[quote="tarcikaAveruj mi da mi je nekada(tj.vrlo cesto) problem i da idem negde u goste KAO da mi se ne slosi tamo pa sta cu onda da radim.

Posto ti nisi bas tako kao ja moj ti je savet da sto manje ostavljas sebi prostora za razmisljanje i da se fizicki aktiviras u smislu svih aktivnosti koji ti skrecu misli sa tvojih umisljenih bolesti..moze to da bude cak i samo ribanje kupatila ili usisavanje kuce,ili jednostavno sredjivanje tela kupkom,kremicama,sminka....vec ce da ti bude lakse...

moras da nadjes svoje ventile.ovo su moji nestrucni saveti ali koji meni pomazu...a ako nesto ne valja javice se dr.Ivica i ispravice me...

[/quote]
Ma ja se ne uzbudjujem oko toga "ako mi se slosi negde", bas me briga

-vazno mi je da nisam sama kad se to dogodi, a veruj mi, ja se zaista trudim da ne mislim o tome (dok se ne desi), i priredjujem sebi ta sitna zadovoljstva sto god vise mogu (u skladu sa mogucnostima), ja se samo izbezumim kada mi se iznenada desi, e tada bas puknem..........onda sam i tuzna i preplasena i besna.....i treba mi neko vreme da se vratim u normalu.
Nisam vise u fazonu da iscekujem (to sam prevazisla), ali me poremeti totalno, kad krenem negde potpuno opusteno i bez tenzije i misli o tome, a ono me samo odjednom "strefi" - sredim se(uz sve moguce fetise koje si navela), nalickam, namackam, sva srecna i ponosna na sebe svoj sarm i lepotu (ah ta skromnost

), zapucam negde, i odjednom - malaksalost, svetlost pred ocima, lupanje srca, pocinjem da se tresem i naravno - panika!!! Cim se stabilizujem od toga, onda krene gomila suza iz mene, sagledavanje celog zivota, isplivavanje svega cime sam nezadovoljna, i onda osecam kao da mi je sve to sto mi se desava beg!! Da li od problema, da li od same sebe, ja ne znam, ali samo znam da mi je jako tesko, jer sam od onako hiperaktivne i jake osobe, dospela u ovu fazu! Strah je nesto najgore sto mi se u zivotu desilo

, a bila sam tako neustrasiva...................nekada davno..........
I onda naravno sve krece u krug, i strah da izadjem, da ne padnem, da ne umrem, da................aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!

Dobijem bukvalno ovakav

izraz lica, onda par dana traje "oporavak" i tako u krug, a zivot mi prolazi, tek onda nastaje bedak - gde si bio? Nigde. Sta si uradio? Nista.

Devet (najboljih godina) je nestalo, potrosilo se po ordinacijama, strahovi su se natalozili od stopala do mozga i bojim se, da dok se okrenem, eto starosti.........
Onda dodjem ovde, pa vidim da nisam "usamljeni slucaj", pa mi je bar malo lakse kada procitam i tudja iskustva, i naravno, dobri dr Ivica koji uvek ima resenje i pametan savet

, pa mi sve postane nekako lepse i ruzicasto!
Hvala Vam na ovoj prici!!
Pozdrav, Majja