Vantjelesna oplodnja

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

engimengi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 23, 2009 7:39 pm

Reakcija na stimulaciju

Post od engimengi »

Molim nekoga da mi pomogne ako moze,u procesu sam vto i sedmi je dan stimulacije!Prilikom danasnjeg pregleda dr.mi je rekla da levi jajnik uopste ne radi a desni ima nekoliko folikula i on je ok i da sutra uvece imamo odnose pa ce u petak da vidi sta ce sa nama!!!A sa terapijom nastavljam(menopur)i dalje!!Ja je nisam nista pitala,al se bas brinem,dal je neko imao slicno iskustvo i sta znaci imati odnose u toku stimulacije!?Prvi nam je ivf,mm ima los spermogram!
marijaneta
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Feb 27, 2009 1:03 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od marijaneta »

:) Cao svima,bila sam na pregled UZ nosim blizance ali jedno ce otici a drugo uredu. Mislim otici kako vec nazvati nece ostati da se razvija. Doktorica kaze da nita nije strasno da nebi trebalo da ima problema. Dali je neko imao slican problem?
djia
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 08, 2009 1:23 pm

Post od djia »

Cao svima, prvi put pisem na ovom forumu. Vidjela sam da je neko radio vantjelesnu na klinici Lajf, interesuje me kako ste zadovoljni. Vec 14 mjeseci pokusavamo da dobijemo bebu. Radila sam HSG i produvavanje i nista nakon toga. Doktor Cejovic mi je preporucio vantjelesnu u septembru.
Ne znam koja je procedura za VTO na Cetinju i koliko se ceka. Ukoliko moram dugo da cekam ili ukoliko nisu uspjesni kao na klinici lajf, onda cu VTO raditi na klinici Lajf.
Jos jedno pitanje koliko cesto smije da se radi VTO i od cega zavisi uspjeh. Unaprijed hvala svima koji imaju neke informacije koje bi mi pomogle.
Pozdrav
tade
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Avg 11, 2008 3:17 pm

Post od tade »

Meni je kod prve vantelesne odreagovao samo desni jajnik i izvadjene su 5 jajne celije ali ne bas sjajnog kvaliteta,ipak oplodjene i 3 vracene ali je bilo neuspesno.Druga vto,umesto gonala doktorka mi prepisuje menopur,minimalnu dozu,oba jajnika reaguju,izvlaci 10 jajnih celija,6 iz desnog koje nije ni htela da oplodi i 4 iz levog extra kvaliteta,vraca 2 embriona,vto uspesna ,rezultat je moj 17-mesecni sin.Za vto dovoljna je i jedna jajna celija,ukoliko se oplodi i embrion bude dobrog kvaliteta vto moze da uspe.Kod mene je bila situacija da levi jajnik daje odlicnog kvaliteta jajne celije dok desni nesto losijeg.Inace kod nas je bio problem los spermogram.Da je zivot cudo potvrdjuje cinjenica da kada smo se spremali za drugu vto prirodno ostanem trudna i evo me u sestom mesecu.To je nase iskustvo,inace vto moze da se radi na svakih 6 meseci ali se ne preporucuje vise od 6-7 puta.Zelim vam uspeh i sve najbolje.
djia
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 08, 2009 1:23 pm

Post od djia »

Cestitam :D , uzivajte u trudnoci. To sto se Vama desilo je pokazatelj koliko je bitna psiha. Vjerovatno niste nista ocekivali do VTO-a i desilo se.
U svakom slucaju hvala na rijecima podrske.
milica83
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 16, 2007 8:57 pm

Post od milica83 »

marijaneta napisao::) Cao svima,bila sam na pregled UZ nosim blizance ali jedno ce otici a drugo uredu. Mislim otici kako vec nazvati nece ostati da se razvija. Doktorica kaze da nita nije strasno da nebi trebalo da ima problema. Dali je neko imao slican problem?
Moja poznanica je nosila cetvorke i jedno je samo od sebe "odustalo" bez ikakvih problema po nju, primljena je u bolnicu iz razloga da prate sta se dogadja sa ostala tri i bilo je sve uredu. Pustena je kuci sa terapijom koju je koristila i ranije i sa naznakom da mora dosta da odmara.
Sve ce biti bolje!
Odgovori