Stediril-sporedni efekti
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
Stediril-sporedni efekti
Pozdrav svima
Da li je neko mozda imao iskustvo sa steridilom. Ja se naime spremem za VTO kod Ivanovica i od 5-tog dana ciklusa sam pocela da pijem Stediril i cini mi se da ga ne podnosim najbolje. U principu ovaj lek sadrzi male kolicine estrogena i ne bi trebalo lose da utice na organizam. Ja od njega imam mucnine ujutru i uvece, grudi su mi otekle i jako su bolne na dodir pogotovo oblast oko bradavica. Lice mi se osulo nekim groznim bubuljicama a o nervozi i da ne govorim, mozda mi je ona i najveci problem.
U dilemi sam da li sam mozda nervozna zbog celog postupka ili me ovaj lek "ubija"
pozdravi i hvala
Da li je neko mozda imao iskustvo sa steridilom. Ja se naime spremem za VTO kod Ivanovica i od 5-tog dana ciklusa sam pocela da pijem Stediril i cini mi se da ga ne podnosim najbolje. U principu ovaj lek sadrzi male kolicine estrogena i ne bi trebalo lose da utice na organizam. Ja od njega imam mucnine ujutru i uvece, grudi su mi otekle i jako su bolne na dodir pogotovo oblast oko bradavica. Lice mi se osulo nekim groznim bubuljicama a o nervozi i da ne govorim, mozda mi je ona i najveci problem.
U dilemi sam da li sam mozda nervozna zbog celog postupka ili me ovaj lek "ubija"
pozdravi i hvala
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Re: Stediril-sporedni efekti
Lek stediril ili kontracepcijske pilule? Meni su se tako zvale pilule koje sam koristila godinama i nisam imala nikakve probleme s njima....
-
- Stalni član
- Pridružio se: Ned Sep 07, 2008 8:35 pm
JZM mozda ces samo prvi mesec koriscenja kontracepcije osecati tako jake nuspojave. Ja drugi mesec pijem microgynon kako pripremu za VTO (i zbog polipa) i prvi mesec sam imala i krvarenja dok sam ga pila (pa sam zadnjih 10 dana pila po dve) i grudi su me konstantno bolele a pogotovo pri dodiru i kad se tusiram. Ovaj mesec nista od toga. Valjda treba telu da se navikne. Ali pitaj dr na kontroli ili pozovi Ivanovice da pitas. Mada ja mislim da je to samo privikavanje organizma na taj vid terapije. Pozzz
Dea, to zaista jesu kontraceptivne pilule ali izgleda da sam burno odreagovala na njih, malo hormoni, mnogo stresa... Ostalo mi je da popijem jos 4 tabletice i gotova sam sa Stedirilom. Moja doktorka kaze da su to odlicne pilule ali da se jako tesko nabavljaju na nasem tristu.
Little Monster kako idu pripreme? Za kojui si se ti kliniku odlucila? Ja sam juce pocela da uzimam Suprefakt 0.5 mill i primam ga paralelno sa Stedirilom 5 dana.
pozdrav i hvala
Little Monster kako idu pripreme? Za kojui si se ti kliniku odlucila? Ja sam juce pocela da uzimam Suprefakt 0.5 mill i primam ga paralelno sa Stedirilom 5 dana.
pozdrav i hvala
-
- Stalni član
JZM ja sam se prijavila za Betaniju. Imam jos 7 tabletica pa pauza 7 dana i kad pocnem sledecu kutiju treba da im se javim. Inace, da nije bilo polipa sad bih lezala i cekala betu.... Sve najbolje ti zelim, da nas uskoro obradujes!
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Dec 11, 2008 3:56 pm
Opet ista ekipa na temi
JZM, ja pijem drugu kutiju Jeanine. Prvu sam bas tesko podnela, mucnine, nervoza, bolne grudi... uzas! Sada sam na polovini druge kutije (neplanski) i rekla bih da je mnogo bolje podnosim. Pretpostavljam da si nervozna od Stedirila...
Inace, ja sam trebala sa stimulacijom da pocnem 31.08. al se spermogram mm pogorsao pa su nas "pomerili" za 05.10.
Little monster i ja radim u Betaniji, mozda se i vidimo
Nego, kako ti je drugarica prosla??

JZM, ja pijem drugu kutiju Jeanine. Prvu sam bas tesko podnela, mucnine, nervoza, bolne grudi... uzas! Sada sam na polovini druge kutije (neplanski) i rekla bih da je mnogo bolje podnosim. Pretpostavljam da si nervozna od Stedirila...
Inace, ja sam trebala sa stimulacijom da pocnem 31.08. al se spermogram mm pogorsao pa su nas "pomerili" za 05.10.
Little monster i ja radim u Betaniji, mozda se i vidimo

Hvala ti puno, i ja sam u martu usla u postupak ali su mi otkrili cistu zutog tela pa smo morali sve da odlozimo. Betanija je odlicna klinika sa odlicnim referencama. Ja sam prvo mislila da se tamo prijavim ali beogradsko osuiguranje ne pokriva klinike u Vojvodini i muz mi je stranac pa bi smo i onako sve morali da platimo... i na kraju sam se odlucila za Ivanovice koji isto tako imaju odlicne reference.
Nadam se da ce ove jeseni biti puno beba...
pozdrav
Nadam se da ce ove jeseni biti puno beba...
pozdrav
Cao Simona,
stvarno smo predugo na ovoj temi i nadam se da cemo sve uskoro otvarati trudnicke dnevnike...
Imam jos tri tabletice Stedirila i zavrsila sam, bas mi je bilo ruzno iskustvo sa ovim kontraceptivima jer sam se osecala kao da sam ponovo u pubertetu sa sve bubuljicama i variranjem u kilazi. Cini mi se da od kako sam pocela da primam Suprefakt da mi je malcice bolje ili umisljam.
Da li planirate da radite do same punkcije ili cete na bolovanje neko vreme pre punkcije? Ja sam mislila da uzmem bar 3-4 dana bolovanja da se pripremim za intervenciju i psihicki i fizicki. Ne znam da li mozda preterujem ili...
sta ste vas dve planirale?
stvarno smo predugo na ovoj temi i nadam se da cemo sve uskoro otvarati trudnicke dnevnike...
Imam jos tri tabletice Stedirila i zavrsila sam, bas mi je bilo ruzno iskustvo sa ovim kontraceptivima jer sam se osecala kao da sam ponovo u pubertetu sa sve bubuljicama i variranjem u kilazi. Cini mi se da od kako sam pocela da primam Suprefakt da mi je malcice bolje ili umisljam.
Da li planirate da radite do same punkcije ili cete na bolovanje neko vreme pre punkcije? Ja sam mislila da uzmem bar 3-4 dana bolovanja da se pripremim za intervenciju i psihicki i fizicki. Ne znam da li mozda preterujem ili...
sta ste vas dve planirale?
-
- Aktivan član
JZM ne preterujes... ni slucajno! Ceo postupak nije ni malo naivan... ni psihicki ni fizicki. I ja razmisljam da uzmem nekoliko dana pre punkcije mada sve zavisi od situacije u kancelariji. Zna da bude jako stresno jer radim sa strankama i nagledam se svega i svacega
A posle transfera definitivno necu ici na posao pa makar se rusilo sve 

Ma tako je najbolje, ne smemo da dozvolimo da zbog posla dovedemo bebe u rizik. Stvarno ne bi valjalo da posle ovoliko bockanja i bombardovanja tela raznim hormonima preuzimamo bilo kakav rizik.
Moja doktorka insistira na strogom lezanju prva tri meseca i vrlo rado cu je poslusati
Moja doktorka insistira na strogom lezanju prva tri meseca i vrlo rado cu je poslusati

-
- Stalni član
Mozda,SimonaK napisao:Little monster i ja radim u Betaniji, mozda se i vidimoNego, kako ti je drugarica prosla??

A moja drugarica nazalost nije uspela, pokusace mozda u decembru, mada razmislja o Maloj Bogorodici u Skopju. Taj mesec je jedna zenica imala betu oko 700 i tri bebe se zakacile i njoj je dr Kopitovic radila transfer.
Da opet ista ekipa. Fali nam Kamicak....

-
- Aktivan član
JZM, tri meseca lezanja???? Meni to jos niko nije rekao, ali ne znaci da nece.... Bas sam puno citala o tome sta posle transfera ali su misljenja toliko razlicita da ne znam kome verovati. Mislim da cu probati da slusam svoju intuiciju...
Nego, kazi mi, kad pijes Stediril? U koje doba dana tj. noci?
Little monster
Mislim da moras u ponedeljak. Meni je prvi prijem bio 31.08. (ponedeljak), a ovaj drugi, odlozeni 05.10. (ponedeljak). Tako formiraju grupe.
Kad sam bila 31.08. tamo su bili samo dr. Bjelica i dr. Bujaska... Kopitovicka nije, a Trninicka je na trudnickom. To je bila samo podela sema za stimulaciju. E sad, kako znati ko ce ti raditi transfer. Mada mislim i da je odredjivanje same stimulacije isto tako bitno. Ja bas nisam bila odusevljena Bujaskom... Kad je videla spermogram, komentar je bio: AUUUUUUU!!!! Pa zbog takvog spermograma sam tu!!! Da nije los ne bi mi trebala njihova pomoc! Sledeci put bih vise volela da "zapadnem" kod Bjelice, jeste da je prilicno rezervisan ali nekako vise poverenja imam u njega, ipak mu je endokrinologija specijalnost.
Mm u ponedeljak radi kontrolni spermogram pa cemo videti gde smo. Ispada da je prvi, pre godinu dana, bio najbolji... pre svih "lecenja"
Inace, treba da ponovim rezultat brisa i cerviksa, tako su mi rekli .... samo to kao treba da bude sveze a ostale rezultate ne moram...
Nego, kazi mi, kad pijes Stediril? U koje doba dana tj. noci?
Little monster
Mislim da moras u ponedeljak. Meni je prvi prijem bio 31.08. (ponedeljak), a ovaj drugi, odlozeni 05.10. (ponedeljak). Tako formiraju grupe.
Kad sam bila 31.08. tamo su bili samo dr. Bjelica i dr. Bujaska... Kopitovicka nije, a Trninicka je na trudnickom. To je bila samo podela sema za stimulaciju. E sad, kako znati ko ce ti raditi transfer. Mada mislim i da je odredjivanje same stimulacije isto tako bitno. Ja bas nisam bila odusevljena Bujaskom... Kad je videla spermogram, komentar je bio: AUUUUUUU!!!! Pa zbog takvog spermograma sam tu!!! Da nije los ne bi mi trebala njihova pomoc! Sledeci put bih vise volela da "zapadnem" kod Bjelice, jeste da je prilicno rezervisan ali nekako vise poverenja imam u njega, ipak mu je endokrinologija specijalnost.
Mm u ponedeljak radi kontrolni spermogram pa cemo videti gde smo. Ispada da je prvi, pre godinu dana, bio najbolji... pre svih "lecenja"

Inace, treba da ponovim rezultat brisa i cerviksa, tako su mi rekli .... samo to kao treba da bude sveze a ostale rezultate ne moram...
-
- Aktivan član
Zaboravih.... Sto se tice Kamicka pratila sam je na drugom forumu, nisu lepe vesti.... beta je bila pozitivna, ali u 6. nedelji na uz bebino srce nije kucalo
Tako da je jadna morala na abortus...

-
- Stalni član
Tesko je to kad se tako nesto dogodi. Sve znam. I ja sam tamo. Ali i ovde nam fali na ovoj temi. 

SimonaK
Pijem Stediril uvece pre spavanja, uvek oko 11h. Moja koleginica je radila kod Goce VTO i morala je prva tri meseca strgo da lezi, samo do toaleta, a posle je mogla da proseta 1h dnevno. Takodje jos jedna koleginica koja je radila ja mislim inseminaciju prelezala je 9 meseci na levom boku da bi mogla da iznese plod. Verovatno to nije pravilo i ne mora da znaci, ali covek u takvim situacijama ne moze da bude pametan...
Bas mi je zao zbog Kamicka, ponekad sam bas besna i ne mogu da pomislim sta sve zena mora da iznese na svojim ledjima da bi dobila tako zeljeni porod!
Samo se nadam da ce se sve na kraju isplatiti!
Bas sam besna a i hormoni me razvaljuju, cini mi se da vise ne vladam sobom i jedva mogu da podnesem ljude na poslu, bojim se da se ne pretvorim u "Micu divlju saltersku sluzbenicu"
Pijem Stediril uvece pre spavanja, uvek oko 11h. Moja koleginica je radila kod Goce VTO i morala je prva tri meseca strgo da lezi, samo do toaleta, a posle je mogla da proseta 1h dnevno. Takodje jos jedna koleginica koja je radila ja mislim inseminaciju prelezala je 9 meseci na levom boku da bi mogla da iznese plod. Verovatno to nije pravilo i ne mora da znaci, ali covek u takvim situacijama ne moze da bude pametan...
Bas mi je zao zbog Kamicka, ponekad sam bas besna i ne mogu da pomislim sta sve zena mora da iznese na svojim ledjima da bi dobila tako zeljeni porod!
Samo se nadam da ce se sve na kraju isplatiti!
Bas sam besna a i hormoni me razvaljuju, cini mi se da vise ne vladam sobom i jedva mogu da podnesem ljude na poslu, bojim se da se ne pretvorim u "Micu divlju saltersku sluzbenicu"