anksioznost posle virusa!!!

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od majja »

Ja sam za promenu, sinoc zaspala pre ponoci, i evo, vec sam budna!! :lol: :lol: Pocela sam da spavam visekratno po par sati - kao penzionerka. :lol:

Idem da dodjem k'sebi pa se bacam na posao, a vi mi pisite da li se slazete sa onom idejom. Samo je Jasna prokomentarisala, minju je udalrilo ono vince ("2 čaš crnog vince" :lol: :lol: :lol: :lol: ) pa joj je oprosteno :lol: sto nije dala svoje misljenje (verovatno bi rekla da je sjajno za "plasticnu hirurgiju" :lol: :lol: :lol: ).
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 5:53 am

cao

Post od ontario »

Dragi moji prijatelji! :P
Evo da se javim i da VAM KAZEM da nisam bolje i sada sam trenutno u nekoj krizi,valjda ce proci.......ne odo kod doktora nego sam zvala neke psihoterapeute ali sve sto sam nasla su privatnici i placa se ali evo nadoh kome ne moram platiti jer je pokriveno zdravstvom i tako da cu probati terapiju pricom.Danas se isprica u apoteci sa farmacistom i mogu Vam reci bilo mi lakse!
LEKOVE NISAM POCELA PITI! :o :o :o .......JER SE BOJIM....... :o
Trenutno citam NAJ-POPULARNIJU knjigu u Americi i Kanadi samo ZA NASE probleme i SVE,BAS SVE TAJNE CU VAM NAPISATI JER SAM PRED KRAJ........mogu Vam sada samo reci da je CITAV moj zivot u knjizi,pocevsi od detinjstva.Nesto NEVEROVATNO! :D :D :D
Jos uvek ne mogu da verujem.....da je ta zenska OPISALA ne samo svoj zivot i kako se izlecila.........nego i zivot miliona ljudi ovde.......pocev od panicnih napada,agorafobije i svega u cemu ste vi bili,a ja sam sada!
Evo Danaka ime te sitne tabletice koja se stavi ispod jezika i u roku od 2 minute lebdis,ma samo da znas kako sam se ljuljala,kao da sam BILA pijana!Imaju oni i koje se piju ali ove brze deluju zato se daju samo u slucaju panicnog napada!Dobra stvar###posle toga nema sanse da vozis auto ili da ostanes dugo budna.....odlicno deluju na nervni sistem,brzo i oni ih svrstavaju u trankvilajzete!Ja mislim da sam tu vece u bolnici dobila 1mg,a ne 0,5mg ali mi je moj doktor dao slabije.....ne znam zasto?
LORAZEPAM 0,5mg
(da ne dode do zabune ovde je tih 0,5mg kao kod nas najjaci lek za smirenje)!

Da da jos dodam knjiga se zove:
FROM PANIC TO POWER -(od panike do snage).......pisala ju je
LUCINDA BASSETT i ako iko zna engleski moze pronaci na kompjuteru jer ima 2 sata video prenos njenog govora u vezi programa koji je osnovala

Majo......imaces sada veliki zadatak sa prepisivanjem vaznoga iz knjige,a ja cu to lepo sebi printati pa cu imati kao knjigu! :wink:
Minjab kako je po tim uzasnim vrucinama,pa ja ne znam da li iko ima rashladne uredaje kod nas,jer kada sam ja bila niko ih nije imao.....jao jadni Vi po tom vremenu......cuvajte se! :wink:
Tarci havala ti na savetima i podrsci ma ja samo nastavljam agoniju ne pocevsi piti lekove,ma ko me natera jos neki dan da pogledam sta se desava posle odredenog vremena kada se uzimaju tablete......ma bas sam sasava......posta hipohondar :P :P :P Pa dragi moji OVDE nema antidepresant da ne prouzrokuje neke lose efekte.....u pocetku super i onda hiljde##nocne more,halucinacije,tresenje,znojenje,gubitak koncentracije,gubitak libida OBAVEZAN i hiljade drugih pa zar je to samo ovde tako?Da li su nasi lekovi bolji antidepresanti?Ja sam nekada davno kod nas pila citavu trudnocu apaurin0.5mg zbog PREPARA-morala sam i bilo mi je super!Sta je ovo sada.pojma nemam?
Jaco......kako je na Dunavu.......mome plavom,ima li brodova,camaca i pecarosa :cry: :cry: :cry:
Doktore...hvala u ime moje i svih "panicara"! :P :P :P
Nema Dakona........sta bi gde je?
Kolko ja ispisa......... :o
Hiljadu poljubaca preko okeana za sve!
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Maic stvarno ti je savet super zato sto ce onda biti puno lakse zaista isprintati kao knjigu posto ce biti iskljucivo citati samo iz knjige :wink: :wink: :wink:
Jos jednom pozdrav svima :wink:
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Samo da se javim da sam pocela da citam knjigu!! :D

Pocetak je dosta suvoparan i bazira se na visevekovnim proucavanjima naseg stanja (i ostalih), na filozofiji, medicini, raznim temama i zakljuccima, ali poenta je (bar za sada dokle sam ja stigla) da ni oni nisu bas sigurni kako se i sta leci i koje je poreklo svega ovoga........dosta ima strucnih izraza......ma kako stvari stoje.......prekucacu ja 3/4 knjige!! :lol:

Prvo sam mislila da to ne prekucavam uopste, medjutim ima veoma interesantih stvari.....jos se mislim......... :roll:

Idem dalje da citam........ :lol:
tarcika
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 14, 2006 4:56 pm

Post od tarcika »

cao,drustvo!samo cu na kratko,deca me isteruju...
ja sam i juce bila sa cekom na bazenu i vi ne mozete da shvatite koliko je lakse u vodi i pored nje,kada je vrucina!ma,bilo je stvarno super!kada izadjes iz vode,a ono hladnjikavo.i sve tako u krug!sada sam ja naterala muza da idemo i danas!da ne poverujes!a,inace sam juce u pola cetiri kupovala celokupnu sminku(pa,to je fenomenalno kada imas novac u dzepu i kupujes bez razmisljanja,samo ono sto ti se svidja...odavno mi se to nije desilo,da sam samoj sebi na prvom mestu sto se tice trosenja novca) i nisam ni osecala vrucinu,verovatno zato sto sam bila prezauzeta!!! :lol:

majjo,ideja sa novom temom je super!da imamo sve u celini i na jednom mestu!citaj ti kada mozes pa nas obavestavaj! :wink:

minja,samo ti uzivaj,pa makar i pijana!!! :wink: :wink: :wink:
danka,pozdrav i vama i jasni!moja sestra iz Nisa je imala strasne ekceme kada je bila mladja.imala je i po licu...bas je bilo nezgodno.malo od nekih melema,malo godinama i sve je proslo!
ontario,veoma se mucis bez lekova!pa,uzmi "rizikuj".(mada nema sta da se rizikuje).popij onako kako ti je danka rekla i bice ti bolje1moras da sebi pomognes!
dakone,javni se neki put!
DR.IVICE,pozdrav i Vama!nadam se da ce nas ta knjiga jos vise ojacati!hvala Vam... :D

caos! :wink:
Korisnikov avatar
dakon
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jun 15, 2006 7:16 pm
Kontakt:

Post od dakon »

Samo da vam se javnem :wink:

Evo me malo sam dosao u posjet sestri koja trenutno obitava u Podgorici.

Ljudi dosao sam sa auto u PG i u 9 sati je bilo vec 38 stepeni užas.

Ontario neboj se lijekova, neznam cega se bojiš, prićaj čega pa ti možemo pomoć.

Odoh imate mahanje od mene a sutra odoh jedno 7 dana na more u Budvu

Majo probaj prekucati knjigu, polako nije nam tolika frka. :P :-?

Ja sam nekad davno postavio jedan link a to je LINDEN METODA strava je knjiga i ja mislim da se svako od nas može naći u njoj, Linden je isto preživio pravi pakao..

Evo lin

http://www.depresija.org/forum/index.ph ... st&id=1210

A ovaj link je sa prevodom

http://www.depresija.org/forum/index.ph ... st&id=1424
:wink:
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am

Post od minjab »

Evo me na kratko ( još koji sat) pa kad mi ode kuma etooooo,mene........ :lol:

Jutros smo do 4 sedele na terasi i pričale,prisećale se devojačkih dana, i kad smo videle da je počelo da sviće, a temperatura da ne pada :o ,sva sreća celu noć mi je klima radila - pa pocrkali bi

A danas, više ni ne kriju kažu ljudi 43 :o ,pa ko prihvati ok.ko ne nek vidi šta će.....

#Majo, super je ideja, ja sam za - a ko hoće ovde kod nas ili već gde hoće pa nek komentariše! :lol:
Ostali javljam se kasnije.........obaveze........ :lol: :lol:
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član

Post od minjab »

Ja morala,sada slušamo na TV-u danas je najtopliji dan u istoriji zabeležen ( od kada se vrše merenja :o :o :o !

Zapamtite ovo, da i mi budemo svedoci nečega gde smo na prvom mestu :lol: ,pa makar i po toplotnim šokovima! :wink:
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Pozdrav!

Majo, iako bez posvete, knjiga je poklon za vas. A Vi je sada, makar u odlomcima, poklonite ostalima, kad to kazem, pre svega mislim na odlomke u kojima profesor citira sta su pacijenti navodili kao zalbe, a zatim i na odlomke u kojima se jasno vidi da je biohemija u osnovi bolesti i da se nikako ne radi o "slabosti' zbog koje bi iko trebalo da se stidi i povlaci od sveta.

Svima sve najbolje!
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član

Post od minjab »

Biohemija????

Znači ima nešto i iz moje struke! :lol:
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

dr ivica napisao:Pozdrav!

Majo, iako bez posvete, knjiga je poklon za vas. A Vi je sada, makar u odlomcima, poklonite ostalima, kad to kazem, pre svega mislim na odlomke u kojima profesor citira sta su pacijenti navodili kao zalbe, a zatim i na odlomke u kojima se jasno vidi da je biohemija u osnovi bolesti i da se nikako ne radi o "slabosti' zbog koje bi iko trebalo da se stidi i povlaci od sveta.

Svima sve najbolje!
Dr Ivice, onda veliko Vam hvala na poklonu!!! :D :D :D :D

Odlomke cu citirati svakako, nego mene sada vise kopka :lol: onaj strucni deo...endokrina i sve ostalo ostalo...... mada malo mi je tesko da propratim (sto se tog tehnickog dela tice), jer taman pokusam u glavi da prihvatim nesto kao takvo (kako je opisano), a onda u sledecem pasusu naidjem na oprecna misljenja o svemu tome, da bi na kraju zakljucak (skoro za sve delove) bio: na tome se jos radi, to se i dalje istrazuje i ne moze se sa sigurnoscu to tvrditi!! :o

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: A ja se u svemu tome, postepeno primam kao primarijus i onda mi usledi hladan tus!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Ima stvarno mnogo interesantnih stvari, narocito za filozofe kao sto sam ja :lol: , te sam vec do sada na listu "pozeljnih analiza" stavila i vecernji kortizol, jer kod panicara je jutarnji u granicama normale!! :lol: Takodje se i kofein pominje kao stimulator strahova tj panicnih napada i tih nekih procesa koji nastaju u mozgu i citavom organizmu.........Hoce to i od johambina :lol: al njega nisam nikada koristila, zivota mi moga!! :lol: Ma odradicu ja sopstvenu psihoanalizu uz ovu knjigu, vidim ja!!! Od Frojda pa do profesora Erica!! :lol: :lol: :lol:

Mada, u pravu ste, sirokim narodnim masama ce biti interesantnije da citaju o "zivim primerima" i dogodovstinama (ja za sada nisam prebrojala tacan broj pregleda, mada imam sve lepo i uredno poredjano u svojoj fascikli :lol: :lol: :lol: od '97. pa do ovog Novog Sada......i ima toga, nije da nema!! :lol: :lol: Stvarno sam "slucaj"!!! :lol: )

Ne znam sta ce se dalje desavati u knjizi, verujem da ima jos primera, ja sam do sada naisla samo na par njih, uglavnom je (za sada) sve bazirano na teorijama i teoremama, ali svakako cu ovih dana obradovati forumase, pa (kao sto i Vi rekoste) da se smejemo!!! :lol: :lol:

Odoh dalje da citam (da mi nije sada ove knjige, odlepila bih od vrucine, ovako bar malo skrenam misli), pa cu uskoro da "bacim na papir" te odlomke!!

Narode, meni je ovo ubedljivo najtezi dan!! :o :o :o :o
jelenans
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Feb 09, 2005 3:47 pm

Post od jelenans »

Majjo, posto sad citam komentar da se objasnjava da je biohemija u osnovi poremecaja, ja bih rado da dobijemo te delove.Iskreno, i ja verujem u hemiju vise nego u neka psiholoska objasnjenja,, i po meni sve je hemija.Cak i kad se zaljubimo, smatram da se u mozgu u tom momentu desila neka biohemijska reakcija koju ce verovatno u skoroj buducnosti procitati.Panika ili tuga su slicno, dakle ono sto smo prozziveli prouzrukuje lucenje nekih hormona ili slicno sto nas dovede u takvo stanje i to je razlog, i otuda apsolutno verujem u antidepresive kao lekove.Uostalom, i ostali lekovi su danas slicnog dejstva, tata mi dobio neki lek za smanjnje holesterola, citam enzim koji blokira sintezu masti,dakle nista veliko, sa antidepresivima verujem da je slicna stvar, jedino sto smo jos jako daleko od biohemije mozga...Pa cak i ono objasnjenje za magnezijum da ima efekte na VES i vitamin B da deluje smirujuce imaju po meni naucna objanjenja jer su koenzimi mnogih enzima, i otuda pomazu, vitamini grupe B su koenzimi enzima u svim osnovnim metabolickim putevima...MIlsim moja struka je neorganska hemija, al kad bih ponovo birala, birala bih da prucavam ovo, i zato , Majo, za mene, please, posebno taj biohemijski deo :D
Ontario, zato lekove sto pre, casa vode, tableta, i to je to, ne boj se :D
PS, jedino sto bi ovo neke ljude oslobodilo odgovornosti za neke svoje postupke, jer eto, naucno je dokazano da je samo dao nas "greska"
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

cao

Post od ontario »

Cao drustvo,ja jutros zavrsila u hitnoj!
Legla sam da spavam i svaki puta kada sklopim oci "prestanem disati"i to me toliko trgne i uplasi da sam imala osecaj da cu umreti.Ma to je uzas!
Odem ja u ranu zoru u bolnici,sestra izmeri tlak 124/80-ODLICAN,puls 84-ODLICAN i dode medicinski brat,sede ispred mene i udri po pitanjima.Osetim ja kako se opustam i kako se bolje osecam jer je neprestano bio prisutan neki STRAH......ne mogu vam objasniti!Primetim ja da sam jako zedna i da su mi usta suva,isto kao kada dobijem napad panike ali mislim NIJE to to jer je ovo nesto drugo,mozda srce,mozda pluca.Kaze on meni kako sam jako nervozna i da ja ne mogu prestati disati,ubedi on mene i ja se pocnem osecati opustenijom i SIGURNIJOM.Ma samo sto je on doso dolazi doktor,poslusa pluca ona OK,i kaze on meni to je anxiety,panik napad i pita zaso nisam uzela onu malu tableticu ispod jezika pa da vidim kako cu se osecati.Nisam JER SE BOJIM sta ako.......sta ako prestanem disati///!Kaze on meni PLUCA SU OK,ne cujem na njima nista,puls uredu,pritisak isto hajde ti LEPO KUCI pa ti pocni uzimati tvoje tablete ili se obrati svom doktoru za pomoc.
Ja ispado budala......gde sam bila nigde.......sta sam radila nista ALI BAR sam primetila da SAM SE NESVESNO pocela opustati posle razgovora sa medicinskim bratom koji me pazljivo slusao i razumeo.Eto drustvo ja sebe izmuci ziva zbog nekog glupog straha od tableta!E moj Darkon.....kada bih samo znala kako da zatvorim oci i popijem tu tabletu mozda bi mi zivot bio promenjen za 100%za par nedelja ali........ne znam sta da radim?Dobila sam neki CIPRALEX 10MG da pijem svaki dan u isto vreme i LORAZEPAM 0,5mg po potrebi samo kada uhvati napad.NE ZNAM STA DA RADIM?Hvala ti i svima od sveg srca na pomoci i savetima......valjda ce mi nesto uci u ovaj supalj mozak jednog dana!
Jelena sve ja to znam..ali je stah jaci od mene!Hvala na savetu!Tarci,Minjab,Majo,Jaco,Doktore Ivice I svi dragi prijatelji MA DA LI SAM JA UOPSTE NORMALNA?Kako izgleda kada covek poludi? :cry: :cry: :cry:
Sve vas pozdravljam!!!! :lol: :lol: :lol:
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Samo da opbjasnim, ima u knjizi dosta takvih komentara, ali je knjiga pisana jos pre 10 godina, pa je u medjuvremenu dosta toga i zaista potvrdjeno, prvenstveno biohemijska osnova bolesti, u obliku nedovoljne kolicine serotonina, GABA, niradrenalina i drugih manje vaznih neurotransmitera u CNS sinapsama.

Pozdrav!
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Danka i tebe puno,puno pozdravljam!Mene cudi da kod vas nema tako jakog efikasnog leka koji deluje na isti nacin.Mozda je kod nas onaj stari sistem######inekcija koktel i u njemu apaurin,bensendin i ne znam koja je bila treca i to je to!Mada ja mislim da bi mnogima ovo pomoglo da ne idu u bolnicu posto nisu svi kukavice kao ja! :wink: Cao!!!!!!Svima!!!!!!!! :P :P :P
Odgovori