kao i da nocu lepo spavas.
Nekima pomaze da uzimaju tabletice pivskog kvasca koji je odlican, ali se ne sme prekoraciti doza (pose na kutijici) - ali ako ti je lekar odredio da pijes kompex bit, B, tada nemoj uzimati pivski kvasac.
Kapi od koprive su dobre ne samo za anemiju, vec i za apetit.
poz
Kada se samo setim da sam ja zbog svojih tegoba prosto 'preskocila' prvu godinu svoga sina.... toliko mi je zao te propustene godine... ali ja sam tada mislila bukvalno da umirem.
Nadji nekog lekara u koga imas poverenja i drzi se njega.
Samo pitanje je da li si ti u stanju da bas sada imas jos jednu veliku obavezu - drugu bebu (o tome ces sama morati da razmislis)...
-------
Pa gde nam je dr Ivica - njegov protest je opravdan, ali ja ipak ocekujem da se javi ovde onako, privatno...... toliko dugo se znamo...
pozdrav svima saljem
PS: nadam se da mi ova ekonomska kriza nece poremetiti planove za putovanja sledece godine..... ja samo nadoknadjujem sve ono sto sam kao mladja propustila (zbog necega sto su zvali "distonija neurovegetativa" jer tada nije ni postojala dijagnoza panicnih napada koje sam ja imala).
----------------
Zwonice, treba da znas da je mnogo teze ugojiti se nego oslabiti (sto mnoge debedljuce ne veruju).
Moj predlog ti je da obavezno imas 3 glavna obroka kao i 2 uzine i to uvek u isto vreme (prosto moras sebe da "uobrocis").
Jedi ono sto volis, ali u hranu dodaj one skrivene kalorije (na primer u corbicu obavezno stavi 2 kasike pavlake), ako ti je uzina vocna salata, na primer, tada u iseckano voce dodaj 2 izmrvljena keksa, kao i seckane orahe ili bademe, a odozgo slag na kome narendas crnu cokoladu.
Caj nemoj piti gorak, vec dodaj meda (ali tek kada je mlak a ne vreo).
Ako volis toplo mleko, i u njega dodaj 2 kasicice meda (to ti je dobro i za nerve uvece - ako ti godi).
Sendvic mazi nesto deblje... i da ne nabrajam dalje, te sitnice ce pomoci (da hrana bude i dalje mala po kolicini kako si navikla, ali kaloricna - da bi se malo ugojila).
Takodje je veoma vazno da imas dnevne faze odmora kao i da nocu lepo spavas.
Nekima pomaze da uzimaju tabletice pivskog kvasca koji je odlican, ali se ne sme prekoraciti doza (pose na kutijici) - ali ako ti je lekar odredio da pijes kompex bit, B, tada nemoj uzimati pivski kvasac.
Kapi od koprive su dobre ne samo za anemiju, vec i za apetit.
poz