anksioznost posle virusa!!!

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
tarcika
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 14, 2006 4:56 pm

Post od tarcika »

mikas,ali ka sam skapirala da je tebi neki doktor prepisao ta dva leka u kombinaciji?! :o
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od minjab »

Ti si Tarcika trebala da budeš psiholog , greota je što osobe sa tako izraženom emotivnošću ali i racionalnošću na prvom mestu ne primenjuju to negde .Ali zato imaš nas pa nas teši a nama to znači baš,baš.

Što se tiče ispita i treme ... :evil: ja sam bila neko ko do ispita provede vreme u toaletu,e onda kad se osvestim onda me obično vozi neko hitno jer ću zakasniti,i onda još veća frka i onda u krug ,ma samo da poludiš.Sva sreća što ja tada nisam imala ovih problema ,jer tada verovatno ne bih ni stigla do ispita :cry: .
Ali upoznavajući tebe ,pa ti ćeš iz inata da razbiješ sve tamo. :lol: Samo poooolako.

Ljudi stigli su rezultati sad mi MB donosi:

Glukoza 6.5 (3.3 -6.1)
Holesterol 4.95 (poželjno<5.2;granič.rizik 5.2 -6.19)
HDL-holest. 0.76 (muškarci 0.92 - 2.07)
LDL-holest. 3.60 (preporučeno < 3.9)
trigliceridi 1.30 (muškarci 0.50 - 2.10)
GVOŽDJE 11.5 (MUŠK. 11.0 - 30.0)
Kalijum 4.1 (3.5 - 5.3)

Sedimentacija 36 (muškarci 2 - 12)

Leukociti 5,6 (3.5 -10.0)
ERITROCITI 4.28 (Muš. 4.5 - 5.8)
HEMOGLOBIN 121 (Muš. 130 -170)
Hematokrit 37.7 (35.0 - 50.0 )
Trombociti 228 (130 - 400)
MCV 88 (80 - 97)
MCH 28.2 (26.5 -33.5)
MCHC 320 (315 - 350)

To je ono što smo tražili da se ponovi ,e nikako mi nije jasno kako posta malokrvan i sa čim li to ima veze.Ovoliki čovek a malokrvan :o :o :o

Sad je ostalo još da se odradi i doppler ......Lego je na rudu ali zbog obaveza da sačekam do petka.......ok,nije petak daleko ...a onda zakazujem.

Pozdravljam Vas sve i molim dr.Ivicu za komentar da li ne treba da se brinem da može da ukazuje na nešto ozbiljnije i ako ima još neku ideju (kao doppler koji na njegov predlog radimo).
Zahvalna sam Vam svima na strpljenju,predlozima i trpljenju .
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član

Post od minjab »

Ne znam šta ovo bi ja ovako text nisam otkucala ,a najmanje sam kod eritrocita stavila smajlića sa naočarima za sunce??????????.I što je još gore neće da ispravi... :o
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Hiperglikemija - malo mu je povecan secer - zvanicno, moze odmah da se klasifikuje kao intolerancija na glukozu. Doppler vrata obavezno, a o EEG.

Rivotril je u knjizi Lj. Erica najavljen kao HIT za panicne napade. On zaista ume da resi probleme u dobroj meri - doze do 4mg dnevno su prihvatljive. benzodiazepin kao i svi drugi... sto bi rekla jedna koleginica, NPS: "lepa devojka, moze na kratko, al' nije za udaju!". Medjutim, nema govora o tome da ce sam za sebe da izleci panicni poremecaj, bez antidepresiva - blokatora preuzimanja serotonina to je prakticno nemoguce. Kombinacija sa propranololom moze.

Imam bronhitis, malo primam injekcije, a aradim, pa sam u offside-u.

Cujemo se!

Ivica
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm

Post od majja »

Danas je i meni grooozan dan...... :cry: :cry: :cry:

Probudila sam se sa nervozom, da bi kasnije odjednom srce pocelo pomahnitalo da lupa. Nastavila sam sa pranjem sudova, da ne bih panicila, medjutim, bilo je sve gore i sve jace je lupalo, pocela sam malaksalost da osecam, i sama sebi izmerila puls: UDARALO je izmedju 45-55 puta za 15 sekundi :o :o :o :o sto znaci da je to puls 200!!!!!!!!!?????????? :o :o :o :o

Smirilo se samo od sebe za neki minut, opet sam onda pocela da se tresem onako, kao da sam pod elektro sokovima :cry: , a zatim sam i zaspala. Sada sam ustala, i dalje osecam nervozu, blagu vrtoglavicu i grozno se osecam!!!! :( :( :(

Eto............samo sam to htela da Vam javim. Napalasile su me drugarice da ovaj puls "nije za zezanje" i da obavezno odem kod lekara............vise nisam pametna sta da radim??!!! :o :o :cry:
Korisnikov avatar
dakon
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jun 15, 2006 7:16 pm
Kontakt:

Post od dakon »

Nedaj se Majo. I ja ako ti je neka utjeha sam imao tahikardiju i to dok stignem u hitnu( to dok sam bio u fazi"ajmo odma u hitnu") znaći kad mi oni mjere pa je bilo negdje do 150 otkucaja, ali pritisak normalan. To ti kažem jer dok dođeš do hitne treba mi barem 15min.

Probaj popiti nešto za smirenje, vjeruj mi ja to itekako znam kako je kada te uhvati zabrinutost (neću da kažem panika) da ti je "srčka pred otkazivanjem" To kažem pošto su meni davali ta s..nja u hitnoj, ali pomaže malo bačen ali sa napadom si za tu noć završio.

Meni je to i tako počelo jer sam prvi napad srca(ali nije bilo srce nije bilo ništa što su mogli otkriti) doživio u prevoznom srestvu(bol u grudima strahovit,gušenje,tahikardija) završim u urgentnom(tad sam živio u Podgorici) znači odma na sto,tri ljekara i ništa :roll:
Samo kasnije uz srca koji je bio uredu, ali se to ponavljalo (nisam im rekao da sam tada (kad mi se prvi put to desilo) otvarao četvrtu kutiju cigareta a prosjek dnevni mimje bilo dvije ipo kutije skoro 10 godina.Sad nepušim naravno već 2 godine)
Kod mene je to isto tako "nalijetalo".Znaći neka nervoza,napetost štalije neznam pa se onda tijelo umiri kao da sve stane. Kroz glavu pi prođe misao(a obavezno mi lijeva strana grudi je pod nekim grčom) sad će te strefiti srčka. Onda kao na dugme počinje lupati srce,i mali milion senzivacija koje dovode do skorog kolapsa, ali nikad do onog očekivanog kraja.

Majo možda sam te smorio, ali vjeruj mi da saosječam stobom i ostalim koji ovo prolaze, zato i ovo pišem da se vidi da nas ima dosta.......

A savjeti prijatelja su samo laički jer su ih imeni davali, prijatelji ko prijatelji. Neću da me pogrešno shvatiš ali samo ko je ovo okusio što si ti okusila može da shvati koje su to patnje(ja sam umirao sto puta to je ono što slomi a nikako da rikneš) jer svi ma kako dobronamjerni bili ko nije doživio makar 10 posto ovoga nemože shvatiti.

NEDAJ SE MAJO :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

P.S
Ako će ti biti lakše evo da pitamo DR Ivicu jeli zabrinjavajuče tolika tahikardija :wink:
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član

Post od minjab »

Prvo:
Dr.Ivice ,želim Vam brz oporavak i da nam se što pre vratite u ''normalu ''.Hvala Vam od srca što i u tom stanju saradjujete sa nama.Nisam najbolje razumela :oops:
Hiperglikemija - malo mu je povecan secer - zvanicno, moze odmah da se klasifikuje kao intolerancija na glukozu. Doppler vrata obavezno, a o EEG.
Jel potrebno neko lečenje ,pošto njemu šećer uvek se vrti oko 6- 6.5.Sada jedino (od večeras pije REVITU Fe ) a uskoro idemo na kolor doppler ....
I brzo nam se vraćajte ,skroz ozdravljeni i veseli :lol:

Drugo:
Majjo, znam kako ti je (nije da te tešim nego iskreno) pre 5-6 godina je zbog toga meni bio i prepisan inderal jer mi je puls išao i do 150-160 ma mislila sam da će srce da mi izleti i glava da mi pukne.Jeste mi pomogao (pila sam ga 4 god.i onda polako prekinula) mogu ti reći da mi je bilo lakše tad bilo kad sam imala tahikardiju ,nego kad mi se dogodi sad preskakanje.Moguće da je danas neki čudan dan ,meni je od podne srce radi ,stane lupi ,stane lupi ,radi.....ma sva sam isprepadana taman se opustim kad eto ga ponovo.Moji kukaju na glavobolje...E sad ,ako ti ne prestane ta tahikardija ,pa moraš otići kod doktora,i ne možeš trpeti nije ni prijatno a i napor je za srce.Ajde se javi šta je bilo......
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član

Post od minjab »

Majjo evo sad sam čula pa nije ni čudo što je tako pritisak je izuzetno nizak 982 mmb ,ja samo zevami hvatam vazduh ,kao da nemam dovoljno kiseonika.
Drž se i javi se obavezno,da vidimo kako ti je.
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Sada sa tek iscitala sve sta se desavalo (malo mi je lakse, i odmah sam zasela :oops: :D ).............dr Ivice, zelim Vam da se sto pre oporavite, a kao moju grdnju Vama bih rekla ono sto sam htela i pre neki dan, a nisam, jer mene svi nazivaju hipohondarom i kilavim Radovanom - Zasto se isli na bazen??!!! Jel Vam to od tada prehlada??!! Nadam se da gresim, ali ja plivam samo u avgustu :oops: :lol: :oops: , nikako u novembru........ovo je bila mala sala, u svakom slucaju Vam zelim brz oporavak! :wink:

@ Dakon, nikako me nisi udavio, bas naprovtiv.........MNOGO TI HVALA, a evo i sta se desilo. Kada sam procitala tvoje pismo, tako me je uhvatila neka nenormalna tuga, tako sam u isto vreme bila i tuzna i srecna sto postoji neko ko me istinski razume...........pukla sam kao bas.............jos je pre toga MM zvao 94 i njemu su rekli da popijem bensedin i popijem caj, i prvo sto su ga pitali je "da li sam sklona panicnim napadima" :evil: .

Meni je dan poceo bezveze, probudila sam se sa utrnute obe ruke (a bile su ispruzene, nisam lezala na njima) i osecaj je bio grozan, kao iz filmova-kad mi mozak salje poruku da pokrenem prste, a oni ni da mrdnu. :o Priznajem da sam se malo uplasila, ali jos uvek nisam bila potpuno svesna ni razbudjena, a povrh svega sam bila i sama. Nastavila sam da spavam i kada sam oko 11 ustala osecala sam blagu malaksalost i nervozu. Nisam htela da panicim, rekoh sebi da to nije nista i da cu da se ponasam kao da se nista ne desava. Doruckovala sam, i pocela da perem sudove, kada sam osetila da mi srce brzo lupa. Zainatila sam se da nastavim i da ne obracam paznju na to, medjutim, osecala sam kako lupa sve jace i jace :cry: Izmerila sam puls tada (jedva sam uspevala da brojim koliko je bilo brzo :o ). Prvi put je za 15 sekundi izlupalo 45, pa sam onda opet merila, i tada je bilo 55. Sva sreca, MM je dosao ranije sa posla i tada je bio tu, u kupatilu, izasao je a ja sam bila sva izbezumljena. Smirio me i rekao da sednem i da prestanem da merim, ok, lupa mi jako srce, desavalo se i pre i preoci ce............Srce se smirilo, a ja sam pocela da se tresem kao da mi neko pusta struju kroz telo. Bilo mi je hladno, trudila sam se da se opustim, a onda odjednom opet to stresanje....... :cry: To je trajalo 15-20 min i onda sam odjednom osetila malaksalost i pospanost. To su inace oni momenti kada mi pritisak padne na 75 sa 45, ali posto su mi ukrali i aparat kada su nam obili auto, nisam mogla to da proverim, jer ga vise nemam :cry: .

Zaspala sam i kada sam ustala nakon 4 sata bilo mi je muka, bolela me glava i vrtelo mi se. Pokusala sam da jedem ali nisam mogla, sve mi se gadilo. TO je trajalo par sati tako, a onda kada sam procitala sta mi je Dakon napisao, sam pocela kao kisa da placem, bukvalono da ridam ko malo dete. Onda je krenula klasika-sazaljevanje same sebe, nemocnost, osecaj da sam polovnjak i bolesnik, pa izliv besa i opet plakanje i kad sam se isplakala dobrih pola sata, ja sam bila kao nova. Tacnije, malaksalost je nestala, vrtoglavica takodje, jednostavno mi se vratila snaga.

Ja stvarno vise ne znam sta mi je, osim da cu od ovoga poludeti. Popila sam 1 persen, posto drugo u kuci nemam, a i da imam, mislim da nista jace ne bih ni uzimala. Prosto imam utisak, da kada sam opustena (juce sam imala sjajan i aktivan dan) da moj organizam uopste vise ne zna da se ponasa. Cim dignem tenziju-ja se vratim u normalu. Imam utisak da ludim. Evo, sada mogu i da kuckam, vise mi se ne vrti........slaba sam, ali ne onako, i nemam vise onu nervozu koja me od jutros ubija-bukvalno mi je dolazila nervoza iz stomaka, imala sam utisak kao da mi u zelucu lupa srce.

Kada sam se isplakala, neko vreme sam imala utisak da me boli ili zuc ili jetra, ali sada sam ok, cak sam i zapalila cigaretu, a ceo dan nisam ni jednu!! Znam da ne bi trebalo da pusim, ali bas sam imala veliku zelju.

Minjab, da li ste vi isli kod kardiologa i gde ste bili ili cete tek da idete. Ja moram da proverim konacno i stitnu i to i da resim vise sta cu, jer je ovo stanje grooozno! Ovako vise ne mogu da se mucim. :cry:

Ljubim Vas sve i hvala Vam na slusanju, Dakon, bio si mi kap koja je prelila casu i hvala ti na tome............sve imam utisak da sam jako tuzna i da sve to potiskujem, a kad me ovako stisne, sva nezadovoljstva izbiju na povrsinu! :(
Korisnikov avatar
dakon
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jun 15, 2006 7:16 pm
Kontakt:

Post od dakon »

Neznaš koliko mi je drago da sam malo makar pomogao.

Ja da sam znao za ovaj forum prije makar tri godine bilo bi mi lakše 50 posto jer ste svi vi, oni pravi ljudi koji se nađu na ovoj čašici razgovora.
A razgovor je potreban nama više nego ikakav lijek.

Isto da ti kažem i meni je poslije napada čitavo tijelo izmoreno i spava mi se nenormalno valjda se u tih nekoliko minuta iscrpi do daske.

Zato guraj dalje mi smo tu :wink: :wink: :wink: :wink:
A i svi vi za mene :lol:

P.S.
A to hipokondrija, te kilavi radovan.............nebuloze onih koji to nisu osjetili nikako i neka zahvale Bogu ako nikada i neosjete i djelić ovoga S....nja
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

dakon napisao:
P.S.
A to hipokondrija, te kilavi radovan.............nebuloze onih koji to nisu osjetili nikako i neka zahvale Bogu ako nikada i neosjete i djelić ovoga S....nja

Znam, to im ja i kazem uvek, samo da me ostave na miru sa tim komentarima! :evil:

Hvala ti jos jednom!!!! :wink:
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član

Post od minjab »

Ja izgleda nisam u toku ...Ko je kome na našem malom postu rekao da je hipohondar ,kad smo ovde da bi se podržali za probleme ,što kaže Dakon ,koji ne daj Bože da neko ima.Ja još ne idem da spavam,ali danas me ubiše aritmije.Majjo ,MB ostao samo dppler vrata,glave čega li već a ostal smo odradili i za sad je sve ok .sem što mu je hemoglobin ,gvoždje i eritrociti ispod normale .Sad mi je ostalo još ovo ...ubedjujem ,kao da treba da kupim bundu ,a ne da kontroliše zdravlje.O ljudi što ja nisam takva,kako bi mi lakše bilo :cry:

Ma sad gledah prognozu ,ljudi opet otopljenje za vikend..Pa stvarno i onaj ko ne veruje u metereopate ,pa što je mnogo mnogo je , ipak je kraj novembra.

Ja nikako da stignem da odem da vidim što su mi aritmije opet učestale.Kad sa MB završim nadam se da ću imatisnage za sebe.
E , a, što je najcrnje on ide kod svojih kolega ja mu tu aktički ne trebam,ali me strah da ne vrdne ...pa ko sa malim detetom. :o
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Na nasem malom postu, takvih nema :lol: , ali ima ih mnogo u RL. :cry:

Ja sam skroz ok (sada), ali sutra vec moram da krenem po lekarima.........

Pisacu Vam dokle sam stigla i sta cu da uradim.

Za pocetak vadim krv na koksaki, za stitnu, antimikrozomatska i antitireoglobulinska antitela, hocu i do gin da odem (to cu sutra prvo da uradim!!!) da vidim da li treba i polne hormone da radim (jer mi je pretprosla m. kasnila 7 dana) i ako se neko ovde seti jos necega sto bi trebalo da uradim, neka mi slobodno doda na spisak :lol: , kad je bal, nek je bal. Sta ce mi nove cizme za zimu, kada imam preca posla!! :lol: :lol: :oops: :oops: :D :D
Jasna60
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Sep 23, 2006 12:07 am

Post od Jasna60 »

E ljudi moji, nije me bilo par dana, a sta se sve izdesavalo :o :o

Ja sam juce i danas bila u NS, sva sam smorena, ramena me bole od voznje, brisaci mi jos mlate pred ocima. ma ovo vreme utice na sve nas. :-? :-?

I mene drmaju aritmije ovih dana. Pa sam opet pocela sebi da merim puls. Malo, malo pa mi ruka krene ka drugoj ruci, palac na venu, pa brojim. A ono lupa sve brze. A lepo mi je doktor rekao da to ne radim, da se lupim po ruci, pa pokusavam da ga poslusam :oops: :oops:

Drz'te se, narode, sve ce to proci :lol: :lol: :lol:
Jasna60
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Sep 23, 2006 12:07 am

Post od Jasna60 »

Majjo, kako ti ne trebaju cizme??? :lol: :lol: :lol:

Pa, znas onu "Cizma glavu cuva..." :P :P :P
Odgovori