anksioznost posle virusa!!!

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Korisnikov avatar
dakon
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jun 15, 2006 7:16 pm
Kontakt:

Post od dakon »

Ontario probaj neke pilule za lilule zašto se patiti, posavjetuj se sa doktorima koje da uzimaš, ebiga bolje i to da ti smanji senzivacije koje smoriše nego da se patiš.
Drži se, nedaj se koliko možeš....ćaos.... :wink: Slika
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 5:53 am

Post od ontario »

Hvala ti Dakon na savetu i da znas da si upravu jer ovo je pacenje i nista drugo! :cry:
Vidim i sama da cu morati na tablete mada sam protivnik tome!
Veliko HVALA :P :P
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od minjab »

Ljudi ja stigoh,bila sam na rasprodaji nekoj , ma puca mi glava :o

Vidim ovde se ''radi''...... :lol: Ovako.....
Ontario, kod tebe je definitivno panika,ja nemam neki savet jer nisam nikad imala baš takvo iskustvo, ali kad mi sa stvarnim ,dijagnostikovanim ,organskim problemaima uspevamo da savladamo strahove koji su zaista povezani sa nečim,Onda i ti možež i moraš i pomisli svaki put kad one ili oni mogu a imaju tih i tih problema , pa ja nemam organski problem -mogu i ja .Moraš prvo ti sebe da probaš da menjaš ,pa tek onda lekari ,ako treba i neka terapija ,ali za sada prvo ti.....Pozdrav

Tarci,kako je?Kakvi sada i kod tebe kotlići ,ljudi al se jede kod vas .......a niko ne zove..... :lol:

A sada najglavnije Maaaaaaaaaajooooooo šta se sada događa! Pa ženo ,asad si nas sve zagolicala i nema te, ne mogu ni da pretpostavim sa čim je povezano tako da ako se nejaviš uskoro................ :lol:
tarcika
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 14, 2006 4:56 pm

Post od tarcika »

cao,drustvo!
minja,kod mene su tzv."Dani na Moravi".trju par dana i tada svi zivi budu na reci,a uvece na "gradskom trgu" :o :roll: (ako tako nekako moze da se nazove nas centar).ne,stvarno,mnogo je lepo i dolaze sve generacije,ali bukvalno.veceras smo muz i ja vodili cerku na karaoke i bilo je prepuno ljudi i bas dobra zabava...
ontario,kao sto vec rekoh:snaga je u Vama i morate sami da je pogurate ili da se malo potpomognete nekim lekovima za pocetak..znam da ne volite lekove,kao uostalom sto ih niko ne voli,ali ne dozvolite sebi da vam zivot stane ili da ne mozete normalno da funkcionisete zbog panike.ja sam posle svih ovih borbi shvatila da je to u najmanju ruku:glupo!morate da pocnete da zivite,jer ste veoma mladi i snaga je sigurno negde u Vama,ma koliko Vama delovalo da ste "prazni"...pozdrav od mene.. :P

ma,minja,javice se majja...mozda nas iznenadi u ranim jutarnjim casovima... :wink: majjce,jel to "nesto" nije "nesto strasno"?ajd'pomozi nam!a,ja zapela kao "mutav na telefon"! :oops: :-?

ljudi,idem da spavam,sutra imam ispit,pa posle pauza do septembra!jupi,iako moram da ucim i do tada! :-?

pozdrav svima!!! :wink:
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

cao

Post od ontario »

Dragi moji prijatelji ja mislim da sam na ivici sloma zivaca i sve mi je gore!Molim vas ne zamerajte mi sto vam stalno kukam!
Mozda cu i nocas u hitnu,ne prestajem plakati,sve mi se skupilo,danas mi je 9 godina kako sam ovde,sutra mi je 20 meseci od kako mi tata ode,bila sam napolju sa kucom 2 sata ziva pustinja nikoga ispred zgrade da vidim,nikoga ne znam,sa nikim nemam da pricam,nista me ne raduje,samoca me ubi!
Kao da sanjam se osecam,ne znam kako da BACIM zauvek proslost iza leda,stalno mislim i stalno zivim u proslosti,nemam snage vise da se borim,zivot mi je.......ne znam sta da kazem!
Ne znam se smijati,ne vidim nista ispred sebe,nemam planova,sve mi se smracilo,ja se izgubih.......
Javicu vam se nadam se brzo! :cry:
Malo mi je lakse sto vam isprazni dusu! :cry:
Ljubim vas sve!!!
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm

Post od majja »

tarcika napisao:cao,drustvo!
ma,minja,javice se majja...mozda nas iznenadi u ranim jutarnjim casovima... :wink: majjce,jel to "nesto" nije "nesto strasno"?ajd'pomozi nam!a,ja zapela kao "mutav na telefon"! :oops: :-?
........po svom dobrom starom obicaju!! :lol: :lol: :lol:

Nista nije spektakularno, vise je sopstveni blam, nego se mislim da li da pisem (a bilo je jace od mene da nagovestim bar :lol: ), da ne prepadam Ontario, ipak nam je nova u drustvu, a jos nije sve ni iscitala, ali resih se sada, cisto da vidi, da se desava svima nama to, i da je za ljude (poput nas :lol: ). Iznervirala sam se jako, mnogo sam na sebe ljuta i ne znam uopste sa kojom emocijom da vam ispricam sta mi se desilo. I ljuta sam, i bila sam uplasena, a sada mi je sve smesno!! :lol: Stvarno sam baksuz!! :evil:

Pre neko vece, odlucim ja da sa nekim drustvom skoknem malo do Novog Sada, isplanirali smo da odemo do Petrovaradina na pice (kao u stara dobra vremena :D ) i bas sam se radovala tome. Sve je bilo lepo organizovano, ugovoreno, dogovoreno.....mojoj sreci nikada kraja. :D Taman da se malo odmorim od svega, pa makar i popila sok u Novom Sadu i vratila se nazad. Bas sam zeljna tih akcija!! :D

I umesto da sve bude kako treba, ja sam vam dragi moji uz provod od par sati na kraju zavrsila u Novosadskoj dezurnoj bolnici!! :o Kako? Zasto? Nemam pojma! Iz cista mira sam dobila takav nekakav sugav napad, nisam mogla da se pomerim. NIsam mogla da udahnem vazduh. Uzasan bol sam osetila u grudnom kosu koji se reflektovao i u gornji deo ledja, oblio me hladan znoj, mucnina, nakon toga drhtavica, celo telo mi se opet kao prut treslo........ :o :o :o :o Prvo sam pokusala da iskuliram-kao, nije mi nista, medjutim kad sam videla da ja ne mogu da mrdnem koliko me je to peklo (ajde tako da kazem) u grudima, da mi je disanje postalo uzasno plitko, preznojila sam se, e tad je vec pocela da me hvata panika. Ne ona klasicna o kojoj Ontario govori, samo sam se umirila, sela i cekala da prodje. Naravno, iz moje sport Billy tasne sam uzela moj aparatic :lol: - 115/80 puls 83 - nista strasno. Za moj ukus, malo poviseno, ali ok. Mislila sam da ce brzo da prodje, ali to je trajalo dobrih pola sata. :o I na kraju, sta cemo - odosmo do bolnice.......

Klasika........kao i do sada nebrojeno puta-sve je ok, pritisak, EKG, crvena (4.4), bela krvna zrnca (7.8 ), trombociti (255), hemoglobin (134), secer (5.4).........Ma sva sam u granicama, prosto IDEALNA, a ja se i dalje tresem kao prut. Valjda od straha. Adrenalin kola venama........

Htedose da mi daju Bensedin-ja nisam htela, a da, inace, imala sam anegdotu..... :lol: :lol: :lol: prikacili oni mene na EKG, on poce da radi (cuju se otkucaji srca) kad odjednom stade......ova dr gleda, pa nesto klikce tamo, ono opet proradi, pa opet stade. A ja lezim na onom krevetu i ladno je pitam: "Izvinite, jel sam ja ziva uopste, ili mi je upravo srce stalo, te sam i zivi svedok toga, a ja sada trosim zadnje sekunde zivota??!!" :o :lol: :lol: :lol:
Eto, malo se i nasmejasmo tamo. :lol: :lol:

Zasto i kako, ja nemam pojma, jos manje znam sta mi se zapravo desilo, tek eto, od tako zeljenog provoda, ja sam otisla u Novi Sad i provela se u bolnici. Odradila sam rutinski sistematski pregled :lol: :lol: :lol: , onako, neocekivano, i sad sam valjda neko vreme mirna??! :roll: :lol: :lol: :lol:
Na kraju se ispostavilo da sam tog dana zaboravila da jedem, te me je IZUZETNO ljubazna doktorka priupitala da li vise volim giros ili rostilj :o , te me je na moj odgovor uputila na najbolje mesto u gradu i prosto sam po milioniti put bila ocarana Novosadjanima i njihovom predusretljivoscu, ljubaznosti, osmehu, mirnoci............ma SVEMU!! :D :D

I tako.........neko donese suvenir iz drugog grada, a ja sam donela hrpu nalaza :lol: , prezivela cak i vadjenje krvi iz vene :lol: i nakon sistematskog se lepo opustila i onda smo svi (posto sam i pratnju istraumirala :lol: ) otisli prvo dobro da se najedemo, pa smo do zore nastavili da se sprdamo na moj racun :lol: , a u Beograd smo se vratili.......pa vec je bio debeli dan!! :lol: Sve je dobro sto se dobro zavrsi, pa tako sad i ja sa hrpom novih nalaza kojima mogu da se "hranim" kad mi nesto zafali :lol: , ali sam jako ljuta na sebe, jer sam opet odradila stari "stos" - odradila sam atak na bolnicu :lol: , ali stvarno sam se prepala, jer nikada do sada nije bilo tako intenzivno i tako dugo trajalo. Cak sam u jednom momentu pomislila.....gotova sam!! :o (ono na EKG-u je bilo zezanje, ali sa primesom istine...... :lol: mislim, znala sam da je to nemoguce, ali ovaj moj ludi 13. ili 22. hromozom je odradio svoje :lol: pa se verovatno pomesalo i napravilo koktel sa mojim uvrnutim delom mozga zasluznim za SF........i tako se izrodilo ono moje pitanje-da li sam ja uopste ziva!!!?? :lol: :lol:

Eto, tako sam se provela........sve u svemu, NEZABORAVNO!! :lol: :lol: :lol: :lol:

@Ontario, samo ti kukaj, svi mi to radimo, a ja sam sve vise ubedjena da tebi "fali" ono sto sam navela u prvom postu......puno stresova, emocija, strahova.........i to ti sada psihosomatski izbija. Probaj sto vise da se opustis, uci iz nasih primera (veruj mi, ovo ti dodje kao grupna terapija) i pokusaj svaki put kad se desi da iskuliras sto vise mozes. Vidis da to traje, ja ne pamtim kada sam poslednji put izvrsila upad u bolnicu, pa mi se eto desilo, ni sama ne znam sada zasto, nisam nista lose ni negativno mislila (kao ti pred voznju), pa mi se opet desilo. :( Dozivela sam to u prvom momentu kao sopstveni poraz, pocela sam da tonem sa mislima "Ijao, zar opet na start", ali ne dam se, vidis kako odmah prebacim na humor :lol: .
Tebi se sve skupilo, i taj zivot tu i sve, definitivno patis sto si tu, i ako mozes, ikako, pokusaj i vrati se....kazes da si tu zbog dece, a opet, kazes da su i oni zatvoreni u 4 zida zbog tebe........ne znam. Ne znam ti celu pricu, ali definitivno si jako nostalgicna. Ili se pomiri sa tim, ili se vracaj, jer definitivno tu svoju bol moras da kanalises nekako i da se usrecis malo. :wink: Stavi na papir zelje i mogucnosti i teraj po tom planu. Sve je to za ljude........ti si dozivela klasican "posttraumatski stres" kako ja to volim da kazem, zakasnelu reakciju na sve stresove, i tek ti sada izbija tako.........

Drzi se!!! :wink:

@Tarci, Minja, vi se bas provodite.........Ako,ako samo koristite ove lepe dane, dok jos moze da se dise. Nadam se da sam adekvatno zadovoljila vasu radoznalost :lol: i da ste se bar na momenat nasmejale mojim dogodovstinama!! :lol: I ja se sada smejem, mada mi onda nije uopste bilo do smeha....... Piita me ona dr: "A zasto se vi tako tresete??!!" A ja joj odgovaram: "Ma izgleda da mi je nadbubrezna zlezda bas podivljala, pa ne zna kud ce sa tolikim adrenalinom, pa je resila malo da se izivljava!!" :lol: :lol: :lol: Pitala me je i da li koristim intravenozno neke supstance!!! :lol: :lol: :lol: Rekoh joj da za tim nema potrebe, pa zar mi nije i ovako "savrseno"!!?? :lol: Sta li bih tek tripovala da se svetski nadrogiram??!! Ne daj Boze! Ne smem ni da pomislim!! :lol: :lol:

Idem sada malo da spavam!! :wink:
Poslednja izmena od majja u Ned Jul 08, 2007 7:10 am, izmenjeno 1 put ukupno.
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

.....duplirao mi se post, a bas mislim da vam ne treba dva puta onoliki tekst!! :lol:
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Cim ste Vi nosili aparat sa sobom u Novi Sad, sve je meni jasno :D
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član

Post od minjab »

E Majo ,ma boli te uvo ,ti isproba urgentni i u Novom Sadu, ja nisam imala tu privilegiju, (jer nisam ni otišla do tamo) .Ali lepo, bar si se i tamo ''zapljunula'' :lol: :lol: :lol:

Ja treba u toku sledeće nedelje da odem nešto van grada,pa ću Vas obavestiti unapred i posle kako bi!Ali nije to užitak kad ide i MB,tad sam sigurna i neće mi ništa faliti,test je da krenem sama, ( ma ludo,ha,ha,aaaahhh :lol: :lol: ) .Al pošto mora i on da ide( ustvari on mora a ja idem da mi d... vidi put :lol: )

Vidim dr.Ivica se lepo proveo sa sve ringišpilima :lol: , svaka čast, ja sam jednom stala kao dete na nešto što se vrti :o ,vrtela se pola sata, odradila ''rigoleto'' i od tad :o ........šanse nema
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

cao

Post od ontario »

Draga Majo,Tarcika,Darkon i svi moji prijatelji(izvinite)ako nekoga nisam navela evo me i nisam otisla sinoc u bolnicu nego znate sta sam radila!
Ja otvorila stranicu sa vicevima i posle mora suza i ricanja u kupatilu ja sam se NASMIJALA!
Ma cisto nisam mogla verovati da se ja.......smijem! :P :P :P
Da vam prepricam vic:
Dosao covek u bolnicu i vidi dva doktora tuku pacijenta pa ti on pita njih pa zasto ga tucete:
Pa je.....majk.....vec ga 8 godina lecimo od zutice,a nije nam reko da je Kinez!
Sorry,ako nisam bas prepricala u originalu!Eto sada pijem kafu i pisem vam i jos uvek je jutro ali za sada je dobro.Doktor nam se lepo proveo ali vidim posto se blizi 40-a nije mu bas svejedno.Ma i ja sam njegova generacija,nije ni meni bas samo zato sto se OSECAMO kao da imamo 15,a puno sede kose.Sada cemo mi tesiti doktora :wink:
Majo draga,zao mi je pa si zavrsila u hitnoj i ZNAM kao ti je bilo!
Ja NE PRIPADAM NIGDE vise i zato ne NIKADA necu vratiti!
Bolje bi mi bilo da se ne vracam u proslost jer boli,nego da koracam dalje u zivot i "priviknem"se jer nisam daleko od psihijatrije.Trebaju mi prijatelji za koje sam se vezala u drugom gradu i ja sada dozivljavam teske trenutke u zivotu.Stvarno NISAM normalna jer sigurno ONI ne tuguju toliko! :cry: Ne znam ovde nikoga i to je jedan od velikih razloga sto se tako osecam. :cry: :cry: :cry:
Ja kada nadem prijatelja onda se toliko vezem da nisam normalna! :wink:
Za ovih 9 godina ovde,da mi je ijednom majka rekla VRATI SE ja ne bi imala snage da ovde budem i prodem mnogo stresnih situacija i problema !Uvek me bodrila i NIKADA nije zaplakala na telefon iako je sada sama i znam da place svaki dan.Dok mi je otac bio ziv TOLIKU mi je snagu davao kroz pisma i njegov glas je LECIO sve rane na srcu.Sve sam nasledila od njega samo NE ono sto me ucio citav zivot da budem OPTIMISTA i zena koja ima snage za sve u zivotu.Osoba koja NIKADA nece pokleknuti!On je bio LEGENDA i ostao!Dok nisam dosla ovde on je bio uvek uz mene i bio je MOJA DVA OKA!Bez njega nisam znala koracati u zivotu!Ucio me snazi ali ja nisam slusala!Znao je sta ce biti samnom kada on ode i pisao i bodrio!Ja nisam slusala!I eto sada placam cenu moje tvrdoglavosti!Izvini ja odo u dugu pricu! :P
Puno vas sve pozdravljam i HVALA Vam za svu vasu dobrotu!!!!! :P :P :P
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

hvala

Post od ontario »

Draga moja Minjab i doktore Ivice hvala Vam za svu vasu dobrotu :P :P
Hvala dragom Bogu pa ste mi Vi svi prijatelji :P :P :P
Doktore Ivice pozdravite sestru od jedne panicarke iz Ontaria! :P :P :P
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

cao

Post od ontario »

Sutra mi dolazi muz i NE MORAM ici po njega......jupi!!!!!! :P :P :P
Dovesce ga covek sa kojim radi......jupi!!!!! :P :P :P
Sto sam sretna !!!!!!
Caos.........pa gde ste :cry: pisite! :P
PLEASE
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

dr ivica napisao:Cim ste Vi nosili aparat sa sobom u Novi Sad, sve je meni jasno :D
Dr Ivice, on uopste nije bio PLANIRANO ponet. On je sastavni deo moje tasne, tako da uvek stoji tu kao i olovke npr!! :lol: :lol: Uopste ja ne strepim da cu ga zaboraviti, nekada se i to desi, kada npr u zadnjem momentu odlucim da promenim tasnu, i nije ni frka ni panika zbpg toga. Ako je tu-tu je, ako nije........nema veze!! :wink:

@Minja, pa bas tako - zapljunula sam se i tamo. :lol:

@ Ontario, kad kazem "vrati se", to moze da se odnosi i na "vrati se u grad gde si do skoro zivela", ali nebitno je skroz, ucini nesto lepo za sebe, nesto sto ce te usreciti, ne mora to da bude selidba. Bilo sta. Neka sitnica. Samo da se bar na momenat osetis srecnom i zadovoljnom. Citam da si oca izgubila pre skoro 2 godine, puno si se oslanjala na njega. Njega sada vise nema, i ti se osecas izgubljeno, tuga i bol su tvoja svakodnevnica i otuda se i ispoljava sve ovo na taj nacin.
Samo sama sebi mozes pomoci da nastavis dalje da zivis normalno.
Inace na "top listi stresova" prvih par mesta zauzimaju: smrt bliske osobe, selidba, razvod........

Tarci nam verovatno sada uziva u setnjama.........
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Majo, jako sam sretna pa si mi se javila,eto vidis da mi se menja raspolozenje,ja kako vetar duva,tako i ja!
Da, Majo sve sto govoris je istina i veruj mi da ne znam sta da uradim da bih povratila mir i zadovoljstvo i stecu u dusi!
Ja sam izgubljena i ne znam mozda ce me ovo nase dopisivanje vratiti na put i dati mi novu snagu u zivotu.Ja se iskreno nadam! :wink:
Da sam VAS imala mozda mi se ovo nista ne bi desavalo jer bih imala sa kim da podelim sta mi je na dusi! :cry:
Hvala.......ti........beskrajno.............beskrajno.........sto........si.........mi.......prijatelj!!!!!! :P :P :P
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član

Post od minjab »

Ontario bez sekiracije za raspolozenje ,to je ovde prirodna pojava :lol: .
Odgovori