Vantjelesna oplodnja

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

marijaneta
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Feb 27, 2009 1:03 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od marijaneta »

Svakom bi preporucila da ne odustaje,ja sam malo zastala posle histeroskopije al idem DALJE PA MOLIM BOGA DA POMOGNE SVIMA PA I MENI.
Korisnikov avatar
Kupachica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Feb 16, 2008 6:29 pm

Post od Kupachica »

A zbog cega su ti radili histeroskopiju? Koji je zapravo problem kod tebe i supruga? Da li neko moze da mi kaze da li obavezno rade histeroskopiju i/ili laparoskopiju i ako je zena vec ostajala u drugom stanju, ali imala spontani?
Korisnikov avatar
tanja68
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 18, 2008 5:05 pm

Post od tanja68 »

Evo vam link gde mozete da procitate mnogo stvari vezanih za histeroskopiju.http://www.geocities.com/medicacentar/h ... kopija.htm
Korisnikov avatar
tanja68
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 18, 2008 5:05 pm

Post od tanja68 »

marijaneta
Stalni član
Stalni  član

Post od marijaneta »

Kupachice :) kod nas svako kod koga planiraju VTO mora da uradi histeroskopiju. Moraju znati kako dalje,kojim putem ici. Meni su posle histeroskopije rekli da mi je jajovod skroz zapusen da nema sanse da se sretnu spermatozoid i jajna celija. A drugi jajovod su mi skinuli prije 8 godina. Prije histero je planirana inseminacija al su mi posle histero rekli da nema sanse. U meni je problem,suprug je u redu.
Korisnikov avatar
Kupachica
Aktivan član
Aktivan član

Post od Kupachica »

E pa meni kod supruga nije sve u redu. Naime, od samog pocetka borbe (a to traje oko 4 godine) njegov spermogram je uglavnom oligoastenospermija i to sa stalnim bakterijama u ejakulatu (proteus mirabilis, eserihija coli, enteroccocus species). Posle kiretaze koju sam imala 29.12.2008. evo i ja sam napatila bakterije u vaginalnom i cervikalnom brisu klebsiella species i enteroccocus species). Moja dr. smatra da je uzrok mog spontanog upravo los spermogram mog muza, tacnije ona misli da je spermatozoid koji je oplodio jajnu celiju verovatno bio loseg kvaliteta, i ona kaze koliko god bile bezazlene, bakterije koje su tako dugo prisutne kod njega, makar i u malom broju, ukazuju na neku "tinjajucu upalu". Zbog toga je i smanjena pokretljivost, a ko zna i da li su pravilnog oblik ( u nasem gradu tog parametra na nalazu nema!!!)
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 21, 2008 11:25 pm

Post od Lily-an »

Kupachica napisao: Moja dr. smatra da je uzrok mog spontanog upravo los spermogram mog muza, tacnije ona misli da je spermatozoid koji je oplodio jajnu celiju verovatno bio loseg kvaliteta, i ona kaze koliko god bile bezazlene, bakterije koje su tako dugo prisutne kod njega, makar i u malom broju, ukazuju na neku "tinjajucu upalu". Zbog toga je i smanjena pokretljivost, a ko zna i da li su pravilnog oblik ( u nasem gradu tog parametra na nalazu nema!!!)
Mislim da je tvoja dr. u pravu!To može biti problem, tj. uzrok!Retkost je da slaba pokretljivost nije istovremeno praćena i lošim spermocitogramom...koliko sam ja , do sada, o tome mogla da pročitam, a na osnovu našeg ličnog iskustva...
Ipak, nezamislivo-neprihvatljivo je da ne znate morfologiju spermograma.I da dalje nešto preduzimae...To mu nekako dođe kao elementarno! Vredi doći do nekog većeg grada i to uraditi...sa proverom...tog rezultata...Ni labo u Bgdu nemaju iste reference...
I, nemoj da se obeshrabljujuješ u pogledu akcije za VTO...samo je bitno da se dooobrooo naoružaš informacijama...napraviš kriterijume, selekciju...na vreme.
marijaneta
Stalni član
Stalni  član

Post od marijaneta »

Te bakterije mogu da budu veliki uzrok neplodnosti. Imali smo i ja i suprug bakterije al na srecu izlijecili smo ih brzo terapijom. Ja sam cak imala AUREUS,ona je opasna po zdravlje. Samo dobra terapija i malo strpljenja i rijesice te se i vi bakterija.
marijaneta
Stalni član
Stalni  član

Post od marijaneta »

Zanma me imali neko ko je radio VTO da mu je uspjela iz prvog puta.
Tamara79
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Okt 05, 2008 9:40 am

Post od Tamara79 »

Drage moje evo i ja da vam s pridruzim,ja imam veoma dosta iskustva o vantelesnoj oplodnji meni je iz drugog puta uspelo al se nazalost zavrsilo vanmatericnom :cry: .U aprilu opet imamo zakazano ja i suprug resili smo idemo do kraja hocu vam reci da neodustsjete pa valda ce sve jednom uspeti.Inace procedura vantelesne i nije toliko strasna meni je vise bilo gore iscekivanje ono hoce li uspeti ili nece.
Korisnikov avatar
Kupachica
Aktivan član
Aktivan član

Post od Kupachica »

A sta je to spermocitogram? :oops:
marijaneta
Stalni član
Stalni  član

Post od marijaneta »

Tamara 79. O Tamara pa zar i to moze preko vantjelesne. Neznam nista o vanmatericnoj trudnoci. Mislila sam da se ubacuje direkno u matericu oplodjena jajna celija kad se radi IVF.
Tamara79
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Okt 05, 2008 9:40 am

Post od Tamara79 »

Draga marijaneta nazalost se i to dsava kod vantelesne oplodnje :cry: jeste da se ubaci direktno u matericu al kod mene su nazalost zalutale i tu se oplodile na pogresnom mestu :oops: umesto da su se oplodile uz zid materice meni u jajovod tako dami je radena laparaskopija i odstranjen levi jajovod.Desni mi je zacepljen tako da nam nista nepreostaje sem da radimo vantelesnu ponovo.
marijaneta
Stalni član
Stalni  član

Post od marijaneta »

:oops: Samnom ti je ista stvar,lijevi jajovod su mi makli prije 8 god a sad su mi radili histeroskopiju i ustanovili da je desni skroz zapusen. Tako da su promijenili plan umjesto insemanacije radice ma IVF. Zelim ti puno SRECE sledeci put. Nadam se bice pogodak da tako kazem jer sad nece omasit.
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 21, 2008 11:25 pm

Post od Lily-an »

Kupachica napisao:A sta je to spermocitogram? :oops:
www.medicacentar.info
Odgovori