Vantjelesna oplodnja

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

kana-pg
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Sep 10, 2008 3:01 am

Post od kana-pg »

mozes da biras hoces li sa ili bez anest

ja sam bez i nije me boljelo :D i opet cu bez (ako budem opet radila)

pa cure moje srecno vam,drzim vam palceve :wink:
marijaneta
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Feb 27, 2009 1:03 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od marijaneta »

Na Cetinje rade sve sa anestezijom,i meni je to ok...ja cu i punkciju raditi sa anestezijom naravno. Mada i kad bi morala bez nje pristala bih,spremna sam na sve,ali koliko je moguce da se izbjegne bol zasto da ne.....Ja zasad sve odlicno podnosim tako da bi svima preporucila da ne cekaju da se ne plase da krenu u program. SRECNO SVIMA.
milica83
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 16, 2007 8:57 pm

Post od milica83 »

Ja sam radila ivf/icsi pre nekih 12 dana u KCS, i aspiraciju rade sa anestezijom, ranije su imali nekih problema pa su radili bez, ali ja generalno ne bi pristala da mi rade bez anestezije, dovoljno je sto sam imala hiperstimulaciju i bila sam natecena jos tokom stimulacije i jajnici su me boleli od sredine stimulacije, tako da im ne bi dala da me bockaju na zivo!
Sve ce biti bolje!
JZM
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Sep 23, 2008 2:01 pm

Post od JZM »

Zdravo Milice
Ja se spremam za vantelesnu za septembar i interesuje me da li mozes molim te ukratko da mi objasnis postupak. Kog dana pocinje stimulacija i koliko dugo traje. Kada se vadi jajna celija i koliko je vremena potrebno da se oplaode i kada se vraca u matericu. Ja sam se odlucila za Gocu Ivanovic i jos u februaru sam usla u proceduru ali sam morala da prekinem iz licnih i poslovnih razloga...

hvala unapred
milica83
Novi član
Novi član

Post od milica83 »

Ceo proces je bio po dugom protokolu, to kazem zato sto postoji i kraci protokol za vto. Dr mi je prvo prepisao mikroginon antibebi pilule koje sam pocela da pijem 03.04. od 4 dana ciklusa pa do 23.04. , 17.04. mi je ukljucio diferelin, s tim da sam imala dva put nedeljno uz vaginalnom sondom i vadjena mi je krv za hormonski status. Sa stimulacijom sam pocela 29.04. i to sa Gonalom f, i to se pogodilo sa prvim danom mog ciklusa, kod nekog je to drugi ili treci dan, ali ja sam dobila 6 dan od uzimanja poslednje antibebi pilule. Ultrazvuk sam radila svaki drugi dan i hormonski status s tim da mi je pri poslednjem uzimanju krvi uradjena biohemija, ptt, koagulacija i krvna grupa. Prvih par dana stimulacije sam primala po tri Gonala, a onda mi je Dr nastavio sa tri Menopura. 11.05. sam uradila poslednji uz, imala sam 10 folikula koji su bili od 21 mm do 25mm, uvece sam primila jednu injekciju Pregnila, i u sredu 13.05. mi je radjena aspiracija, i izvadjeno mi je 19 jajnih celija. S obzirom da sam imala hiperstimulaciju primila sam dve boce rastvora koji se zove Haesa, u petak 15.05. mi je radjen transfer i tada sam primila jos jednu bocu infuzije, i sad cekamo rezultate. Ako imas jos neko pitanje, samo izvoli.
Sve ce biti bolje!
JZM
Aktivan član
Aktivan član

Post od JZM »

Milice
Hvala na odgovorima, mislim da ce i kod mene (nadam se ) ici slicnim putem. I ja takodje treba da pijem kontraceptive pre stimulacije zbog ciste zutog tela koju mi je doktorka otkrila na poslednjem pregledu

Jos par dana i saznacete rezultate... Radujem se tvom osmehu kada budes gledala te dugo iscekivane dve crtice!!!

Da li moras da lezis svo vreme, svih 14 dana ili mozes povremeno da odes u setnju? Mojoj prijateljici su rekli da moze da ode do toaleta i to joj je sva setnja.

kako ti izdrzavas?
milica83
Novi član
Novi član

Post od milica83 »

Javljaj se kad krenes sa postupkom. Meni su rekli da prvih 5-6 dana odmaram, ja sam bukvalno lezala i samo isla do wc, tek kad sam stigla kuci (posto nisam iz Bgd) pocela sam da se setam. Ja mislim da me je moj organizam obavestavao kad preteram sa setnjom, prosto nisam mogla ni korak vise, i onda lepo prekinem setnju i odmaram. U svakom slucaju kad sam pitala Dr rekao je da nisam invalid i da mogu da setam posle par dana, a i na otpusnoj listi pise da sam postedjena fizickih aktivnosti. Pozdrav! :D
Sve ce biti bolje!
JZM
Aktivan član
Aktivan član

Post od JZM »

pa to zvuci super!

javljam kad pocnem sa postupkom, a ti podeli uskoro sa svima nam radosnu vest

pozdrav i hvala
milica83
Novi član
Novi član

Post od milica83 »

Jutros sam uradila urin test i pokazao je dve crtice! Sutra vadim betu, ali ce rezultati biti za par dana, napisacu kolika je. Srecno svima i drzim vam palceve! :D :D :D :D :D :D
Sve ce biti bolje!
marijaneta
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Feb 27, 2009 1:03 am

Post od marijaneta »

Drago mi je zbog tebe,nek je sa srecom....
milica83
Novi član
Novi član

Post od milica83 »

Hvala puno, nadam se da ce i vama uspeti. Marijaneta, koliko sam razumela ti ces raditi na Cetinju, ispravi me ako sam pogresila
Sve ce biti bolje!
JZM
Aktivan član
Aktivan član

Post od JZM »

Jupiiii :lol:

Bas se radujem! Uzivaj u svojoj trudnoci i pisi nam s vremena na vreme ako se osecas i sa kakvim se izazovima susreces!

:P
Little monster
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Sep 07, 2008 8:35 pm

Post od Little monster »

Milice83 sve najlepse i cestitamm ti na trudnoci. Zelim ti laganu trudnocu i da uzivas koliko god mozes dok cekas svoju bebicu. :D
milica83
Novi član
Novi član

Post od milica83 »

Hvala vam puno na lepim zeljama! I ja vama zelim da u sto kracem roku ostvarite svoje zelje! :D Nego neznam gde nam je Pazarka
Sve ce biti bolje!
kasija
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 25, 2008 7:48 pm

Ivanovici

Post od kasija »

Da li neko ima iskustva sa Ivanovicima
koliko embriona vracaju, da li vode trudnocu svojim pacijentima kojima su radili vto?
Da li ih uopste briga da li ce trudnoca koju potpomognu izaci do kraja
Da li mogu daju preporuku za instituciju za porodjaj?
Odgovori