anksioznost posle virusa!!!

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
danka
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Apr 06, 2004 2:00 am

Post od danka »

Pozdrav svima kao i novom clanu.
Ja bih trebalo da idem na uobicajenu kontrolu (zbog hipertenizje koja je lepo sredjena lekovima, kao i aritmija), ali imam strah da idem jer mi je holesterol povecan (i sto je cudno, povecan je i mom dragom, ne mnogo, ali ranije nam je bio sasvim OK.... izmenili smo ishranu, ali ni pre nismo jeli nesto nezdravo)...

... kada idem lekaru, osecam se kao da sam ona buba koju biolozi posmatraju kroz mikroskop i sl... grozno, a jos idem privatno gde je atmosfera neuporedivo bolja od doma zdrvlja.
.... kada idem da vadim krv, plasim se kada treba da me iglom ubode u venu a ne volim da budem sinja kukavica.
... ne volim ni sto sada za takve sitnice kukam, ali kome cu ako necu vama.

A jos ne znam dal` ce mi deca doci na jesen (dal` ce imati dane od godisnjeg odmora), a zazelela sam ih se.

I nekako mi vreme preterano brzo prolazi.... i to ne volim.
Ali, sve vas puno voli i pozdravljam,

:D
danka
Stalni član
Stalni član

Post od danka »

da dodam za novog clana @Simbelmin:
jako me je dirnuo tvoj opis ljubljenja deteta pred spavanje... to me je podsetilo kada je moj (sada odrastao covek koji je i otac) sincic bio uz mene i ja sam se osecala upravo tako!
Nisam smela ni da pomislim sta ce biti za 5 godina jer sam verovala da mene nece biti... ali to je proslo, da cuknem o drvo.

Imala sam istu dilemu za radjanje kao i ti... veliku dilemu..... i odustala sam bez da sam se pokajala (ja sam ovde najstarija - ovaj podatak znaci da se vise zalim nego sto se hvalim).;)
poz
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od minjab »

ja sam ovde najstarija - ovaj podatak znaci da se vise zalim nego sto se hvalim).
poz
:lol: Danaka jel da pređemo sada na ''Vi''? :lol: Možda si najstarija ali se držiš kao jedna od nas .Ma džaba meni mojih 35 kad se gore osećam nego moja pokojna baba sa 80(naravno dok je bila živa :lol: )

Mene baš spucaše aritmijje , jao Bogu hvala pa nisu one jake da ne mogu da dišem ,nego ove što ''kecaju '' i skačkaju na svaki drugi udah -izdah ,ali njih pokušavam da ignorišem ,ali ne mogu uvek!
Meni kardiolog reče da ništa nije ozbiljno dok u minutu nema ,valjda ako ssad ne lupim, 200 komada,pa se eto time ttešim ,ako je za utehu uopšte!

Danas odmaram a od sutra je novi dan pa opet jovo-nanovo! Nego zahladni nama ,pa dal će ponovo šok terapija sa 20 na 40 stepeni

Danka da nema malo tuge (nesvesne ,svesne) zbog dece ,hoće holesterol da đipi i na nervnoj bazi.Moja mama je mršavica ,jede extra zdravo a holesterol ne može da skine ispod 7 ,e sad e dobila Tulip i njime je regulisala ,jer drugi način nije mogao ,kako rekoh jedino da ukine i zdravu hranu pa da ne jede više ništa :lol: ,malo ga je snizila ,ali je imala dosta stresova ......pa ja zato povezujem!?

Pozdrav i sve najbolje!

Ostali :cry: ,,pa šta je ovo nigde nikog!
pavlov
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 17, 2008 4:07 pm

Post od pavlov »

Pozdrav za sve
Danka kako te dobro razumijem i mene smara tuga sto sam daleko od svojih , jos znam da je sad i druga seka dole pa jos gore,ali tjesim se da ce seka svratiti u povratku za Canadu jer leti iz Minhena
A i mene smorise aritmije , neke cudne odjednom kao da mi stomak skace koa da sam zabu progutala i nagon da trcim u WC iako nema proliv a ako sam u autu i ne mogu na wc onda pocnem da podrigujem dok to preskakanje ne popusti onda dodje primirje Ja sva sretna ali sa strahom da ce opet doci i naravno one se vrate ali sad drukcije srece poskoci ja se zakasljem i prodje Ma kazem vam smorise me aritmije, a sad jedno pitanje je li srce moze da se osjeti i u stomaku jer mi se cini da i ono skace
Ona gusenja nisam imala zadnje 2 veceri ali stavila sam dupli jastuk i popijem 2 case vode pred spavanje, mada imam i taj strah sad kad idem spavati
Kod nas lijepo vrijeme poslije vrucine dosla kisa sad sve stalo i neko lijepo primirje ni hladno ni vruce
drzite mi se
Za novu clanicu o meni mozes naci najvise na 9 strani ima topic
MOLILA BIH ZA SAVJET I POMOC
Tad je kod mene sve pocelo ,onda sam nasla ove divne ljude koji su mi puno pomogli i ostala tu
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član

Post od minjab »

Pavlov hoće nekad da se oseti i u stomaku ''preskakanje'' to svi koji imamo aritmije osećamo ,samo je bitno da te ne uhvati panika ,videćeš vremenom ćeš navići ,nažalost!
Kod nekoga se sami preskoci povuku ,jedinno kod nas koji imamo oštećenja ( ako tako mogu da oslovim ,,ili bolje koje je dokačio virus) ostaju možda zauvek, pa bolje onda da se uortačiš i živiš dsa njima ,mada m istvarno nekad dođe da izletim iz sopstvene kože......a onda se ponovo adaptiramo ,ja na njih i one ne mene :lol: Ma da nije tužno bilo bi smešno :wink:
danka
Stalni član
Stalni član

Post od danka »

Bas me Minja utesi... stvarno, ako ne bude moglo drugacije, u nekom trenutku dobicu/dobicemo lekove kao i tvoja mama, tako da o tome necu da vise tol`ko da razmisljam.

Ja se nikada nisam navikla na preskoke, od kako pijem lekove mnogo je bolje, da cuknem o drvo, ali uvek pred kontrolu strepim da mi ne da neki drugi lek za aritmiju koji bi mi mozda slabo delovao.

Jednistavno, aritmije su jako neugodne, cak i ako su one bezopasne... Inace, dobro je sto su one ogromne vrucine konacno prosle.
pozdrav
Korisnikov avatar
simbelmin
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Avg 12, 2008 2:31 am

Post od simbelmin »

Bas neki tezak dan danas, a ko bi meni ugodio..smeta mi vrucina...smeta mi omorina.. :roll: ali kad su ovakvi dani kad se navuku oblaci i meni se nakako zamraci, pa mi srce pocinje da lupa ko ludo, ponekad preskoci ja sva pretrnem i tako u krug...
ponekad se pitam kako mi je zivot izgledao pre svih ovih tegoba i tog prokletog koksakija?! vise se i ne secam. sad sam u nekom neprestanom strahu, grcu..stalno osluskujem svoje srce i citav organizam i trazim nove simptome.. :x
Sto bre ne prave neke lekove za amneziju da ja lepo izbrisem iz glave protekle dve godine i nastavim sa zivotom kakv je bio pre sveg ovoga?!?
.."too wired to live, to rare to die.."
Jasna60
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Sep 23, 2006 12:07 am

Post od Jasna60 »

Bas bi bilo dobro neke stvari zaboraviti.
A mozda je i dobro da ih se secamo, pa onda znamo da nije bilo tako strasno i, sto je najvaznije, preziveli smo. A ako opet bude - i to cemo preziveti.
Znate sta - svako trece slovo pogresim, pa samo ispravljam.
Sestrina cerka, inace moja mezimica, otisla je danas popodne u porodiliste, pa sam k'o na iglama. Doktor je rekao da ce mozda danas biti BEBA, a mozda tek ujutru. Ako bude sutra, bice na rodjendan moje cerke. Sta ce tek biti kad moja bude... :P :P :P
Jeste da cu biti baba-tetka, ali nema veze, ide zivot... :lol: :lol: :lol:
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član

Post od minjab »

Jasna divna vest, :P Konačno nešto lepo na forumu!

Nego brine me Maja ja sam joj slala i sms nema je , nema je ovde ne znam šta je i gde je :cry: Majo ako čitaš ,bar stisni neki taster ,samo da znamo da li je ok. bar koliko toliko!

Nema ni Tarci ni dr.Ivice ,doduše on je imao goste ,pa možda ne postizava!

Ajde samo da vas pozdravim na kratko i Jasna javi jel ima šta novo dal si postala ''baba'' pa da te malo zezamo :lol: :lol: :lol:
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm

Post od majja »

minjab napisao:
Nego brine me Maja ja sam joj slala i sms nema je , nema je ovde ne znam šta je i gde je :cry: Majo ako čitaš ,bar stisni neki taster ,samo da znamo da li je ok. bar koliko toliko!
Nisam dobila sms, a da sam ok i nisam, u totalnom sam haosu i rasulu. Hajde zovi me kad me se setiš, ja se tebe setim obično u ovo neko doba, a tada je suludo da te cimam :lol:

Pozz svima! :wink:
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Tu sam ja, "samo vas gedam" :) , pisem tamo na "opstim strucnim diskusijama" (mada tamo nema bas puno "strucnosti"...)

Pisem i ovu moju knjigu, lekarski prirucnik, mada ima neke jake bolove u desnoj plecki dok sedim, zanimljivo, ne boli dok treniram, ili dok lezim, ali dok sedim, bas me muci...

Radim ko crnac sa pacijentima, odgovaram dnevno na 5-6 privatnih emailova i poziva na mobilni, i treniram po malo, idem za 15 dana u Nemackku na neki evropski dziu-dzicu kup, vodim 24 tamicara iz Srbije, obicicemo i Budimpestu i Bec i Prag, i tako... (To sto mi radimo nije olimpijski sport, ali ni ovi nasi "olimpijci" se nisu bas proslavili... Uostalmo, i Nole i Cavic i nisu bas neki "total'Srbi", njihov je uspeh zapravo uspeh emigracije, to je tema koja me ovih dana intrigira - zasto stalno pricamo "Nas Nole" i "Nas Cavic", "Nasa Jelena"... - a oni zive u Monaku, Monte Karlu, na Floridi...)

Da razocaram moje "bivse saborce" Penika i Dakona, evo vec jedno dve nedelje kako sam se odrekao pica koje se pije jer "muskarci znaju zasto". Odlucio sam da probam potpuni bezalkoholni zivot, jer nije red, jelte, da doktor sljoka :)

Pozdrav svima, drzite se i cujemo se.

Ivica
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Korisnikov avatar
peniko
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 2:38 am

Post od peniko »

Ao zaboga, Dr. Ivice, pa nije "sljokanje" 2-3 piva na 40 stepeni :lol: :lol: :lol:
Kako ste mi vi ostali???
Pozz
Cogito ergo doleo....
Korisnikov avatar
dakon
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jun 15, 2006 7:16 pm
Kontakt:

Post od dakon »

Ha pa makar jedno dnevno he he he mislim pivce :D da smiri živce..
Slika
Slika
Slika
Jasna60
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Sep 23, 2006 12:07 am

Post od Jasna60 »

Posle dugog jucerasnjeg dana i neprospavane noci, jutros u 10i30 rodio se Dusan.
Ja sam legla u pola 5 ujutru, a morala sam da ustanem u 7 da vodim cerku da vadi krv, posto je vec 2 dana drma temperatura. Ne moze ni jedno leto da prodje bez toga.
Inace je ljuta sto joj je "mali" preoteo rodjendan. Sad, kaze, nije vise ona aktuelna. To je sala, naravno.
Zato sam popodne, posle jednog Novalgetola, glava me rasturala, odvalila partiju spavanja. Sad sam sva ukomirana, ne pomaze mi ni ova kafa. :-?
Korisnikov avatar
andjelija81
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Apr 05, 2008 1:44 pm

Post od andjelija81 »

Cao drugari! Nadam se da cete me primiti u vase drustvo? :D

Moja dijagnoza je: Pleuroperikardijalne adhezije iza zadnjeg zida leve komore u duzini od 35 mm
Blazi prolaps prednjeg M kuspisa, bez hemodinamskih posledica i o njoj sam vec pisala na forumu, na temi http://www.doktor.rs/forum/viewtopic.php?t=21200

Ova dijagnoza mi godinama nije smetala, a onda sam (ja mislim) sama sebi pogorsala stanje u junu mesecu. Meseci i meseci nespavanja, ucenj a po ceo dan da bih ostvarila svoje ambicije i ocistila godinu u junu ( i uspela sam! :P ). Pre toga sma takodje bila mesecima navucena na internet, provodeci na njemu u proseku 10-15 sati svakoga dana (i noci), sto jer u junu kulminiralo uzasnim tahikardijama, stiskanjem u grudima, bolovima, napetoscu, nesanicom. . .
Najpre je doktorka mislila da je stitna zlezda proradila jer je od ranije konstatovano da je uvecana a i pokojna baka je imala hipertireozu, ali na srecu nije to u pitanju. Od tada pijem Propranolol 2x1/4 i Bromazepam 1,5 mg po potrebi (stvarno ga retko pijem).
Taman mi je bilo malo bolje, kad mi se u poslednih mesec dana pocelo pogorsavati stanje. A posebno zadnjih 15, 20 dana. Bar jednom u toku dana mi pozli i tada se tako uplasim da dobijem pravi napad panike: nesvestica, vrtoglavica, ljuljanje, gusenje, stiskanje u grudima, osecaj uzasa. . .. :( Nekako se trudim da iskuliram i za pola sata, sat prodje. Cak mi uspeva i da zaspim u tom stanju i kada se probudim kao nova sam. Ponekad mi se desi da me zaboli u grudima i da pocnu da me bole obe ruke, pa se pitam da li to moze biti od srca ili je u pitanju moja odavno bolesna kicma ? :roll:
Kod interniste idem ponovo krajem septembra meseca sa rezultatima krvne slike da bi zakazali ponovo ultra zvuk srca jer je stari radjen jos u martu prosle godine. Dala mi je da pijem i sirup Ferrum, pa da vidimo i krvnu sliku (premda i nije bila tako losa, Fe 17.2, Hg 117) Zbog ovako loseg opsteg stanja , ja samoinicijativno uzimam i sumecu vitamin C i Beviplex 2x dnevno.
Razmisljam i ne znam da li je moje stanje cisto organski izavano problemima sa srcem ili je na nervnj bazi. Ako je na nervoj bazi, stvarno mi nije jasno zbog cega. Doktorka opste prakse me je juce pitala kada sam otisla po recepte da li sam mozda trenutno nezadovoljna necim? :roll: Mogu stvarno reci da nema nikakvog razloga : nisam pod nekim stresom, nemam da ucim trenutno, znaci odmaram, skoro smo se momak i ja verili, sve je u najboljem redu. . ..Stvarno ne znam ODAKLE ovi napadi panike ??
Odgovori