anksioznost posle virusa!!!

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od majja »

:D :D :D Ja ne pijem uopste, samo mi jos fali da mi se vrti i od toga!!! :D :D :D

Dovoljno sam blesava i ovako, bez njega!!!!!! :wink:
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am

Post od minjab »

Ma ni ja ne pijem,ustvari treba da sam doooobro raspoložena da bih popila neku čašu dobrog vina.Što bi rekli naši drugari(većina lekari ,hirurzi,itd.) citiram ''Tresni bre nešto ,pa na šta bi mi ličili posle onoga šta sve vidimo.....''

Mogu ti reći da znaš da su doneklle u pravu,ali šta da radim kad ne ide ....eeee,a nekad sam znala i da izlazim ,i da se opustim (jer ti i za neku čašicu treba opuštanje,ili obratno -nekima ,meni ne),ali sad .....to je još jedan dokaz da sam napeta kao struna,koji je to ružan osećaj non stop živeti u strepnji,stalno očekujem nešto šta ako.... :evil:

Zaključak:do sad ni aspirin da popijem ne smem,ne pušim,kafu sam prestala da pijem umislila sam (ili nuisam) da mi stvara nervozu,sad mi je preostalo još da se bacim u alkoholizam :lol:
Zamislite ,posle nekolliko godina javljam se ja sa sledećom temom...''Kako sam strahove izlečila ,al sam prešla u alkose'' aaaa???

Ma naravno da se šalim ,pa pre će se pojaviti Elvis Prisli nego što bih ja tako nešto mogla da uradim.
Malo šale nije na odmet... :lol: :lol:
tarcika
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 14, 2006 4:56 pm

Post od tarcika »

EVO MENE...super sam,samo da vam se javim!moram da prokomentarisem dve stvari:

prva je ta da i ja jos uvek ne smem da pijem alkohol,jer se plasim da mi se ne slosi(ne od njega vec onako),pa sta cu onda?!tada,ne daj Boze,ne bi smeli ni da mi daju lek doktori!mada se kanim vec jedno vreme da isprobam samo jedno pivo!pa sta bude!joj,ljudi,sam Bog zna koliko sam alkohola mogla da popijem a da mi ne fali ama bas nista!(znam da nije za pohvalu,ali pricam Vam u poverenjU :o :wink: ).

drugo,mislim da kafa ne smeta ako nije veoma jaka.ja je recimo pijem sa mlekom(da,da,tursku sa mlekom!i nije losa!ne pada tesko na stomak ujutru!pa ja se tako budim:uz kafu i dve cigarete(ni one nisu za pohvalu,ali ja obozavam da pusim!....cigarete! :wink: )

nadam se da ne lupam previse...samo mi je cilj da vas uveselim! :oops: :roll: :lol:

odoh da uspavam cerku,pa se mozda "vidimo" opet kasnije! :P

caos!

P.S.idite obavezno na taj skup!
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član

Post od minjab »

Ma samo ti lupaj Tarci ,kako bismo se drugačije nasmejali.Misliš da je i ovo što ja pišem za Nobelovu nagradu... :o .....
A za pivce ajd pa da se zajedno kucnemo (i to iz flaše,šta kažeš :roll: )Pa šta nam Bog da :lol: :lol: :lol:
Poljubi ćerkicu i za nas za laku noć.Čujemo se...
vesna7
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Okt 04, 2006 10:42 am

Post od vesna7 »

vesna, nemojte tako, pa sad bi trebalo da Vam je najlepse. Ajde da se vi lepo dovezete do mene, ako Vam nije pretesko, par umiranja do Pozarevca, ali stici cete zivi Da se lepo ispricamo i da vidimo jel moze nesto da se uradi.
Ja se izvinjavam sto se ranije nisam javila...ne radimi net kuci, a na poslu mi nezgodno...bash kad ja pisem svi dodju da nesto pitaju.

zasad se drzim, jos uvek uspevam da racionalizujem misli, al ne znam dokle(sto se tice panike-moguce-tipican strah od straha)...znam da bi trebalo da mi je najlepse al sama situacij da AKOs edogodi nema lekica vec mi stvara strah, kako cu a i da sam stres ne naskodi bebei...jedino me tesi, sto ne znam da li jetacno, da se polse 3 meseca, hormoni sredjuju pa ste kao stabilnija

e sad ako zagusti bash, jel vi dr iVIce radite privatni ili kako
vesna7
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Okt 04, 2006 10:42 am

Post od vesna7 »

mislim da se i iz mog teksta ( milion pravopisnih gresaka)
moze videti napetost :D
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član

Post od minjab »

Pozdrav Vesna,što se tiče dr.Ivice imate njegov broj mobilnog ispod svakog njegovog posta ,a doktor ima i svoj sajt ,a koliko smo ga mi upoznali na netu, doktor i radi samo privatno .
Drago mi je ako sam bila od pomoći ....Evo sajta

http://zdravkovic.tripod.com
Jasna60
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Sep 23, 2006 12:07 am

Post od Jasna60 »

Evo i mene narode. Bio mi muz za vikend, pa sam malo igrala ulogu brizne zenice :lol: :lol: :lol:
Posle me drmnula neka glavobolja, ali sad sam se oporavila. :lol: :lol:

A, sta da vam kazem, ja se jos ni dan danas ne zakljucavam u kupatilu. :oops: :oops:

Cure, htela sam da vam kazem za trudnocu, pa nikako da stignem. I ja sam se plasila. Ali redovno sam isla na kontrole kod kardiologa i sve je proslo u redu. I to dve , jedna za drugom, razlika izmedju klinaca je 16 meseci. Oba puta bio je carski rez :P :P :P

A pivce, pa i vince je zakon. Doduse, najveca kolicina koju sam se ja usudila da popijem, je pola case :oops: :oops: :oops:
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

E, ovako:

Ljudi, ko je pogresno razumeo, ja NE RADIM PRIVATNO, ja sam lekar u Zeleznickoj zdravstvenoj stanici, gde lecimo zeleznicare, clanove njihovih porodica, penzionere, ali i mnoge druge - skoro sve koji hoce kod mene da se lece (sad ih imam oko 2000 iz Pozarevca i okoline). Privatno radim samo popodne, ako neko ne moze da dodje u moju ordinaciju do 15:00. Dok sam u ordinaciji u zelznici, svi pregledi su besplatni, jer je to kao da je neki putnik voza sisao na stanicu, pa mu je pozlilo.

O sastanku u Beogradu: ima tamo vreme predvidjeno za pauzu, ali posto vidim dvoumljenje, lepo cemo mi to da odlozimo, pa cemo nekom drugom prilikom stvarno da napravimo PANIC MEETING, da se svi sakupe, a i da pozovu jos po nekog sapatnika koji ima iste tegobe. Naravno, ako budete u Skupstini grada - nije uopste zabranjeno da slusate predavanje, dijabetes se tice nas svih, u svetu ima skoro 300 MILIONA dijabeticara, skoro svaki drugi penzioner kod nas je seceras... -

Vidimo se. Prepoznacete me lako :( celav, debeljuskast, smeje se stalno...

Na kraju,da potegnem i to alkoholno pitanje :lol:

Ljudi, poluzivot sedatva koje uzimate je takav da mozete slobodno ujutru da pijete sedative i vec uvece da popijete casu ili flasu piva, casu vna ili vermut i slicna pica za dame... Od toga nista ne moze da vam se desi, to garantujem glavom. Kad je u pitanju ne-uzimanje alkohola, jer zaboga, sta ce onda da rade lekari ako mi se nesto desi, verujte, osim ako niste mortus pijani, lekarima je potpuno svejedno da li ste pili ili ne - dobicete sta treba kako god okrenete. Pride - NISTA VAM SE BRE NECE DESITI :D :D :D

Cujemo se!

PS. Jos jednom: do 15:00 radim besplatyno i primam sve koji dodju - posetioci nek se malo najave, da im kazem da slucajno nisam odsutan i da im kazem kada je najmanja guzva; popodne radim privatno, u ordinaciji koju drzi kolega, pa moram da naplatim.

Ziveli! :wink:
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Dimaggio
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Nov 04, 2006 11:30 pm
Kontakt:

ev me :)

Post od Dimaggio »

Helou saputnici :D

Evo mene, nego sve sam u panici i jurnjavi :(
Zamislite da treba da idem na INVALIDSKU komisiju u cetvrtak !!!
Ne mogu da verujem da me zvanicno vec tretiraju kao invalida.... :(
Bas je bzvz.... Mada ko njih sisa 8)
Bio sam i tu i tamo, od psihologa do neuropsihijatra.... gore-dole, dole-gore...
Sve papire dobih, a i dobih nove informacije.
Da li znate za antidepresiv ZOLLOFT ????
Dr. mi je sad prepisala i kaze da je mnogo finiji lek od fluxilan-a, flunirin-a.
I naravno ksalol ostaje... 3x0,5mg minimum
Psiholog je obavio testiranje i veoma mi preporucuje REBT psihoterapiju. Bas mi je napisao neke fujjj stvari.... Bio sam bas tuzan od takvih "nalaza" :(
Nasao sam na netu da to (REBT) u Bgd-u radi jedna izvesna dr. Zorica Maric koja je i registrovana u UK i USA kao terapeuta sa njihovim certifikatom. Znaci medjunarodno priznata. Nisam uspeo da je jos nadjem i ako neko mozda zna bilo sta o njoj ili bilo kome ko se bavi REBT metodom psihoterapije u Bgd-u bio bih veoma zahvalan da to podeli samnom :)

Inace citajuci ovaj forum meni, sebi sam-smo sve smesniji :D :D :D
Kukamo ki babetine a na kraju krajeva pa nama i nije nista... Mislim nismo nesto bolesni pa da cemo pandrknuti sutra :D
Smejem se sebi, nama! I mislim da je to dobra terapija :D
Obilazio sve ove bolnice i komisije i bilo mi gomilu puta lose pa dobro pa lose i sve u krug i nista.
Zasto ja ne mogu da se ne plasim i uplasim napada i nakon 5 godina tj. milijarde i milijarde napada??????????? :-?
Bas nisam sebi jasan. Uffffff pa ko sam ja kad imam napad ??? :o

Dragi prijatelji, treba da tabelarno prikazemo gde se ko i cega plasi ili dobija napad itd... Ukoliko pronadjemo "tacku preseka" znaci nesto (dogadjaj, vreme, situaciju.... ) koja nam svima uliva strah ili dobijamo napad od nje lepo tu treba da se nadjemo, organizujemo i da svi grupno padnemo u paniku pa da nas prodje (sto s`lekovima sto bez) i da posle stanemo u krug i ozbiljno priupitamo jedni druge: " Jeli bre, pa jesi li ti stvarno mislio da ces umreti??? Pa nisi tako izgledao-la 8)
I onda da se svi zajedno jedni drugima ismejemo kako mi to razmisljamo o glupostima i odemo na pivce za zivce :D :D :D

Sta mislite saputnici-ce ???????

Veliki pozdrav svima i da znate da vas uvek "nosim" sa sobom! Kad mi lose ja samo mislim na sve vas i nekako nisam toliko sam u problemu :)
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Dimaggio, drago mi je da ti je boravak ovde bar malo olaksao tvoje muke! :wink:

Ja sam cula za Zoloft i to jos pre sigurno nekih 7 god kada mi je iz Amerike poslala jedno 5 kutija prijateljica (za razlicite vrste napada i tegoba, razlicitih boja), ali nisam se usudila da me leci "na daljinu" (posto je ona tamo neuropsihijatar u jednoj bolnici), tako da je to stajalo kod mene, ja sam to proucavala, ali nisam probala, i na kraju sam bacila sve to! :oops:

Dr Ivice, sto se mene tice, kako god Vi da kazete i kako Vam je jednostavnije. Moja zamisao susreta nije bila da se pojavite u Skupstini sa EKG-om ispod miske i obavite analizu svih nas :lol: :lol: :lol: :lol: , vec cisto da se upoznamo i konacno i vidimo, a jos kada se pri tom ukaze prilika da se popune rupe u znanju oko nekog oboljenja..........i haaaa, mojoj radosti nikada kraja. :oops: :lol:

Nemojte sada svi da pomislite da sam ludak koji juri bolesti :oops: , samo volim da se informisem o svemu sto mi se nudi, jer kao sto znate, medEcina mi je "tiha patnja", a pogotovo sto je dijabetes tako sveprisutan u nasoj okolini.............pa cisto, spojiti lepo i korisno.

No dobro, nije strasno i ako to propustim, bice toga jos..........pa eto, kako svi Vi odlucite - tako ce i biti. I ako se ne vidimo sada - necu umreti, nije kraj sveta, bice jos prilika...........nadam se!!! :D

Vesna, samo lagano...........bebac je na putu, odmaraj sto vise, radi stvari koje volis, pricinjavaj sebi sitna zadovoljstva koja te ispunjavaju i bice sve ok!! :wink:

Jasna, mislim da je najmanji problem sto se ne zakljucavamo u kupatilu - to smatram kao normalnu pojavu, jer svakome (ne samo nama panicarima) moze da se desi, lupam, da se oklizne u kadi.........i tada je bolje da su vrata otkljucana, zar ne??!! :wink:

Tarcika, kako si danas??!! I mene je juce bolela glava i bila sam nervozna............mozda zbog vremena, a mozda je (kod mene) to bilo podsvesno..............danas sam se "setila" - na jucerasnji dan je bilo tacno 9 godina :o :o :o :o :o od kada su moje tegobe pocele nakon penicilinskog shoka i zato sam malo ubedacena danas, jer ne mogu da verujem da sam ja 9 godina svog zivota bacila na gluposti, strahove i sl stvari, i misim da je red da konacno skinem sa sebe tu balast i preuzmem zivot pod svoju kontrolu, da batalim strahove (mada ja ih vise stvarno nemam kao ranije, nemam taj problem da stalno mislim o tome, ja se samo uspanicim kada se desi "situacija", i da pustim da zivot tece svojim tokom, pa i ako se desi da umrem - sta cu??!! Ako mi je doslo vreme - to je to!! Tu pomoci nema. :roll: I bolje da me iznenadi, ako vec mora, nego da mi zivot prodje u iscekivanju i strahu od toga!!!!

Kaze meni MM: "Umreces, to je sigurno, ali ne danas.............sacekaj jos jedno 50 godina, pa cemo onda pricati o tome!" :lol: :lol: :lol:

Minjab, sta ima kod tebe??!! Kada putujes?!! Kako si??!!

Pozdrav svima, Majja :wink:
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član

Post od minjab »

Evo me ,danas sam nešto izuzetno raspoložena ko osica.......Ne znam šta je ,možda što nisam nigde izašla
Danas mi se tata vratio bio je na ''dijabetičarima'' u Domu sindikata i pobegao,kaže svi stoje u redu za merenje šećera ,pritiska itd....
A sutra ide al' ni on ne zna kad jer ima raznih predavanja.Ne znam šta će mu to jer on nije u fazi da može da oslepi ili slično....ali ako nek čuje ,bolje je ,jer je gurman ,mada sad ne sme.

Ne znam kad ću do dr.Ivice ali ću sigurno ,taman da vidim Požarevac ,samo sam jednom bila i ne sećam se baš puno :oops: .Ali....ja zavisim od ''mog tute''(pošto sam ja muta,znaš ono,vidi ih ko tuta i muta,zbog ne razdvajanja :oops: )Kad uklopim njega i da može dr.Ivica ,a volela bih da me i vreme posluži...a i da mi ''padne 10,000 evra,i jedan stan (šalim se) kod mene mora da je sve isplanirano,To mi je velika mana ufff :evil: .Pa kad sve to uklopim :o ....
Dejankstc
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 25, 2006 11:27 pm

primate jos jendog clana?

Post od Dejankstc »

Neke sam udavio sa p.porukama ali valjda se nisu naljutili, moj problem je slican sa vasim problemima. Penicilinski sok i pocine nocna mora.... ona i dalje traje ali proci ce valjda.... Pozdrav svima a Majji hvala za malo gubljenja vremena sa mnom. Mnogo mi je tesko - verujem kao svima vama. Mogu reci da je doktor koji mi je ovo uradeo, odmah otisao u penziju i izgubio se. Ali naci cu ga :evil: , naravno sala.
Aj pa pisite, poceo je lek da deluje pa mi se spava. Cao
majja
Stalni član
Stalni član

Re: primate jos jendog clana?

Post od majja »

Dejankstc napisao:Neke sam udavio sa p.porukama ali valjda se nisu naljutili, moj problem je slican sa vasim problemima. Penicilinski sok i pocine nocna mora.... ona i dalje traje ali proci ce valjda.... Pozdrav svima a Majji hvala za malo gubljenja vremena sa mnom. Mnogo mi je tesko - verujem kao svima vama. Mogu reci da je doktor koji mi je ovo uradeo, odmah otisao u penziju i izgubio se. Ali naci cu ga :evil: , naravno sala.
Aj pa pisite, poceo je lek da deluje pa mi se spava. Cao

Dobro nam ti dosao, i nemoj da se zahvaljujes, zadovoljstvo mi je kada nekome mogu da pomognem i ne smatram to gubljenjem vremena!!! :wink:

Samo ti izvoli ovde i zali se, kukaj, smej se sa nama!!! :D Svi su dobrodosli i treba da izvucemo najbolje iz sebe, da zivimo i kao sto vidis, nisi sam.......ima nas jos sa istim problemima!!! Nadam se da cemo jednog dana svi mi postati "ex" kao i nas Dr Ivica!!!!

Vec je vreme da i ja odem da spavam..............ako se sutra budem zalila da sam osamucena, podsetite me da sam opet izblejala celu noc!! :oops:

Pozz svima :wink:
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član

Post od minjab »

Jao bre Majjo skroz si u pravu ne znam šta me spopalo već ko zna koju noć ne mogu ni da legnem ,a kamo li da zaspim pre 4h ujutro...Ma poludeću kako me to nervira ,pa sva sam ko sažvakana sutra dan.(a još sam noćas čekala izveštaj -moja struka hemija-iz Pančeva da vidim koliko ćemo da svetlimo u mraku :wink: )
E a što je još gore probudim se totalno normalno (bez ikakvih satova)u 7h ..i onda nateram sebe još sat dva...E onda ne znam gde se nalazim :evil:
Sad odoh na vazduh ,dolazi mi moj dasa ranije i idemo u ''život'' javljam se večeras.
Odgovori