novi smo u ovoj prici, procitala sam sve postove, a najzanimljivije detalje kopirala i citala ih muzu.
Naravno, da smo posle svega konfuzni, a ko i ne bi, iskustva razlicita, nazalost vise onih losih nego dobrih.
Sigurno da cemo pisati jos, samo da posetimo i druge forume i sajtove o ovoj problematici.
Jedna o stvari koja nas buni je da li postoje 2 doktorke Ivanovic, ili se radi o jednoj osobi ili o 2 osobe i 2 klinike.

Ulice Narodnog fronta i G. Milenka se ne ukrstaju, pa je i ta zabuna iskljucena.
Pozdrav
Darija
P.S. Ne mogu da komentarisem strucnost dr G. Ivanovic, ordinacija u Narodnog fronta, niti koliko je uspesna u vestackoj oplodnji, ali ono sto sigurno znam je da to nije osoba koja razgovara sa pacijentima i koja se trudi da odgovori na pitanja. Ne samo preko telefona, vec i ako odete na pregled. Sve se zavrsi na 2-3 recenice, posle cega vam sestra naplati pregled i otkljuca vrata. Jednostavno, doktorka ocekuje da se bezuslovno veruje svakoj njenoj reci i da pacijent jedino treba da klima glavom, placa i dolazi na vreme.
Verovatno je neko imao i pozitivno iskustvo. Nisu ni svi pacijenti isti. Za 30 evra ocekivala sam i da mi se rezultat i objasni, a dobila sam isto onoliko informacija koliko mi je dao i lekar iz DZ gde sam platila samo participaiju za ultrazvuk. Htela sam da cujem jos jedno misljenje, niko mi nije kriv.
Blonde
Evo mene!
Iskreno odmah da kazem da sam odusevljena sa pristupom i radom dr.Goce Ivanovic. Ja sam svoju doktorku pronasla! happy64.gif
Evo kako je bilo:
Grcica Milenka 54, plava lepa zgrada, ja plavo volim pa mi nekako odmah bi lakse, plavo podseca na nebo, na more a ne ono sivo U visegradskoj da ti se smuci zivot. Udjemo unutra MM i ja odmah sa vrata nam se smeskaju sestre kazu da sednemo i da sacekamo. Odmah su otvorile karton i tu stavile dokumentaciju koju sam imala kod sebe. Cekaonica lepo uredjena, zuckasti zidovi, fine stolice, klima radi, na plafonu neki ugradni reflektori ima ih oko 30-40 kom. (provereno 50 eur. kosta svaki, MM radi sa tim pa mi rece), znaci siroko nije se stedelo. Znaci ako brinu za to valjda je i laboratorija dobra. U cekaonici sto je meni vrlo bitno nema vestackog cveca happy64.gif , jedna velika dracena i neko cvece koje nisam uspela da identifikujem i cvetni aranzman od prirodnog cveca to je ok. Kad videh akvarijum sunce me obasjalo znaci vode racuna da se i pacijenti i oni osecaju prijatno u tom prostoru (unutra zebrice i neonke i jos neke koje nisam mogla sa te daljine da ocenim koje su, ko se razume u akvaristiku zna o cemu pricam). Ni traga od onih odvratnih postera sa presecima genitalni unutrasnjih organa muzjaka i zenki. Nema ni onih o sidi ni nista samo umetnicke slike akvareli i ulja koliko sam zapazila. Pod mermerni tamno nesto crno, sivkasto i cisto. Htela sam da odem zbog detaljnijeg opisa i u wc ali su nas prozvali. To cu sledeci put kad odem. U cekaonici sa nama je bilo oko 3-4 para jedan par je trudan!
Usli smo u ordinaciju gde nas je ona toplo docekala. Pregledala je dokumentaciju i odmah mi rekla ono sto je moja doktorka negirala i ono sto mi je Dr.Obygn sa doktor.rs odmah rekla jeste da nema sanse da mi VTO uspe dok ne otklonim sactosalpinx (hydrosalpinx) i kaze da mi zbog tga i nije uspela VTO i jos se cudila kako mi je ova uopste radila kad imam to i zasto mi odmah to nije odklonjeno kad su mi vec radili laparaskopiju. Odmah je predlozila laparaskopiju i odstranjivanje tog sactosalpinxa (sactosalpinx je vrecica koja se stvara na kraju jajovoda usled sraslih fimbrija,resica na kraju jajovoda, u kojoj se zadrzava neka tecnost koja spira embrione i mogu raditi 100 VTO nece uspeti dok se to ne otkloni)! Laparaskopiju je predlozila da se radi u Valjevu, sto u Valjevu? Kaze da tamo imaju najbolju opremu za laparaskopiju jer je ovde u Beogradu sve pokradeno i razvuceno kojekuda. Laparaskopija u Vajevu kosta 15000 din. to ukljucuje laparaskopiju i trodnevni boravak u bolnici! Naravno pre toga da uradim analize briseve, krvnu sliku, urin... i to gde ja hocu (ona je samo rekla da idemo u proverene laboratorije, Konzilijum, Batut, Institut za mikrobiologiju... znaci nije htela da mi otme pare)!
Onda mi se okrenula i stavila njenu ruku na moje koleno. Pomislih u sebi evo mi se slihta kao stalo joj do mene...odmah ja gard reko sta li oce? Nece me prevariti! Kad ona upita:Ko pusi od vas dvoje? MM kaze ONA a ja rekao:JA. Na sta ona meni: Ako hoces da te ja lecim nema pusenja! Ako ces da pusis nemoj vise dolaziti indifferent24.gif icon_confused.gif Tu je kupila mog muza a ja sta cu cutim, ok, prestajem! Onda je pocela sa savetima za ishranu, riba 3x nedeljno, piletina i teletina ostalo meso nista, maslinovo ulje obavezno! Da pazim da se ne ugojim posto prestajem sa cigarama i jos da skinem koje kilo (imam malo viska ne mogo)! Hebi ga, sve moje taktike pale u vodu, ona bre skroz normalna zena ja mislila sad kad pocne doktorski da mi se pre..rava ja cu kao znam ja sve da se frljam sa medicinskim izraczima, ne moze ona mene da predje icon_scratch.gif
Pita ona zasto nam je radjen ICSI kad je spermogram MM ok? Otkud znam nama rekli tako je sigurnije da ce da se oplodi, ona samo odmahuje glavom. Ja cutim reko necu jos da se izlajem za nevladinu organizaciju i internet...imam keca u rukavu, e, glupaca ja 044.gif icon_eek.gif .
-Uspesnost:
Kaze da postoje 3 vazne stvari za uspesnost:
*Starost zene
*starost zene
*Starost zene
Bi meni ovako plavoj odmah jasno sta hoce da kaze. Al ja zapela daj procenat. Ona kaze da im varira 36%,33%, sto je zena starija sve nize, posle cetrdesete jako niska stopa uspesnosti. Uz to je napomenula da je ona Belgijski djak i da ima njihove procente sto se uspesnosti tice jer je od njih ucila kao i nabavljala opremu.
-Cena IVF-a je 1200 Eur. u tu cenu je ukljuceno sve sem lekova
-Za postupak nema cekanja jer se ona prilagodjava svakoj zeni i nema grupnih terapija...znaci svaka zena zasebno!
-Ima zamrzavanje ali ona preferira prenos embriona u stadijumu blaste a kad je embrion u tom stadijumu onda nemoze da se zamrzne ostatak. U svakom slucaju kaze da zamrzavanje moze i da ona to radi. Jos je spomenula da ce uskoro ici na neku specijalizaciju nesto u vezi blaste neka nova metoda sta nisam razumela. Mozda je mislila na assistinh heatching ali u stadijumu blaste ili sta vec nemam pojma ali ispitacu ja to. Uglavnom uzgaja embrione u stadijumu blaste, prenosi ih i kaze da ima dobar uspeh. Imala je sad neke zene iz Nisa kaze da je od 7 njih ostalo 5 trudno! Posle cu objasniti zasto grupa iz Nisa! Belgijanci joj cesto dolaze u inspekciju da provere kako radi i valjda da provere opremu.
-Sto se Et tice ona mladim zenama najvise vraca 2 embriona ako je sve ok!
-Terapija stedirilom postoji ali samo u nekim slucajevima ko ima PCOS...znaci u terapeutske svrhe ne u stelovanje termina.
-Ona radi ceo postupak i uvek ga je radila! Nikakav mikrobiolog Belgijanac nije postojao ona sve sama radi jos od pocetka. Samo je u Belgiju isla na specijalizaciju i cudi e ko je pustio tu buvu. Postavila je logicno pitanje? Kolko bi kostao taj postupak da ona ceka na Belgijanca da joj dodje za svaku VTO i da stvarno nije izvodljivo da ona tog coveka toliko seta a Belgija i njie bas blizu da moze da skokne! Znaci Belgjanac ne postoji sve radi i uvek je radila ona sama!
Kad je videla da sam ja tako bas lepo potkovana sa pitanjima pitala me kako ja to sve znam ja sam joj rekla sa interneta i dodala da bi ona trebala da napravi internet prezentaciju. Ona je rekla da se ona nikada nece reklamirati i da je to ne zanima i da joj se gadi svaka vrsta reklame na ovu temu, samo preporuka! Pokusala sam da je ubedim da bi prezentacija trebala da postiji u informativne svrhe ali avaj, ne pomaze! Pokusacu ponovo da je ubedim da shvati koliko bi to nama znacilo. Smejala se i rekla da zna kako je ogovaraju po internetu i da je njena cerka nasla neki komentar nekog lika da bi pre umro nego se lecio kod takvog doktora. Ja sam joj rekla da za godinu ipo ja nisam nasla takav komentar onda se nasmejala i rekla: "Vidis, mozda da me cerka zeza"!
Kolege ne ogovara, samo je prokomentarisala kako joj nije jasno da Jevremova nemoze da nadje dobrog biologa nego se ceka na Slovence i da joj nije jasno ko me nagovorio da idem u Visegradsku a toliko visim na internetu. rekla mi je i to da saradjuje sa CG i da oni svojim pacijentima placaju 2 VTO, kao i opstina Nis i otuda njoj 7 zena iz Nisa. Naravno radila im je svakoj posebno ali istog meseca ih je pripremala. Ja sam pitala kako opstina Nis moze da placa njima kao privatnicima ona je rekla da je to uredba opstine i da opstina to placa i da ima je bitno onda da je i uspesnost dobra i zato dolaze kod njih. Znaci to je na opstinskom nivou i to moze i drzava nema nista sa tim! Tako da cu ja pogurati opet ovu pricu sa nasom nevladinom organizacijom ne bi li nesto uradili i mi ovde u BG ali ne mogu sama pa vas molim da ako ima interesenata da mi se jave!
Eto, to su moji utisci o ordinaciji Ivanovic, otkazala sam konsultacije u Jevremovoj jer sam ja svoju doktorku nasla! happy64.gif Izvinjavam se ako sam bila opsirna ali to ste vi trazile, pokusala sam da budem malo i zanimljiva da ne bude referat, nadam se da ce vam ovo moje izlaganje pomoci da napravite vas izbor!
love38.gif love72.gif
Veliki poljubac, ostajte mi zdravo a ja odoh da ispusim poslednju cigaru,
Blonde
diva7ds.gif
p.s. Ako vas jos nesto zanima, pitajte, mozda sam nesto zaboravila da kazem.
Sto cuvati ih se treba,
Sto ih se plase male duse
I sto ih ljube Bogovi sa neba.