Da se razumemo ja ih imam SVAKI DAN ,ali bukvalno svaki dan ,ali me uhvate periodi kada idu iz minuta u minut ,kada više namam daha jer su mnogo ''jake'' ,to je ono što sam ja u postovima ranijim objašnjavala samo da me ne uhvate one ''jake'' kad ne mogu da stanem na noge !
(....)
Dr.Ivice ja dobih na poslednjoj kontroli lek Ritalnex tbl. 0,2 1x1 uveče
I rekao mi je kardiolog da ako nemam ,one moje ''jake '' aritmije ,da bi on više voleo da ne pijem lek ,ali mi je dao recept ''za svaki slučaj''
Eto, upravo o tome govorim! Hocete da dozivite makar jedan dan bez aritmija, "da se odmorite", kako i sami kazete, muci Vas najgora muka, a dobili ste dozu leka kao kad neko hoce da sa pola litra goriva vozi od Beograda do Nisa! Eeee, pa nece moci

Ili pijte lek kako treba, ili batalite sve, popijte dve case crnog vina i odvrnite muziku do daske. Nit cete da cujete srce kako lupa, nit cete da osecate airmije, a ako jos opalite i kolce...
Primer za razmisljanje: 'ajde, CIK neka neko navede primer (sa inicijalima, ne mora ime i prezime) da je neko umro na svadbi ili slicnom veselju dok je igrao u kolu!

Obratite paznju, ja sam to vec pisao negde, to je fenomen: sve zadrigli (ko ja!), pa se najeli, napili, jos im se vraca poslednji zalog pecenja i kupusne salate, jos uvek zvacu mladinu tortu, a ustaju da igraju! Nisu potrcali poslednjih 30 godina, kaisevi ispod stomaka, zene vecinom poslednji put fiskulturu radile jos pre mature, pola gostiju naguralo pritisak, da ne pominjem sto se pusi masovno, dim od poda do plafona, ma i sa cigarama u ustima "igraju". Lije znoj, drmusa se salo, ALI NISTA!!!!???? Ama
NIKO da se makar za grudi uhvati! Objasnjenje: ENDORFINI> Hormoni zadovoljstva deluju protektivno, deluju kao doping!
Zakljucak: smejte se i neka vam zivot bude k'o na svadbi. Mozda ne bas toliko opterecen holesterolom, alkoholom, dimom i svim i svacim sto je stetno, ali bar upola tako vedar, opusten i bezbrizan!
Uzgred - imao sam prijatelja sa panicnim poremecajem, doktor nauka, i to ni manje ni vise, nego psihologije, Britanac koji zivi u Portugalu. Pricali smo i pisali jedan drugom godinama. Na kraju je "otkacio" skroz, nisam siguran dokle je odmakla njegova depresija, ne bi me iznenadilo da cujem i da je izabrao suicid...

Ja sam mu rekao vise pita: 'Ako nesto bude dodatni razlog da se ne izlecis, to je zato sto si tvrdoglav da ne koristis lekove (on nije verovao u lekove!) i zato sto si uporan da sebi unosis dodatno sivilo slusanjem klasicne muzike!" On je samac, sedi u polumraku uvece i pusti opere i one tugovanke, Adagio i slicno... Nije da ja slusam samo narodnjake, slusam ja sve, stavise, i sam ulovim ponekda vreme da pustim Cajkovskog i Sopena, a Bradenburski koncert me odusevljava uvek iznova. Ali, ovaj "moj" je SAMO TO SLUSAO, jednostavno nije umeo da uziva u drugom stvarima. On je sebe Betovenovim i Bahovim kompozicijama samo dodatno unistio, dolio je ulje na vatru!
Razmislite o tome.
Sve najbolje.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.