anksioznost posle virusa!!!

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Jasna60
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Sep 23, 2006 12:07 am

Post od Jasna60 »

Vidite vi to - kao da nas je neko nacrtao i postavio ovde da se nadjemo. Meni je isto doktor rekao za prolapsus da je u pitanju genetika i konstitucija.

Uvek sam bila kao hodajuci stap - visoka 174cm, a maksimalna kilaza bila mi je 55kg. Sad imam 65kg, ali to je tajna.

Tarci, sto se tice ociju i tu, naravno imam problema (zar ste sumnjali?). Meni se ne gubi vid, nego mi se oko oka pojavi nesto svetlucavo, kao u cik-cak, i to traje oko 10-15 minuta.
Nekad samo jedno oko, a nekad oba. Osecaj je grozan. Naravno da sam bila kod doktora, ali sa ocima je sve u redu i receno mi je da je vaskularnog porekla ili zbog niskog pritiska.

Nekad mi se ne pojavi mesecima, a nekad bude po nekoliko dana zaredom.

Meni ovo vreme nikako ne stima, sva sam nesto lelujava i samo bih

spavala, nigde mi se ne ide.

Sutra cu da izadjem ispred kuce i bar malo probrckam noge u Dunavu :P :P :P
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od minjab »

Da za prolaps tačno lekari imaju ''model'' osobe.
Kad sam prvi put otišla sa svojim problemom ,dva kardiologa su me pregledala i nasumice su rekli ,''ma ovo mora da je prolaps'' pa onda na drugom mestu isti komentar - ali nije bio prolaps, već svi znate da se ne ponavljam ko papagaj.
A čim su me ugledali ,visoka 173, teška 56(tada i manje)
Lepo ja rekoh imaju model i očigledno se kroz praksu pokazalo da je istinito.

Jasna lepo brčkanje, svi bre odoste negde i napuštate nas ,sad sam se vratila sa jedne druge teme gde sam isto poželela lep put na more.

Ništa Maja i ja sigurno dežuramo, Tarci isto ide,Danka je izgleda otišla ,a,da i Dakon nam ostaje,-valjda, a dr.Ivica ide u avgustu. :wink:
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 5:53 am

cao

Post od ontario »

Cao drustvo,evo ja Vam pisem dok Vi lepo spavate jer smo 6 sati razlike,mislim ovde je pola 10 uvece,juli 3,a kod Vas je pola 4 ujutro juli 4.Ja sam tek sada sela za kompjuter i videla sda ste mi pisali i sve Vas puno pozdravljam.Inace dan sam provela bez-veze i dosadno i koga sam god zvala od prijateljica iz drugog grada nisu kod kuce.Nadam se da cu saznati ove nedelje da li sam dobila poso!Muz mi dolazi sa puta tek u cetvrtak navece i jao.......moracu po mrklom mraku ici po njega autom ima oko 55km u jednom pravcu i toliko u drugom.Imamo samo jedan auto i vec me sada hvata panika.Ovako sam isplanirala:prva bolnica je od mene 16km i to je oko 15 min autom,druga je 15 min od te,treca je 10min od te,a cetvrta je 10-15 min od trece.Od zadnje bolnice do muzevog posla imam oko 15-20 min autom zavisi od semafora i guzve i TAKO sam donela odluku.Nesmijte se! :lol: E sada posto ce biti mrkla mrak ja cu povesti moga malog kucu i staviti ga napred u auto pa cu zamisljati da ce mi on pomoci ako dode do napada! Nesmem decu jer sta ako mi pozli na po puta gde nema nikoga,a to je autoput gde je uvek jako guzva(doduse nocu nije kao po danu).JAO........sta cu,a moram da idem tamo gde se najvise bojim!Javicu Vam se i jos jednom HVALA na svemu !Ljubim Vas SVE!!!
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm

Re: cao

Post od majja »

ontario napisao:Cao drustvo,evo ja Vam pisem dok Vi lepo spavate jer smo 6 sati razlike,mislim ovde je pola 10 uvece,juli 3,a kod Vas je pola 4 ujutro juli 4.
A ko ti kaze da spavaju svi??!! :lol: :lol: :lol:
tarcika
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 14, 2006 4:56 pm

Post od tarcika »

DR.IVICE,ja mislim da bi na osnovu nasih "ispovesti" mogla da se uradi studija o uzrocima,posledicam panicnih napada i jos mnogo toga.jel vidite koliko cak i fizickih slicnosti ima medju nama?skoro svi imamo iste psiho somatske reakcije,pa cak i to sa vidnim poljem ima dosta nas,a to nije upisano kao simptom panicnog napada...ako je vaskularnog porekla,mozda moze i nagli skok adrenalina tako nesto da izazove..a ako je "ona" migrena,mozda i nju mozemo da izazovemo stalnom napetoscu i nervozom,zar ne?jel videste Vi komentar one doktorke? :D

ontario,ja mislim da to sto morate sami da idete pomuza jeste POZITIVNA stvar ma koliko to vama delovalo nemoguce!sve sto morate da odradite-odradicete(sa tremom ili ne),ali cete biti mnogo srecniji kada to obavite i imacete snagu za dalju borbu!to vam govorim iz iskustva.sve to sto sam morala da odradim,odradila sam(u pocetku sa mukom),ali sam sve vise dobijala veru u sebe i tesilo me je to sto znam DA MOGU KADA MORAM!!pa,sto onda ne bih to sve radila i kada ne moram?ja sam prosle godine do mesta u kome mi je skola,samo 15 km od mene,isla kolima SA MUZEM,svaki put i to je vec postalo smesno(da ne kazem tuzno)!posle mnogo pokusaja,preznojavanja i tesenja same sebe,dosla sam do toga da normalno putujem sam kolima,da vozim u skolu trudnu drugaricu o kojoj moram da vodim racuna:da li je njoj dobro(a ne meni),da li joj prija voznja i td...MORATE SAMO DA SE POMAKNETE SA MRTVE TACKE i da malim koracima gurate napred!SIGURNO TO MOZETE,akli niko to ne moze da uradi umesto vas!morate da "iscupate" tu snagu koja sigurno lezi u Vama!nadam se da ste me razumeli kako treba,jer sve ovo pricam iz najbolje moguce namere! :D

majjo,minja,jel dobiste,bre?
jasna,i ja bih se tako lepo brckala sada...

mislim da smo se privikli(ja tek sada :lol: ) na ove vrucine,cim meni ne smeta da idem po najvecoj vrucini..imam utisak da ne przi toliko a 35 stepeni u hladu! :o :roll:

cujemo se posle! :wink:
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

cao

Post od ontario »

Majo draga pa sto ne spavas?Sta te muci?Da sam znala da si budna ne bi iskljucila kompjuter nego bi pricali!Pravila bih ti dustvo!Tarcika draga u tome i je poenta ovog glupog stanja!Kada MORAS onda ti nema druge!
Zato sam i ljuta na sebe zasto si vec unapred nabijam psihozu?Zasto?
Prolazila sam tim putem 2 puta nocu sama,u zoru sama i ZIVA SAM ali uvek STRAH I ONO sta ako........ko ce mi pomoci ako....?
Pa dokle cu vise misliti sta ako mi pozli,a bolnica nije blizu?
Kako da se usudim otici tamo gde nije?
Ljudi me zovu,muz ide sam ja ostajem kuci ODBIJAM,organizuju se zabave,izleti,proslave,folklor,ziva muzika,igra se,peva,JA SAMA u cetiri zida!Ne smem nigde jer sta ako mi usput pozli?U Miltonu,nas manastir prosli mesec organizuju veliku proslavu,JEDNOM u godini,ja pronadem kartu kaze 23 minute od moga mesta pogledam NEMA bolnice u blizini i naravno NE ODEM!Prijatelji mi pricaju kako su se divno proveli ja se osecam uzasno,placem!Prosle nedelje ista stvar organizuje se na NIAGARI subota,nedelja zovu me NE IDEM jer je 55 km od mene i jer ne znam gde je bolnica.Naravno dolaze posle toga kod mene i pricaju mi kako je lepo,sole "pamet",a ja to znam!Deca su na raspustu,mala me pita da je vodim negde ja ODBIJAM sve zbog STRAHA i ja stvarno vise ne znam STA DA RADIM? Zbog mene takve kakva sam deca ce mi provesti u cetiri zida samnom!
STA DA RADIM??????????
Veliki pozdrav
Jasna60
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Sep 23, 2006 12:07 am

Post od Jasna60 »

Ontario. kucu svakako povedi, mozes lepo da mu pricas dok vozis. Nije sala, ja imam macora i kad sam sama kuci, ja lepo pricam sa njim. :-? :-? :-? :-?

A jos bolje, pusti glasno muziku koju volis i opusti se. Ja uvek pevam kad vozim, mislim da sam to vec pisala. :P :P :P

Narode, nista od mog brckanja - kod mene kisa pljusti, vetar duva, morala sam da zatvorim prozore koliko je hladno. To je kad ja nesto isplaniram :evil: :evil: :evil: :evil:

Ali dugo je leto... :lol: :lol: :lol:
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

DR.IVICE,ja mislim da bi na osnovu nasih "ispovesti" mogla da se uradi studija o uzrocima,posledicam panicnih napada i jos mnogo toga.jel vidite koliko cak i fizickih slicnosti ima medju nama?skoro svi imamo iste psiho somatske reakcije,pa cak i to sa vidnim poljem ima dosta nas,a to nije upisano kao simptom panicnog napada...ako je vaskularnog porekla,mozda moze i nagli skok adrenalina tako nesto da izazove..a ako je "ona" migrena,mozda i nju mozemo da izazovemo stalnom napetoscu i nervozom,zar ne?jel videste Vi komentar one doktorke?

Od svega moze da se napravi studija ako neko hoce i ako mu to treba :) Komentar sam video, ali ne bih da ga komentarisem :)

Pozdrav svima!
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am

Post od minjab »

Ljudi evo da vam se javim ,sada sam sa suprugom bila na ćevapima, uh kako su mi prijali samo da se nisam smrzla.Ja se danas obukla kao za 35 :lol: , pa toliko je i bilo , igrala se sa kucama i ajd da odemo na ćevape .............kad ono ,odjednom vetar i brrrrr,odoh sada pod topli tuš.
Mi svileni :lol: :lol: , da se ne prehladimo :lol: :lol:

Ej Ontario ,evo da te utešim, ti si hrabra i nemaš ti toliki strah sigurno ,čim ti smeš da ostaneš bez muža dan -dva.Ja bih imala tremu ,ili bih se nelagodno osećala,i jedva bih čekala da odem po njega :lol: A kucu povedi sa sobom obavezno ,Ja ko Jasna isto komuniciram sa mojim kucama, i na ulici ( ma ne samo sa mojim nego i sa tuđim, imam ja sa njima zajednički jezik i super se razumemo ,bolje nego sa ljudima :lol: -nažalost) a kad vozim često stavim kucu i idem sa njom po gradu.Ne bih smela van grada jer je nemirna i verovatno bi mi završila u krilu :lol:

Tarci ,ja ko da nisam odavde :lol: ili nisam pročitala sve pa mi reci molim te

jel videste Vi komentar one doktorke?

Gde i koji komentar i koja doktorka :o :lol: Kako je tebi ,jel popušta od lekova?

Ja dobih večeras TEK!Moram i maji da se ''pohvalim''Ona mora da spava nije joj bilo dobro :cry: ,javiće se kad bude mogla!Majče ako je popustilo ti nam se javi

Pozdrav, I dobro je da nam se ''vratio'' dr.Ivica ,nije ga kod nas bilo, dugo :lol:
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

cao

Post od ontario »

Minjab,Jasna da u pravu ste moje kerce ce mene izleciti!Mogu Vam reci da tacno oseti kada sam tuzna i onda mi se umiljava.Danas mi je muz rekao da dolazi u petak ujutro sto je veliki pojam,u ranu zoru ili kada vec svice.Nemam pojma!Ja sam citav dan provela cekajuci da li ce me zvati za posao ili ne ali jos nista.Telefon kao da mi je crko danas,ma bas niko da nazove!Ovo me cekanje izluduje!Ovde je vreme uzasno danas od jutra je mrak i kisa,a cujem kod vas lepo.Mama mi je u Juznoj Srbiji kod sestre pa sam se cula danas sa njom i kaze da je vruce.Gde nam je Maja?
Sada dragi moji trecite Vi meni;
KAKO DA IDEM AUTOM NEGDE GDE NIJE BLIZU BOLNICA?
Sorry,ja vas udavi!
Lepo spavajte!!!!!!!!! :P
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Minjab pa nisam znala da si iz Beograda!
Brat od tetke mi zivi na Labudovom Brdu,dve sestre od tetke u Borci,jedna u Padinskoj Skeli!
Nisam ih videla 16 godina!
Pozdrav!!!!!!!
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Cao svima :D , jesam, konacno sam dobila i urnisao me je stomak ovaj put, zato Ontario nisam ni spavala onu noc (ali ja i inace ne spavam nocu :lol: :-? ). Minja, jel sam ti rekla da ces i ti sad kada sam i ja!!?? :lol: To jednostavno MORA da bude tako!! :lol: :lol:
Citam sada, vi pricate sa svojim kucama i macama.........ja sam one noci kada me je stomak boleo, drzala ogledalo ispred sebe i pricala SAMA SA SOBOM :o :o tj. kukala i urlala......neopisivi su bolovi bili, nedrogirala sam se Brufenima kao nikada do sada (a ja inace jako dobro podnosim bol, znate da i kad kod zubara odem, ne zelim da primim anesteziju za vadjenje zivaca :o , prema tome-junak sam, ALI od ovih bolova hocu da izludim. Drugarice koje imaju decu, a koje su me videle igrom slucaja u TOM izdanju, kazu: "Ti kao da se poradjas"!!! :o :o :o Ali dobro, proslo je sada, da se ne vracam na to!! :wink: (do iduceg meseca :cry: )

Minjab, nisam razumela da li pitas "gde i koji komentar i koja doktorka"-ako je to bilo pitanje )odnosi se na ono sto si mi kopirala, sto smo se svi istripovali. Nemam pojma da li smo se ukapirale??! :o :o :lol:

I ja sam se sinoc smrzla, iako sam ponela citav arsenal stvari :lol: , evo, nos mi je vec zapusen, ali nema veze-proci ce :lol: , tako to mora kod nas "svilenih"!! :lol: :lol: :lol:

Ontario, kako si ti?! Jel ima nesto novo?!!

Pozz svima, odoh na jos jednu turu spavanja!! :lol:
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Cao svima :D , jesam, konacno sam dobila i urnisao me je stomak ovaj put, zato Ontario nisam ni spavala onu noc (ali ja i inace ne spavam nocu :lol: :-? ). Minja, jel sam ti rekla da ces i ti sad kada sam i ja!!?? :lol: To jednostavno MORA da bude tako!! :lol: :lol:
Citam sada, vi pricate sa svojim kucama i macama.........ja sam one noci kada me je stomak boleo, drzala ogledalo ispred sebe i pricala SAMA SA SOBOM :o :o tj. kukala i urlala......neopisivi su bolovi bili, nedrogirala sam se Brufenima kao nikada do sada (a ja inace jako dobro podnosim bol, znate da i kad kod zubara odem, ne zelim da primim anesteziju za vadjenje zivaca :o , prema tome-junak sam, ALI od ovih bolova hocu da izludim. Drugarice koje imaju decu, a koje su me videle igrom slucaja u TOM izdanju, kazu: "Ti kao da se poradjas"!!! :o :o :o Ali dobro, proslo je sada, da se ne vracam na to!! :wink: (do iduceg meseca :cry: )

Minjab, nisam razumela da li pitas "gde i koji komentar i koja doktorka"-ako je to bilo pitanje )odnosi se na ono sto si mi kopirala, sto smo se svi istripovali. Nemam pojma da li smo se ukapirale??! :o :o :lol:

I ja sam se sinoc smrzla, iako sam ponela citav arsenal stvari :lol: , evo, nos mi je vec zapusen, ali nema veze-proci ce :lol: , tako to mora kod nas "svilenih"!! :lol: :lol: :lol:

Ontario, kako si ti?! Jel ima nesto novo?!!

Pozz svima, odoh na jos jednu turu spavanja!! :lol:
tarcika
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 14, 2006 4:56 pm

Post od tarcika »

Vama dvema(majji i minji) se vidi da vam nisu sve koze na broju kada dobijate :wink: ..ja sam vam u svojoj poruci prekopirala pitanje i komentar doktorke,koji je ova zena(devojka) postavila na drugom sajtu za koji nam ne stavila link na "pitanjima i odgovorima".majjo,i ti si odgovorila na tu temu..sve ste šašave... :D :wink:
mada me je utesio DR.IVICA,jer se iygleda ne slaye sa komentarom cim nije hteo da komentarise..jupiiii... :wink:
kaosto se vas dve igrate sa kucam,ja tako sa mojom cerkom.spustim se na njen nivo i igramo se nas dve,samo puca... :lol:
meni prolazi ovaj virus ili sta li je vec,a i mami mi je bolje....imam mnogo obaveza oko skole,pa sam sva nesto u zurbi...a,naravno,da mi je samopouzdanje palo posle ovih skorijih dogadjanja(da ne kazem padanja :x ).
ontario,ovako...u najgoroj fazi sam putovala ko zna koliko kilometara na mora,SAMO KROZ POLJA SUNCOKRETA I PO KOJU BENZINSKU PUMPU!sebe sam pitala(kao i sto sada pitam Vas):STA CE TEBI BOLNICA?KOJU TO STRASNU BOLEST IMAS KOJU NE MOZE DA SREDI LEK ZA UMIRENJE?svaki put kada kao umirem,znam da sve simptome "umiranja" sredi lek i da za bolnicom nema nikakve potrebe!na kraju krajeva,ja zivim u gradu gde mi je prva bolnica(ona velika,sa svim odeljenjima :lol: )na 30 km daleko!pa,sta sada?!kako ljudi koji zive na planini?i oni stignu do bolnice kada stvarno nesto zatreba,a ne mi panicari!kako,bre,ljudi krstare brodovima,kako planinare,kako,kako...?sve to morate sebi da ponavljate,dok konacno ne ukapirate...

opet se nadam da ste me pravilno razumeli jer je ovo iz NAJBOLJE NAMERE U ZELJI DA VAM BUDE BOLJE!SAMO NAPRED!

drustvo,cujemo se kasnije!!! :wink:
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

ontario

Post od ontario »

E Majo,zato mi nije jasno ovo stanje?
Putovala sam,puno i nikada nista!
Pa sta je ovo sad?
U avion ne bih vise mogla NEMA SANSE!Ne zbog straha od pada aviona nego imam osecaj da bi poludila ili se ugusila,valjda neka klaustofobija.
Ma kakav brod....au.. :o Ja to ne bi pezivela!Ja sam sada ustala i znas kako je mrak,kisa pada,grmi,a inace ne volim oblacno vreme.Ja ti cekam za poso da li ce zvati i evo izludi vise.Ne volim ih zvati i napadati jer rekli su da ce zvati,pa moj poziv moze samo da napravi kontra efekat.Inace ujutro,ne znam kada idem po muza......kako cu nemam pojma!
Javicu se,drago mi je da si OK!
Pozdrav svima od Ontaria!!!!!!! :P :P :P
Odgovori