Stediril-sporedni efekti

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

SimonaK
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 11, 2008 3:56 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: Stediril-sporedni efekti

Post od SimonaK »

Nemam pojma sa cime pocinjem :oops: Na semi koju sam dobila nista ne mogu da procitam. Uglavnom "nesto" pocinjem da dobijam od prvog dana menstruacije, a stimulacija mi krece u subotu, mislim da je u pitanju gonal i menopur... Probacu da procitam na semi kad dodjem kuci.

Sto se tice probadanja tj. ziganja u dojci, sigurna sam da je to od hormona... i meni se to desavalo, nemoj da brines. :)

Ako se ne varam, ti si par dana ispred mene sa postupkom? Znas li kad je odprilike aspiracija kad se pocne sa stimulacijom?
JZM
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Sep 23, 2008 2:01 pm

Post od JZM »

Traje do 13 dana, u zavisnosti kako se folikuli budu razvijali. Medjutim, izgleda da nase dve klinike koriste razlicite metode. Ja sam od 21. dana ciklusa pocela sa Suprefactom, to ces ti verovatno dobijati od 1.dana i on sluzi kako bi se jajnici drzali na stand-by, on drzi estradiol, LH i progesteron na donjim granicama i onemogucava jajnicima da pocnu da formiraju folikule. Onda bi 5tog dana trebali da izbombarduju organizam upravo gonalom i menopurom (koji su kombinacija lh i fsh hormona) i omoguce hiper produkciju jajnih celija. Onda se prati rast celija i u vreme ocekivane ovulacije ti daju stop injekciju i posle 24-36 sati ides na aspiraciju. Mislim da ceo proces od trenutka kada pocnes sa menopurom i gonalom ne bi trebalo da traje duze od 13 dana
Dobro je za bockanje, bar jedna briga manje... Nisam razumela, da li si dobila ciklus ili tek teba da dobijes? bas me interesuje koje metode koriste na tvojoj klinici
SimonaK
Aktivan član
Aktivan član

Post od SimonaK »

05.10 sam popila zadnju kontraceptivnu pilulu, znaci da bi trebala da dobijem u cetvrtak/petak. Prema semi, prvi dan ciklusa dobijam dipheraline, a 10.10. krecem sa stimulacijom tj. pocinjem da primam Puregon, Gonal F i Menopur. 15.10. se javljam na Kliniku, verovatno na prvi uz. Kako stoje stvari kod tebe?
JZM
Aktivan član
Aktivan član

Post od JZM »

Ja sam danas bila na klinici na uz i sutra pocinjem sa stimulacijom, dobila sam Fostimon (cist FSH) 40 ampula po 4 dnevno narednih 10 dana i smanjila mi je Suprefact na o.2 mll. Procitala sam recept i kontraindikacije i nije mi fas sve jedno. Iskreno, malo sam se uplasila jer je poprilicno agresivan za organizam i tako... Doktorka kaze da iako imam relativno malo godina ne impresionira je moj desni jajnik. Bas nije to morala da kaze na glas ali nek ide zivot... U ponedeljak idem da vadim E2. Po mom proracunu ako sve bude bilo kako treba oko 20tog bi trebala da bude punkcija a posle se nadamo da ce se jajasca oploditi i da cu oko svog rodjendana 25.oktobra dobiti na poklon bebe :)
Dok sam citala iskustva drugih devojaka izgledalo je sve mnogo jednostavnije, dok ne osetimo nä svojoj kozi ne mozemo znati. Ja sam odlucila da radim jos par dana pa da uzmem bolovanje, zelim da se bas opustim i da se pripremim psihicki, naspavam i radujem svemu
SimonaK
Aktivan član
Aktivan član

Post od SimonaK »

Da, razlikuju nam se procedure. Ali to je najmanje vazno, vazno je da mi dobijemo nase bebice! :D

Ja sam danas primila prvi Dipheraline. Greskom sam ti juce napisala da treba da primam Puregon. Primacu samo Gonal F i Menopur. 15.10. vadim E2 i rade mi uz. Znaci, ti ides jedan dan ispred mene...
A sto se tice nuspojava svega toga, ne zelim ni da znam! Tako ce mi biti lakse - sto manje znam manje cu fantazirati! Ja sam inace vrlo radoznala i svuda moram da gurnem nos, sve da znam. Ali ovaj put sam resila da se opustim i gledam samo pozitivnu stranu. I svasta cu da istrpim samo da dobijem svoje pilice! A tebi zelim da dobijes najlepsi rodjendanski poklon!
Nemoj se opterecivati, misli pozitivno i ishod ce biti pozitivan! A to sto dr nije impresionirana tvojim desnim jajnikom nije nista alarmantno i nemoj se nervirati zbog toga. Sve je relativno i individualno, a zelja je presudna! Bar ja tako mislim... Ja cu na bolovanje sigurno posle embriotransera, a ako situacija u kancelariji postane napeta bezacu i ranije!

Nesto sam primetila... svo vreme prepiske pricamo u mnozini - bebe! Da ne slutimo na blizance?? :D
JZM
Aktivan član
Aktivan član

Post od JZM »

Pa naravno draga Simona, u najmanju ruku blizanci!!!
Ja sam odlucila da prkosim sudbini (nadam se da necu dobiti samar) i da ocekujem trojke. Otvorila sam VTO dnevnik na jednom drugom forumu i nazvala ga Jelena jako zeli tri bebe. To je nacin da pobegnem od realnosti i mastam o tri bebe istovremeno. Zasto? Ne znam i nije ni bitno, imam jednu slicicu koju sam stavila na desktop u kancelariji na kojoj su tri decaka (trojke) u plavoj garderobici, sede u korpi od pruca na kojoj je plava masnica...preslatko je i tako ti ja mastam o tri decaka koja cu da dobijem uz pomoc VTO i kasnije prirodnim putem zelim da dobijem devojcicu koja ce da bude ista ja!!! Psihijatri bi sigurno znali ovo da protumace, ali nema veze niko nam ne moze zabraniti da mastamo.

Najveci broj trudnoca kod VTO su blizanacke pa mi je nekako normalno da pricamo u mnozini pogotovo sto nam ubacuju po tri embrioncica
JZM
Aktivan član
Aktivan član

Post od JZM »

Simona draga, kako ide stimulacija?
SimonaK
Aktivan član
Aktivan član

Post od SimonaK »

Malo sam zatajila sa pisanjem, gledam da na poslu sto vise stvari pozavrsavam pa da mirne savesti odem na bolovanje... Danas mi je 5. dan stimulacije a sutra imam vadjenje krvi i uz. Posle toga mi odredjuju dalju stimulaciju. Za sada nemam nikakve nus pojave sto mi je malo cudno. Citala sam da su zenice jako tesko podnosile stimulaciju a ja se osecam kao da nista ne primam :roll: Inace, u nedelju su su mi jos jednom probali probni embriotransfer ali nisu uspeli ni ovog puta. Dr kaze da sam jako uzana, pa je resila da proba kad mi budu radili aspiraciju, sto znaci pod anestezijom.
Sto se tice broja beba, ja bih jako volela da to budu blizanci.... decak i devojcica :D Ti si mladja pa mozes da planiras jos, meni ce biti dovoljno dvoje :wink:
Sta se desava kod tebe, kako ti reagujes na stimulaciju? Kad imas kontrolni uz? Jel su ti vadili E2?
JZM
Aktivan član
Aktivan član

Post od JZM »

Daga Simona
Meni je danas takodje 5ti dan stimulacije. Bila sam u ponedeljak na uz i vadila sam E2 ali na zalost nisam dovoljno dobro odreagovala na stimulaciju pa mi je doktorka povecala dozu sa 4 ampule dnevno na 6 ampula i tek danas sam pocela da ih osecam. Bolucka me donji stomak kao pred menstruaciju i jako sam umorna i samo mi se spava...

Ja vilenim od ponedeljka jer sam se nekako uspanicila da mozda necu odreagovati kako treba, ali su me devojke koje su vec imale iskustva sa stimulacijom objasnile da ne mora nista da te boli niti da bilo sta osecas a da dobro odreagujes. Verovatno ce ti povecati dozu stimulacije ako ne odreagujes na terapiju koju primas a mozda si srecnica pa proizvodis celije bez ikakvih bolova, probadanja i sl.

Inace, ja sam bila u dz da trazim bolovanje, ali doktorka nije htela da mi otvori bez ikakvog papira i nalaza iz klinike u kojoj radim IVF. Ovi iz moje klinike nisu hteli iz ko zna kojih razloga da mi daju potvrdu da sam u procesu i tako sam se skroz razocarala i radicu do petka a posle ko ih sisa sve uzecu odmor ako ne budem mogla da dobijem bolovanje

U petak idem da vadim krv i na uz pa se nadam da ce biti boljih vesti

pisi ako stignes sutra posle uz i e2 kakvi su rezultati.
pozdavic i cmokic
SimonaK
Aktivan član
Aktivan član

Post od SimonaK »

Juce radila E2 i uz... Ni moji rezultati nisu fascinirajuci.... 1 folikul od 8 mm, ostali u razvoju... E2 oko 97, debljina endometrijuma 3 mm :( Pojacala mi je dozu, sad umesto 2 Menopura primam 3 a Gonal i dalje 2. I naravno Diferelin jos uvek. U subotu mi je ponovo zakazala uz da vidi kako cu da odreagujem. Nisam pala u bedak, ali nisam bas ni srecna. Malo je porazavajuce kad cujes zenice koje izlaze i komentarisu... jedna 9, druga 13, treca 6.... Mada, sve je individualno.... Bitan je kvalitet, tako da se nadam da ce mi i ovo malo sto imam biti dobrog kvaliteta.

Nego, juce pricajuci sa jednom zenicom sam saznala nesto jako zanimljivo za nas tj. nase muzeve. Naime i njen muz ima problem sa spermogramom. jako losi rezultati, kao od nasih muzeva. I u februaru su, na inicijativu njene majke, narucili neke cajeve sa Zlatibora od nekog dede. Vec posle mesec-dva su mu rezultati bili bolji, a sada su mu procenti fenomenalni. Sa 0 ili 1 kako mu je kad variralo sada ima 70 % progresivnih i morfoloski ispravnih!!! :o Naravno, ja sam uzela od nje dedin broj pa cemo videti....

Kako ti napredujes????
JZM
Aktivan član
Aktivan član

Post od JZM »

Cao Simona

bila sam danas na uz i doktorka je konacno zadovoljna. Kaze da se svaki jajnik `otvara` individualno i da nekom treba manja, nekom veca doza stimulacije. Meni je danas e2 bio 460 i to je super. Sa skromnih 56 od ponedeljka je porastao na 460. Tako ce biti i kod tebe, valjda malo sporije reagujemo. Doktorka nije htela da kaze koliko celija ima i koleke su, da se ne bih opterecivala. Volela bih ako mozes da mi pustis dedin br. na pp da probamo i mi.
Mm je danas na nasu inicijativu radio spermogram i spermokulturu da vidimo sta se tu desava i da li se mozda nesto promenilo. Rezultati ce biti u ponedeljak

pozdravljam te puno i nemoj da se brines zbog reakcije, videces da ces dobro odreagovati posle povecanja doze
Little monster
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Sep 07, 2008 8:35 pm

Post od Little monster »

JZM i Simona zelim vam sve najbolje, da bude bucmat endometrijum i da bude dovoljno celijica. Citala sam da je za endometrijum dobar puter od kikirikija i pivo i svez ananas. Ne znam koliko pomaze ali ne moze da skodi sigurno. Navijam za vas i pratim vas. Simona ti radis u Betaniji jel tako? Sta kazu za Tabs jel tu? Cula sam da nece biti tu u novembru? Samo napred devojcice do velike bete!
SimonaK
Aktivan član
Aktivan član

Post od SimonaK »

U subotu bila na uz.... I dalje samo jedan folikul :( Ukinuli su mi Gonal i povecali Menopur na 4. Danas (ponedeljak) ponovo idem na uz u 12.

LM, da radim u Betaniji. Nisam cula da dr Tabs nije tu....
JZM
Aktivan član
Aktivan član

Post od JZM »

E bas bezveze, bilo bi dobro da ih ima malo vise da bar imas neku odstupnicu... Ali i sama znas da je dovoljan samo jedan jedini da nas dovede do cilja! Nemoj da budes malodusna, dala si sve od sebe, sada ostaje samo da cekas i da se nadas.
Ja sam takodje bila na uz i doktorka mi produzila terapiju na jos dva dana, opet u sredu na uz i kontrolu. Moj muz radio spermogram i spermokulturu i opet mu se pojavila bakterija, ali sad neka nova. Samo se nesto komplikuje...
:x :x
SimonaK
Aktivan član
Aktivan član

Post od SimonaK »

Juce sam ponovo bila na uz... Pojavio se i drugi folikul iako su mi u subotu prekinuli Gonal i rekli da se vise nece pojaviti ni jedan :wink: Endometrijum mi se lepo zadebljao na 9 mm i dr mi je rekla da je jako lep :D U sredu opet idem na uz i najverovatnije je u petak aspiracija... Naravno da mi se i raspolozenje vratilo...

Jelena, mislim da bakterije u spermogramu nisu problem. Sad ne bi bilo pametno da pije antibiotike jer ce ubiti i ono malo sto ima. Mozda neki caj, recimo uvin ili tome slicno...

Koliko sam ja razumela, nas dve cemo izgleda isti dan na aspiraciju? :)
Odgovori