anksioznost posle virusa!!!

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 5:53 am

cao

Post od ontario »

Imate svi pozdrav od Jelene! :P :P :P
Malo nam je zauzeta pa nema puno vremena biti na kompjuteru! :wink:
Gde nam je TARCI? :(
Cao.......
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od minjab »

Ljudi čula sam se sa dr.Ivicom, :lol: , možda dođe da nas obiđe na temi ,kažem možda jer sam mu rekla da nam stvarno svima nedostaje ,što se i vidi iz naših poruka, svuda ga spominjemo!
On se boji da ako bi se pojavio samo kod nas da bi nam zatrpali temu ,ko god bi imao nešto da pita došao bi ovde.
Što i jeste ,od koga Vi sada od lekara koji ordiniraju ovde smete da tražite odgovor.Pa mi se slatko ismejasmo ovde odgovorima dotičnih Garfilda i ostalih!

Ajd,ako nam se posreći možda se i to dogodi :lol:
danka
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Apr 06, 2004 2:00 am

Post od danka »

pa,Minja, jedna misterija je resena: admini se slabo razumeju u medicinu (zato te likove prihvataju kao strucne osobe)!

A da stvar bude gora, jel` se secate jedne individue koja se predstavljala ne samo kao dr vec kao neko ko se razume u psihoanalizu.... a saveti da prsnes u smeh.... ali ono sto nije smesno je to da je ta osoba mozda bila admin.... (tada sam ovde redje dolazila pa ne mogu bas da tvrdim).

Mene onteresuje ko je osoba koja uredjuje ovde pod nikom vlada i neki brojevi... jel` ta osoba admin, jel` se predstavlja kao dr, nesto je i tu kanda bilo.

Uvek sam volela da budem nuklearni fizicar, mozda se na nekom sajtu tako i predstviim
:lol:
pa ako mudro cutim, mozda mi i poveruju :lol:

Sad da se uozbiljim, mozda uskoro odem na put.
Pozdrav,
danka
PS: ovde se cesto zaboravlja da je sve sto napisemo "na izvol`te" celom svetu... mada mi to uopste ne smeta bez obzira na temu.
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

cao

Post od ontario »

Cao drustvo!
Evo ja sam danas pricala na telefon sa jednom dobrom poznanicom koja zivi 300-400km od mene i tako joj usput ispricam za moje panike i fobije i ona mi lepo kaze u jednoj recenici#
TI CES OZDRAVITI KADA SAMA BUDES TRAZILA POMOC OD LEKARA,A NE KADA TI TO DRUGI BUDU GOVORILI........A AKO NE ZBOG SEBE UCINI TO ZBOG DECE!
Toliko me ohrabrila,dala mi morala i ulila nadu da ja jos uvek ne mogu doci sebi.Ne samo da je medicinska sestra,ali je toliko ljudskosti i plemenitosti u njoj nemam reci.
Za razliku od jednih "prijatelja",pisala sam vam prije o tome,ona me slusala,bez napadanja i bez mog obrazlozenja razumeci svaku moju rec!
Njoj se nisam morala pravdati ,kada sam rekla da ne mogu doci jer se bojim putovati #posto nas je zvala da jednom dodemo kod nje da se vidimo posle puno godina..... njoj se nisam morala pravdati ......jer me razumela.......a zasto???......jer je slusala!
Sada sam sigurna da ko god me ne razume to je zato sto ne zeli da slusa!
Eto da podelim i lepe stvari sa Vama jer sam sretna!
Lepo spavajte
Jasna60
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Sep 23, 2006 12:07 am

Post od Jasna60 »

Jeste, ontario, lepo je rekla. Ali jedna stvar je bitna - sve sto radis, treba da radis prvenstveno zbog SEBE. Jer ako si ti dobra sebi, bices i svojoj deci.

Ali da ja ne pametujem, cuces to i od psihijatra. Uskoro ides, zar ne?

Ja mislim da je veliki deo naseg problema upravo to - sto vecinu stvari radimo zbog drugih, da njima bude dobro.

Moram otici kod mojih, da zovem Novi Sad, posto moj telefon ne radi, a procedure oko zakazivanja pregleda su strava. Zovem vec nekoliko dana i uvek kazu da zovem kasnije ili sutra. :-? :-? :-? :-? :-?

Do citanja...
:P :P :P
glista
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Jul 25, 2007 2:34 pm

Post od glista »

Pozdrav svima!
Ja se uvek setim recenice:'"ako sam sebi ne pomognes,niko ti nece pomoci".Znam da je to tacno,kao sto je tacno da je sve(ili skoro sve) u glavi.Sve ja to znam,ali ipak...........nije sve tako jednostavno.
Moram vam se i ja pohvaliti da sam juce bila kod sestre sama,tj.sa cerkom.Bila mi je frka dok nismo krenule,ali ipak sam stigla do cilja.Moram da napomenem da je sestra udaljena 5 minuta(biciklom),ali meni i to izgleda mnogo.Neka,zadovoljna sam ja sto sam i to uspela da prezivim,malo po malo,pa cemo videti.Samo jos taj bromazepam da izbacim iz upotrebe,pa ce sve biti ok.Nekako mi je lakse kad ga popijem,mada znam da mi ne pomaze mnogo.
Eto toliko od mene za sada.
Cao!!!
Idi kuda te srce vodi
Kiwi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Avg 07, 2007 7:54 pm

Post od Kiwi »

Caos svima!
Pridruzuje vam se jos jedna osoba koja ima problema sa panicnim napadom. Ne mogu vam reci svoje ime, jer ne zelim da narusim svoju privatnost, ali eto mogu da kazem da sam zenskog pola. :)
Prvi napad sam imala prosle godine, u junu, koji se onda ponovio svakog sledeceg dana, sve dok nisam smela da izadjem ni ispred zgrade. Ne ponovili se ti dani.. Od strucne pomoci sam imala samo jednu zenu koja je psiholog, a koja je dosla kod mene samo cetiri puta, a onda sam prestala da je zovem jer sam shvatila da ne moze da mi pomogne. Kod psihijatra ne mogu da odem, jer cu dobiti novi napad samo na putu do tamo, a onda necu moci da se smirim, i dzabe da krecem kad ionako necu stici.
Elem, situacija se poboljsala dosta od prosle godine, u stvari popravila se koliko moze. I dalje se preznojavam kad treba da odem negde malo dalje, i zato najvise volim da se prosetam nocu kad nema nikog. Od agorafobije definitivno ne patim, jer sam uvek vise volela da budem napolju nego u kuci. I sad me u stvari najvise ubija to sto ne mogu da mrdnem.
I tako, ima tu jos detalja, al' reko da ne davim.
Pozdravljam vas sve.
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

cao

Post od ontario »

Evo ovako,Kiwi dobrodosla medu nas! :P
Glista i ja smo trenutno sadasnji panicari i potpuno isti fobicari! :o
Sve sto je kod nje i kod mene je,pa izvoli ti nam se pridruzi! :wink:
Svi ovi dragi prijatelji nam pomazu da prebrodimo ovaj pakao i da postanemo ex-panicari!
Ovaj forum mi mnogo znaci i zaista ne znam sta bih radila bez ovih plemenitih ljudi.
Jaco........ja sam dobra svima ali sebi po najmanje,ja sam ti kako ono kazu "zadnja rupa na sviralu".Sve cu ti reci kada vidim psihoterapeuta!
Bas me zanima koja mi je dijagnoza ili ja imam sve sto pise u knjizi :wink: !
Ma svugde se nesto pronade i za mene.Prestala sam davno da verujem da ce sve ovo proci,ne znam zasto mozda zato sto vecinu vrmena provodim sama.Deca na kompjuteru citav dan,muz doso sa posla i neprica mu se,nemam sa nikim da pricam izuzev vas.
Imam osecaj da cu uskoro explodirati jer toliko sve potiskujem u sebi,tako da me sve vise gusi.Toliko mi je tesko u dusi,da Vam ne mogu to opisati.Valjda ce jednom proci!Vise me nije briga sta ce biti samnom jer vise ne vidim nista sve mi je crno.Ne radujem se nicemu!Upala sam u tesku depresiju i to traje jako dugo.Nisam Vam do sada to rekla mada ste mozda zakljucili po mojim postovima.Htela sam danas da pricam sa muzem ali njemu se jednostavno ne prica,stalno gleda televizor.Jednostavno.....bas ga briga kako mi je!Znate ono staro"sit gladnom ne veruje"!On je davno sve prosao i ja sam bila uz njega stalno!
Sada ja trebam njega ali on me ni ne primecuje.Kada hoce prica kada ne cuti! :cry: :cry: :cry:
Glisto.......jako sam sretna zbog tebe,sto si se usudila otici i vidis sada bi trebala sebe da nagradis sa nekom malom sitnicom.Pisi,vodi dnevnik i budi nasmijana citav dan jer je to veliki uspeh.Malo po malo bice tebi bolje! :wink: :P
Sve Vas skupa puno pozdravljam:Majo,Tarci,Minjab,Doktore Ivice,Danka,Jelena,Jaco,Glisto,Dakon,Kiwi------oprostite ako zaboravih nekoga :wink:
Korisnikov avatar
dakon
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jun 15, 2006 7:16 pm
Kontakt:

Post od dakon »

Samo da mahnem novom članu Kiwi dobrodošla.............. Slika
Kiwi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Avg 07, 2007 7:54 pm

Post od Kiwi »

Hvala na dobrodoslici! :D :D
Znaci ovde nas ima samo troje neizlecenih... pa lepo, znaci da je ovo stanje ipak prolazno. :)
Nego zelela sam jos da vas pitam, da li ste imali trenutke (bolje receno dane) kada vas je sve nerviralo, i sta god da se desi samo bi da se svadjate? Meni se to desava s vremena na vreme, sve pocne da me nervira i bas postanem agresivna i totalno netolerantna (i samo da napomenem da nema veze sa pms-om :wink: ). Pocinjem da mislim da iz stanja konstantnog straha i napetosti prelazim u drugi nacin odbrane - agresivnost. S tim sto napetost i dalje ostaje prisutna. Ali zato kad izadjem napolje sve se vrati na staro.
Korisnikov avatar
dakon
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jun 15, 2006 7:16 pm
Kontakt:

Post od dakon »

Već viđeno, to je jedna od stvari što prati to, ja sam to osjetio mali milion puta.

To se dešava prvo iz nepoznatog razloga ono svetije preko glave svako te nervira itd....A kasnije skontaš(kako vrijeme prolazi) da te to stanje dovodi do toga jer toliko si iscrpljen tim stanjem stalne alarmantnosti tijela da te to smori,slomi i na kraju moraš imati neki ventil da se to isprazni, i tako u krug....... :wink:
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm

Post od majja »

Kiwi napisao:Hvala na dobrodoslici! :D :D
Znaci ovde nas ima samo troje neizlecenih... pa lepo, znaci da je ovo stanje ipak prolazno. :)
Nego zelela sam jos da vas pitam, da li ste imali trenutke (bolje receno dane) kada vas je sve nerviralo, i sta god da se desi samo bi da se svadjate? Meni se to desava s vremena na vreme, sve pocne da me nervira i bas postanem agresivna i totalno netolerantna (i samo da napomenem da nema veze sa pms-om :wink: ). Pocinjem da mislim da iz stanja konstantnog straha i napetosti prelazim u drugi nacin odbrane - agresivnost. S tim sto napetost i dalje ostaje prisutna. Ali zato kad izadjem napolje sve se vrati na staro.
Kiwi dobrodosla :D , sada cu te ja kao (navodno) ex panicar pitati jedno klasicno pitanje (svojstveno samo nama "odabranima" :lol: ): A da li si radila analize za stitnu zlezdu (T3, T4, TSH, Anti TPO At i AMC)??!!?!?

Ako nisi, ne bi bilo lose da uradis SVE ove navedene analize, jer to sto ti opisujes, moze biti i od stitne zlezde. Uradi obavezno i ova dva poslednja sto sam navela, jer se cesto desava da "u tom grmu lezi zec" :wink: )

MinjaB, pozdravi puno dr Ivicu!! :wink:
glista
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Jul 25, 2007 2:34 pm

Post od glista »

Evo i ja da pozelim dobrodoslicu kiwi :) Eto sad nas ima troje,ali se nadam da cemo i mi ubrzo preci u ovu vecu grupu;ex panicare :wink:
Sve sto ti se desava je posledica strahova koje imas,jer je nase telo pod stalnim stresom(bar moje),ali bi bilo dobro da poslusas maju.Sve sam ja to prosla(ekg,eeg,kks,uz stitne zlezde)i sve je,hvala Bogu,bilo ok i na kraju sam shvatila da nisam fizicki bolesna,vec da svi moji problemi poticu iz glave.
Ontario zao mi je sto je kod tebe situacija takva,nadam se da ce to ubrzo proci.Ma ne moze uvek da nam bude lose,mora i nama jednom sunce sinuti.Nemoj da padas u depresiju,bori se!Znam da si vec umorna od svega,ali to je jedini nacin(vidi mene kako savetujem druge,a sebi ne mogu da pomognem :roll: ).
Puno pozdrava za sve!
Idi kuda te srce vodi
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am

Post od minjab »

Kiwi i od mene dobrodošla, ja samo ad se javim .listam Vas redovno ,ali jer mi verujete nemam želje više da se često priključujem ovde na forum (jedino još ''dotrčim :lol: zbog Vas a ostalo ni ne pogledam)

Kiwi ,držite se ti Ontario i glista ,mi ćemo vam pomagati kada treba ,ali mislim da bi Vam najbolja terapija bila da se sami međusobno podržavate ,tako smo mi radili ,znači to iz iskustva, mada nismo mi bili ''klasični ''paničari .Ali smo imali strah od ovog ,strah malo od onog itd.
Ako Vas mi budemo razuveravali nećemo Vam mnogo pomoći ,lako je nekom da priča kad to više nema (tako i ja polazim)
Kad imam aritmije ,a neko ko ih je imao i nema kaže mi ''samo nemoj o tome da misliš'' a ja odskačem od stolice - nije mi se to baš svidelo ......Zato i kažem najviše ćete pomoći jedni drugima ,akd ste u istom sosu! Tu smo da Vas posavetujemo ,svakako,

Ako nastavimo ovako neće niko ostati ,ljudi gde ste ,nema ni Tarci ni Jelenans ni .......ko nam još fali....

P.S.
Kad se budem čula pozdraviću dr.Ivicu :lol: ,naravno......
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

cao

Post od ontario »

Cao drustvo moje! :P
Evo da se i ja danas javim posto sam zamislite bila napolju,jeste da je pored zgrade......ali i to je napredak posto dane i noci provodim medu 4 zida.Cak sam i neke upoznala,nisu nasi nema veze bar sam pricala i bolje se osecam.Ma ja mislim---bar je kod mene------kada bi se uvek neko nasao bas taj momenat kada nam treba----MOZDA bi napad poceo,ali se jako brzo zaustavio.Mozda nas ne bi drmao do kraja! :o
Mene hvata panika jer ja trebam da idem u ponedeljak kod psihoterapetua po prvi put,a u utorak imam jedan razgovor za poso......ali je problem........moram sesti u auto i voziti.......jao.........u nepoznato 100km na sat jedno 15-20 minuta.E trebam raditi ono cega se najvise bojim........ma ne znam sta da radim? :cry: :cry: :cry:
Mozda ako dobijem poso zivot ce mi se promeniti i bice mi bolje ali
voznja autom :o :o :o nocna mora. :o
Pisala sam vam da sam se prosli puta bukvalno paralisovala na autoputu kada je poceo napad i kako mi je lose bilo........i sada opet sta da radim ako se desi?Ma ja necu spavati od nedelje do utorka od zivaca!
E sada POMAGAJTE! :o
Sve vas pozdravljam!
Draga Minab nemoj otici sa foruma,budi tu uz nas kao i uvek!
Kiwi.......malo po malo valjda cemo se nekako izboriti zajednickim snagama.Glisto.......budi uvek tu! :wink:
Bicemo i mi jednoga dana ponosni ex-panicari i pomagati ljudima kao svi ovde plemeniti ljudi!
Majo,Tarci,Danka,Jaco,Jelena,Dakon..........pa gde ste ljudi??? :cry:
Ne zaboravite NAS! :wink: :wink: :wink:
Cekamo Vas verno!!! :P
Odgovori