anksioznost posle virusa!!!

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
danka
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Apr 06, 2004 2:00 am

Post od danka »

Pa sta je ovo..... zar tako brzo da ode covek... :o

Dakone, mnogo mi je zao. Primi moje saucesce....

..... Za tako kratko vreme dva nasa clana su u dubokoj zalosti...... e, sta je zivot, samo tren i nista vise....

:(
mgk
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Dec 26, 2007 7:18 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od mgk »

Dakon moje iskreno saucesce,bez obzira koliko je tezak trenutak misli i na svoje zdravlje.Vremenom covek nauci da zivi sa tim bolom i gubitkom.to ti kazem iz licnog iskustva i moj je otac otisao na brzinu.
tarcika
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 14, 2006 4:56 pm

Post od tarcika »

dakone,iskreno mi je zao.... :cry:

drzite se,ljudi,s vremenom ce biti lakse...

ja radim jos u Kraljevu,usla sam u ritam,sada cekam 7.jul da otvorimo ovde...jedva cekam...zamislite posle 8-9 sati radnog vremena voznja kolima po ogromnoj vrucini sat vremena...sef vozi tom brzinom da ocekujem da dobijemo kaznu za ometanje u saobracaju sporom voznjom... :-?

pisala bih svasta ali mi je racunara dosta za danas...

moja banka organizuje neke radne sportske igre na Adi u subotu,ali se jos ne zna da li moja ekipa ide....

sve vas ljubim i pozdravljam...

caos! :wink:
Korisnikov avatar
peniko
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 2:38 am

Post od peniko »

Ljudi!!! Svi nasi problemi sa krvnim pritiskom su reseni!!! Ako neko ima i dijabetes, tuberkulozu ili rak uz to, jos bolje... :lol: :lol:

http://forum.sloboda-za-zivotinje.org/v ... highlight=

Strasno...
Da, zamalo da zaboravim... Postoji jedna baka negde iznad rozaja koja leci anksioznost, fobije i depresiju tako sto topi olovo, pa ga baci u neku solju, pa se ono pretvori u neki oblik koji simbolizuje taj psihicki problem!!! Jupiiii, nema vise psihijatara. Treba jos samo popiti srebrnu vodicu i posetiti lava gersmana da ti skine crnu magiju i od nekoga ko je koksakijem, tbc-om ili kancerom prikovan za krevet i u strahu od svega i svacega, postajes mesavina dalaj lame, michaela jordana, ozenis ninu moric, dobijes 5000000 evra na lutriji i zivis 500 godina :lol: :lol: :lol:
Strasno... Gde mi to idemo?
Cogito ergo doleo....
zola29
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 20, 2007 4:21 pm

Post od zola29 »

Dr. Ivice, opet ja molim za pomoc i objasnjenje . Danas kad sam se vracala sa posla , bila sam mozda napolju pola sata i odjednom ne mogu da nadisem dovoljno vazduha. Kad sam usla u kucu , posle mozda manje od deset minuta sve je bilo dobro. Da naglasim da je veoma toplo 35C, ako to ima znacenja sa mojim problemom.

Moje pitanje je da li to moze od alergije da nemoze dovoljno da dises ako sam napolju? Ustvari Dr. mi je dao aerius 5mg. po potrebi , ali danas ga nisam imala sa sobom. Hvala za Vase vreme i pomoc.

Pozdrav svima .
Za drugarstvo i druzenje!!!
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Zola,

Da je bilo sanse da Vas u trenutku tegoba ja ili iko od lekara pregleda, pa da vidimo kakav je nalaz na plucma, kakav je pritisak i kakav je EKG, stvari bi bile jasnije. Ovako, mogu samo da nagadjam... Kako su tegobe nastale "odjednom", i posto su tako brzo minule, vrlo je verovatno da nisu posebnog organskog, vec psihogenog porekla...

Sve najbolje!
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
zola29
Aktivan član
Aktivan član

Post od zola29 »

Dr. Ivice, hvala Vam na brzom odgovoru. EKG, kao i snimanje pluca sam radila pre deset meseci , na zahtev familijarnog Dr. rezultati su bili sasvim uredu , kako je Dr. rekao i sa te strane nema smetnje.
Evo bas sad proveravam , posto sam celo popodne kuci , kad izadjem na terasu ,za desetak minuta pocinje problem sa disanjem , udjem u kucu i isto tako ubrzo sve je dobro. Mozda je samo slucajnost da mi s eto desava samo na visokim temperaturama ili kako ste Vi rekli , mozda psihogenog porekla. Bas mi je dosadilo vise sa tim da se mucim.

Hvala jos jednom i sve najlepse.
pavlov
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 17, 2008 4:07 pm

Post od pavlov »

Zola29 nadam se da ti je bolje ja imam alergiju na sunce sva se ospem A primjetila sam kad je puno vruce i ja sjedim u hladu osjecam ta stiskanja u grudima i nedostatak zraka Jedan dr tvrdi da je alergija na toplotu a drugi da je to glupost da svi tesko disemo kad je sparno i vruce Tako da meni samo ostaje da izbjegavam ici van po vrucini pa sta got da je razlog
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od dr ivica »

Peniko,

Ovo sa vodom je prilicno "zagadilo" moj inboks, imam poznanika koji je postao apsolutni fanatik u svom uverenju da je voda lek za sve, stalno me zasipa nekim besmislenim tekstovima, PDF knjigama, izvodima sa sajtova ozloglasene ivone zivkovic... Potreban je poseban, uredno moderiran, forum ili citav sajt za borbu protiv nadrilekarstva i pseudonauke...

Zola,

vecina nas lecenih, izlecenih ili neizlecenih panicara ili anksio-depresivaca sa somatizacijama imala je krace ili duze periode slicnog gusenja. Lecenje je promena stila zivota, to smo rekli puno puta, plus antidepresivi, sa ili bez benzodiazepina, uz obracanje paznje na internisticki nalaz. Najbitinije je da prelomite (ili da to ponovo "sezonski sazri" u Vasoj podsvesti - obzirom da se ovakve stvari cesto ponasaju maltene kao sezonske alergije...) i da "shvatite" da nema razlike u vazduhu u sobi i na terasi, nema razlike u radu pluca dok sedite u parku ili u kuhinji, nema opasnosti vece ili manje dok hodate ulicom ili hodnikom...

Sve najbolje!
mgk
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Dec 26, 2007 7:18 pm

Post od mgk »

Dr.Ivice nadam se da ste tu da mi odgovorite na pitanje,od jutros imam neko trnjenje koje se seli po predelu glave,najvise ga ima na potiljku,da li je to nesto zabrinjavajuce ili sam ja postala hipohondor,uzgred u sredu mi je radjen eeg ali dr,nije hteo odmah da ga procita tako da jos uvek cekam da me udostoji svoje dg.,hvala vama a ostalima pozdrav
zola29
Aktivan član
Aktivan član

Post od zola29 »

Pavlov, hvala na pitanju , danas sam kao u /normalnom / stanju, a da ne kazem nije pretoplo :oops: Evo posto nam je Dr. Ivica lepo objasnijo, pa se iskreno nadam da cu ja to nekako ako je ikako moguce /prelomiti/ iz moje podsvesti. Znaci nista nam ne preostaje nego da kako tako prevazidjemo to nase stanje.

Dr. Ivice, hvala puno na tako opsirnom objasnjenju. Pokusacu da uradim sve sto mogu i sto mogu da naucim da bi ako je ikako moguce prevazisla taj problem ili bar da s emalo umanji. Da , upravo je to moj familijarni Dr.rekao posle svih nalaza da je to sezonska alergija , zato mi je i prepisao aerius po potrebi i da izbegavam da sam napolju za vreme velikih vrucina. Pokusacu da ga pitam za neke antidepresive ili antipanicnu medecinu.

Pozdrav svima !
pavlov
Aktivan član
Aktivan član

Post od pavlov »

Zola29 drago mi je da ti je bolje,Kako su ostali slabo se javljaju
Dr Ivice imam opet neko pitanje za vas vi ste moj zastitni znak
Znate uradila sam pretrage srca i nalazi ok ,znam da imam GERD i to bez erozija i za to pijem omeprazol , jeste da vec 3 godine nisam gutala sondu ali dr kaze moze jos cekati
Moj problem je sljedeci vec danima mi naidje neki osjecaj u sredini grudi , ili mali nize kao da mi nesto stoji tu kao da sam progutala loptu ne smeta kad gutam nista ne zapinje a opet taj osjecaj da stpji zu nesto
U medjuvremenu naidje takvo lupanje srca kao neki krupan otkucaj i moram se malo nakasljati
Molim vas da li taj osjecaj moze biti od nervoze ili nesto nije u redu sa srcem ili zelcem
Izvinite i hvala vam puno
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od dr ivica »

Mgk,

trnci koje osecate po potiljku su sasvim atipican simptom, nevezan za najcesce teze poremecaje zdravlja.

Pavlov,

ne secam se zaista detalja korspondencije sa svima, pa ne znam jeste li skoro radili EKG i RTG zeluca i dvanaestopalacnog creva. U svakom slucaju, opsti pregled i ove dve stvari bilo bi prvo sto bih uradio. Potrebno je iskljuciti spazme jednjaka, zeludacnu kilu, aritmije... Kad se iskljuce ti najcesci organski poremecaji, preostaje nervoza kao najcesci uzrok.

Sve najbolje!
pavlov
Aktivan član
Aktivan član

Post od pavlov »

JA NAVRACAM EVO VEC 3 DANA NEMA NIGDJE NIKOG
MAJO;MINJAB;ZOLA I OSTALI KAKO STE JESTE LI VEC SVI NA ODMORU
POZDRAV ZA SVE
zola29
Aktivan član
Aktivan član

Post od zola29 »

Pavlov , evo i mene, kad si vec navracala sta nam nisi malo i piskarala kako si i da li ide donekle sa aritmijama :) Ja , sam u subotu isto navratila , odkucala pozdrav svima i u pola poruke nesta sruje i sve ode.

Inace , bas danas sam imala neki novi posao i odma sam osecala da mi s epridruzila moja stara drugarica /panika/ Ali brzo sam se setila da je to stara moja bolest, cim je nesto nepoznato i nisam sigurna da li cu uraditi /perfektno/ panika je tu. Tako da sam i panicila i radila i jednostavno ne znam ni ja kako prestala je , ali mislim d ame je /drmala najverovatnije dva sata, tako mi se cinilo. Stalno sam u sebi ponavljala , /lkako god uradis , dovoljno je i neocekuj od sebe perfektnost svuda/ Ma ljudi moji jedva ja ukapira da ta nerealna perfektnost , toliko doprinosi mojoj panici :roll:

Majjo, Dakon ako mozete navratite i dajte sebi sve vreme koje je potrebno da malo ojacate i misleci na ljubav svojih roditelja, idete napred .

Minjab, Jasna , Danka i svi nadam se da ste vec poceli sa godisnjim odmorima , ako jeste , bar da vam bude sto prijatnije bilo gde da ste.

Sve vas pozdravljam punoooo!
Odgovori