anksioznost posle virusa!!!

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od majja »

dakon napisao: Majjo kako si ti izgleda najveći čovjek ovdje(mislim na sebe i na svoj na fizički izgled) je najslabiji kao neka curica ali ebiga.
Slušaj za zjenice samo znam iz iskustva ne svog nego svoje prijateljice da je zeznuto kad jedno oko ima proširenu zjenicu a drugo vidno manju zjenicu.
Hvala na odg o zenicama, a ja sam.......hmmmm.....teško. Jako teško. Svakim danom mi mama sve više nedostaje, a ja se trudim, kako mi drugi kažu, da "naučim da živim sa tim bolom i prazninom".
Izgleda da sam jako loš učenik!! :cry:

Sada mi je žao što ono vreme nisam bolje iskoristila, žao mi je što sam i sekund gubila na plakanje u sobi, sedenje uz komp :cry:
A znam da je tako i bilo, da bi mi opet bilo "malo mame". Ne mogu da se pomirim sa činjenicom da je nema, da život stvarno prolazi, da je došlo doba kada sam i sama ostala bez nje. Sa druge strane, ona je celog svog života bila katalizator svih problema i svega što je loše i ružno, ako je nešto do mene i stizalo, bilo je podosta isfiltrirano, a sada sam potpuno sama u ovoj (da izvinete) **** od života. Ne sama u fizičkom smislu, snadjem se i za kintu ja (to sam mislila da će mi biti veliki problem, srećom pa nije), raduckam ponešto i pomalo (koliko mi moje fizičko i psihičko stanje dozvoljava), neću ostati gladna i imaću za račune, ali se jako slabo snalazim u psihičkom smislu, jer nema više one sigurnosti "mama je tu", pa sve i da mogu sama, ta sigurnost mi je puno značila, a sada toga više nema........ to me izbacuje iz koloseka potpuno.

Hiljadu puta u toku dana pomislim na nju i isto toliko puta se i rasplačem i ne znam da li sam sposobna da naučim tu lekciju, da živim sa tim bolom. Na momente pomislim da ću da poludim od bola i tuge. :cry:

Kako si ti izuzev što te čuka zeza??!!
tarcika
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 14, 2006 4:56 pm

Post od tarcika »

cao,drustvo...

nikako da ugrabim vreme da vam se javim,a cesto mislim na vas...nekada ugrabim racunar i samo "vas" iscitam.

sto se tice UPS-a,ideja je super,sto rece minja mi i podsecamo na neke penzionere kada nas uhvati nasa faza...

ja sam prosle nedelje imala upalu oba uva,grla i sinusa-sve od jednom,jednog dana sam imala i temperaturu,ali sam morala da radim..izgleda da smo minja i ja od onih retkih koji su leti slinavi! :-? ali ok,i to je proslo...

ljudi i ja sam okupljanje,samo da se organizujemo mi iz unutrasnjosti,ipak je nama to put za Beograd... :D :D :D

majjo i dakone,super se vi drzite,hrabriji ste od mnogo drugih,verujte...ja mislim da ce da dodju i bolji dani i da ce ipak morati zivot da da malo sunca posle kise...puno vas pozdravljam...

moja banka ce da bude sponzor nekih ekipa na nekom sportskom desavanju "Dani na Moravi" i izgleda da cu "u rok sluzbe" morati da se bacam po pesku i slicno.. :lol:

DR:IVICE;cim zavrsite knjigu zelim da znam gde moze da se nabavi,ma o cemu pisali,zelim to da imam!!!

pozdrav i za pavlov i za zolu i sve ostale..

puno vas volim i pozdravljam...

caos! :wink:
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am

Post od minjab »

majja napisao:....... i ne znam da li sam sposobna da naučim tu lekciju, da živim sa tim bolom.!
Majo,na žalost to je ono što se ne uči, neko ko je rođen kao emotivac nikad neće moći da ojača,to je ono što sam ti ja rekla onda ....ne znam kako se pomiriti sa činjenicom da to što ti je najmilije jednog dana ''nestane'' to je meni ne prihvatljivo.
A što je još crnje ,što godine odmiču,mislila sam biću zrelija i shvataću i prihcvataćustvari realnije ,ali ........ :cry: na žalost kod mene je obrnuto !

Grlo mi je bolje, danas konačno odoh kod mog kardiologa na kontrolu ''tromesečnu'' jes da je prošlo skoro godinu dana ali.....I odradio mi je EKG -koji je ok, ali nikako da zabeleži ES , e onda me poslušao i opet ko za baksuz ni jedne , na UZ nije hteo da me gleda ,jer smatra da nije potrebno ,rekao mi je da u slučaju da je bila neka veća prehlada to bi bilo obavezno ,ali ovako je ok!

Elem htedoh ja da uradim i analizu na koxaki jutros mi nešto pade na pamet i ........ljudi moji ne dao Bog da vam to zatreba....
Okrenem moj dom zdravlja da zakažem ''pro forme ''pregled kardiologa (jer se lečim privatno) nema ,Dom zdravlja Vračar NEMA kardiologa ,ima internistu :o koji ne može da mi da uput ,naravno odmah aktiviram muža i nađemo mi uput ali......... :o neeeee to nije kraj ,ja sa tim uputom moram da idem u Dom zdr. na komisiju ,koja inače nije više u Vračaru ,nego u Zvezdari :o , pa da oni samo parafiraju ( jelte komisijski :lol: 8) 8) ) da mogu da idem na Torlak .................u suprotnom bez uputa je 19 000 din. analiza

Ša stvarno čemu sve ovo?
P.S.
A da, najvažnije ,u celom nastupu i mom objašnjenju putem telefona šta mi treba ,sestrsa meni ironično '' i šta sad ,treba vam komisija da produžite bolovanje'' e onda meni :evil: kvrcne trpilo i ja joj '' objasnim'' da je upravo zovem sa posla i da i kad mi je bilo najgore da sam radila i da ona nije ni plaćena ni zadužena da uspostavlja dijagnoze......e onda se vajda zapitala i cvrkutala je puna objašnjenja!
maaaaaa uh kakvo bi ja to sve,,,,,,, :evil:
Korisnikov avatar
peniko
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 2:38 am

Post od peniko »

Znaci, vadjenje uputa na test za koksaki je najveci cim koji postoji...

1. Potrebno je iskukati lekaru opste prakse uput za kardiologa (ni to ne mora da bude lako, posto ti kazu da su aritmije od nervoze, da ne mozes da dises od alergije i da je bol u grudima od zeluca, bar su tako meni rekli :lol: :lol: :lol: )

2. Potrebno je nekako u klinickom centru iskukati ultrazvuk srca, holter, ekg i ultrazvuk abdomena.

3. Potreban je uput 2 kardiologa (kardiologa i interniste, kardiologa i virusologa, 2 virusologa...) ili od jednog ekstremno renomiranog kardiologa ili virusologa, da bi se uopste izaslo pred komisiju.

4. Komisija ti trazi (kao da nije dovoljno sto ti 2 kardiologa kazu da treba da se testiras na koksaki) izvestaj sa ultrazvuka srca, holtera, ekg-a i ultrazvuka abdomena.

5. Onda oni zasedaju i posle ti objasne da nije bas jednostavno dati takav uput i onda kad ti odobre uput ti treba da mislis da treba da im budes zahvalna do groba.

6. Odlazis na Torlak i izvade ti krv za 5 minuta.

7. Dve nedelje kasnije, pozivas Torlak i oni ti kazu da dodjes po rezultate.

Pozdrav
Cogito ergo doleo....
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

majo,

ono o zenicama, drhtanju ruku i pogeda koji igra - malo podseca i na narkomaniju, kolikogod Vi bili sigurni... :roll: A mozda je neki od onih retkih neuroloskih sindroma i bolesti koje se dijagnostikuju samo po institutima, a uopste in e mogu da se izlece.

Minjab, lep provod! A za ovu tugu - odplacite Vi sve sto treba da se odplace i ne brinite. Vreme leci sve...

Peniko, ovo za pivo vas drzim za rec! Ali da se Ksaloli, Bromazepami, Rivotrili, Flunirini, Maprotilini i ostale slocne stvari ostave kod kuce! :)

Dakon,

cekam Holter, a za aritmije, Ksalol (Xanax) zaista ume da ih smiri, a Vi predjite na Propafen u shemi 300mg ujutru, 150 oko rucka i jos 150 uvece. Ili cemo da uvedemo Verapamil sa Propafenom, sto uopste nije losa kombinacija. Ili Propafen i Propranolol. Ma smirice se to srce, ima da radi k'o sat, ja Vam kazem. I ne plasite se, da ponovimo staru cinjenicu,nas moto, utehu i nadu:

Panicari NE UMIRU ranije nego oni koji nemaju paniku. To ukljucuje i one panicare sa aritmijama. Da bi svima bilo lakse, ponavljajte samo pve tri reci ove recenice kao mantru:

Panicari NE UMIRU...!

Dovoljno je! :D

Tarci,

iako je knjiga namenjena lekarima primarne zdravstvene zastite, svi vi iz ove "Lige izuzetnih dzentlmena i jos izuzetnijih dama" racunajte na besplatan primerak sa posvetom.

E, a sad za koksaki... hehehehehehehe (zlobno se nasmejah ja) 8)

A STA CE VAM TAJ TORLAK???

Imas koksaki - sedi i cekaj da prodje. Nemas koksaki, a imas tegobe - leci zivce i cekaj da prodje. Obrni-okreni, nicemu to ne sluzi, moete i obicne imunoglobuline da uradite, ako je IgM pao, a IgG porastao, otiso je koksaki i gotovo.

Znam da zdravstveni sistem ne funkcionise uopste, ali razmislite o tome na utesan nacin - kosaki se i tako ne leci, samo se "odmara", pa prema tome, i nema neke koristi od otkrivanja takvog "uzroka bolesti",

To ja kao sa televizorom koji ne radi, igra mu slika, gubi boje... Ne znate sta mu je, ali ako ga na kratko ugasite, pa ga posle upalite, on radi dobro. Ili, ako bas hocete, mozete da uzmete i lupate po njemu iz sve snage, ali mislim da ovu analogiju ne bih primenjivao na pacijentima :lol:

"ugasite se" malo, odmorite, kulirajte. Timoti Liri je pricao "turn on, tune in, drop out". Za panicare vazi drugo pravilo "turn off, go out, cool down!

Pozdrav svima!
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

dr ivica napisao:majo,

ono o zenicama, drhtanju ruku i pogeda koji igra - malo podseca i na narkomaniju, kolikogod Vi bili sigurni... :roll: A mozda je neki od onih retkih neuroloskih sindroma i bolesti koje se dijagnostikuju samo po institutima, a uopste in e mogu da se izlece.
Dr ivice, nema šanse da je droga u pitanju, znači glavu dajem. Znam njene najgore i najmračnije strane i stvari koje je radila, ne bi mi krila ni drogu garantovano!!

Ne razumem ovaj drugi deo.......izvinite što gnjavim, ali stvarno ne razumem na šta mislite??!!
danka
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Apr 06, 2004 2:00 am

Post od danka »

Evo od mene pozdrav na brzinu, iscitam vas, al` mi se nesto i nije kuckalo.... bezvoljna sam bila (neki gubici u siroj porodici pa zbog toga razmilsjanje o prolaznosti zivota i sl gluposti), ali sam sa svojim dragim gledala u reku, i neraspolozenje ode.

Ovo sa Majjom i Dakonom je vec poznata stvar kod svih nas: stogne nas tek kada ono najgore prodje! Zato ocekujem da vam bude bolje.

Al saveti dr Ivice su vrlo blagotovorni, a i konkretni, ovde je drustvo stvarno malo ali odabrano i uvek osecam prijatnost kada dodjem!

Veliki pozdrav svima saljem i mislim na vas!
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

majjo, evo samo nekoliko tih retkih stanja gde, kad se na njih posumnja, pacijente odmah saljemo u bolnicu :

sindrom arterije bazilaris
stenoza karotisa
pankoast tumor
tumori i krvarenja u ponsu
periferna neuropatija...
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
pavlov
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 17, 2008 4:07 pm

Post od pavlov »

Veliki pozdrav za sve
Ja sam imala posjetu sestre iz Canade i bilo mi je tako lijepo i vjerovali ili ne punih 5 dana sam bila bez aritmije,ne znam kako, to sam tek danas primjetila kad je seka otisla u Sarajevo i ja onako pospremam kuci i pomislim na aritmije , e sad naravno da cu ih prizvati ali sta da se radi
Inace evo 4 dana me boli grlo i promukla sam Nemam krajnika pa kad me boli grlo onda je tako duboko da promuknem navece me zna zagusiti jedva disem , sve dok ne iskasljem taj slajm iz grla
Majo , Dakon drzi te se to vase stanje je bilo i za ocekivati poslije svegasto ste dozivili
Majo iz iskustva znam da ce te vrijeme nauciti kako se zivi sa gubitkom drage osobe , zato moras biti strpljiva i sto je najvaznije ne zadrzavati u sebi tu tugu , znas ono kad ti se place ti placi,kad te uhvati nostalgija za njom nadji osobu koja je poznaje i pricajte o njoj
Tako sam ja naucila da zivim bez tate
Vjeruj nema dana da ne pomislim na njega i da mi nedostaje ali znam zivjeti sa tim Koliko mi je trbalo vremena ne znam ,mislim da tu priroda radi svoje
Uh sto me grlo boli kao da imam kamenje u njemu
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član

Post od minjab »

Evo me tek sad stigoh da upalim ovo sokoćalo :lol: , danas sam baš nešto skljokana , i aritmije me malo više zezale .......i nisam htela da maltretiram muža da mi izvlači preko veze uput za Torlak ,jer sam mnogo poludela na zdravstvo......
Definitivno su kod nas većina stvari ''mission impossible'' paaaaa ko ima snage za to samo navali..... :lol: :evil:

Danka drago mi je da si nam se javila !

Dr.Ivice drago mi je zbog toga što ćemo biti ponosni vlasnici originalnih primeraka i to sa posvetom !
I da pomislih opet na vas jutros u kolima dok sam išla na posao, slušam na radiju da se očekuje uručenje prvih počasnih (valjda) 50 pasoša ,pa se eto setih i vas :lol: :lol: :lol:

Zlatibor popunjen pa čekamo prvi slobodni vikend ,inače MM je našao neki ''romantični vikend'' tako se zove ,ali ne da nam se da ''udarimo po romanti''k''i '' :lol: :lol: i to za godišnjicu braka 13-avgust! Ja sam već osmislila vodim muža na ručak ili večeru!

Dakon kako je kod tebe?
Majo ima li šta novo ?
Zola ,Peniko,Pavlov,Tarci....ostali kako ide?
zola29
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 20, 2007 4:21 pm

Post od zola29 »

Evo i mene , da vas sve pozdravim. Majjo , Dakone , dok je nama Dr. Ivice , nema pomoc da izostane. A posebno sam zapamtila:"TURN OF, GO OUT,COOL DOWN!"
Dr. Ivice , hvala puno , zaista imate super lagane izraze , a puno pomazu.
A tek sto ce mo postati ponosni vlasnici orginalalnih primeraka sa posvetom, to je za skaku pohvalu i nezaboravno verujem za sve nas.

Pavlov, drago mi je da je sestra ipak stigla , a da ste imale lepo vreme u to ne sumljam , pa ni aritmije nisu imale mesta kod tebe :lol:

Minjab, znaci jos malo pa godisnjica Srecna i dugovecna ! :lol:

Mene jos od prosle nedelje uho boli i dva puta sam se vracala kod Dr. ali on i dalje tvrdi da upotrebljavam kapi : LOCACORTEN VIOFORM, ali mene i dalje boliiii i pravi me nervoznom do te mere da nocu setam jer samo kljuca ili sta vec jednostavno ne moze ni spavati. Uzivotu me nije uho bolelo ovako dugo i odvratno :roll:

Dodjem samo procitam sta mi svi radite i kako ste i evo sad vas sve pozdravljam punooooo!
Za drugarstvo i druzenje!!!
Jasna60
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Sep 23, 2006 12:07 am

Post od Jasna60 »

Pozdrav narode, vracam se iz izbeglistva.
Nisam vas napustila, redovno pratim sta se desava. Bila sam sva u nekim problemima. Ali kad vidim sta se svasta desava, onda mi se moji ucine beznacajni, pa nisam htela da davim :-?
Drago mi je sto vidim da je vecina vas u dobrom stanju.
Naravno, majji i dakonu ce trebati jos puno vremena, ali bice i to jednom.
Ostalima veeeliki pozdrav, javim se...
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član

Post od minjab »

E Jasna pa gde si ti? :)
Ljudi moji,mene izezeaše aritmije lepoooo!Ajd sad da vidimo koliko će trajati ova faza :x
Samo da vas pozdravim i odoh da se spremam ,i ovako ležem ko kokoška,valjda se dovoljno izmorim + aritmije i u 21-22h ja sam već u krevetu ,a nekad to nisam mogla ni da zamislim ,tad mi je tek počinjao ,život i po celu noć :lol: ......

Pozdrav svima i javljajte se!

Majo ...... :cry: pa gde si nema te uopšte nigde!?
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Jasna60 napisao:Pozdrav narode, vracam se iz izbeglistva.
Nisam vas napustila, redovno pratim sta se desava. Bila sam sva u nekim problemima. Ali kad vidim sta se svasta desava, onda mi se moji ucine beznacajni, pa nisam htela da davim :-?
Drago mi je sto vidim da je vecina vas u dobrom stanju.
Naravno, majji i dakonu ce trebati jos puno vremena, ali bice i to jednom.
Ostalima veeeliki pozdrav, javim se...
Hej pa gde si tiiiiiiii??????!!!!!!! :D :D :D

Kakvi problemi? Šta te muči?? Pričaj....... :wink:

Tu sam minja, nego sam malo upala u procep oko želja, mogućnosti i svega ostalog oko organizovanja svog životnog prostora, a prvenstveno sebe, tako da slabije pišem, ali uskoro se vraćam. Nisam skroz ok, ali znaš ti mene, biće sve ok. :wink:

Kako si ti? Kako ti je kuca??!!

Dakon, kako si ti? Guraš li? Evo, mene uz svu muku potera još sto, ali posle kiše sunce dodje. Valjda će i mene da ogreje??!! Bio bi red već jednom. 8)

Dr ivice, hvala na odgovoru.

Pozz svima.
Korisnikov avatar
dakon
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jun 15, 2006 7:16 pm
Kontakt:

Post od dakon »

Ok sam sad da kucnem od drvoo, bile su me slomile aritmije pa sam išao ovim mojim nazovimo super doktorima i ništa preskace ko ludo a oni...ma nemogu da pričam.
Poslušah normalno DR Ivicu i sad evo Bogu hvala već dva dana ih nema.
Joj ljudi aritmije su stvarno čudo, što bi minjab rekla slomiše izvuku svaki atom snage ja fizičke ja psihičke kod mene pogotovo one psihičke.
Toliko djeca me tjeraju hoće da završe igricu pa se kuckamo
Slika
Slika
Slika
Odgovori