Gde ici na IVF/ICSI?
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
Nijenina...
mala zavrzlama..ovako,to je u stvari drugarica moje drugarice..elem,ta moja drugarica koja je madjarica iz Budimpeste je jako bila zaokupljena IVF-om i kad se jos nije udala...tj. imala ozbiljnu vezu...ona je pocela da razmislja i na temu da i bez partnera ima dete...da usvoji..pa onda i IVF...i tako se ona bavila time iako nije morala...udala se ovde u Beogradu..pre dve godine..i ima sad prelepu devojcicu...normalnim putem...a obzirom da se ja bavim svim ovim...ona se raspitala kod svog drustva..a i ona je sama bila u tome...
Elem, toj njenoj drugarici je iz prve uspela insemenacija u ovoj klinici...
Ja sad cekam ovu moju drugaricu da se vrati iz Peste pa da je ispitam detaljnije oko te drugarice...
Valjda nisam mnogo zapetljala...ali idemo dalje sa informaciojama..
pozdrav
mala zavrzlama..ovako,to je u stvari drugarica moje drugarice..elem,ta moja drugarica koja je madjarica iz Budimpeste je jako bila zaokupljena IVF-om i kad se jos nije udala...tj. imala ozbiljnu vezu...ona je pocela da razmislja i na temu da i bez partnera ima dete...da usvoji..pa onda i IVF...i tako se ona bavila time iako nije morala...udala se ovde u Beogradu..pre dve godine..i ima sad prelepu devojcicu...normalnim putem...a obzirom da se ja bavim svim ovim...ona se raspitala kod svog drustva..a i ona je sama bila u tome...
Elem, toj njenoj drugarici je iz prve uspela insemenacija u ovoj klinici...
Ja sad cekam ovu moju drugaricu da se vrati iz Peste pa da je ispitam detaljnije oko te drugarice...
Valjda nisam mnogo zapetljala...ali idemo dalje sa informaciojama..
pozdrav
danas sam proverila cene suprefacta
u drzavnoj apoteci (u srpskih vladara, preko puta londona) cena je
2.970,00 din to za 2x5,5 ml
u privatnoj apoteci je cena je
2.970,00 din za 1x5,5 ml
da li i vi smatrate da je ovo pljacka
ta drzavna apoteka drzi i suprefact sprej po ceni 12.000,00 din za 4x10ml
da li je iko od vas imao iskustva sa sprejom?
u drzavnoj apoteci (u srpskih vladara, preko puta londona) cena je
2.970,00 din to za 2x5,5 ml
u privatnoj apoteci je cena je
2.970,00 din za 1x5,5 ml
da li i vi smatrate da je ovo pljacka
ta drzavna apoteka drzi i suprefact sprej po ceni 12.000,00 din za 4x10ml
da li je iko od vas imao iskustva sa sprejom?
Zdravo svima u ivf grupi.Ja sam u programu kod profesora Vlaisavljevica u Jevremovoj.Pocela sam tek suprefact.Interesuju me lekovi za stimulaciju.Iz poruka mi se cini da vecina uzima Gonal F,a on je najskuplji.Moja prijateljica je koristila Menogon koji je 3 puta jeftiniji. Zna li neko da li ima neke razlike i u cemu? 

-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Maj 10, 2006 9:24 pm
ICSI u Ljubljani
/Nijenina, hvala ti na PP. U međuvremenu sam zakazala prvi pregled kod doktora Tomaževića za 04.09. Poslali su mi i potrebne papire, tek sam tada videla da se u stvari obraćam njihovom Ministarstvu za odobrenje lečenja.Nadam se da će moj ginekolog hteti da napiše preporuku za lečenje u Sloveniji. Da li si ti već zakazala i kog datuma. Možda smo u istom mesecu pa se i sretnemo tamo. Pozdrav
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Maj 10, 2006 9:24 pm
Lečenje u Sloveniji
Nijenina sada si me tek zbunila. Meni su zakazali prvi pregled 04.09. u 16h. i rekli su mi da ponesem sve rezultate. Tamo će me dodatno pregledati, suprug mora uraditi analizu direktno kod njih i tek nakon toga zaseda konzilijum i dogovaraju se da li će nas prihvatiti u program ili ne. Uputili su me na njihovo kadrovsko zbog papira za vizu i oni traže da njihovom Ministarstvu pošaljem preporuku svog ginekologa za lečenje u inostranstvu, fotokopiju pasoša i plaćenu akontaciju, a onda se Ministarstvo obraća konzulatu u Beogradu za izdavanje vize. Sada sam totalno zbunjena kad si mi ti napisala da im šalješ rezultate faksom. Pozdrav
Menogon
Nijenina ja koristim injekcije nisam ni znala za sprej ali citala sam o samo jednoj injekciji koja je dovoljna za ceo proces i samo jedno se primi i posle ravnomerno ispusta tu supstancu ali je verovatno dosta skupa i nisam ni pitala doktora.A ovde u Jevremovoj se do doktora jako tesko dolazi. Imam puno svakakvih pitanja u vezi analiza koje nam ptrebaju pred vantelesnu a samo mogu sestre da pitam,koje mi odgovaraju sasvim neodredjeno i svaki put drugacije.
Opet molim,ako neko zna u cemu je razlika izmedju onih lekova za stimulaciju da mi javi.Razlike u ceni ni malo nisu zanemarljive.
Uzgred,hvala na informaciji za ovu zemunsku apoteku-cini mi se da je malo jeftinija nego ove u centru sto sam ja zvala.
Opet molim,ako neko zna u cemu je razlika izmedju onih lekova za stimulaciju da mi javi.Razlike u ceni ni malo nisu zanemarljive.
Uzgred,hvala na informaciji za ovu zemunsku apoteku-cini mi se da je malo jeftinija nego ove u centru sto sam ja zvala.