anksioznost posle virusa!!!

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
zola29
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 20, 2007 4:21 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od zola29 »

Pavlov, hvala ti za podrsku , ma znam da nisam sama da nas ima nazalost, nego ako nikom ne kazes kako se osecas , niko ti ne moze dati ni jedan savet ni oni koji to rade od srca da bi izasli u susret tamo gde mogu.
Dr. Ivice, hvala je mala rec za ono sto Vi cinite da ovaj svet bude drugaciji. Cenim Vase znanje kao visokog strucnjaka , a posebno sto dajete od sebe na prvom mestu kao Covek. Jer u ovom ubrzanom zivljenju , osobe poput Vas samo daju realnu sliku da se nikad ne predajemo bilo sta da je u pitanju.

Mnogo mi znaci sto sam imala cast da upoznam Vas kao strucnjaka ,kao i sve prisutne na ovom forumu. Osecam se ponovo kao nekad davno kad sam zivela u nasoj zemlji. Da tada nisam znala sta je to panika i slicno tome sta coveka sve snadje. Ali , zahvaljujuci Vama i tako jednostavnim i vrednim savetima (kojih se nikad licno ne bi setila) idemo dalje kako vi to lepo kazete. Topao pozdrav za Vas i sve na forumu.
Za drugarstvo i druzenje!!!
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am

Post od minjab »

Samo da Vas pozdravim, ja stigoh danas sa Zlatibora!

Odoh da se raspakujem! :wink:
Mrs_Parker
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Sep 02, 2002 2:00 am
Kontakt:

Post od Mrs_Parker »

Da li je moguc privremen gubitak sluha, tj. bitno smanjenje cujnosti na jednoj strani, zbog psihosomatike? Desava mi se vec ne znam ni sama koji put a doktori ne vide razlog. Traje oko dve nedelje i povuce se. Uz to imam pritisak u glavi.
Da li to moze da se desi zbog spazma vratnih i potiljacnih misica?
tarcika
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 14, 2006 4:56 pm

Post od tarcika »

minja,super!!!bas mi je iskreno drago sto si bila,i zbog toga da se odmoris i lepo provedes a i bas zato sto si se vratila na mesto gde ti prvi put nije bilo dobro!mislim da je to super za jacanje tebe i smanjenju tvog straha!stvarno super!!!nadam se da ti je bilo lepo,pisi kada se malo odmoris!

majjo,gde si ti?

vidim da smo sa pocetkom proleca svi malo nervozni!nadam se da ce sve da prodje kada se vreme stabilizuje!moj muz ima neku teoriju da se u prolece malo "budi" bolest!ne znam da li lupeta ali kaze da je tako bilo kod njegove mame koja je godinama tesko bolovala(ali fizicki).kaze da se pocetkom proleca bolest uvek pojacavala!jeste da sam ga propisno ispsovala kada mi je to pricao,ali mozda ima logike...nemam pojma...

inace mi je ovog meseca ciklus solidno poranio,tako da sam bila "tempirana bomba" ovih dan,sto kod mene stvarno nije slucaj kada dobijem...a,juce,vrhunac,dobijem "ono sa vidom".nisam se uplasila iako sam sama bila kuci,ali mi je vrlo neprijatno bilo s obzirom da mi se nije dugo desilo.prvo pola sata ne vidim u donjem delu levog vidnog polja,pa se to odjednom samo sredi,pa trnjenje ruke,pa sake,pa prsta,dok nije iscezlo sve,kao da ga nije ni bilo! :-? mogu vam reci da sam se bas iznervirala i onako sama po stanu setala i cekala da prodje!izmerila sam cak i pritisak i bio je 135/88,tako da sam jos jednom sebi potvrdila da nije slog! :lol: naravno,posle svega boli tupo glava.
ali i da pohvalim sebe malo,to je trajalo od 13-14h sve ukupno,i ja sam posle toga u 14 i 10 otisla po cerku u vrtic i odvela je sa drugaricom u igraonicu.

udavih ja sa svojim vidom,ali mozda i pomognem nekom iz ekipe,da vidite da nikome nisu uvek sve "koze na broju"!

pozdrav svima! :wink:
tarcika
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 14, 2006 4:56 pm

Post od tarcika »

duplirala se poruka...
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član

Post od minjab »

Tarci u pravu si ,vraćanje na mesto ''zločina'' .Ovog puta sam imala aritmije ( to već i nije novost :lol: još su se pojačale od onog hladnog ''reskog'' vazduha) Ali sam ih iskulirala!Jedino što sam bila jako tužna prva dva dana ,jer je po ceo dan pljuštala kiša ,a na planini kiša - užas ,ništa ne možeš i odjednom ,za dva sata je navejalo 10-15 cm snega , granulo Sunce.........druga priča.Ali tako sam bila tužna(ona dva prva dana ) da sam ubedila MM da se vratimo jer sam mislila da ću poludeti soba ,hol hotela i nemaš gde ,a nigde nikoga ,samo tišina - ma grozno!
E onda smo opalili po šetnjama i naravno upoznala sam čopor malih (beba ) štenaca zbog kojih sam svaki dan prelazila duplo veću turu od normale ,jer sam išla dva puta dnevno da ih hranim !Tad sam se osećala najlepše!(jadničići mali na onoj hladnoći :cry: )
I na kraju sam se naravno rastužila što se moram odvojiti od njih ( budala ,vezala sam se :x ) a rekla sam sebi da neću praviti istu grešku ko prošli put i.........

Sve u svemu ,ja probih led ,i odoh ,lepo nam je bilo ,samo što je meni brzo dosadilo (ma tako mi je kad god odem negde 4-6 dana i dosta mi je :lol: )Ja bih nazad ,nema to veze ni sa kakvom panikom i strahom ,jednostavno uželim se ovde svih i svega i .....jedva čekam povratak - šta ću tak'i mi horoskop!Al smo dobili ''farbu'' sunčali smo se i udisali onaj divan vazduh,jeli ko provaljeni i .....sad ima da skidam kile :lol: :lol:

Maja je u velikoj frci :cry: ,mami joj nije dobro ! Čula sam se sa njom, kad se sredi malo javiće se!
Baš mi je žao ,samo da sačuva zdravlje od silnog nerviranja!

Sve vas pozdravljam :wink:
zola29
Aktivan član
Aktivan član

Post od zola29 »

Minjab, drago mi je da si se lepo provela na Zlatiboru i da si probila /led/ :lol: Mogu samo da zamislim kako si uzivala , a i sa malim kucama pa si imala priliku i da ih hranis. :lol: :lol: :lol:

Tarcika, ja isto tako nekako mislim , sa prolecem dolaze i neke "bolesti" mislim tu su i pojacani virusi i menjajne vremena pa na sve to treba vremena da se organizam navikne izbori sa novinom :oops:

Majji zelim da joj mama bude bolje sto pre i da se malo i ona opusti
Joj odma pomislim na moju mamu , a ja jos geografski udaljena :(
Korisnikov avatar
peniko
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 2:38 am

Post od peniko »

Pozdrav svima... Kako ste?

Minjab, to ti je bila najbolja odluka koju si mogla da doneses. Nedelju ili dve svezeg vazduha i opustanja je najpametnija stvar kou si mogla da uradis. Vidim i da ti nije bilo lose :wink: Ja palim sa devojkom na par dana na Durmitor negde oko 15 aprila. Cisto da me mine zelja i da se opustim...

Bas mi je zao zbog Majjaine mame, nadam se da ce biti bolje. MinjaB, pozdravi je.

Zola, poslusaj Dr Ivicu, recept za paniku mu je idealan. Ja sam cak otisao i korak dalje (psicho sam, ali pomaze). Fotografisao sam telefonom rezultat titra, rezultat holtera, rezultat ultrazvuka i misljenje kardiologa, pa svaki put kada na ulici pomislim da cu umreti, samo pogledam slike u telefonu i to me momentalno pribere. Izgleda sasavo, ali meni je bolje :D

Drago mije sto je Dr. Ivica i pored svega sto se desava ipak ostao na ovom mestu, posto je postavio toliko pametnih postova i odgovora, pa se nadam da ce i meni odgovoriti. Naime, misljenja lekara ne mogu da se poklope da li vec smem ili jos uvek ne smem da krenem na neko blago plivanje. Vi iz iskustva poznajete ove stvari, pa bih da vas pitam: Titar mi je negativan vec 3 meseca, perikard blago raslojen, a izliv na nivou desne pretkomore mi se povukao i ostao je oziljak. Osecam se fizicki dosta bolje i lakse savladjujem neke napore nego ranije. Rezultat holtera srca je bio idealan, cak i pri hodajnu uzbrdo. Zanima me da li neka umerena fizicka aktivnost moze da mi skodi u ovom trenutku i nekom narednom periodu, posto bih, kao sto sam rekao, malo na plivanje.

Pozdrav svima u nadi da mi se komp (tj hard disk) vise nece kvariti. :wink:

Zaboravih da iskazem svoje odusevljenje prema novom clanu "love". Tako savrsen i jednostavan nick, a tako je dugo stajao neiskoriscen. To treba da nas podseti da su nekada i najlepse i najdivnije stvari od svih, bas tu ispred nosa, prelepe u svojoj jednostavnosti i da je do pravih odgovora mozda mnogo lakse doci nego sto nam se cini. Boze, prelazim na filozofiju... Bolje da odem u krevet...
'noc i pozdrav svima
Cogito ergo doleo....
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član

Post od minjab »

Ajde Peniko samo napred i lep provod i na prvom mestu odmor na čistom vazduhu!JAvi nam se kako je bilo!

Zola nostalgija -ma nema goreg osećaja! Treba biti jak ,pa itakviima se događa želja za povratkom (naravno prvo zbog dragih ljudi)
love
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 18, 2008 8:17 pm

Post od love »

..pozdrav za clanove koji su mi pozeljei dobrodoslicu, :D ,nisam se javljala par dana imala sam saobracajku,ali prezivjeh zajedno sa panikom..i to je moguce :wink: ..pozzz
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član

Post od minjab »

O Bože, love, pa kako ti se to dogodilo !? Nije valjda usled panike!?Jel si uredu?
zola29
Aktivan član
Aktivan član

Post od zola29 »

Love, samo kad si ti dobro prosla sa tom saobracajkom sa panikom ce mo se vec izboriti nekako :wink: Evo Dr. Ivica nam vec maksimalno pomaze , a i Peniko ima super inspiraciju sa mobilnim.

Peniko, super ti je ta ekspermintacija sa mobilnim, ma nista nije blesavo ako moze da pomogne :lol: Zelim ti dobar odmor sa curom i lepo vreme na Durmitoru, uzivaj te u svezem vazduhu i pisi nam utiske.

Minjab, slazem se sa tim da i najaci nekada popuste, ali vazno je nekako izbalancirati to kako god znamo i umemo. Nije lak zadatak , ma sve se to zove zivot.

Majjo nadam se da je mami malo bolje , a ti nam se cuvaj maksimalno, jer to je i mami tvojoj najveci poklon da te vidi da si ti maksimalno dobro.
Kad je deci dobro , tada roditelji sve mogu i ono sto misle da ne mogu.
love
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 18, 2008 8:17 pm

Post od love »

..tako ste dragi,i srecna sam sto sam na vasem forumu..hvala na podrsci, :oops: ..tog dana sam trebala sina voziti na karate,ali jako mi se spavalo i nisam se uspjela razbuditi...u 15h sa morala do centra i krenula sam..kilometar od kuce sam imala saobracajku,bukvalno sam se zapucala pod kamion koi je stajao,sreca bila sam sama...nemam jasnu sliku jos uvjek..
Jasna60
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Sep 23, 2006 12:07 am

Post od Jasna60 »

E, Love, to je dobro proslo.
Ja sam malopre vozila cerku kod drugarice, kod nas kisa pljusti, pa onaj odsjaj od farova, a ja zaboravila naocare, jedva sam stigla kuci.

Ovaj mesec mi se tako oduzio,, muz mi je kuci, ima sanse da u ponedeljak pocne ovde raditi, ali jooooj... nema para... Bar cu malo da doteram liniju :lol:

Sto bih ja volela negde otici, samo na par dana :roll: :roll: :roll:

Peniko, ideja je super, nista sto pomaze nije sasavo.

:P :P :P
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Pozdrav svima.

Paniko, slobodno plivajte. Raslojen perikard nije bolest sama po sebi.

Love, nadam se da ste, osim panike, koju cemo namerno da ignorisemo, fizicki dobro.

Sve najbolje!
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Odgovori