Stediril-sporedni efekti

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

JZM
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Sep 23, 2008 2:01 pm

Re: Stediril-sporedni efekti

Post od JZM »

Super za drugi folikul, rekla sam ja, bice blizanci...
U pravu si za aspiraciju, i ja racunam da ce biti u petak. Taman cemo jeda drugoj da drzimo strah i kratimo nestrpljenje!
Ja sam od juce na bolovanju i veruj mi vec mi je dosadno. Nesto kao raduckam po kuci ali nije to to, nekako ne umem da usporim.
Cujemo se sutra posle uz
veliki pozdrav i ostani tako vedra i vesela 8)
SimonaK
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 11, 2008 3:56 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od SimonaK »

Stigla sa uz.... Pojavio se i treci folikul :o Kako, ko zna.... Estradiol oko 560, endometrijum oko 12 mm. Veceras stop inekcija, u petak aspiracija :D
Sta se desava kod tebe?
JZM
Aktivan član
Aktivan član

Post od JZM »

Kod mene opet nista, bila sam posle podne na uz i moja doktorka po obicaju nista ne prica... Primilla sam jos jednu stimulaciju danas i sutra opet na uz i mozda sutra stop a aspiracija ko zna, mozda petak, najverovatnije subota. Bas mi se ovo douzilo i malo sam nestrpljiva, ali pri kraju je sve. :roll:
JZM
Aktivan član
Aktivan član

Post od JZM »

Cao Simona, samo d ti pozelim srecu sutra na aspiraciji! Meni je zakazana za subotu ujutru. Nocas u 1.30h treba da prmim stop i da se radujem suboti. Moj doktorka muci muku sa mojim desnim jajnikom jer se skroz priljubio uz crevo. Izgleda da cu sutra morati da idem u neku bolnicu zbog praznjenja creva. Valjda se plase da ga ne povrede tokom aspiracije.
Pisi sutra kako je proslo
Pozdrav i srecno :P
SimonaK
Aktivan član
Aktivan član

Post od SimonaK »

Jelena, aspiracija je super prosle... Najbolnije mi je bilo stavljanje bronile a sve ostalo je pesma. Izvadili dva folikula, jedan prazan a u drugom je bila jajna celija. Spermogram mm zadovoljavajuci... U ponedeljak idem po bebicu :lol:
Jucerasnji dan mi je bio naporan, em sto nisam posle 12 smela da jedem, em sto sam se "mucila" sa panlaxom. :roll:
Jutros mi je bas falila kafa, al prezivela sam...
Ceo dan sam pospana, mada mislim da to nije od anestezije vec od progesterona koji pijem od cetvrtka.
I ja tebi zelim puno srece sutra na aspiraciji, nije nista strasno... samo se opusti i sve ce biti ok!
Javi se kad budes mogla...

Pozz
S.
JZM
Aktivan član
Aktivan član

Post od JZM »

Cao simona, ja se pre par sati vratila sa aspiracije i veruj mi bas sam se namucila. Izgleda da sam imala hiperstimulaciju jer su mi davali infuziju i dva puta analgetike i jedva sam ustala iz kreveta. Meni su bolovi bili neopisivi, jedva sam se kretala.MOja dr. po obicaju nista nije htela da kaze tako da uopste ne znam koliko sam celijica imala. Nisam imala snage da se navlacim sa njima, cekam ponedeljak i ja tada idem na et i valjda cu dobiti otpusnu listu na kojoj ce sve pisati

pozdrav i odmaraj se
SimonaK
Aktivan član
Aktivan član

Post od SimonaK »

Ne mogu da verujem da si tako prosla!! Meni uopste nije bilo ni bolno ni tesko. A kako si imala hiperstimulaciju? Ja sam, kao i ostale zenice, dobijala neke inekcije protiv hiperstimulacije. Bas mi je zao sto si se namucila... Dva sata posle aspiracije sam sedela u kaficu i pila kafu.
Uostalom, to je sad iza tebe, vazno je ono sto nas ceka! :D

Inace, zenice koje su radile transfer pre neki dan, kazu da je OBAVEZNO lezanje. Ustajanje samo do kupatila i to na kratko... Kakva je procedura kod tebe?

Odmaraj i cuvaj se!
JZM
Aktivan član
Aktivan član

Post od JZM »

Cao Simona, odradili smo i et i sada cekamo lepe vesti. Ja i dalje imam bolove i nije mi ni malo prijatno, pogotovo kada treba da piskim, valjda mi besika pritisne jajnike i jedva mogu da stojim na nogama... Sto se tice same klinike, ja ti ne mogu opisati moje nezadovoljstvo i razocarenje. Tamo nisu cista posla... Prvo su mi rekli da sam imala hiper stimulaciju a na otpusnoj listi su mi napisali da si izvadili samo 4 jajne celije. Bog neka mi oprosti, ali ko zna gde zavrsavaju nase celijice. Kazu da su vratili dva embriona, ali draga moja Simona nisu mi dali da podignem glavu i bacim pogled na to sto rade, svasta mi pada na pamet, ko zna...
Ti si dobro uradila sto si otisla u betanju, Klinika Ivanovic je katastrofa, nikome nikada ne bih savetovala da ide kod njih jer je odnos prema pacijentima krajnje nehuman i toliko su neprofesionalni da ja nemam reci.
Hvala Bogu da je sve gotovo i nikada vise u zivotu da ih ne vidim
Od terapije nastavljam sa antibioticima dok ih ne popijem do kraja i ultrogestan po dva vaginalno na 8 sati. Kako si ti prosla?
JZM
Aktivan član
Aktivan član

Post od JZM »

I da zaboravih da ti odgovorim, meni su rekli da prvih sedam dana ne izlazim iz kuce, ali da mogu normalno da se ponasam, tipa malo lezim, malo sedim, setkam se spremam hranu i tako...
SimonaK
Aktivan član
Aktivan član

Post od SimonaK »

Draga Jelena, na zalost moje vesti nisu dobre kao tvoje :cry: Ja nisam ni dosla do ET jer mi se jajna celija nije ni oplodila... Dr mi je rekla da je bila odlicnog kvaliteta ali spermatozoid nije "plivao" dovoljno brzo. Odnos lekara i sestara prema nama je stvarno bio fantastican. Ne mogu da nadjem ni jednu zamerku. Sve su nas obavestavali i objasnjavali. Nisam ljuta na njih... u stvari ne mogu da budem ljuta ni na koga iako mi se dusa raspada od tuge....
MM i ja smo se dogovorili da probamo sa onim cajevima da popravimo njegov spermogram pa cemo videti sta dalje... Mozda i uspemo prirodnim putem a ako ne, opet na VTO...
Za Ivanovice sam cula bas dosta negativnih komentara, mislim da sam ti to jednom prilikom i napisala. Jel si ti kod njih radila o trosku budzeta ili si placala?
Vazno je da je to sad iza tebe, sad budi pozitivna i cuvaj svoje bebice...
U betaniji savetuju lezanje, nikako sedenje i savijanje u stomaku.... kanda svi imaju drugaciji sistem.
Budi dobra i javljaj se sa lepim vestima!
Puno te pozdravljam!
JZM
Aktivan član
Aktivan član

Post od JZM »

Draga Simona, toliko mi je krivo i zao sto nije uspelo ovaj put. :( Kako nije uspela da se oplodi celijica? Pa zar nisu radili onaj metod kada direktno uvode spermic u jc?
Ja sam kod kuce, spavam, odmaram, malo setkam po kuci i trudim se da sto vise lezim. Nemam nikakav osecaj u stomaku, nista se nije promenilo, malo sam iskreno i melanholicna. Jako lose spavam nocu i ja i dalje imam bolove u jajnicima i donjem stomaku. Daj boze da mi nesto nisu poremetili kod zahvata.
Pozdravljam i ja tebe puno puno i drzi se draga Simona
SimonaK
Aktivan član
Aktivan član

Post od SimonaK »

Jelena, kako si? Ja sam juce pocela da radim, nastavljam po starom... Bas je tesko vratiti se u kolotecinu...

Nadam se da si ti dobro i da je sve ok. Kad radis test?
JZM
Aktivan član
Aktivan član

Post od JZM »

Cao Draga Simona,
jas sam onako, kako koji dan. Bolovi su mi prestali i sada sam potpuno posvecena cekanju bebica. Hranim se zdravo, pijem dosta tecnosti i sve onako kako bi trebalo. Sto se tice nekog emotivnog stanja, poprilicno sam nesigurna. Valjda svo ovo iscekivanje. Taman nadjem nesto kako bih podigla samopouzdanje ali je sitnica potrebna da me pokoleba.
U ponedeljak radim test i najiskrenije se nadam da se necu razocarati.
Pozdravljam te puno i drzi se draga, brzo ce proci tri meseca, pa sve ponovo
puno te pozdravljam
JZM
Aktivan član
Aktivan član

Post od JZM »

Draga Simona, kod mene lose vesti. Radila sam betu u petak i negativna je...

sta da radimo, imacemo vise srece sledeci put

puno te pozdravljam
SimonaK
Aktivan član
Aktivan član

Post od SimonaK »

Draga Jelena, zar ti nije bilo rano da radis betu u petak? Zenice koje su imale transfer kad sam i ja trebela, tad si i ti radila, tek danas vade betu?!

Jel si sigurna da je kod tebe definitivno negativno?
Ako jeste, bas mi je zao :(

Jel si zvala dekicu sa Zlatibora? Mi cemo sad tako da probamo....
Odgovori