anksioznost posle virusa!!!

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Jao, pavlov, sto nisam bio tamo da Vas zafrkavam, samo da Vas uhvatim na sekund kako ispipavate puls, evo kunem se, licno bih Vas bacio nazad u vodu :D
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od minjab »

Dr.Ivice pa ne valja naglo uskakati u vodu :lol: :lol: :wink: , zar to nije savet lekara :lol: .
Ja Boga mi polako ,prvo do članaka,pa do kolena pa onda razgledam okolinu pa prodje pola sata da mrdnem još 10 cm i tako dok stignem do stomaka :o drugi su već preplivali pola Jadrana :lol: :lol:

Pavlov postoji sprej ,tzv.lokalna anestezija :-? ,mada ne pomaže ona mnogo kod bola .Ali mi ne ide u glavu zašto ,pa ja do dana današnjeg ni jednu anesteziju nisam primila dok nisam trebala da izvadim jedan zub......pa nije valjda da mene moj otac manje voli nego stomatolog vašu ćerku :o .
I dalje kod nas se deci popravlja zub bez anestetika (mislim na karijes) Nisu naši stomatolzi Bušmani :lol: pa da muče narod!

Ostali pozdrav i odosmo na davno dogovaran ručak u moj omiljeni restoran :lol: .......

Čujemo se i pozdrav svima !
Korisnikov avatar
peniko
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 2:38 am

Post od peniko »

Cao svima.

Pavlov, pa dokle vise pobogu??? :lol: :lol: :lol: Zar niste mogli da probate logikom, "ako mi do sada nije bilo lose, a tek sam sad PROCITALA da moze da mi bude lose, meni u stvari nije lose iako se osecam lose :lol: :lol: :lol: "

Pozz
Cogito ergo doleo....
Korisnikov avatar
peniko
Aktivan član
Aktivan član

Post od peniko »

Btw, zaboravih... Mozda nije na temu kardiologije, ali pretpostavljam da ce mi Dr. Ivica najbrze odgovoriti...
Ovih dana imam vrtoglavice, blage glavobolje i pospan sam. Nekada mi je malo zamucen pogled i osecam da me malo peku oci. Puna su mi ledja cvorova (zategnutih misica), a zadnjih dana me jako bole zile sa zadnje strane vrata i blago se koce.
Da li mogu ovi problemi sa misicima na vratu i ledjima da izazovu vrtoglavice, pospanost i glavobolju? Napominjem da zbog prirode mojih studija i mog posla provodim 10ak sati dnevno za racunarom i po mom misljenju, vrlo nepravilno sedim.
Pozz
Cogito ergo doleo....
pavlov
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 17, 2008 4:07 pm

Post od pavlov »

Peniko znam ja da sam u autu i da sam vam dosadila sa istom pricom , ali kod mene je stvarno tako i to sto sam dozivila na bazenu samo sam pokusalla da vam docaram do koje granice sam upala u to kolo straha i panike i to sve zbog aritmije
Izgleda da cu morati potraziti strucnu pomoc, jer ovaj strah me baca sve dublje
Najgore je sto sam ja svjesna svega ,a nisam u stanju da sama nesto promjenim
Minjab javim ti u srijedu sta je bilo kod drugog zubara
zola29
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 20, 2007 4:21 pm

Post od zola29 »

Pavlov , nisi ti nikome dosadila u to ne verujem . Zasto smo ovde da jedno drugom izadjemo u susret ako je moguce , a ako ne , bar da se pozalimo sta nam je i kako se osecamo i to mnogo znaci.

Ja znam da je meni trebalo vremena da to razradim sa sobom iako i sad "padnem u istu rupu" posebno ako sam premorena , pod stresom ili gladna :oops: ali ovaj forum i svi vi ste mi ba spomogli da se sto pre setim da je to samo panika ili anksioznost i da ce proci , nista mi nece biti, jeste da je neprijatno ali ce proci.

Minjab, ti me nasmeja kako ulazis u vodu , posto je to moj stav ulazenja , dok drugi skacu odma , a ja sve polako do kolena pa dalje i tek pocinjem sa plivanjem :lol:

Peniko dok se Dr. Ivica ne javi , ja samo da ti kazem da sam primetila kod sebe da mi se vrti u glavi i kao balaga nesvestica , ako mi s epritisak odjednom spusti dole , a ionako je u "normalnom "stanju nizak.
A to za zategnute misice sto posto od stresa i puno sedenja za racunarom, bar ako mozes svakih sat vremena malo da se istegnes i prosetas , pomaze sigurno , posto sam imala slican posao i sedela do deset sati na jednom mestu , pa sam se slicno osecala .

Ovde jos nije stiglo zahladjenje i bas je vruceeee :roll:
Za drugarstvo i druzenje!!!
Korisnikov avatar
peniko
Aktivan član
Aktivan član

Post od peniko »

Fala Zola na savetima.
Pavlov, postovao sam pre nekoliko meseci jednu ideju: Fotografisi telefonom (ili fotokopiraj, pa nosi u novcaniku) sve dobre nalaze i svaki put kada te napadne anksioznost ti imas pristup podacima koji govore da ti je dobro. Samo nemoj da razmisljas na temu "jel moguce da su lekari ipak nesto prevideli, pa da ja ipak umrem" :lol: :lol: :lol:
I drzi se POP-a, on ce ti pokazati put. :lol: :lol: :lol: Pozz svima
Cogito ergo doleo....
ana22
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Maj 09, 2008 4:06 pm

Post od ana22 »

Pavlov, samo da znaš da nisi jedina koja ima strah od aritmija. Ja sam aritmije prvi put dobila početkom ove godine. Posle sam saznala da imam hipotireozu, ali su aritmije i strah da mi se jave i dalje prisutni. Pijem ja i lek protiv aritmije. Inače, mislila sam da sam jedina koja proverava svoj puls na javnom mestu. A koliko tek puta sebi merim pritisak u toku dana, tj. proveravam stanje pulsa i da li mi se javljaju aritmije. A što se tiče zubara. Jel ti govoriš o opštoj anesteziji? Ja sam nedavnom sređivala zube i dobila bih anesteziju samo preko injekcije koju skoro nisam ni osetila. Doduše bila bih malo utrnuta na mestu uboda, ali to brzo prođe. Moj malecki uskoro puni 5 godina i baš mislim kako li će biti kada mu počnu ispadati zubići.
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Peniko,

Vrtoglavica, pospanost i umor mogu da budu simptom anemije. Naravno, mogu da se uklope i u sliku opsteg psihofizickog premora, kao i u sliku poremecaja arteijske tenzije, itd. Ja bih svakako savetovao da se uradi krvna slika, a napete misice lecite uzimanjem miorelaksansnih lekova, kao sto su Sirdalud ili Tetrazepam, uvece. Ali nema piva onda uvece :D
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
danka
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Apr 06, 2004 2:00 am

Post od danka »

Ja sam davno primetila da se covek vremenom moze navici i prevazici raznorazne senzacije od strane neurovegetativnog sistema, ali je najteze kada su aritmije u pitanju!
Na to se covek tesko moze privici i ignorisati.

Ali, ako se tada (pored leka koji ordinira lekar) dodatno uzme i mali magnezijuma (ili mineralna voda sa magnezijumom), onda se dobije utisak da je to pod nekakvom kontrolom, pa to umiri psihu koja zatim umiri srce (kod straha je najbitije umiriti srce, kazu oni koji lece akupunkturom, jer se onda strah ublazi).

Na zglavku ruke, onaj deo gde se pipa puls, mislim na celu tu unutrasnju stranu, cak vise na deo koji je tacno nasuprot tacke merenja pulsa - e, taj deo je dobro lepo istrljati 10-15sec. (prvo jednu ruku, pa drugu ruku) kada se oseti preskakanje a bilo gde da se covek nalazi (tu su akupunkturne tacke za to).
Cak i da ne pomigne, svakako nece stetiti, a mislim da je bitno jer daje neki osecaj mogucnosti kontrole sto je vrlo bitno.

Ako neko zna neku slicnu caku, neka napise.

pozdrav svima saljem!
pavlov
Aktivan član
Aktivan član

Post od pavlov »

Danka svaki savjet je dobro dosao
Ja sam negdje procitala da je kod aritmije dobro staviti ruke pod hladan mlaz vode , i to onaj dio gdje mjerimo pula , a isto tako moj dr mi je rekao da pustim muziku sto glasnije , da pjevam, ili jos bolje trcim, ma da radim bilo sta samo da ne mislim na to
Ja sam to sa vodom probala nekad pomogne a ovo drugo nisam jer kad me spucaju aritmije nema snage da maknem , a strah je ogoman da bi jos trcala
pavlov
Aktivan član
Aktivan član

Post od pavlov »

Pozdrav za sve , ovo moram podjeliti sa vama
Kad sam bila dole kuci , dobila sam od seke 2 dvd-ja na poklon ,nasa serija LUD ZBUNJEN NORMALAN: i tek juce sam pogledala prvu
Vjerujte ne pamtim da sam se tako dobro provela , toliko smo se smijali da me sve zabolilo u grudima
Poslije sam nazvala seku da se zahvalim sto mi je dan uljepsala onda mi je dala sajt gdje mogu gledati sve serije
Ovo osvjezenje je doro doslo i meni i muzu
Vjerujte spavala sam ko janje
Ne znam da li je neko gledao seriju na tv ali ako je depresivan preporucujem, stvarno pozitivno djeluje
Korisnikov avatar
peniko
Aktivan član
Aktivan član

Post od peniko »

Eto Pavlov, vi's kako moze... Ja se trudim da u toku dana toliko radim, ucim, keep myself busy, da zaboravim da mi je ikada bilo lose. Prosto ne razmisljam o ikakvom zdravstvenom problemu i onda uvece ili odem negde na pivo sa devojkom ili drustvom, ili gledam neki film, odem u bioskop, pozoriste... Na taj nacin i da se pojave neki simptomi, prosto ih necu primetiti.
Fala Dr. Ivice na odgovoru, iako mi se ne svidja ovaj deo sa pivom:lol: :lol: :lol: ... Bio sam kod caleta u bolnici i izvadio krv. Krvna slika odlicna. Onda sam otisao do ortopeda i rekao mi je da su mi ledjni misici u uzasnom stanju, napeti non stop. Kao razlog je naveo stres i najveroovatnije nepravilan polozaj tela i treba idem na masaze 2 puta nedeljno. Kaze mi da mi sve vrtoglavice idu od toga... Treba i da idem da sniim karotide (sta god to bilo)..
Pozz svima
Cogito ergo doleo....
zola29
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 20, 2007 4:21 pm

Post od zola29 »

Peniko , vazno je da si pronasao razlog, a za opustanje ces vec nesto preduzeti. Znaci ipak taj stres ima uloga u tome . Masaza je super :lol:

Pavlov, drago mi je da si pronasla nesto od humora sto te opusta i zaboravis na te ucestale aritmije :lol:

Ja danas bas premorena , samo da vas pozdravim sve i da i ja pronadjem nesto za opustanje . Ako nista drugo , mene vecinom opusti dobra knjiga bar sat vremena.
Za drugarstvo i druzenje!!!
pavlov
Aktivan član
Aktivan član

Post od pavlov »

Pozdrav za sve
Ja nisam lose , imam puno obaveza pa jedva stignem i da upalim kompijuter
Iduce sedmice m stize sestra iz Canade , a nju nisam vidjela 12 godina pa zamislite moje srece
Inace druga sestra iz Sarajeva je javila da je trudna pa me i to razveselilo
Minjab bila sam danas sa malenom kod zubara , ovaj put je bilo puno bolje Dr je simpatican i malenoj se dopao,jeste malo plakala ali on kaze da je to normalno i da ce ici polako i postepeno, sve dok je ne oslobodi straha Zube ce joj popraviti jedan po jedan kad ona bude spremna to jest kad stekne povjerenju u njega onda ce krenuti sa pravom popravkom a do tada cemo ici cesce
Rekao je da sa djecom treba polako ,kao kad bi joj sad odmah popravio taj zub ona bi se prepala pa bi se jos vise plasila ovako polako i kroz igru
vidjecu kako bude ,cini mi se da sam ja danas bila gora od nje nekako mi je bilo zao ,ali sta da se radi zubi se moraju popraviti
Ovaj dr za sada nije spominjao nikakvo uspavljivanje kad sam mu rekla sta su mi specijalisti predlozili samo je odmahnuo rukom i rekao da to za sad ne dolazi u obzir
Odgovori