Gde ici na IVF/ICSI?

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
boccko
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jun 01, 2006 12:46 am

Post od boccko »

SVIMA POZDRAV
01.jula mir je uradjen ET u jevremovoj kod prof.Vlaisavljevica.To mi je bio 18 dan ciklusa.Ubacena su mi 3 embriona koliko sam i imala oplodjenih od mogucih 5 jajnih celija. Terapija mi je bila 6 utrogestana vaginalno.( u cemu je razlika ako se koriste oralno umesto vaginalo-da li je svejedno?) Sutradan po ET dobila sam temperaturu 37,3; 37,4 sa tendencijom rasta bar sam ja mislila tako i stavljala obloge da mi ne raste i da je spustim.Bolele su me i noge ali nikakvih simptoma prehlade nisam imala.Temperatura je sledeceg dana pala,ali do danas je malo povisena oko 36,9 ili 37.Odmah su mi poceli i pms bolovi u trbuhu kao i nadutost od juce(sto je moj znak za pms).U uspeh skoro da vise ne verujem.Kazem skoro zato sto je valjda prirodno da se covek nada do zadnjeg momenta i zamislja cuda.NADA umire poslednja.
Kako god ispalo na kraju u principu nisam razocarana klinikom u Jevremovoj. Bili su lju bazni i meni je sve delovalo profesionalno.Mada je tacno ono sto ste ranije navodili u pismima da zenin ciklus prilagodjavaju sebi ali tamo tolika guzva da je to tesko poverovati pa mi je i dosta verovatno da imaju puno iskustva i znanja povodom IVF jer se time najvise i bave.Mislim da imaju najvise pacijenata od ostalih privatnih u Beogradu.Cesto i cujem da je nekom tamo uspelo iz prve ili druge "ruke".Ja vec razmisljam o drugo pokusaju kod njih.Ako ne bude ni tada treci put cu u Kalii.Da razbijem maler.Ja imam 35 godina i posto je dijagnoza idiopatski sterilitet (nepoznatog porekla) godinama se zavaravam da cu zatrudneti prirodnim putem i tako prodje 8 god braka.
Sada nemam nameru da odustajem.JESTE LI PROCITALI O ZENI sto je pre neki dan rodila u 59 godini blizance ivf-om.
Sve vi sto ste mlade nemojte mnogo gubiti vreme na razmisljanje.
Odlucite se za jednu kliniku,izbor je ionako mali ,(Jevremova,Ivanovici i mozda jos jedna ) i verujte i u njih i u sebe.
Inace nama su uradili IVF-1250 evra sa anestezijom.Prva konsulatacija kod prof. je 60 evra i ako hocete ultazvuk 40evra.I jos sam platila 3x550 din krv-estradiol. POzdrav sestrama ocajnicama (jeste li cule za caj ocajnica-uzas).
p.s. ako nekom informacijom jos mogu da pripomognem ovoj nasoj konfuziji kroz koju prolazimo kazite
CAOS!
boccko
Novi član
Novi član

POSLE IVF-a

Post od boccko »

SVIMA POZDRAV
01.jula mir je uradjen ET u jevremovoj kod prof.Vlaisavljevica.To mi je bio 18 dan ciklusa.Ubacena su mi 3 embriona koliko sam i imala oplodjenih od mogucih 5 jajnih celija. Terapija mi je bila 6 utrogestana vaginalno.( u cemu je razlika ako se koriste oralno umesto vaginalo-da li je svejedno?) Sutradan po ET dobila sam temperaturu 37,3; 37,4 sa tendencijom rasta bar sam ja mislila tako i stavljala obloge da mi ne raste i da je spustim.Bolele su me i noge ali nikakvih simptoma prehlade nisam imala.Temperatura je sledeceg dana pala,ali do danas je malo povisena oko 36,9 ili 37.Odmah su mi poceli i pms bolovi u trbuhu kao i nadutost od juce(sto je moj znak za pms).U uspeh skoro da vise ne verujem.Kazem skoro zato sto je valjda prirodno da se covek nada do zadnjeg momenta i zamislja cuda.NADA umire poslednja.
Kako god ispalo na kraju u principu nisam razocarana klinikom u Jevremovoj. Bili su lju bazni i meni je sve delovalo profesionalno.Mada je tacno ono sto ste ranije navodili u pismima da zenin ciklus prilagodjavaju sebi ali tamo tolika guzva da je to tesko poverovati pa mi je i dosta verovatno da imaju puno iskustva i znanja povodom IVF jer se time najvise i bave.Mislim da imaju najvise pacijenata od ostalih privatnih u Beogradu.Cesto i cujem da je nekom tamo uspelo iz prve ili druge "ruke".Ja vec razmisljam o drugo pokusaju kod njih.Ako ne bude ni tada treci put cu u Kalii.Da razbijem maler.Ja imam 35 godina i posto je dijagnoza idiopatski sterilitet (nepoznatog porekla) godinama se zavaravam da cu zatrudneti prirodnim putem i tako prodje 8 god braka.
Sada nemam nameru da odustajem.JESTE LI PROCITALI O ZENI sto je pre neki dan rodila u 59 godini blizance ivf-om.
Sve vi sto ste mlade nemojte mnogo gubiti vreme na razmisljanje.
Odlucite se za jednu kliniku,izbor je ionako mali ,(Jevremova,Ivanovici i mozda jos jedna ) i verujte i u njih i u sebe.
Inace nama su uradili IVF-1250 evra sa anestezijom.Prva konsulatacija kod prof. je 60 evra i ako hocete ultazvuk 40evra.I jos sam platila 3x550 din krv-estradiol. POzdrav sestrama ocajnicama (jeste li cule za caj ocajnica-uzas).
p.s. ako nekom informacijom jos mogu da pripomognem ovoj nasoj konfuziji kroz koju prolazimo kazite
CAOS!
nijenina
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Dec 25, 2005 7:45 pm

Post od nijenina »

skupila sam inf o cenama u mar, ljub, kalli, pa da ih podelim sa vama

1.maribor, kod vlaisavljevica
prva priprema dokumentacije, ekspertiza specijalista.................... 87 eu
kratke konsultacije, priprema dokumentacije za drugi postupak......33 eu
IVF ili ICSI..............................................................................1075 eu
folikulometrija............................................................................70 eu
ET.............................................................................................26 eu
Opsta anestezija(ko zeli).............................................................46 eu
punkcija....................................................................................85 eu

2.ljubljana, drzavna bolnica
KLASICAN IVF POSTUPAK ................................ 774 E
MIKROMANIPULACIJA .......................................240 E
IVF POSTUPAK IZ SPONTANOG CIKLUSA............ 539 E
PRIPREMA BOLNICE ZA PRENOS PLODA............. 334 E
PRENOS PLODA U MATERICU.............................. 94 E
ODMRZAVANJE JAJNIH CELIJA.......................... .131 E
ZAMRZAVANJE JAJNI CELIJA...............................116 E
ULTRAZVUK........................................................75 E
PUNKCIJA.........................................................201 E
PRIPREMA SEMENA..............................................56 E
ESTRADIOL........................................................ 31 E

Podrazumeva se da se estradiol, UZ i sve ostalo.... koliko puta se radi, toliko
puta se mnozi osnovna cena sa spiska.

3.privatne bolnice u sloveniji
kada se ivf radi u privatnim bolnicama u sloveniji, kosta 1100 eu, sa svim troskovima (naravno bez lekova).
*ne savetujem nikom da radi ivf u priv bolnicama, vec ovim pokazujem koliko je cena usluga iz oblasti steriliteta precenjena u srbiji!!

4.kalli
citiram pp
prvi pregled sam isla sama i platila ~40 EURO (konzultacije i UZV), a drugi smo MM i ja zajedno ~75 EURO (UZv i spermogram koji mora obavezno ako se odluci za program uraditi kod njih prije potpisivanja izjave, dok sve ostale 'pocetne' rezultate priznaju iz Srbije)

Sad kad smo u programu nista ne placam kontrole, a placa se na kraju, kad vide sta je sve bilo potrebno (ivf ili isci, itd) i krece se u rasponu 1400-1650 EURO (naravno mora se ostaviti autorizacija na kreditnu karticu).

uglavnom IVF-klasicni kosta ~1300 EURO (i ukljucuje sve, bas sve sem
ljekova). Znaci nema onoga da te uzvacare za jos jedan 'neplanirani' UZV i
uzmu jos 40 EURO kao sto se skoro redovno desava kod nas. Ljekovi - pa i to ti
je individualno, zavisi kolike ti doze trebaju, ali mogu jedino da ti kazem da
kod nas jedna ampula Gonala kosta ~2700 dinara (obicno dnevno idu 3 ampule)
dok sam ja penkalo/dozator (slicno kao ono za dijabeticare, sigurno si
vidjela) sa dozom dovoljnom za 4 dana platila ~200 EURO.
-
A Suprefact: razlika bi bila smijesna da nije zalosno: kod nas jedna ampula
koja obicno traje 10 dana kosta 2900 din, dakle 32 EURO dok sam tamo platila
manje od 10 EURO.

- E sad, tu ima jedna caka: svi ti ljekovi se kod njih mogu kupiti iskljucivo
ako ti ih prepisao madjarski doktor.
Nase recepte ne priznaju iako se placa.
nijenina
Aktivan član
Aktivan član

Post od nijenina »

uvek nesto zaboravim

zaboravila sam navesti dve stvari

1*

1.maribor- tempira cikluse, sa stedirilom

2.ljubljana- ne tempira, ulazi se bez stedirila

4.kalli, ne tempira cikluse, ulazi se bez stedirila.

------------------------------------------------------

2*
4.kalli
vize za madjarsku
2 izvora

*zabrinuta75
Bila sam i na sajtu Ambasade Madjarske. Viza je besplatna. Može da se dobije i za vise ulazaka u periodu od 6 meseci ili godinu dana. U njihovom formularu za izdavanje vize navedeno je i lecenje kao jedan od mogućih razloga za odlazak u Madjarsku.

*sa pp, još jedan kontakt, devojka je bila tamo
madjarska viza se inače lako i brzo dobija, ali jeste da treba
prikupiti gomilu dokumenata (naročito ako je neko privatnik - potvrda o placenom porezu .
Ako imaš sva potrebna dokumenta onda cekas nekih 3-4 radna
dana da ti odobre vizu. I ništa se ne placa.
nijenina
Aktivan član
Aktivan član

Post od nijenina »

www.brusselsivf.be

ivf.brisel

cena

For a number of reimbursed procedures you need to pay a personal contribution. This applies to blood tests, ultrasound scans, X-rays and the egg pick-up.
In all, one complete IVF treatment with ICSI amounts to approximately 1,200 euro of your own money; the classic treatment amounts to 700 euro .

A fixed charge system is applied for treatments not covered by the Belgian national health insurance system. The list below gives some examples of these fixed charges:
– Sperm analysis: 50 euro
– Egg pick-up needle: 47 euro
– Donor sperm in case of IVF: 100 euro
– Donor sperm in case of KID:
• 300 euro per three cycles for patients covered by the Belgian national health insurance system
• 900 to 1,100 euro per three cycles for patients not covered by the Belgian national health insurance system
Sally5
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Apr 08, 2006 6:56 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Sally5 »

Boccko, pa to ti je dobar znak sto je povisena T,
Srecno
boccko
Novi član
Novi član

Post od boccko »

Evo me 30 ti dan jos ne dobijam.
Otkud znas da je temperatura dobar znak?
Nijenina divna si sa informacijama. Pozdrav
Sally5
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Apr 08, 2006 6:56 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Sally5 »

Temp. je povisena u drugom delu ciklusa, znaci posle ovulacije, a ukoliko si trudna ostaje povisena tokom trudnoce, ukoliko padne to znaci da ces dobiti. Vise mozes saznati na:

www.fertilityfriend.com
aleksandradj
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Maj 10, 2006 9:24 pm

Post od aleksandradj »

Nije me bilo neko vreme, između ostalog jurila sam papire za odlazak u Klinički centar u Ljubljani. U septembru ću vam preneti svoje utiske, zasada vam mogu reći da su svi jako ljubazni. Ukoliko je neko već bio u Ljubljani i zna za najbliži i najpristojniji hotel Kliničkom centru bila bih zahvalna na informaciji.
nijenina
Aktivan član
Aktivan član

Post od nijenina »

spavanje u hotelu TABOR (greskom sam napisala "park"),
10 min od bolnice je udaljen.
cena dvokrevetne sobe sa wc i kupatilom, i doruckom je 35eu po osobi.

primedba-preporucila bih da zena zakaze pregled u ponedeljak, a muskarac u utorak, a da se hotel rezervise za ponedeljak i utorak. mi smo sve hteli da strpamo u jedan dan tj. u ponedeljak, sto vama ne bih savetovala.
nijenina
Aktivan član
Aktivan član

Post od nijenina »

POPRAVICU KOMP KOD KUCE SLEDECE SEDMICE, PA CU AKO TI TREBA SKENIRATI KARTU LJUB I POSLATI, MADA MOGU I DA TI JE DAM ZA SEPT.
nijenina
Aktivan član
Aktivan član

Post od nijenina »

upravo sam shvatila da i mi idemo u ljub u sept!!

mozda cak u isto vreme budemo tamo!

p.s. nadam se da si procitala cenovnik iz ljub!
nijenina
Aktivan član
Aktivan član

Post od nijenina »

popravila sam komp, doduse delimicno

i dobila sam pismo iz ljub
-kod njih se u postupak ulazi kad zeni odgovara, nakon sto dobije resenje, ostave broj tel i kazu 'molim narucite se prvog dana menstruacije'

-moj broj na resenju je 250/06, znaci da sam 250-ta zena koja radi ivf kod njih, a tek je pola tekuce godine

-sa sobom da donesem sledece lekove
1.pergonal 40 amp. (ili gonal F, ili metrodin)
2.pregnil 3 amp. a 5000 E
3.suprefact 3 amp 5,5ml, za subcutanu aplikaciju

razmisljam da tamo kupim sve lekove, da ne nosim nista odavde.

p.s. ima li na forumu ijedna ekonomista. pitam iz razloga, ako kod njih kupim sve lekove, i tamo ih i potrosim da li mogu traziti povracaj pdv?
nijenina
Aktivan član
Aktivan član

Post od nijenina »

-od testova mi traze da se testiram na
sifilis
hiv
hepatitis c (hcv)
hepatitis b (hbs)
nijenina
Aktivan član
Aktivan član

Post od nijenina »

minamih napisao:Ako mogu da ti pomognem oko cena, u pitanju je apoteka Alfa u Zemunu iza gradske bolnice i cene su sledece:
-Suprefakt 1.450 din (1 ampula)
-Gonal- F 2.620 din
-Menopur 1820 din
-Pregnil 435din
-Utrogestan 880din
sabrala sam koliko ce me kostati, od cene mi se sve vrti u glavi 115.105,00 din
Odgovori