anksioznost posle virusa!!!

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Pavlov, nije to srce nego medjurebarna mijalgija.

Umrecete, ali u sto godina, i to ce da vas ubiju ukucani jer cete da im dosadite sto ste matori i sto se zalite vec 60 godina) :) (Ovako se ja salim sa mojim pacijentima u ordinaciji). Ako imate preskoke, uradite jedan EKG dok ih imate, podsetite mene (i sebe) koliko ste EKG-a, Holtera, ultrazvukova srca i testova opterecenja do sad prosli? Takodje, koliko ovakvih "predsmrtnih" stanja ste preziveli?

Ajmo, idemo dalje, antireuimatik i sedativ u saku i setnja. Zvaka u usta, flasa vode u ranac, mobilni u dzep, osmeh na lice!

Svima sve najbolje.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Korisnikov avatar
simbelmin
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Avg 12, 2008 2:31 am

Post od simbelmin »

pozdrav ljudi,

nadam se da ste svi dobro, evo ja sebi nasla preokupaciju, resila i ja da konacno zavrsim sa vozackim ispitom koji sam onomad zapustila zbog svojih bolesti (sto pravih, sto zamisljenih). Pa mislim stvarno imam skoro 29 god i nisam polozila vozacki :oops: :oops: :oops: i tri stidljivka su malo...
Lepa je to okupacija ali, kad mi se priblizi vreme za voznju ja se sva usplahirim, a pri pomisljanju na ispit dobijem tahikardiju momentalno.. :(
eto i tako, guram po malo, sad me nesto steglo u krstima ne mogu da se pomerim, a nikada u zivotu me kicma bolela nije...ko zna sta je...

pozdrav svima

@Pavlov: nadam se da ti je bolje

@tarcika: i treba da provodis vreme sa detetom, ja sam pocela da radim kad je Neca imao 6 meseci i to sebi ne mogu da oprostim, jos me grize savest zbog toga
.."too wired to live, to rare to die.."
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od minjab »

Na kratko da vas pozdravim ,a i nema vas nešto .....!

Mene malo muče one ''drnduše'' od aritmija i to pretežno predverče i uveče ,onda su onako izraženije i više umaraju !

Simbel... ajd izveštavaj kako ide vožnja :wink:

Sve vas puno pozdravljam ! :wink:
zola29
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 20, 2007 4:21 pm

Post od zola29 »

Minjab , tebe muce aritmije uvece, a mene vec nekoliko dana celo radno vreme dok god sam na poslu , tek popodne kad dodjem sa posla pa mi jos uzme oko sat i vise i tada se kao smire. Tacno znam da je na bazi nerviranja i tu nikako ne mogu da nadjem neki balans. Ma koliko se trudila sebi objasniti da nerviranje nista ne pomaze , nekako telo nece to da prihvati :roll:

Pavlov , nadam se da je kod tebe malo bolje?

Pazz. svima !
Za drugarstvo i druzenje!!!
Korisnikov avatar
simbelmin
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Avg 12, 2008 2:31 am

Post od simbelmin »

:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: eeehh, odmor je GOTOV!!!!!

smrc,smrc, eto i tako ja sam sad na poslu i osecam se kao djace prvace, ono 1.09. i ja sam tu, sva me neka trema spopala, pa ne znam gde bijem gde udaram...polako navicicu se al' da je mogla jos malo odmora moglo je...surovi kapitalizam na delu pa to ti je...

Inace moja voznja ide puzevim koracima, mislim polozila sam testove sad u petak, al' sam ljosnula voznju, pa sad iscekujem 16.9. da obnovim gradivo. Ljudi moji, kad pretekoh taj petak...poceo ispit, pocela moja tahikardija, srce u nosu, 'ocu dumrem, pocele i aritmije, ja se znojim... mislim se kud i krenuh u ovaj belaj, nema da preteknem...Kazem sebi sad kad si zago****a ima i da jes'.
I tako dodjoh na red, odvozah i to smireno, padoh zbog neke raskrsnice (u vazduh cu da je dignem), i odoh kuci.
A u glavi ludilo, mislim pala sam ali taj ponos sto sam uopste izdrzala tu torturu boravka napolju, trema, pandur, instruktor i sve ostalo...eto ima napredka kad covek stisne zube...
k'o u onom vicu: :D "drz' se Mile nikad od tebe covek nece biti!"
.."too wired to live, to rare to die.."
pavlov
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 17, 2008 4:07 pm

Post od pavlov »

Simba... ne mogu ime da ti upamtim
Mislim da je super i sto si testove polozila a voznju pa nista probaj ponovo
I ovaj put pokusaj nervozu i strah ostaviti kod kuce jer instruktori kad vide da se znojis odmah misle nisi jos spreman za voznju i zato probaj da iskuliras
Izgleda da se ljudi sve manje javljaju valjda im dobro
Mene jos drmaju aritmije , lupanje i dr se vratio sa odmora ali moram malo sacekati da se smiri guzva da mi seka ode pa cu onda misliti na sebe
Dr Ivice sretan put u Njemacku i dobar uspjeh , zao mi sto ne mogu doci gore da vas gledam sutra mi se sestra vraca iz Sarajeva i bice opet kod mene do vikenda onda leti za Canadu
Koliko se radujem da je opet vidim toliko me drma panika kako cu preziviti da je opet ne vidim dugo
pozdrav za sve
Dr Ivice ako vam se kojim, slucajem, pokvari autobus u blizini moga grada javite se na pp cu vam ostaviti svoj broj telefona
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od dr ivica »

Dr Ivice ako vam se kojim, slucajem, pokvari autobus u blizini moga grada javite se na pp cu vam ostaviti svoj broj telefona
Joj, nemojte samo to, da se pokvari autobus :)

Hvala za telefon.

Upravo sam saznao da imam 6 protivnika u Nemackoj u mojoj kategoriji. Drzte mi palceve :) Ovo mi je oprostajno takmicenje, u 40. godini zavrsavam, nadam se sa medaljom :)
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm

Post od majja »

Držim palčeve iz sve snage!!!!!!! :D :D :D :D
zola29
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 20, 2007 4:21 pm

Post od zola29 »

Drzimo palceve za vas i celu vasu ekipu :lol: !
Za drugarstvo i druzenje!!!
Korisnikov avatar
peniko
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 2:38 am

Post od peniko »

Ajte Dr. Ivice, k'o Ivanisevic. Osvojite poslednji turnir u karijeri :P Srecno...
Pozz svima?
Cogito ergo doleo....
Mrs_Parker
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Sep 02, 2002 2:00 am
Kontakt:

Post od Mrs_Parker »

Ivice mi vec slavimo :D
danka
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Apr 06, 2004 2:00 am

Post od danka »

Pozdrav za sve.
Ja sam kanda u nekom smanjenju imuniteta (imam urnarnu infekciju, 2-gi put u zivotu, nece valjda sad jos i to da mi se ponavlja), te se trudim da malo ojacam imunitet jer se lako moze desiti da nam ove jeseni deca dodju,:) pa tada moram imati kondiciju za unuka, a ne da se "ototanjim" i bolujem, k`o sto je znalo da se desi (mada tada lezanja nema).
Moram da se dovedem u red da bih uzivala u detetu.

Posto ne znam dal` je ovo pitanje (u vezi ishrane pre vadjenja krvi za masnoce) za ovu temu (a ne znam ni dal` je tu dr Ivica, to cu ga postaviti i na Laboartoriji, ali bih volela da mi dr Ivica kaze, ako je tu).

Bila sam na kontroli kardiologu (idem 1X u 2 godine) i nije mi izmenila terapiju (propanolol za aritmije i Amlopin za hipertenziju jer kaze da dobro reagujem na te lekove.
Cak mi je predlozila da uradi UZ srca jer nisam radila 5 godina, sto je i sada i uradila, ali sam opet imala strasan strah kada mi je radjen EKG (pre ekg-a mi je izmerila TA od 180/120 te je ponovo izmerila na kraju pregleda kadadje bio 130/83, stvano glupo od mene, ali ne mogu da uticem racionalno na to... izem ti takvu plasljivost.

Moje pitanje je:
- dr mi je rekla da se pre vadjenja krvi na masnoce (holesterol koji nam je nesto povecan )... znaci, pre uzimanja krvi na taj pregled je potrebno 48 sati pre vadjenja (toliko je pozeljno, a neophodno bar 24sata) jesti malo i to bas nista od mlecnih proizvoda, nista od mesa, cokolada i jaja) - znaci jesti samo bareno povrce i to umereno.
Mom bratu je neka profesorka rekla nesto slicno, pa se sad ja pitam dal` je to zaista tako?
Navodno je rezultat masnoca tek tada validan.
Da li je neko cuo nesto o tome?

Pozdrav
pozdrav
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od dr ivica »

Danka,

to je "stelovanje" rezultata i nije u redu da se tako covek isposti, pa da ide u laboratoriju - vec da zivi normalno, pa da rezutati budu zaista presek uobicajenog stanja organizma.

Sve najbolje.
Jasna60
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Sep 23, 2006 12:07 am

Post od Jasna60 »

Danka, sta uzimas za jacanje imuniteta, dajte neki predlog, jer i moj je u totalnom haosu - tako mi kaze doktorica.
Kad odem u apoteku, pa mi poredjaju na pult 10 proizvoda, a ja ne znam sta bih.
Da li je neko cuo za proizvode VITA MILA?
danka
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Apr 06, 2004 2:00 am

Post od danka »

I meni to lici bas na stelovanje, ali ta dr (koja je vasih godina, dr ivice) bas isistira da muz i ja tako radimo pre vadjenja krvi kada budemo isli na kontrolu, a to ce biti za par meseci (sto je mom muzu van pameti jer smatra da taj rezultat ne bi bio realan, a dr tvrdi da je samo takav nacin uzimanja krvi, bar sto se masnoca tice, validan).... kad god idem kod kardiologa, posle budem sva uznemirena, ne mislim na ovu dr koja je dobra u svemu ostalom, vec me uvem nesto novo sto mi kazu uznemiri.
I mom bratu je jedna profesorka -kardiolog (znaci starija od moje i radi u nekoj drugoj ustanovi) rekla da 24 sata jede samo bareno (isto zbog masnoca i triglicerida) a uvece nista - mozda je to nesto novo kod kardiologa, ne znam...

Jasna, za imunitet jos ne uzimam nista jer jos pijem antibiotike zbog mokrace (imam nekih silnih recepata sa belim lukom koji meni ne prija).
Ali sam kupila propolis i kapi i tabletice, a verovatno cu kupiti i kombuhu (kada ubedim muza da i on to opet uzima) i praviti caj (ja volim kada samo rezi a ne da je kiselo), ja nisam makrobioticar, ali sam tome vrlo naklonjena.
Takodje uzimam oligogal-se kapsule svaki dan sem subote i nedelje - treba ostaviti nekada da se telo odmori i od toga (po savetu jedne moje stare dobre doktorke) i 250mg vit C/dan (to je pola one tablete i to obavezno posle jela).
Jasna, nemoj davati neke velike pare, za sve postoji jednostavnija i jeftinija varijanta.
pozdrav
Odgovori