anksioznost posle virusa!!!

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od majja »

Evo i mene konačno, ne pišem jer sam dosta tužna pa ne bih da smaram.

Peniko, apsolutno se slažem sa tobom, takvim stavom je nas u početku bodiro dr Ivica (kad kažem nas, mislim na Minju, Tarči i sve ostale koji smo bili tu od starta, prva postava. Neki od nas su otišli, neki su ostali, došli su novi "članovi" kojima su nadam se pomogli naši postovi na tu temu).

Moram da vam kažem, isti takav stav imala je moja mama. Dva puta operisano srce i sve druge, po život opasne operacije, nisu je pokolebale i naterale da klone. Ni duhom ni telom. Uvek je išla dalje, kao da se ništa nije dešavalo. Uvek je bila jaka. Do samog kraja.

I onda, kada uporedim sebe sa njom, dodje mi da se stidim i pred sobom i pred svima. Ne želim više da budem kilava, žao mi je što to sebi nisam rekla pre mnogo godina da i mamu poštedim svih patnji koje je imala prolazeći sa mnom kroz sve to, ali ovo sada što sam ja preživela uz nju mi je pokazalo koliko sam u stvari jaka i to me sada tera dalje.

Naravno da imam sada i ja simptome, nestala je ona svakodnevna strepnja i strah za mamino stanje, počela sam da se opuštam, naspavala se i sada kreće moja "žurka". Svaki čas me spuca ili srcolup ili vrtoglavica ili zujanje u glavi i ušima. Ok, zastanem na momenat, ako treba i prilegnem, odspavam i nastavljam dalje. Ne mislim više o tome, ne dozvoljavam da me obuzme i savlada strah "šta ako mi se opet desi", ne dam tim mislima da me opterećuju. I ako se desi-proći će. Kao i milion puta do sada. A ako se i desi najgore, opet imam u glavi da se to dešava svakodnevno, da će se desiti svima kasnije ili pre, da sada tamo negde imam i mamu....... :cry:
Ako mora da se desi, onda će se desiti. Nema smrti bez sudnjega dana, ali ne želim više da mi propada vreme dok sam ovde, da ga trošim u strahu. Ako mi je sudjeno to će doći plašila se ja ili ne. Odlučila sam da se ne plašim više, nego da živim.

Trudim se da sada iz ove male depresije u koju sam upala izvučem najbolje. Ja sam večiti optimista (koliko god to ne zvučalo uvek tako :lol: ) da i i iz najgore situacije izvučem najbolje. Pa makar to bile samo pouke.

Šta da vam kažem? Jako sam tužna i mama mi mnogo nedostaje. Svakim danom sve više i više. :cry:
Imam utisak da je godinama nisam videla ni dodirnula a nema još ni mesec dana od kako je nema. Puno plačem. Ne kidam se u sebi, izbacujem tu tugu, ali ne dozvoljavam sebi da SAMO plačem. Trudim se da idem dalje, trudim se da naučim da živim sa tim bolom i tom prazninom koja je u meni nastala od kada nje nema. Jako mi je teško, ali izbora na žalost nemam. Znam da kroz ovo moram proći i sa tim živim. Imam utisak da mi je svakog sekunda mama u glavi, stalno se sećam šta je ona govorila u datoj situaciji, šta bi mi sada rekla, ma.......stalno je tu I želim da tako i ostane.

Ona mi je uzor, bila je veliki borac, pa moram biti i ja. :wink:
pavlov
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 17, 2008 4:07 pm

Post od pavlov »

Majjo divim se tvojoj hrabrosti i drago mi je da poslije svega u tebi ima borbe
Stvarno si jaka ali gledaj da takva i ostanes
Sto se tice gubitka mame znam kako ti je ali iz iskustva ti mogu reci da vrijeme radi svoje
Ja svog tatu ni poslije 15 godina nisam prezalila ali sam naucila da zivim sa tim
Mislim da nema dana da ne pomislim na njega ali vec godinama to cuvam za sebe
priroda se i za to pobrinula
Ali za sve treba vrijeme ono ce te svemu nauciti
tarcika
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 14, 2006 4:56 pm

Post od tarcika »

mnogo mi je drago kada ovako umorna svratim na temu i vidim okako pozitivne misli...to je super!
evo,i majjce je realna i totalno sam odusevljena njenom energijom...pa,tako i mora....majjo,sve faze i trenutke razlicitih raspolozenja su totalno normalne i super je ako das svom telu da oslobodi sve emocije koje osecas...ubedjena sam da ces imati snagu za "oporavak" i za zivot sa uspomenom na mamu kakvu si imala...

minja,jel radis puno?ja,bre,"izginuh" od posla,ko rece da je posao u banci "opustencija"-laze! :D radim od pola devet do 5,6,....7...kako kada,ali se ne zalim,dobro se osecam na poslu,sto je najbitnije.mislim da mi je falila neka aktivnost koja je vezana bas za mene licno.mogu vam reci da se osecam nekako vrednije,korisnije... :D minja,jel i ti imas takav osecaj?

pavlov,zola,peniko i ostali i vas puno pozdravljam.
veoma cesto mislim na sve sa foruma,razmisljam kako ste,ali,verujte mi,da racunar skoro i ne ukljucujem jer mi ga je preko glave na poslu.

vidim da nas DR.IVICA nije napustio i bas sam srecna zbog toga!uvek ima dobar savet u pravom trenutku!

drustvo,jel se secate(ja sada kao neka baba) kako smo svake noci(i pred jutro :lol: ) razmenjivali broj otkucaja srca,"frekfenciju" vrtoglavica i sl...?stvano su ti razgovori bili mozda i najveca uteha koju sam ja dobijala tada...

a,evo sada kao iskusan panicar,svakog dana tesim koleginu zenu koja ima koksaki i toliko panici da me podseca na mene totalno.sada je u onoj fazi kada ni jedan lekar nije dobar zato sto joj kaze da joj nije nista strasno i da slobodno uziva u zivotu.A moj kolega ne zna jadnicak gde ce vise,samo zakazivanje kod raznih strucnjaka,gleda gde ce da nabavi novac i td.ma,znnate i sami kako to sve ide...ja dajem sve od sebe da joj to sve olaksam zato sto znam da je razumem bolje od njenih jer su vec poceli "da gube zivce" sa svakim novim specijalistom kojeg predlozi...

e,tako,ispisah se ja ljudsji,imala bih jos svasta da pisem,ali ne bih da vas udavim nacisto...

pozdrav svima i cujemo se...

dakone,kako si ti?jel si se malo "sredio" posle svega?veliki pozdrav i za tebe...

caos! :wink:
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am

Post od minjab »

Peniko svaka čast!

Majo ......zar treba da ti nešto kažem ,na ovolikoj hrabrosti, zovi ti to kako hoćeš ali to je hrabrost !
Moji su bili 10 dana na moru ,ja sam mislila da ako prodje još samo jedan jedini dan a da ih ne zagrlim .......poludela bih ,ma ......poslednja 3 dana smo se čuli i po 2-3 puta :oops: ,ali to mi je falilo .

Zato Majo i kažem da si hrabra ,prvo toliko si svesna za situaciju u kojoj si se snašla odjednom ,tako zaštićena i čuvana od svega a sad ......odjednom odrasla !

Tarci radim ,radim ..... :roll: nekad je dan dobar nekad ....bre ima luaka svuda ,pa se desi da se nakaleme sve sami :evil: ......ali dobro je , uglavnom ja sam zadovoljna ,sad samo neka gura ,mada prete nekom reformom ,ma ništa me ne bi čudilo, dal da ugase firmu .....pa čim sam ja stigla :lol: .......šalim se ,ali da će nešto da bude biće sigurno, ali videćemo!

Sve vas pozdravljam i držite se ,zahladnilo danas sad odoh da se naspavam ko č'oek :lol: , još da oće malo neka kišica da dobuje :lol: :lol: ......
zola29
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 20, 2007 4:21 pm

Post od zola29 »

Peniko, odusevijo si me covece sa tvojim misljenjem i pisanjem. Samo tako nastavi, ne samo za sebe nego ko god je u tvojoj blizini ili te cita ovde , a bas mu treba pozitivna energija , bice ti zahvalan, hvala ti puno za tako ohrabrujuce misljenje.

Majjo, drago mi je da si mogla da se javis , mogu samo da zamislim kako se osecas , posle maminog odlaska :cry: zato kad god imas malo vremena i mozda potrebu , samo nam pisi. Nekada moramo da prolazimo kroz to sto prolazimo dva koraka napred, jedan nazad i opet ponoviti , koliko god puta treba. A najvise mi je drago da si donela odluku da se ne "bojis" nego ides dalje.

Ja upravo na tome radim, da prodjem kroz taj strah kad me uhvati zbog panike , puno puta mi ide , pa padnem ponovo i ponovo se podsetim . To sam naucila od vas sviju ovde i od Dr. Ivice , njegovih saveta koji su puno pomogli.

Tarcika, Minjab, vas dve ste totalno u poslovnim vodama :lol: samo napred i osvajate dok se moze i dok zelite da idete napred :lol:

Ja nekako vise posao radim zato sto je posao i sto mi je potreban, dosta sam odgovorna na istom, ali cim izadjem kroz vrata , vise ga ne zelim cuti ni pricati o njemu do sledeceg dana , puno mi je zamoran mentalno.

Pavlov, jesi nam ti bolje , da li su malo prestale te aritmije?

Nadam se iskreno da ce i Dakon , kao Majja d abude toliko jak i da ce proci kroz to sto sad prolazi, Dakone pozdrav za tebe i kad mozes javi nam se .

sve vas pozdravljam .
Za drugarstvo i druzenje!!!
Korisnikov avatar
peniko
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 2:38 am

Post od peniko »

Kako ste mi ljudi danas?? Ne znam kako je u Kanadi ili negde dalje, ali ovde u Bg je vreme stravicno. Tol'ko tesko, al' mora i moze da se zivi 8) 8) 8) ....

Majjo, drago mi je sto si opet tu. Siguran sam da bi tvoja mama bila ponosna na tvoj stav i da bi joj bilo drago da moze da procita ovaj tvoj post. I dok god ti tako mislis, ona moze, gde god da se sada nalazi, da bude spokojna, jer sigurno zna da te je predala u prave ruke... TVOJE :wink: I to joj sigurno znaci vise nego sva ona teska i psihicki iscrpljujuca palijativna nega koju si joj pruzila i siguran sam da je, dok je odlazila, bila svesna i uverena da ce devojcica moci da bude jaka i da ce moci sama da se snadje... Siguran sam da je, sto se toga tice, neces izneveriti.

Pavlov, stranu-dve u nazad sam izneo odlicnu terapiju protiv aritmija i panike, atestiranu i unapredjenu od znamenitog Dr. Ivice. Necu vise nista da ti kazem :lol: :lol: :lol:

Zola, sto te ne ubije, samo te ojaca. Ja sam ovoj bolesti bas na tome zahvalan. Mozda vise ne mogu mnogo da trcim, ali sam nekako brzi nego pre. Mozda sam ponekad malo pogubljen, ali sam pribraniji nego pre. Mozda ne mogu da podignem 70 kila, ali sam snazniji nego pre... Mozda vise ne mogu da letim, al' kad padnem, docekacu se na noge. Ako si razumela sta sam hteo da ti kazem, a znam da jesi, onda sam siguran da se i ti osecas tako. Zato, DRZ' SE :wink:

Tarcika, Minja, samo napred. Vi ste dokaz da se moze ziveti, raditi, funkcionisati bez obzira na bolest. Samo napred, sledim vas, a nadam se i ostali.

Pozz svima
Cogito ergo doleo....
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član

Post od minjab »

Drugari samo da vas pozdravim ,i vidim kako ste Peniko ,sutra eto nama otopljenjaaaa :lol: .....ja ne zanm šta mi je gore ujutru krećem od kuće sva natrontana a do podne mi treba koferče da vratim sve stvari kući!
Bogu hvala pa me muž svaki dan dovozi i sačekuje sa posla !
Sad odoh na jedan odmor, ovih dana sam rešila da vodimo suprug i ja moje na neki ručak .....vallja se od prve plate (koja ja uzgred rečeno već odavno pojedena :lol: )Ali za uživanciju u nekom (mom omiljenom) restoranu ima!Doduše suprug i ja imamo dogovcor dda jednom ili dva puta mesečno odemo na klopu tu(Franš) i da uživamo.Ma divno je ne zna se kad je romantičnije dal zimi ili leti.......... :) !

Pozdrav svima i javljajte se! :wink:
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Pozdrav svima, samo da se javim i cestitam SVIMA na stavu.

Mislim da sam ranije pisoa o tome, takava stav zovem POP - Pozitivna Obrada Podataka. Kad imate POP, ne treba vam ni pop, ni lekar :D

Idemo dalje.

Svima sve najbolje.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
danka
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Apr 06, 2004 2:00 am

Post od danka »

Pozdrav svima saljem.
Drago mi je sto vidim da vam i posao i ucenje lepo idu! :)

Bila sam (sa svojim dragim) u banji i stvarno je bilo super (ali nisam mogla o tome odmah da pisem jer su Majja i dakon imali problema sa roditlejima....

Uglavno, hranili smo se po restoranima i sada sam radeci uobicajeni pregled krvo, nasla da oboje imamo povisene vrednosti holesterola (a pre to nismo imali).
Tako da ima opet da se vratim strogom i laganom nacinu ishrane, pa na zimu opet kontrola.
A da se setamo, to redovno - setamo se stalno... dobih samo 2 kg i eto belaja.
Tako da cu postepeno morati i da malko oslabim... sve i da hocu, ne mogu da budem debela (na srecu).

Drugih novisti nemam sem sto sam zeljna dece.... mozda nam na jesen dodju svi, ali ne i sin koji je dane odmora potrosio na negu maloga koji je bio nesto bolesljiv.

Dok su deca mala, ona su mala briga, a kad porastu, poraste i briga.... to je jedna velika istina!

Izlazimo, druzimo se, setamo se i uzivamo u malim stvarima.... ne znam dal` je ovo sto pisah POP ili nije, ali zaista idemo dalje. :)
pavlov
Aktivan član
Aktivan član

Post od pavlov »

Evo i mene Danka drago mi je da vam je bilo lijepo i da su vam banje prijale,a sto se tice tvojih znam kako ti je ,ja sam se pozelila svojih i to puno,pocela sam ih opet sanjati
Kod mene kao neko zatisje pred buru
Aritmije nisu bile jaka onako povremeno ali veceras opet pocele divljati a panika raste
Danas sam malenu vodila zubaru , specijalista bas za djecu i to moras svaki pregled ekstra platiti 15€ plus sta radi , ali za djete sve
Problem je sto su se one ponjele tako lose da sam se bila rasplakala
Kao one imaju specijalni pristup djeci , a pristup je grozan Nasle su karijes na zubicu i kao to se mora poraviti naravno da sam pristala da bi one trazile da potpisem papir da mi djete uspavaju kao to je lakse tada ce da joj sve poprave ociste i stave neke zastitne krune, kad sam rekla zasto uspavati i da cu prvo porazgovarati sa muzem i djecijim dr napale su mi i cak su mi se smijale u lice sto me izludilo,e to je njihov specijalni pristup
Pricala sam sa muzem i on je protiv uspavljivanja za mali karijes ma to su samo tackice koje moze popraviti i ovako,ali njima lakse uspavati
Danas sam ih molila da pokusaju da joj poprave zubic sa sprejom pa da vidimo ali one ni da cuju kao napravite drugi termin pa da probamo
Ma obicne krave nisu se potrudile ni malo oko malene
Cijeli dan placem krivo mi , muz nazvao svog zubara i on kaze da malenu dovedemo njemu da i on radi sa djecom pa ce mo vidjeti ali je strogo protiv uspavljivanja
ne znam mozda pretjerujem ali nedavno je ovdje bio slucaj jedne curice koju su zubari uspavali ali nisu provjerili zdrastveno stanje malene i mala se nikad nije probudila kao prejaka doza anestezije
I sad kako da im ja dam malu da za tako banalne stvari uspavaju ,drugo je da se nesto mora onda se i ne razmislja ovako
Ma cjeli dan sam pod pritiskom i bas mi je lose ne znam sta da radim
Inace u Njemackoj dr za sve uspavaju , gastroskopja , abortus, ma sta got hoces kao misle na pacijenta ,a u stvari lakse njihovoj guzici, jer bas ih briga sta ce sa tobom biti oni ne odgovaraju jer ti moras da potpises prije da pristajes na to
Ne znam nadam se da ce mi dr Ivica dati neki savjet
Pa nije cudo sto me aritmije drmaju
Pozdav za sve , nadam se da vam je dobro i da je ovo zahladjenje mnogima prijalo
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Koliko je dete staro? Moj kolega stomatolog koji radi u istoj ambulanti gde i ja tako je nezan sa decom i zna sa njima da su moja i cerka i sin sami trazili da sednu na stolicu, iako su kukacvice za druge procedure... Licno sam protiv opste anestezije ako bas ne mora, to je ozbiljnavelika trauma za organizam i psihu, nije to sala.

Sve najbolje.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član

Post od minjab »

Pavlov ne bih da zvučim nenormalno staromodno ili .....Moj otac je stomatolog i kad sam mu rekla da se zbog malog karijesa ttraži da uspavaju dete ,on je ostao bez teksta!Ako ikako možete da normalno porazgovarate sa stomatologom i pitate koji je razlog uspavlljivanja , pa prosto mi je toliko nerealno da sve mislim da možda nisi dobro razumela ,to me i tata pitao(da li je samo karijes i koliko je dete ?)
Samo bez nervoze ,time ništa nećeš postići,samo će odsustvovati malo realnosti - što je najvažnije za dalju odluku!

Danka znači palo je romantično putovanje (ne bitno gde bitno je sa kim :wink: ) Da znaš da ti po malo zavidim ,meni je žao što sam prošle godine zbog svojih ludologija eskivirala letovanje,a sad kad radim ....i eto kad vratim film za samo godinu dana kapiram šta sam izgubila !
Drago mi je da si nam se javila ! :wink:

Dr.Ivice ma mi smo svi POP-ovi :lol: :lol: :lol: , samo će se kod nekog POP javiti kasnije !Ali isto tako da nismo bili svi zajedno ovde ...ko zna koliko bismo lutali ,misleći da je samo nama tako ,ali kad smo videli da uglavnom svi imamo slične ili iste simptome .....lakše je nositi se sa tim !

Sve vas puno pozdravljam !
Evo malo da se žalim ,danas me uhvatio neki stomačni virus ,muka mi je ......valjda će do sutra da prođe, jer moram na posao!
zola29
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 20, 2007 4:21 pm

Post od zola29 »

Evo i mene na temperaturi od 38C, e pa nikako da naucim moje telo da to podnosi bar malo stabilnije :oops:

Pavlov , zao mi je sto si se tako potresla , a posto si vec dobila pravi odgovor, verujem da ti je sad vec jasnije i samim tim se i bolje osecas. Naravno da ces da se raspitas i razumes u potpunosti takvo predlaganje , a posebno sto se tice deteta.

Danka , drago mi je da si nam se javila i da si imala lep godisnji :lol: Ja ove godine samo po potrebi uzimam dane , a prosle godine sam iskoristila dupli jer mi je trebalo kad sam isla kuci.

Dr. Ivice svaki vas savet je vise nego koristan i drago mi je da sam imala cast da vas upoznam na ovom forumu, pa makar bilo i virtualno.

Minjab, tebe uhvati stomacni virus , najverovatnije da c eda te prodje do sutra , ustvari tu je vec novi dan . Sad nije tesko dobiti te viruscice od ove toplote .

Peniko , svaka cast na svim savetima.
Ako neko ima savet za meterotopasku reakciju na ove toplote , bila bi zahvalna da prenese , mozda jos nekom zatreba osim mene :roll:

Pozdravljam vas .
Za drugarstvo i druzenje!!!
pavlov
Aktivan član
Aktivan član

Post od pavlov »

Hvala vam svima , moja malena ima 5,5 godina i ima karijes izmedju 4-5 tako sa druge sa obadvije strane Tako je malen da se vidi samo na jednoj strani cak kad je dr pokazala snimak kaze da nije nije karijes dubok samo na jednom mjestu je blizu nerva pa moze da je zaboli
Minjab molim te pitaj tatu da li postoji neki sprej koji moze da se naprsce i da utrne to mjesto gdje je zub
Ma ovdje traze da se djete uspava kao da mogu na miru da rade, rekla sam vam uspavlju za sve samo da je njima lakse a ti moras potpisati papir da si sam kriv ako nesto krene na lose
juce smo zvali drugog zubara imamo termin u srijedu pa cu vidjeti
Krivo mi je jer su ove zubarke specijaliste bas za djecu sve se ekstra placa a usluga im grozna, pa me strah kako ce drugi zubari koji nisu specijaliste da rade zube maloj djeci
Muz mi je citao na njihovom prospektu kao sem tog uspavljivanja anestezijom ,koristi se lah-gas tako nekako se zove ili hipnotisanje i oni to u prospektu opisuju kao super metode i sigurne metode,ZA NE POVJEROVATI

Do srijede cu samo o tome razmisljati
pavlov
Aktivan član
Aktivan član

Post od pavlov »

Od ovih briga oko zubara zaboravila sam da vam ispricam danasnji dan
Odem ja sa muzem i malom na bazen i kao sve krenulo super, nije guzva mala presretna ,a ja nadjem za sebe bazen sa toplom vodom , ma ljepota Plivala sam ko zna koliko dok neke 2 stare dame nisu pocele kometarisati natpis na ulazu u bazen kao voda 34 stepena ne preporucuje se duze od 20 minuta
E tu prestaje moje opustanje
Iste sekunde mi postaje lose ,prepadnem se pocnem traziti sat, pipam puls i brze bolje napolje Kad sam izasla odjurim muzu napravim paniku ,kao gotova sam sad ce aritmije moramo kuci
On me onako zbunjeno gleda i kaze Ti si pukla , kao sta ti je pa vidis koliko ti prija ,ali za mene je uzivanje prestalo
Odem na lezaljku pipam puls ,istusiram se na brzinu obucem i cekam kao ako aritmije krenu da mogu brzo izaci napolje
Bili smo tu jos 2 sata jer mojima nisam mogla pokvariti dan
kad smo dosli kuci pocele aritmije, neki nemir u grudima ali sad sigurno ne od bazena nego moje glave
Boze dragi ,tek sad vidim koliko sam pukla
Kako mi je sestra rekla u Sarajevu TI SI SE UBILA ZA FAJRONTA
vise ne kvarim sebi dan sad sam pocela i drugima i to sve zbog straha od aritmija
Odgovori