anksioznost posle virusa!!!

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od majja »

Joooj Minjab, bas mi je zao :cry: :cry: :cry: .

A sta su rekli doktori, sta mu je bilo??!! Trenutna malaksalost??!!!

Verujem kako ti je, ja se od januara vucem po bolnicama sa MM i suocavam sa "strasnim krajem" i mogu misliti kako se osecas (evo i meni se sada vrti u glavi samo sto sam procitala ovo, jedva nabadam slova :o :cry: ).

Kako je on sada??!! Sta kaze o svemu? Kako si ti.............suvisno je i da pitam!!!

Nadam se i zelim da sve bude ok, pisi nam obavezno!! :o
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am

Post od minjab »

Majjo, nadam se da me razumete ja nisam htela da unosim još više negativne energije ali ...morala sam pukla bih. :cry:
Sada je ok. on je bio na nekoj dijeti ,kontrolisanoj ,pa je posle tog famoznog ručka zapalio tompus (ne(zbog povišenog holesterola) puši već 2 god ali to ponekad upali :evil: )
Dva dana pre toga mu je hemoglobin nešto niži bio i pritisak(imali su obavezni sistematski na fakultetu)
Da li je sve to ...bio skup loših okolnosti ili ...
Ja samo znam da ako preteknem od ''preskakanja''sve sam uspela.
A da, on neće ni da čuje da ide kod kardiologa,ali smo
uspeli svi da ga ubedimo da meni zakaže pa ću ga tako dovesti pred svršen čin,mada mi je rekao sve što poželim će uraditi samo da sam ja mirna.

E moja Majjo,svesna sam da moj problem nije ni prineti tvo
jo
j težini,a kako se boriš verovatno samo ti znaš. :cry:
Ja bih želela da se obe probudimo iz tog ružnog sna.....i da nam se povuku tebi vrtoglavice a nama ostalima ta prokleta preskakanja

P.S.
Znaš da sam prvi put poželela da popijem nešto za smirenje.Ali ja to ne držim u kući....

i još nešto Majjo ,slobodno pričaj sa nama ,naravno ako ti je tako lakše, bar ćemo ti biti podrška ..a to znači..meni bar odmah sam vam se javila....
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Veruj mi, vise ni nemam snage da pricam o svojim problemima (dok ne puknem :cry: ).

A to sto mu je nizi hemoglobin- sa tim ne treba da se zeza i mora kod kardiologa, jer nizak hgb moze da dovede do problema sa srcem. Verovatno je malksao zbog te dijete.......duga setnja, umor, najeo se + cigara, nizak hgb = problemi!! :cry:

Ne bi trebalo puno da se fizicki zamara sa niskim hgb!!!!

Cuvajte se, i jadaj se slobodno, znam da je tako lakse!! :wink:
tarcika
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 14, 2006 4:56 pm

Post od tarcika »

minja,sad sve citam i ne mogu da verujem!nikada mi nije bilo jasno zasto problemi nikada ne idu sami!?!ja cu opet sve da pogledam onako realno BEZ nasih panicarskih zakljucaka!

minja,ljudi se onesvescuju i kada su potpuno zdravi.moja sestra se pre par godina onesvestila u kaficu.isla je na sve pretrage i sve je bilo u redu!kazu da joj je mozda pao secer(mada ona kaze da se ekstra najela pre polaska).postoji X razloga za onesvescivanje.mogu biti veoma banalni a mogu biti i ozbiljni.veoma je bitno da su njega(tvog muza) odmah pregledali doktori.sledece treba da proveri krvnu sliku(OPET)A I AKO JE MALOKRVNOST U PITANJU I AKO JE TO RAZLOG ONESVESCIVANJA-OPET NE TREBA DA PADAS U FRKU,JER SE SVE TO DA SREDITI!ja sam posle porodjaja bila ekstra malokrvna i stalno sam bila slaba,imala stalan osecaj da ne mogu da stojim,padalo mi se u nesvest,imala sam ubrzan puls(sve kao posledicu malokrvnosti).postoje super proizvodi za malokrvnost(REVITA FE,FEROFOLIK i td.),mada verujem da i on sam to zna!Moj ti je savet (OD SRCA) da ne pustas filmove sta bi najgore moglo da bude,vec polako na preglede.Prvo kardiolog,pa ako treba i neurolog(mada mislim da je sve to u redu,ali da bi tebi smirilo glavu).taj tompus je mozda doprineo da mu se zavrti u glavi,posle obilnog jela(a jos ako u zadnje vreme nije lepo jeo...?!)Malo mozda i ako je dosta napet i prezaposlen zadnje vreme...kazem ti da postoji mnogo NE STRASNIH povoda da se desi to sto se desilo!nemoj da padas u frku,pokusaj da mislis da ne mora tebe bas da zadesi nesto lose!MISLI POZITIVNO!tako ces najbolje da pomognes i njemu i sebi!

Ti si jos uvek u soku,pa pokusaj da se smiris nekim cajem bar,ako neces lek.SAMO POLAKO!sto kazu ljudi:stani na loptu,pa polako razmisli...

nadam se da ti bar malo znace nase reci.veruj mi da ovo nisu prazna tesenja!ja STVARNO mislim da to VRLO VEROVATNO moze da bude veoma banalno!AKO ti je muz zdrav covek i do sada nije imao neke velike probleme,veruj mi da ne treba da previse brines!odvedi ga lekaru,saslusaj misljenje i VERUJ i to misljenje!JOS JEDNOM TI KAZEM:NE PUSTAJ GLUPE FILMOVE:STA BI MOGLO DA BUDE.vec polako...brini se o svom "princu"(i njima nekada treba nega i paznja... :D ),pokusajte da se salite na taj racun...kako ti je bilo,kako si bila NAJHRABRIJA i td.znam da deluje tesko,ali probaj.nekada je bas to lek!

pozdrav!!!!!

kazi mu da mu svi zelimo brz oporavak,a tebi da sto pre sve prevazidjes i opustis se!!! :P
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Kolabirao je verovatno usled sinkope, poremecaja rada srca u vidu par preskoka ili nefinkcionalnih kontrakcija. Kardioloski pregled, neuroloski pregled, CT glave i Doppler krvnih sudova vrata - OBAVEZNO!

Hemoglobin - koliki je bio? I koji ce mu djavo taj tompus??? :roll:

Drzite se i UZMITE VERAPAMIL!

Pozdrav!
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
tarcika
Aktivan član
Aktivan član

Post od tarcika »

MINJA,JEL IMA NESTO NOVO?KAKO SI TI?KAKO TI JE MUZ?

jel ste bili na nekoj kontroli?kako se on oseca od tada?

pozdrav od mene!i samo hrabro,bice sve u redu!!! :P
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Minja, sta se desava??!!!!

Mene zeza net, ne mogu da se povezem, tacnije, nisam mogla od juce popodne, pa sve do 10 jutros, i moram da Vam priznam svima...............

...............bas sam krizirala!!! :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Nadam se da je sve ok, pisi sta se desava!
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član

Post od minjab »

Evo me od juče smo krenuli kod doktora (čime je on ''oduševljen'').
Uradjen je U.Z. abdomena - sve ok malo svetlija jetra ali sve u najboljem redu ,

U.Z. srca - isto je sve ok.
Poslata je krv na analizu i sutra će biti rezultati.

Dr.Ivica:
Hemoglobin - koliki je bio?
Poslednja analiza radjena je 15.11.2006 u studentskoj (pa baš ne znam koliko je relevantna) to je sa sistematskog.

HEMOGLOBIN 127 140-180 (M)
120-140 (Ž)

Ostalo sve u najboljem redu (da ne pišem ceo izveštaj )

Dr.Ivice da li i posle svih ovih pretraga stoji da uradimo doppler krvnih sudova vrata?
Biće na gurku ali isteraću ja .....

Tarcika zar me pitaš da li mi znači ..kad sam vas čitala suze su mi išle na oči ,a potom sam pozvala i ''padavičara'' (koji baš nije neki ljubitelj kompijutera) pa se i on ''raznežio''

Da znate da sam od ove situacije još uvek u ''opsadnom'' stanju (u glavi) ,javljaju mi se aritmije ...ma baš me čudi

Ja se nadam (a po njemu i izgleda da se kompletna situacija potrefila ,dijeta ,.....i svi ostali faktori)

TARCIKA ,DR. IVICE ,MAJJO........HVALA VAM OD SRCA JER MI STVARNO ZNAČITE............
Javljam se posle prvih nalaza......Još jedan pozdrav za sve.
Korisnikov avatar
dakon
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jun 15, 2006 7:16 pm
Kontakt:

Post od dakon »

Minja samo da znaš da je i dakon uz vas?

Nisam od neke pomoći ali makar shvatam............ :wink:
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član

Post od minjab »

Naravno, Dakon, nego nisam mogla da idem i pobrajam sve ....Javiću Vam se danas mu je krv gotova ,a već popodne ću gledati da zakažem doppler ,kod DR.Ćiraković-a............Ovo moram sama , MB se nervira da samo ga vadam na preglede a njemu je ok.Pa pošto neće da zove nikog ,ja se raspitah i njega su mi preporučili????????
Nadam se da neću pogrešiti,ako se u medjuvremenu MB ne predomisli,ma valjda će pa vidi koliko patim (ja mislim da zbog toga i radi sve ove preglede ,po njemu ne bi ušao u ordinaciju)

Sve Vas ljubim čujemo se. :wink:
mikas
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Maj 09, 2006 1:19 pm

Anksioznost posle virusa

Post od mikas »

Zdravo drustvo.
Zna li neko kakav je lek rivotril i da li se koristi sa propranololom.
Dok me prodje ova anksionznost ili sta god da je, izucicu celu medicinu....
Korisnikov avatar
dakon
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jun 15, 2006 7:16 pm
Kontakt:

Post od dakon »

Neznam dali ima veze da se koristi sa propranolom, ali znam kad sam ga ja koristio,koristio sam ga sa drugim lijekovima"široka paleta da ne nabrajam".....

Meni su ga prepisali radi vrtoglavica.........

Kao prorijeđuje vrtoglavice koje su na nervnoj bazi.......
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Ja sam ga koristila, ali bez efekta............

Minjab, javi nam rezultate!! :wink:
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član

Post od minjab »

Ljudi ja ne mogu da verujem da se tako zezate sa lekovima.Pa svaki lek je potencijalni otrov a ne da se ''preporučuje '' ko kiki bombone .... :o

Po meni svi mi što se javljamo ovde se na neki način konsultujemo ,čak i dr.Ivica tek kad sagleda kompletnu dijagnozu i opis svega ,onda tek preporuči lek ili zamenu ...A to ja bih da progutam ne mogu više....
Verujte ja da sam mogla poslednjih dana gutala bih celu apoteku (što zbog nerviranja što zbog aritmija) pa nisam ,jer nisam imala vremena da odem do nekog da mi prepiše nešto .
Svaka preporuka od nas sa sajta jeste dobronamerna ,ali da li će činiti dobro ...to već niko od nas ne bi bio odgovoran.
Mikas nemoj shvatiti ovo kao grdnju ,nije ,nego samo dobronamerni prekor :wink:
Moj savet idi kod lekara ..kakvi su takvi su ali ipak znaju bar šta sa čim sme ili ne sme. :lol:

Majjo javljam se sa rezultatima tek večeras ,jer tad idemo kod našeg doce,kad se raščisti gužva pa na te nane ,da ga ja smorim sa niiiizom pitanja koje imam u glavi (pa nije ni čudo što MB neće kod lekara ,valjda ga blam :roll: :lol: , al ja volim stručno mišljenje)

pozdrav svima
tarcika
Aktivan član
Aktivan član

Post od tarcika »

minja,meni je nekeako laknulo kada sam videla da su rezultati vezani za srce dobri.to mi je nekako najbitnije.sve ostalo vezano za krvnu sliku je nekako lakse za "sredjivanje".jel je doktor koji ga je pregledao (kardiolog) rekao svoju "teoriju" od cega bi moglo da bude?na sta on sumlja?ja isto mislim da je to splet okolnosti,ali normalno da je bolje da svi rezultati to pokazu.sto se tice tvrdoglavosti tvog muza,ja te potpuno razumem.mislim da su muskarci,jednostavno takvi!kao,oni su jaki,zdravi,njima nikada nista ne fali... :roll: misli da je manje muski ako se oni razbole ili uplase!gledaj to sa vedrije strane.sta bi bilo da je i on panicar kao i mi?!? :o to bi bio haos!ne bi se izvukli od lekara narednih godinu dana! :lol: mozda je i bolje sto je on tako opusten,ali uz tvoju paniku da odradi sve sto treba(da bi svi bili sigurni)!

sto se tebe tice,pokusaj da se smiris sa rezultatima koje su dali doktori.ipak ti je lakse kada je kardiolog ili internista rekao svoje.sada(bez panicenja) idite dalje.ti se opusti,razmisljaj o tome da je to sto je bilo proslo,da nista necete da ostavite nedoreceno(jer tu si ti,da ga nateras na sve sto treba),on ce morati da poslusa savete o nacinu zivota(bez tompusa,rigoroznih dijeta...)

tako...pozdrav,pa se "vidimo"... :D

majjo,kako tebi tvoje vrtoglavice?jel izlazis na cist vazduh ovih dana?jel setas?to je dobro da ti procirkulise krv u organizmu,da uneses vise kiseonika...a i dok hodas(pa cak i sa vrtoglavicama) one ce se valjda smanjiti posto su na nervnoj bazi.meni se malo zavrtelo skoro dok sam setala sa cerkom i ja sam ga samo ignorisala kao da mi se ne vrti,uhvatila pravac i posle par minuta sve je prestalo... :o

mikas,ja mislim da ta dva leka nemaju veze jedan sa drugim i da slobodno mogu da se kombinuju,ali ipak sacekaj odgovor DR.IVICE...

ljudi,ja uskoro imam prvi ispit ove godine!ucim i zadovoljna sam znanjem,ali mislim na tu tremu sugavu...sta ce biti?znam da je normalno da imam tremu pred ispit kao i svi,ali ja mislim na ovu nasu tremu!ako to izdrzim,CASTIM PICE!samo nikako da objasnim mojima da nemam tremu da li cu da padnem ispit,nego tremu kao da mi bude lose fizicki!valjda me vi razumete...videcemo...sada sam koncentrisana na to da se smirim,da razmisljam da ne idem na sud,vec na obican ispit!razmisljam koliko je lakse ljudima bez panike da izadju na ispit.a ne kao ja:pola mozga misli da li cu da se srusim,a druga polovina odgovara na pitanja! :evil: nema veze,znam da ne moze nista da bude idealno.mozda da nemam tremu,ne bih mogla da ucim ili nesto trece.a i tesim se da pod tremom mozak brze radi pa lakse "pozivam" informacije iz istog! :o :lol: :roll:

tako,cujemo se.... :P
Odgovori