anksioznost posle virusa!!!

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Jasna60
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Sep 23, 2006 12:07 am

Post od Jasna60 »

Gde ste, nema vas?
Mozete le da verujete da jos bijem bitku s onim groznim kondilomima. 6 meseci. Koliko sam zivaca izgubila, a o finansijskoj strani da i ne pricam. Sad je jos ispalo i da sam anemicna, pa moram jos i gvozdje da uzimam.
Tacno cu morati da napisem na papir kad sta treba da uzmem, jer se lepo izgubim. :-? :-?
Minja tako i treba, odkad smo na raspustu i klinci i ja smo izgubili pojam o vremenu, svako spava u razlicito vreme, pa se jedva i vidimo. Desi se ponekad da se zadesimo svi troje budni u isti vreme, pa se onda siti ispricamo.
Ja cu sad kaficu, a vi lepo spavajte. :P :P
Korisnikov avatar
simbelmin
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Avg 12, 2008 2:31 am

Post od simbelmin »

OK, prvi put je uvek najteze...
Nova sam na ovom forumu ali ne mogu vam opisati ushicenje kada sam videla koliko ljudi se zlopati u slicnim g**** kao i ja.. ne,to zaista ne znaci da sam ja losa osoba niti da se radujem tudjoj nesreci, samo kad zivite u svetu "zdravih" imate utiask (bar ja) da vecinu vremena smarate :oops:
Elem, ukratko o meni..imam 28, (skoro29) godina, udata sam, imam klinca-bubicu od 3 i po godine. inace sam magistar molekularne biologije i fiziologije i radim na onom Torlaku za koji vas muci sva ona birokratija, no o tom posle.
Prelezala sam miokarditis izazvan koksakijem 2006 god. i to tako sto nisam ni znala, mislim imala sam aritmije, malo se zamarala, ali kao to je zbog ritma zivota, dete, posao i sl...Slucajno me je koleginica naterala da odem na pregled (privatno) kod kardiologa koji je konstatovao postojanje fibroze karakteristicne za virusnu infekciju, uradila sam titar At na Coxaki koji je bio pozitivan (nesto 1:524, opadao je u tom trenutku). I tako, uzela sam bolovanje tri nedelje kao kulirala kuci i sve se vratilo na staro..
Malo sutra, prosle godine u septembru sam bila u inostranstvu na nekom kongresu i poslednje vece sam dobila napad panike, toliko jak i nepoznat osecaj da sam mislila da definitivno umirem. Celu noc sam drzala muza na telefonu u fazonu da ne umrem sama (necu ni spominjati telefonski racun), cak je i hitna dolazila, ceo fazon...
I tako vratim se ja kuci, jos ziva i pocinje agonija, redom dva-tri kardiologa da se ja uverim da nije srce (i dalje nisam uverena), endokrinolog (stitna zlezda),gastroenterolog (ernia hijatus..), itd, itd..

MESEC DANA AGONIJE, SVAKO VECE URGENTNI CENTAR, NE SMEM DA SPAVAM, KAD STAVLJAM DETE U KREVET IZLJUBIM GA JER MISLIM DA CU DA UMREM, oplakujem sebe, vise ni ne mastam o nasoj kuci koju hocemo da kupimo...potpuni horor

i onda jedna dr.kardiolog mi lepo kaze idite vi malo do psihijatra i ja odoh..
I eto i dalje se lecim i medikamentima (pijem seroxat i rivotril) i idem na psihoterapiju. Daleko od toga da sam izlecena ali borim se ,uspevam da se opustim ponekad i citave dana, meni koja nije smela da odvede dete u vrtic se desilo da smo otisli na more i to u neku selendru u Boki gde nema ni lekara nicega..i bilo mi SUPER... :lol:

Ne znam sta da vam kazem, za mene terapija ovakva radi, bude dana kad samo mislim sta mi je, kakva li mi se podla bolestina nastanila u telu, (cak tripujem da uradim i HIV analizu iako zaista ne vidim realno sto.. :oops: ), ali guram ide...
Jedino sto mi je tesko jeste cinjenica da zelim jos jedno dete, ali se plasim prestanka terapije, onog ludila u trudnoci, porodjaja i svega posle toga, plasim se da mi se sve ne vrati...
Mislim da cu morati da iskuliram neko vreme... :(
eto ...pitajte ako nekako mogu da pomognem
Pozdrav svima i samo hrabro, to je najbitnije i naravno :D
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Dobrodosli u grupu. Eto, sad imamo i jednu vezu na Torlaku i jednog strucnjaka da nam mnogo kompetentnije objasni one stvarcice o serotoninu itd.

Svima pozdrav!
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
zola29
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 20, 2007 4:21 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od zola29 »

Simbemin dobro dosla u nasu grupu :lol: kao sto vidis nisi jedina sa panikom i svim tim sto ide uz to. Isto sam mislila , pa kako da samo ja imam tako nesto , dok nisam nasla ovaj forum i dosta objasnjenja i podrske od sviju prisutnih i Dr. Ivice od velike strucne pomoci.

Sve vas pozdravljam , sad moram na posao , kuckamo se :lol:
Za drugarstvo i druzenje!!!
Korisnikov avatar
dakon
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jun 15, 2006 7:16 pm
Kontakt:

Post od dakon »

simbelmin dobrodosla nisi fulala temu sigurno :D :D :D
Slika
Slika
Slika
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am

Post od minjab »

Simbelmin (valjda ga dobro sročih) pozdrav veeeeliki i dobro došla !
Ti se pojavi usred moje pljuvačine o Torlaku ali stvarno sam ljuta jer ne mogu da izvadim krv ko čo'ek :lol: ,a da ne jurim veze i za to ,ja još inače ne stigoh do uputa ''veza '' mi na moru :x e baš se trefi kad treba .....!A ljudi mnogo je bre 18 000 din.za takvu analizu , pa bre stvarno ......
Simbelmin nadam se da će ti biti zabavno i prijatno sa nama , kad imaš vremena ti prelistaj ovaj naš mali roman i upoznaćeš nas sve, nas nekoliko je ''osnovalo'' :lol: temu ,a onda su se javljali ljudi sa sličnim ili istim problemima i stvarno nam je ok.ovde na čelu sa našim dr.Ivicom , uvek je tu da nas posavetuje i stvarno nam znači u situaciji kad ne možeš računati na doktora!
Elem ,mene aritmije nešto ''poterale '' ovih dana poštenski i sva sam smlaćena !

A što se tiče mog Zlatibora ,mi rezervisali za petak ,ja već sve pripremila na poslu.....kad :o zovu iz hotela da kažu da se koleginica zeznula i duplirala rezervaciju - tj-da je popunjen smeštaj i nema mesta :x !Ma ........grrrrrr :x ,ali otići ćemo mi pa makar spavali ispred ,ajd otpade i ovaj vikend ,a i kažu ružno vreme za utehu .... :lol:

Pozdrav ......
Korisnikov avatar
simbelmin
Novi član
Novi član

Post od simbelmin »

:D hvala svima za dobrodoslicu :D
Ajde ukratko za Torlak i analizu krvi:

NE TREBA VAM TO!!!
Evo i zasto kod nas vam urade samo titar antitela na virus koksakija. E sad svi na planeti su se nekada u zivotu sreli sa tim virusom i naravno da u sebi imaju antitela na taj virus. po nekim procenama potrebno je da titar bude oko 1:1024 da stanje moze biti okarakterisano kao viremija koksakijem.
Ne pouzdano zapetljano analiza traje oko 10 dana (znaci dugo) i sve u svemu krajnje ne potrebno.
Nego lepo oko 20 evrica pa u privatni lab da ne reklamiram koji tj kom verujem (mogu na PP) i trazite da vam urade specificni IgG i IgM za koksaki.

eto jednostavnije je puno i punoooo jeftinije. A i kardiolozi taj nalaz vise vrednuju. Naravno uz sve je potreban UZ srca

Jos jednom puno hvala za podrsku i dobrodoslicu :lol:
pavlov
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 17, 2008 4:07 pm

Post od pavlov »

Pozdrav za sve ,posebno novu clanicu
Ja sam ok ,guram nekako , bude aritmija,glavobolja svasta nesto ,ali posle opomene jdnog clana da dosadjujem moram manje pisati, mozda je tako i bolje
Mislim na sve vas i nadam se da ste dobro, onima koji idu na odmor zelim sve naj a i nama koji ostajemo
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član

Post od minjab »

ali posle opomene jdnog clana da dosadjujem moram manje pisati
Pavlov ko ti je to rekao ? :o Ja pratim sve ali nisam možda baš to uočila?Ovde smo svi da bi se jadali ,smejali ,kukali ,kritikovali i napredovali zajedno!

Evo sad ću ja kao živi primer :lol: :lol: Ljudi ja se ukočila ,ono moje staro išijas ,i naravno znam od čega ,pa bre kad sedim skoro 8 sati ,a nisam navikla i tačno mi je od toga nego mi je muka ne mogu da se namestim ,noćas nisam mogla zbog toga da spavam ,danas na poslu sam maltene radila na kompu stojeći , ne mogu da nadjem položaj !
I ceo meč Djokovića sam odgledala u jednom položaju :lol: , taman sam našla kako me ne boli :lol: :lol:

Eto to je novo ,,,,,i malo se topimo na ovom asfaltu , izgledamo izbezumljeno po ulici :lol: jedva čekam subotu ,biće zahladjenja!
zola29
Aktivan član
Aktivan član

Post od zola29 »

Pavlov, mozda sam i ja promasila kao Minjab, ali nisam videla to "dosadjujes". Ako je i tako , ipak sam misljenja da smo ovde, jedno drugima da pomazemo, druzimo se i kukamo ako nam je to potreba.

Minjab, znaci tebe pohvatalo od sedenja, to razumem potpuno, posto i sama kad moram ceo dan sedeti na poslu , ne znam vise kako da se namestim :roll: Vidim da je tu jakooo toplo, samo da prodje vise da se malo osvezite. Ovde ce biti sledece nedelje , tako najavljuju, ustvari za mene sve sto je +35C je previse i uvek imam probleme ma kako se trudila. To je moj veliki problem, jer tada nikako ne funkcionisem.
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član

Post od minjab »

Mi se topimo, kod mene na terasi je 38 stepeni, severna strana,nema Sunca, a gde li je njima 37 koliko javljaju ,lažu bre ko ...... :o ja danas ostavih štikle u asfaltu.Oni mere na Košutnjaku .....pa bre ne idem ja kroz šumu na posao ,nego po asfaltu ,ja garantujem da je danas bilo 45 ako ne i više !

Zola ja uzela Nimulid ,ne mogu više boi me mnogo ,danas sam jedva izdržala na poslu ,a i štikle mi ne prijaju :roll: , Valjda će da prodje uskoro ,klasična išaijalgija!

Ajd ljudi vikend da odmaramo i uživamo ,odoh da nastavim da gledam Noleta - Nadala!
pavlov
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 17, 2008 4:07 pm

Post od pavlov »

Ma ne koristi niko rjec dosadna ali citam izmedju
Ma pustimo to , znam kad sam u strahu od aritmija da ni sama sebe ne mogu podnjeti
Ja od kadmi je seka otisla za Sarajevo guram nekako , navise me sliomise neke sitne aritmije stalno treperenje u grudima i noc mi je najgora Po noci skacem iz kreveta fatam zrak i evo to mi se dogadja sve cesce, Jednom mi je dr rekao zivci pa se tjesim
Nije prijatno kad se budis bez zraka , cak sam sinoc sjedila na krevetu i dugo nisam zaspala jer sam se bojala da opet dodje
Koliko vidim kod vas vrucine , akod mene kisa i hladno ,nema ni 15 stepeni i mislim da ovaj talas zahladjenja sa sjevera ide i prema vama dole ,tako sam vidjela na tv pa strpite se kisa stize
Da li nekog muci ovaj moj problem i kako se nosi sa tim
Korisnikov avatar
peniko
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 2:38 am

Post od peniko »

Kako ste ljudi?? Pozz za novog clana Simb... :lol: :lol:
Ne mogu da verujem ta je to sa Torlakom stvarno tako. Meni su moji lekari uvek govorili da su Torlakovi rezultati daleko relevantniji od ostalih....
POZZ
Cogito ergo doleo....
zola29
Aktivan član
Aktivan član

Post od zola29 »

Minjab, nadam se da je danas malo svezije , bar sam tako videla. Ovde svaki dan kise pa nisu za sada takve visoke temperature , iako su mi vrlo poznate i ja ih lose podnosim.

Mogu samo da zamislim kako je hodati u stiklama po vrelom asvaltu, bar sebi dozvoli neke nize stiklice ili papucice :lol:

Ma i nimulid po nekada , samo neka te ne boli. Ja uzmem advil i on mi za sada pomogne kod tih bolova , a gledam da nije cesto.

Pavlov, da li ti ne pomaze ako uzmes nesto od medecine za to disanje? ako je dr. rekao da su to zivci , verovatno ti je nesto i prepisao ?

Meni se desava na visokim temperaturama da ne mogu da disem "normalno" pa mi je dr. rekao da je to od refluxa i anksioznosti. Nego se ja trudim koliko god mogu , nekako kako je Dr Ivica i Peniko lepo savetovali da ne mislimo puno na to i da jednostavno ponavljamo neku recenicu koja ce nas podsecati da je neprijatna situacija , ali ce mo preziveti :wink:
Korisnikov avatar
simbelmin
Novi član
Novi član

Post od simbelmin »

pozz ljudi..
evo ja sam na odmoru, pa po citavu noc blejim pred kompom, a sutra mi mama cuva dete jer ja spavam :oops:
al' dobro malo sebi da dam oduska...
Inace sta sam ono htela pocela sam ja dacitam ovu temu od pocetka i dosla do neke 50-te strane i shvatim da vise ne znam ni sta je meni, a kamoli vama, ni ko ste, ni sta ste, krecana totalna... :o E, pa sam htela da lepo zamolim, da svako onako napise o sebi par redova (uz obavezan medicinski dodatak.. :D ), salim se, ali prosto bih volela da vas malo bolje upoznam, a posle kad dodje neki novi clan imi mu samo kazemo idi na stranu 214 i procitaj ko smo mi, a sta kazete?
eto pozdrav
Odgovori