anksioznost posle virusa!!!

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Da se razumemo ja ih imam SVAKI DAN ,ali bukvalno svaki dan ,ali me uhvate periodi kada idu iz minuta u minut ,kada više namam daha jer su mnogo ''jake'' ,to je ono što sam ja u postovima ranijim objašnjavala samo da me ne uhvate one ''jake'' kad ne mogu da stanem na noge !

(....)

Dr.Ivice ja dobih na poslednjoj kontroli lek Ritalnex tbl. 0,2 1x1 uveče
I rekao mi je kardiolog da ako nemam ,one moje ''jake '' aritmije ,da bi on više voleo da ne pijem lek ,ali mi je dao recept ''za svaki slučaj''
Eto, upravo o tome govorim! Hocete da dozivite makar jedan dan bez aritmija, "da se odmorite", kako i sami kazete, muci Vas najgora muka, a dobili ste dozu leka kao kad neko hoce da sa pola litra goriva vozi od Beograda do Nisa! Eeee, pa nece moci :( Ili pijte lek kako treba, ili batalite sve, popijte dve case crnog vina i odvrnite muziku do daske. Nit cete da cujete srce kako lupa, nit cete da osecate airmije, a ako jos opalite i kolce... :)

Primer za razmisljanje: 'ajde, CIK neka neko navede primer (sa inicijalima, ne mora ime i prezime) da je neko umro na svadbi ili slicnom veselju dok je igrao u kolu! :lol: Obratite paznju, ja sam to vec pisao negde, to je fenomen: sve zadrigli (ko ja!), pa se najeli, napili, jos im se vraca poslednji zalog pecenja i kupusne salate, jos uvek zvacu mladinu tortu, a ustaju da igraju! Nisu potrcali poslednjih 30 godina, kaisevi ispod stomaka, zene vecinom poslednji put fiskulturu radile jos pre mature, pola gostiju naguralo pritisak, da ne pominjem sto se pusi masovno, dim od poda do plafona, ma i sa cigarama u ustima "igraju". Lije znoj, drmusa se salo, ALI NISTA!!!!???? Ama NIKO da se makar za grudi uhvati! Objasnjenje: ENDORFINI> Hormoni zadovoljstva deluju protektivno, deluju kao doping!

Zakljucak: smejte se i neka vam zivot bude k'o na svadbi. Mozda ne bas toliko opterecen holesterolom, alkoholom, dimom i svim i svacim sto je stetno, ali bar upola tako vedar, opusten i bezbrizan!

Uzgred - imao sam prijatelja sa panicnim poremecajem, doktor nauka, i to ni manje ni vise, nego psihologije, Britanac koji zivi u Portugalu. Pricali smo i pisali jedan drugom godinama. Na kraju je "otkacio" skroz, nisam siguran dokle je odmakla njegova depresija, ne bi me iznenadilo da cujem i da je izabrao suicid... :cry: Ja sam mu rekao vise pita: 'Ako nesto bude dodatni razlog da se ne izlecis, to je zato sto si tvrdoglav da ne koristis lekove (on nije verovao u lekove!) i zato sto si uporan da sebi unosis dodatno sivilo slusanjem klasicne muzike!" On je samac, sedi u polumraku uvece i pusti opere i one tugovanke, Adagio i slicno... Nije da ja slusam samo narodnjake, slusam ja sve, stavise, i sam ulovim ponekda vreme da pustim Cajkovskog i Sopena, a Bradenburski koncert me odusevljava uvek iznova. Ali, ovaj "moj" je SAMO TO SLUSAO, jednostavno nije umeo da uziva u drugom stvarima. On je sebe Betovenovim i Bahovim kompozicijama samo dodatno unistio, dolio je ulje na vatru!

Razmislite o tome.

Sve najbolje.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od minjab »

E dr.Ivice znate da je to ko zna koji slučaj a i statistički je poznato da '' ti'' što se udube u klasicizme filozofiju itd. odlepe vrlo brzo.Ja imala živi primer drugarice koja je bila opsednuta G.Mahlerom.i V,Jerotićem ljudi moji ona je decu zapostavila zbog svega toga jer je upadala u dubiozu,mislila je da se ''opušta'' a kad joj neko skrene pažnju da to baš nije dobro.....e počela je da ide kod psihologa alio,po meni nema pomoći ako se i ona sama ne potrudi.
Pa se zapitah ja ,i ja volim nekad da odslušam Mozzarta,VerdiaMussorgskog....ali se stvarno opustim uz njih i ne mogu dugo da ih slušam ,to i nije muzika za neko dugotrajnije slušanje !Baš je za rad (dok sam učila ) i odmor!
Ili pijte lek kako treba, ili batalite sve, popijte dve case crnog vina i odvrnite muziku do daske.
E sad verovali vi meni ili ne ,meni kardiolog reče ,to sam zaboravila tamo da dodam ,da je bolje da tresnem čašu dve crnog vina !Međutim ja kad ''tresnem'' čašu dve vina ili piva ja dobijem malo češće aritmije ,mada mi tad tek sve jedno :lol: ,sećam se pre 2 god. verovatno bih već bila u urgentnom!Ali sad kažem sebi ako će da se desi -ma nek se desi u društvu ,samo da je veselo! :lol: :lol:

Koliko smeh znači ma nismo ni svesni!
Zato mi MAja sad najviše nedostaje ,ali stvarno niko ne može da me nasmeje kao ona! :cry:

CIK neka neko navede primer (sa inicijalima, ne mora ime i prezime) da je neko umro na svadbi ili slicnom veselju dok je igrao u kolu
E,ja se sećam dal to bi prošle ili predprošle godine kad je umro čovek na ćerkinoj svadbi u ''žaru'' veselja ga odveli u bolnicu ali na žalost preter'o je sa iće piće i emocije!Samo sam pomislila kako li je toj ćerki bilo!
Al sad ne znam čak ni gde se to dogodilo ,al je bilo u novinama ,kad nas jeste sigurno!

Ali svakako ću da vas poslušam za lekove i potpuno ste upravu to sam čula od još jednog vašeg kolege,našeg prijatelja!
Pozdrav

P.S.
Imam jedno pitanje za dr.Ivicu da me posavetuje to nisam pitala mog kardiologa (možda bi definitivno čovek skočio kroz prozor :lol: )
Pošto imam nameru da imam bebu (imam tu nameru odavno al se ne da) koliko je opasno ako se podvrgnem inseminaciji.ne tome kao tome ,nego pre toga treba uraditi HSG(koji se radi u totalnoj) laparoskop.(isto u anesteziji) koliko su anestezije i sam taj invazivni metod opasni za moje stanje .Prosto me zanima da li ima uopšte neke bojazni ?
Hvala vam naš doktore :lol:
Korisnikov avatar
peniko
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 2:38 am

Post od peniko »

Jao mukoooo.... Kako li je tebi Minjab sa tim aritmijama... Ja sam poslednja 2 dana imao neke polucasovne tahikardije posle jela i to mi puls skoci na 90, a u stravicnoj sam panici :oops: . Sutra idem po holter ponovo, a prekosutra cu da popijem nesto pa da mi snimaju zeludac. Kako li je tek vama sto vam stvarno nije dobro, a manje se paranoisete od mene... Svaka vam cast.
Nego, kako je Majjaina mama?
Pozz
Cogito ergo doleo....
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član

Post od minjab »

Peniko drž se čoveče . :lol:
Pa da ti nemaš problema sa želudcem,ako ti je posle hrane?Ajd pa javi,kako si prošao!

Ma kako mi je ,da si me video prve godine i mene a i ovog mog jadnog MM kome treba odati lentu za strpljenje :lol: to je bilo ludo malo malo eto nas u urgentnom ,ma da sam mogla holter ne bi skidala ,dok mi nisu rekli da je svaki put isti ,aritmije VES,SVES itd. I tako godine odmiču...........aritmije i ja se polako srodismo :lol: ,ma prosto ne znam šta bih bez njih :lol: ,ne bi ni umela da živim!

Da poslušam ja dr.Ivicu pa da nalivam vince ,al ako pređem u alkose ima da me čupate kako znate i umete ,a kolce ima da naučim da igram!Ko mi je kriv kad sam išla na latino plesove i valcere! To igram žmureći....možda i to može da spada u terapiju :lol: :lol: :lol:
Korisnikov avatar
peniko
Aktivan član
Aktivan član

Post od peniko »

ja. Nije lose to sa vincem i opustanjem, al' ta varijanta sa kolom je malo ono... Verovatno ide sa godinama :lol: Ja ne bih mogao da zaspim, a da ne popijem jedno il' dva velika tocena pivceta... Zato sam do sada za godinu dana popio mozda kutiju bromazepama, a to i nije lose. Kad se vec osamutim, bar da mi bude lepo :D Kako je Majjaina mama?
Cogito ergo doleo....
Korisnikov avatar
peniko
Aktivan član
Aktivan član

Post od peniko »

JUPIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII :D :D :D :D Odleteo mi ovaj Tweety. Sad imam sijalicu 8) Sad sam shmele :lol:
Cogito ergo doleo....
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član

Post od minjab »

Majinoj mami nije dobro i u bolnici je .Maji je mnogo teško,čujem se sa njom i ........javiće se ona kad bude bilo bolje!
I njoj sad pritisak pravi čuda ima vrtoglavice, ma samo da psihički bude ok.Malo se brinem za nju! :cry:

I da izvini Peniko ,što ti nisam čestitala ,više nisi ''malji deca'' ! :lol: :lol: :lol:
zola29
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 20, 2007 4:21 pm

Post od zola29 »

E, ja se ne secam da sam se ovako ismejala dok sam citala sta nam Dr. Ivica savetuje :lol: :lol: :lol:
Ne , ne znam nikoga da je umro na svadbi, ali zato znam da prosle godine kad sam bila kuci i bila na jednoj svadbi kako je meni bilo (tek sad sam ja to ukapirala) posle Dr. Ivicinog izlaganja :oops: sta se meni zaista desilo.
Svi veseli , kao sto prilici , sve kako je Dr. Ivica to lepo opisao, samo meni ceo celcati dan i noc se vrti u glavi jedva se drzim na nogama (bez alkohola ) ali se samo zanosim. Sutra dan izmeri mi drugarica pritisak i on otisao gore oho ho. Posto mi i drugarica medecinsko osoblje , kaze samo odmor i procice, tako je nekako i bilo. Da bi ja sad tek sfatila da je to sve bilo na emocionalnoj bazi, ocigledno slabo kapiram :oops:

Minjab, svaka cast , za tvoju hrabrost , kako se ti svesno boris sa aritmijama, za razliku od mene sto se odma uspanicim totalno :roll: sad se trudim svim silama da primenem Dr. Ivice savete koji su za mene izvodljivi, jedino to vino , ali probacu i to ponovo pa sta bude 8)

Joj Peniko i ja sam isla na snimanje zeluca prvi put u zivotu i bas sam to popila neku tecnost, za mene je to bilo najteze popiti, ali i to sam pregurala nekako. Ustanovili su mi acid reflux, a posto ja kad uspanicim ne mogu da disem normalno, ovaj moj Dr. rece da mi je to od zeludca. Ma kad se zakomlikuje tada se samo redja , jedino sto ja sebe uvek hrabrim da mora biti /svetlost na kraju tunela/

Ja kad sam pronasla ovaj forum , nekako se lakse snalazim sa svim tim sto me zakaci za kratko vreme , a oz objasnjenje Dr. Ivice ni medecina mi vise nije tako "strasna".
Za drugarstvo i druzenje!!!
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član

Post od minjab »

za tvoju hrabrost , kako se ti svesno boris sa aritmijama, za razliku od mene sto se odma uspanicim totalno sad se trudim svim silama da primenem
Zola ma to je sad tako posle ohoho vremena skoro tri godine ,naravno da na početku svega nisam znala šta me snašlo i malo,malo pa u urgentni ,iako me bilo sramotta ali jače je to bilo od mene!
Vreme ipak čini,ma na sve se čovek navikne ,naravno da to nekad popusti i ''padnem'' ali prođe i to, pa valjda sam shvatila da imam još za šta da živim !Događaju se padovi,ali ja mislim svakome valjda , čak i najjači, valjda ,nekad imaju ''žutu minutu'' , !

Ajd samo da nam se uhoda organizam u ove promene!
Evo kod nas sad sipa sneg , a pre neki dan 24 stepena :o ,pa stvarno su promene lude!
mgk
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Dec 26, 2007 7:18 pm

Post od mgk »

Zdravo ljudi,poseban pozdrav najnovijim clanovima.Nisam dugo pisala ali redovno citam sta se kucka na ovom forumu.Ja sam danas sama kuci i cim je trebalo da krenem sposla bilo mi je lose.Jedva sam se dovukla do kompjutera.,to me jos drzi..ali da vas ne zamaram imam jedno pitanje za dr.Ivicu.Posto su mi sve analize u redu moja dr.mi je rekla da pocnem da pijem bromazepam 1.5mg.ili ksalol 0.25 svako jutro kada ustanem,sta vi mislite ko je bolji i dali nece jos vise da mi snize pritisak koji je skoro uvek 90/50.U principu ja se plasim svih lekova juce me je strasno bolela glava a nisam smela da popijem brufen,ili na primer moram kod zubara ali sam ubedjena da necu podneti anesteziju.Pozdrav za sve na forumu nadam se da ce majinoj mama biti bolje,pa da nam se i ona pridruzi.
Korisnikov avatar
dakon
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jun 15, 2006 7:16 pm
Kontakt:

Post od dakon »

Pozdrav našoj družini a posebno pozdravljam nove članove.
Nisam se javio dugo nešto neimadoh vreme da malo "besjedimo"

Vidim standardno smo loši he he he ali i to mora proći zar ne.

Vidim bilo je i udesa hvala bogu bez posljedica. Nevjerovatno ali i meni se desilo to kad sam bio u frci ali totalnoj. Ali nisam ja bio kriv ali je sudar bio malo žešći, kreten išao ispred mene, ja stao da ga pretičem a budala stade da skreće bez žmigavca na sporedni put. Udar neminovan ali sve ok prođe čak ni napad nisam imao majkemi.
Neko reče da to ima uticaja na vožnju, ima po onog što vozi jer i dalje čovjek ima one neugodnosti i nelagodnosti što ga pate.
Ja naprimjer ovo vučem evo 6 godina(normalno sad je ono kull, naučio sam da to maksimalno iskontrolišem i hvala bogu prolazi) i za tih 6 godina prešao sam bruku kilometara, a najviše sam prešao u najgorem stadiju prve četiri godine i ništa nije bilo, sad što je ispao majmun koji skreće gdje mu milo to je već božija sila, jer nikad neznaš koja je budala sa druge strane.
Znači provjereno neutiće na reflekse, pažnju itd.

Vidim maja ima problema sa majkom, biće dobro sigurno, mora biti...

POZDRAV :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:
Slika
Slika
Slika
Korisnikov avatar
peniko
Aktivan član
Aktivan član

Post od peniko »

Cao svima :D Lep dan?
Imam pitanje za Dr. Ivicu: Radio sam danas EHO srca i evo rezultata.
Bez izliva, septum sitnozrnasto fibrozan, adhezije, bez ispada u kontraktilnosti. Jel to ok?
Pozz
Cogito ergo doleo....
Korisnikov avatar
peniko
Aktivan član
Aktivan član

Post od peniko »

A, da. Sutra mi skidaju holter i idem da cirkam neki barijum, pa na snimnje. Lucky me :( :( :(
Cogito ergo doleo....
pavlov
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 17, 2008 4:07 pm

Post od pavlov »

Mene slomice glavobolje i aritmije alai danas nisu uzastopne ima pauze pa guram
Ali glava grozno pozdrav za sve i drzite se
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Ljudi, nemojte da se pogresno razumemo, ja nikako nisam savetovao vino kao terapiju :) Nego, taj alkohol "iskljucuje" proces autoinspekcije, nema vise samoposmatranja i volsebno nestaju tegobe.

Minjab, inseminacija, histerosaplingografija, anestezija - sve je nista u poredjenju sa nagradom - Vi i Vasa beba!

Mgk, Ksalol je bolji, ima jace antidepresivno dejstvo, manje hipotenzivno jetsvo, manju sedaciju...

Peniko, to je uredan nalaz, ali ne znam ostalo - koliki su EDD i ESD leve komore, kolika je separacija veluma aorte, koliko je debeo septum, kolika je EF?...

Drzite se.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Odgovori