Cao drugari! Nadam se da cete me primiti u vase drustvo?
Moja dijagnoza je: Pleuroperikardijalne adhezije iza zadnjeg zida leve komore u duzini od 35 mm
Blazi prolaps prednjeg M kuspisa, bez hemodinamskih posledica i o njoj sam vec pisala na forumu, na temi
http://www.doktor.rs/forum/viewtopic.php?t=21200
Ova dijagnoza mi godinama nije smetala, a onda sam (ja mislim) sama sebi pogorsala stanje u junu mesecu. Meseci i meseci nespavanja, ucenj a po ceo dan da bih ostvarila svoje ambicije i ocistila godinu u junu ( i uspela sam!

). Pre toga sma takodje bila mesecima navucena na internet, provodeci na njemu u proseku 10-15 sati svakoga dana (i noci), sto jer u junu kulminiralo uzasnim tahikardijama, stiskanjem u grudima, bolovima, napetoscu, nesanicom. . .
Najpre je doktorka mislila da je stitna zlezda proradila jer je od ranije konstatovano da je uvecana a i pokojna baka je imala hipertireozu, ali na srecu nije to u pitanju. Od tada pijem Propranolol 2x1/4 i Bromazepam 1,5 mg po potrebi (stvarno ga retko pijem).
Taman mi je bilo malo bolje, kad mi se u poslednih mesec dana pocelo pogorsavati stanje. A posebno zadnjih 15, 20 dana. Bar jednom u toku dana mi pozli i tada se tako uplasim da dobijem pravi napad panike: nesvestica, vrtoglavica, ljuljanje, gusenje, stiskanje u grudima, osecaj uzasa. . ..

Nekako se trudim da iskuliram i za pola sata, sat prodje. Cak mi uspeva i da zaspim u tom stanju i kada se probudim kao nova sam. Ponekad mi se desi da me zaboli u grudima i da pocnu da me bole obe ruke, pa se pitam da li to moze biti od srca ili je u pitanju moja odavno bolesna kicma ?
Kod interniste idem ponovo krajem septembra meseca sa rezultatima krvne slike da bi zakazali ponovo ultra zvuk srca jer je stari radjen jos u martu prosle godine. Dala mi je da pijem i sirup Ferrum, pa da vidimo i krvnu sliku (premda i nije bila tako losa, Fe 17.2, Hg 117) Zbog ovako loseg opsteg stanja , ja samoinicijativno uzimam i sumecu vitamin C i Beviplex 2x dnevno.
Razmisljam i ne znam da li je moje stanje cisto organski izavano problemima sa srcem ili je na nervnj bazi. Ako je na nervoj bazi, stvarno mi nije jasno zbog cega. Doktorka opste prakse me je juce pitala kada sam otisla po recepte da li sam mozda trenutno nezadovoljna necim?

Mogu stvarno reci da nema nikakvog razloga : nisam pod nekim stresom, nemam da ucim trenutno, znaci odmaram, skoro smo se momak i ja verili, sve je u najboljem redu. . ..Stvarno ne znam ODAKLE ovi napadi panike ??