Stediril-sporedni efekti

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

SimonaK
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 11, 2008 3:56 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: Stediril-sporedni efekti

Post od SimonaK »

I ja uvece pijem Jeanine.... Iskreno, jedva cekam da prestanem, bas mi ne prijaju.... Mislim da su mi stomacne tegobe izazvane njima. Pored gastritisa koji me muci godinama, samo mi je jos to falilo. I sva sam nekako "naduvana" kao balon!

Sto se nervoze tice, dobro se drzim. U kancelariji mi je svaki dan dinamika, sto od kolega sto od stranaka. Kad pocnem sa procedurom, cim budem osetila da mi smeta - odoh ja! Koliko sam primetila, nemaju ljudi bas puno razumevanja za nas zenice koje idemo na VTO. U pocetku sam se trudila da objasnim da to nije jednostavan proces, ni fizicki ni psihicki, al znas kako se kaze: Sit gladnom ne veruje!

Zato u se i u svoje kljuse! :wink:
JZM
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Sep 23, 2008 2:01 pm

Post od JZM »

U pravu si, ljudi bas nemaju razumevanja za nas. Meni je jako krivo zbog toga, jer cak i moje bliske prijateljice se ne ukljucuju mnogo u pricu u kojoj se nalazim. Retko ko da me i pita kako sam i kako podnosim sve... kao da se radi o kozmetickom tretmanu. Cak sam i pomalo razocarana institucijom u kojoj radim jer ne da nemaju razumevanja, cak naprotiv, namecu mi se neki sastanci koji su po default-u stresni a tak za mene u ovakvoj situaciji ne mogu ni da zamislim. Daj boze da sve uspe i sigurna sam da vise nikada necu raditi za istu instituciju, jer ako sad nemaju razumevanja nema sanse da ce imati ni kasnije kada se bebe budu rodile i kada im budem jako potrebna...
Pokusavam da se radujem bebicama (nakako uvek mislim da ce ih biti vise od jedne) ali me devne obaveze ubijaju u pojam i umesto da budem vesela i razdragana zato sto se pomeram sa mrtve tacke i idem u susret tako zeljenoj trudnoci ja vrlo cesto klonem duhom.
Mislim da ce se na kraju sve iskristalisati i da cemo promeniti sisteme vrednosti i videti ko koliko vredi i da ce nam biti jedna velika skola za u buduce.
Potpuno si u pravu u se i u svoje kljuse...

Sto se tice kontraceptiva, veruj mi da ce ti sva ta nadutost i jedan deo nervoze prestati cim prestanes da ih uzimas. Meni je malcice lakse kad vise ne moram da ih pijem. Samo je ostao prilicno jak bol u grudima, cak ne mogu ni da potrcim koliko boli
SimonaK
Aktivan član
Aktivan član

Post od SimonaK »

Juce uradili spermogram - ponovo los :( Mozda me opet "odloze", videcu u ponedeljak....
JZM
Aktivan član
Aktivan član

Post od JZM »

Bas bezveze :(
Mozda je samo trenutno jer ginekolog kod koga sam ranije isla kaze da muskarcu moze da se poremeti spermogram zbog nekoliko vise popusenih cigareta i da je dosta promenljiva kategorija. Navijam za ponedeljak i da bude vise spermica koji brzo brzo plivaju...
Nisam razumela da li se spremate za inseminaciju ili za IVF?
SimonaK
Aktivan član
Aktivan član

Post od SimonaK »

Hvala na podrsci! Spremamo se za IVF jer mu je spermogram bas, bas los.... Zadnji rezultat je 2 miliona spermatozoida, 1 % zivih od toga 99 % neporetnih a 1 % bez progresa. Svi moguci nalazi su ok i ne znamo sta je uzrok tome. Mesecima je pod terapijom profertilom i maticnim mlecom i nista... Stvarno mi nije jasno u cemu je problem :(
Little monster
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Sep 07, 2008 8:35 pm

Post od Little monster »

Simona nadam se da ce te ipak u ponedeljak dobiti zeleno svetlo. Citala sam negde da i muskarci mogu da primaju merional i druge hormone da bi im se poboljsao spermogram. Mozda vec jeste probali ali da preporucim da uvedete tabletice zinka i vitamine E i C. Nama su ta tri pomogla da se spermogram popravi za duplo. A i promenili smo laboratoriju u kojoj smo redili tu analizu. Drzim palceve.
JZM
Aktivan član
Aktivan član

Post od JZM »

Simona,
Mi imamo gotovo identicnu situaciju, 2,6 mil, 1 mill progresivnih i samo 1% normalnog oblika. MM je pio proksid, cink, selen i jos neke vitamine, ali je doktorka rekla da se moze raditi i sa takvim spermogramom ali mora puno da se radi na pronalazenju nekoliko dobrih... Jos da situacija bude gora na poslednjoj analizi spermokulture pronadjene su mu neke bakterije mislim da se zovu streptoccocus pneumonia i sada pije antibiotike. I moj muz je zdrav i sve je ok ali takodje ne mogu da nadju uzrok
Ja se nekako nadam da ce sve da bude dobro, mora...
SimonaK
Aktivan član
Aktivan član

Post od SimonaK »

Little monster
Nas urolog nije za to da mm dobija hormone jer, kako kaze, obzirom da "proizvodi" spermatozoide on se ne bi igrao sa hormonima. Pre svake hormonalne terapije kod muskarca je obavezno zamrzavanje sperme (sto kod nas ne rade) jer se jako cesto desi da se postigne kontraefekt. U profertilu koji pije vec 3 meseca, a koji je slican proxedu, ima izmedju ostalog zink, E,... Laboratoriju ne mozemo da promenimo jer u Betaniji priznaju spermogram jedino iz Biotesta.

JZM
Strasno je koliko ima slucajeva kao kod nasih muzeva! Mm Profertil bas i nije nesto pomogao ali urolog insistira da nastavi sa terapijom. A sa enterococusom se mucimo vec godinu dana! Jedan mesec ima, drugi mesec ne... I bas se pred prvo zakazani IVF desilo da ima! U cetvrtak dobijamo nalaze spermokulture, nadam se da ce biti "cista". Toliko sam mozgala sta raditi, gde ici... Sigurna sam da postoji negde lek ali ne znam gde... Toliko se toga alternativnog nudi, i verujem da je nesto delotvorno, ali pitanje je sta? Mi bas nismo u godinama da imamo vremena da eksperimentisemo. Ne znam.... nadam se da si u pravu i da na kraju mora sve biti dobro :)
JZM
Aktivan član
Aktivan član

Post od JZM »

Ma sigurna sam da toliko "muke" i iscekivanja mora da se na kraju isplati. Od svih tih alternativa veruj mi ja sam samo izgubila nekoliko meseci (na svu srecu samo toliko). Meni se svidjaju alternativni metodi lecenja ali samo kao pomocno sredstva. Preporucivali su nam svasta i svasta smo i probali i u jednom trenutku sve to vise nije imalo smisla, nisam sujeverna i ne verujem u vracare ali verujem u snaznu bioenergiju i metode sijacu masaze koje rade po principu istezanja prsljnova koji su prikljestili nerve zbog loseg nacina zivota, raznih bolesti...

Veruj mi nas problem je suvise ozbiljan da bi se lecio alternativom. Nema nam druge nego da ponesemo bremena nasih muzeva i da preuzmemo inicijativu

Meni jutros dosla vestica i ja se sva srecna poradovala kako cu sto pre kod doktorke da nastavim proces i sto pre dodjem do nasih bebca... ali na zalost moja doktorka ima privatne obaveze i sve mi odlozili za 8.10. Nije daleko ali veruj mi sada mi izgleda kao citava vecnost. Takodje me nervira sto ce me svo to vreme drzati na Suprefactu i verovatno poremetiti moj prirodni ciklus. Leva ruka mi je vec u cvorovima i modricama od bockanja tako da se sada bodem levom rukom u desno rame, valjda ce viti dovoljno mesta za sve bockice
SimonaK
Aktivan član
Aktivan član

Post od SimonaK »

MM je bio pre par nedelja na sijacu masazi, ali nije mu se uopste dopalo. Kaze da ga je uzasno bolelo i nema sanse da ide jos koji put. Bas mi ga bilo zao, hoce on sve da proba sto mu ja kazem...

Sto se tice tvog prirodnog ciklusa, mislim da se nece poremetiti jer ipak je to kratko vreme.

Ti sama sebi dajes inekcije???? :o Koliko sam shvatila ove u Betaniji, ja bih trebala svaki dan da idem tamo na bockanje...
JZM
Aktivan član
Aktivan član

Post od JZM »

Ne mogu da verujem, hahaha, tako je reagovao i moj muz... Kaze sta si mi ovo zakazala, ovo je masaza za kineze i japance koji su visoki jedva 1.5 m a ne za mene od 2 metra i 100 kg! iamo on vec svoju teoriju o tome kako Kinezi ne bi mogli da prezive na kiselom kupusu kao ni sto bi smo mi mogli da prezivimo na ruzicastim algama ili vec tako nekako. Ima pravo donekle

Sto se tice bockica, sama sebi ih dajem. Nije bilo prijatno u pocetku zato sto s bojim igle, ali nema bolova jer su igle male za dijabeticare i ne boli. Koliko ja znam trebalo bi da te prvi put nauce kako da se bockas a onda sama. Zaista nema potrebe za sestrama jer je prilicno jednostavno i stedis vreme i nekako lakse je. Nemoj nista da te plasi jer videces da nije nista narocito komplikovano. Ja uvece napravim dozu i stavim je u kutiju za cetkicu za zube (koju sam kupila na pijaci i oblozila je papirnim maramicama da se slucajno nesto ne osteti) i cim dodjem na posao oblepim kutijicu selotejpom da mi slucajno neko ne bi otvorio ( ima svakakvih ljudi a nas je 16 u filijali). Navila sam alarm na telefonu u 13.10h i taman imam 5 min da uzmem kutijicu i odem u toalet i sve zavrsim. Takodje u radnom stolu drzim malu bocicu sa alkoholom i vatu. Ok ce ti biti veruj mi
SimonaK
Aktivan član
Aktivan član

Post od SimonaK »

Evo mene, vratih se sa prijema... uspesnog! Radili mi uz - kaze dr: odlican 5! Posle toga su mi radili probni ET, ali grlic mi je bio tvrd - kaze dr. verovatno sam se stisla, pa ce probati kad dobijem menstruaciju. Uglavnom, cekam da dobijem pa krecem sa bockanjem. :)
JZM
Aktivan član
Aktivan član

Post od JZM »

Superiska, bice super, sad si blize bebicama... A sto su ti radili probni ET? Nisam cula da su to radili na mojoj klinici...
SimonaK
Aktivan član
Aktivan član

Post od SimonaK »

Ni ja nisam cula ranije da se radi probni ET. Izgleda da je to novina... Verovatno da kod pravog ET ne bude nekih iznenadjenja... U svakom slucaju imacu jos jedan probni. A sto se tice bockanja, ici cu svaki dan, necu sama sebi davati, uffff.... koje olaksanje :D
JZM
Aktivan član
Aktivan član

Post od JZM »

Bas cu da pitam moju doktorku o tom probnom ET. Sa cime pocinjes? Suprefaktom? Mene od jutros jako ziga u predelu desne dojke, ne znam da li sam se prehladila ili mozda od ovih hormona... jesi li mozda negde procitala nesto o tome?
Odgovori