Gde ici na IVF/ICSI?

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
D.J.
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Apr 14, 2006 2:13 pm

Post od D.J. »

Nijenina...
mala zavrzlama..ovako,to je u stvari drugarica moje drugarice..elem,ta moja drugarica koja je madjarica iz Budimpeste je jako bila zaokupljena IVF-om i kad se jos nije udala...tj. imala ozbiljnu vezu...ona je pocela da razmislja i na temu da i bez partnera ima dete...da usvoji..pa onda i IVF...i tako se ona bavila time iako nije morala...udala se ovde u Beogradu..pre dve godine..i ima sad prelepu devojcicu...normalnim putem...a obzirom da se ja bavim svim ovim...ona se raspitala kod svog drustva..a i ona je sama bila u tome...
Elem, toj njenoj drugarici je iz prve uspela insemenacija u ovoj klinici...
Ja sad cekam ovu moju drugaricu da se vrati iz Peste pa da je ispitam detaljnije oko te drugarice...

Valjda nisam mnogo zapetljala...ali idemo dalje sa informaciojama..

pozdrav
gogapo
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Maj 24, 2006 1:20 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od gogapo »

Ja imam tri bezuspesna pokusaja u Jevremovoj i vec sam jako ogorcena na njih!! Super na sve odreagujem i na kraju nista, inace imam policisticne jajnike (anovulatorne cikluse, gojaznost, pojacana maljavost..) Planiram da pokusam ovde kod nas u Novom Sadu na klinici, bar je jeftinije.
Janica
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Feb 05, 2006 3:19 pm

Post od Janica »

goga kod kog si bila doktora u Jevremovoj?
nijenina
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Dec 25, 2005 7:45 pm

Post od nijenina »

danas sam proverila cene suprefacta

u drzavnoj apoteci (u srpskih vladara, preko puta londona) cena je
2.970,00 din to za 2x5,5 ml

u privatnoj apoteci je cena je
2.970,00 din za 1x5,5 ml

da li i vi smatrate da je ovo pljacka

ta drzavna apoteka drzi i suprefact sprej po ceni 12.000,00 din za 4x10ml

da li je iko od vas imao iskustva sa sprejom?
gogapo
Novi član
Novi član

Post od gogapo »

Dva puta sam bila kod A. Stanković - prof. Vlaisavljević i treći put kod Z. Stanković - prof. Vlaisavljević, kao što znaš on je samo na embriotransferu.
gogapo
Novi član
Novi član

Post od gogapo »

boccko
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jun 01, 2006 12:46 am

Post od boccko »

Zdravo svima u ivf grupi.Ja sam u programu kod profesora Vlaisavljevica u Jevremovoj.Pocela sam tek suprefact.Interesuju me lekovi za stimulaciju.Iz poruka mi se cini da vecina uzima Gonal F,a on je najskuplji.Moja prijateljica je koristila Menogon koji je 3 puta jeftiniji. Zna li neko da li ima neke razlike i u cemu? :)
nijenina
Aktivan član
Aktivan član

Post od nijenina »

bocko jeste li poceli sa supref inekcijama ili sa sprejom
aleksandradj
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Maj 10, 2006 9:24 pm

ICSI u Ljubljani

Post od aleksandradj »

/Nijenina, hvala ti na PP. U međuvremenu sam zakazala prvi pregled kod doktora Tomaževića za 04.09. Poslali su mi i potrebne papire, tek sam tada videla da se u stvari obraćam njihovom Ministarstvu za odobrenje lečenja.Nadam se da će moj ginekolog hteti da napiše preporuku za lečenje u Sloveniji. Da li si ti već zakazala i kog datuma. Možda smo u istom mesecu pa se i sretnemo tamo. Pozdrav
nijenina
Aktivan član
Aktivan član

Post od nijenina »

a sto ce ti preporuka tvog gin

ti placas i ide se bez preporuke
nijenina
Aktivan član
Aktivan član

Post od nijenina »

volela bih da u isto vreme budemo tamo

ja jos nisam poslala nase nalaze, saljem ih sutra
uradila sam sam fsh, lh i prolaktin. u granicama normale su, a prolaktin je blize gornjoj granici. istu vrednost prol sam imala i 2004. kad sam ga vadila.

sve sto ti bude trebalo pitaj, nemoj da se ustrucavas.
minamih
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Mar 19, 2006 4:05 pm

Post od minamih »

Ako mogu da ti pomognem oko cena, u pitanju je apoteka Alfa u Zemunu iza gradske bolnice i cene su sledece:
-Suprefakt 1.450 din (1 ampula)
-Gonal- F 2.620 din
-Menopur 1820 din
-Pregnil 435din
-Utrogestan 880din
aleksandradj
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Maj 10, 2006 9:24 pm

Lečenje u Sloveniji

Post od aleksandradj »

Nijenina sada si me tek zbunila. Meni su zakazali prvi pregled 04.09. u 16h. i rekli su mi da ponesem sve rezultate. Tamo će me dodatno pregledati, suprug mora uraditi analizu direktno kod njih i tek nakon toga zaseda konzilijum i dogovaraju se da li će nas prihvatiti u program ili ne. Uputili su me na njihovo kadrovsko zbog papira za vizu i oni traže da njihovom Ministarstvu pošaljem preporuku svog ginekologa za lečenje u inostranstvu, fotokopiju pasoša i plaćenu akontaciju, a onda se Ministarstvo obraća konzulatu u Beogradu za izdavanje vize. Sada sam totalno zbunjena kad si mi ti napisala da im šalješ rezultate faksom. Pozdrav
Janica
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Feb 05, 2006 3:19 pm

Post od Janica »

gogapo napisao:Dva puta sam bila kod A. Stanković - prof. Vlaisavljević i treći put kod Z. Stanković - prof. Vlaisavljević, kao što znaš on je samo na embriotransferu.
da znam za vlais. da se uopste ne pojavljuje. nego, da li mozes da uporedis ova dva stankovica i da li zadovoljna njihovim radom?
boccko
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jun 01, 2006 12:46 am

Menogon

Post od boccko »

Nijenina ja koristim injekcije nisam ni znala za sprej ali citala sam o samo jednoj injekciji koja je dovoljna za ceo proces i samo jedno se primi i posle ravnomerno ispusta tu supstancu ali je verovatno dosta skupa i nisam ni pitala doktora.A ovde u Jevremovoj se do doktora jako tesko dolazi. Imam puno svakakvih pitanja u vezi analiza koje nam ptrebaju pred vantelesnu a samo mogu sestre da pitam,koje mi odgovaraju sasvim neodredjeno i svaki put drugacije.
Opet molim,ako neko zna u cemu je razlika izmedju onih lekova za stimulaciju da mi javi.Razlike u ceni ni malo nisu zanemarljive.
Uzgred,hvala na informaciji za ovu zemunsku apoteku-cini mi se da je malo jeftinija nego ove u centru sto sam ja zvala. :o
Odgovori