Gde ici na IVF/ICSI?

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
minamih
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Mar 19, 2006 4:05 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od minamih »

Ardagast, hvala puno na odgovoru. Inace u Jovanovoj se ne radi u stanu nego je to bolnica gde radi dr. Slobodan Radulovic.
nijenina
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Dec 25, 2005 7:45 pm

Re: Treba mi kontakt za doktora Tomaža Tomaževića

Post od nijenina »

aleksandradj napisao:
Ako je neko od vas bio u Ljubljani kod doktora Tomaža Tomaževića, molila bih da nam kaže nešto o svom iskustvu i :lol:

aleksandra sta se desava

da li ste ih kontaktirali

evo ti link jednog iskustva iz ljubljane
http://www.roditelj.com/forums/index.ph ... 6192&st=20
nadam se da se admin nece ljutiti
nijenina
Aktivan član
Aktivan član

Post od nijenina »

sto se mene tice ja sam ih jutros zvala i trazila sam da mi zakazu ivf

sestra mi je rekla da cu najverovatnije doci na red u septembru ili posle septembra.

treba postom da im posaljem
sve svoje nalaze-koji se ticu dijagnostickih metoda,
i
da izmedju 3-7 dana ciklusa izvadim prolaktin, FSH i LSH, pa da i to posaljem.

ove nalaze razmatra konzilijum, i donosi odluku da li si ili nisi za vest oplodnju.

sad mi se sept cini jako dalek.
nijenina
Aktivan član
Aktivan član

Post od nijenina »

aleksandra, jos nesto za tebe

izvor http://www.medicalnewstoday.com/medical ... wsid=10145

izvlacim iz konteksta

"We need to treat the pregnancy results with some caution because these are preliminary figures and some of the smaller countries are dealing with fewer patients and have different ways of recording data. But Slovenia and Hungary both have a good system of collecting data and they show that in 2001, Slovenia had a pregnancy rate per embryo transfer of 36.2% after IVF, and 30.2% after ICSI. In Hungary the pregnancy rate per embryo transfer was 31.9% after IVF and 25.4% after ICSI. This compares with Germany (28.6% after IVF and 28.1% after ICSI) and the UK (28.4% after IVF and 27.4% after ICSI)."

p.s. nazalost ne mogu da nadjem onu tabelu iz ljub gde je statistika bila samo za zene do 35 godina. verovatno cu je naci kad budem trazila nesto drugo.
nijenina
Aktivan član
Aktivan član

Post od nijenina »

bmw, donacija

http://www.conceptualoptions.com/

bmw sta se desava, da li ste doneli neke odluke, da li si isla na rodu
black magic woman
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 07, 2006 2:59 pm

Post od black magic woman »

nijenina, poslala sam ti pp.
nijenina
Aktivan član
Aktivan član

Post od nijenina »

ako je novi nema ga u sanducetu
black magic woman
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 07, 2006 2:59 pm

Post od black magic woman »

onaj u kom odgovaram na tvoje pitanje i meni ne pokazuje da je poslata.
aleksandradj
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Maj 10, 2006 9:24 pm

Post od aleksandradj »

Nijenina, još uvek ih nisam kontaktirala telefonom. Iskrena da budem još uvek nisam načisto šta da radim. Pošto sam dva puta bila kod Ljubića i zaista smatram da je njihova ordinacija najbolja kod nas jedino mi preostaje Ljubljana. Mislila sam da će mi neko odgovoriti na mail što bih shvatila kao pozitivno i odlučila se definitivno za njih. Nije mi problem da ih zovem telefonom ali bih volela da imam prvi, lični kontakt sa doktorom pre bilo kakve odluke. Shvatam da je to nemoguće a i da nemam drugog izbora. Šta je to što je kod tebe definitivno prelomilo da im se javiš? Da li si bila kod nekog od lekara u Beogradu? Pozdrav
nijenina
Aktivan član
Aktivan član

Post od nijenina »

aleksandra poslala sam ti odgovor preko pp
D.J.
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Apr 14, 2006 2:13 pm

za dr ObGyn

Post od D.J. »

Ovaj odgovor ili pitanje bi mogao biti i za dr ObGyn...ovu informaciju sam dobila od jedne prijateljice koja je iz Budimpeste...
poslacu sajt klinike..zanima me da li je neko cuo za ovu kliniku...i posto treba da im napisem pismo o prvim informacijama...STA TREBA SVE DA IH PITAM OKO USPESNOSTI IVF....sem cene i ostalih pregleda koje rade...a koje su inace nabrojali na sajtu....
Mozda ima neko drugi ideju...

http://www.devai-klinika.hu/frameset_hun.htm?angol.htm

imaju i na engleskom

pozdrav
holly-molly
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Mar 18, 2006 1:50 pm

Post od holly-molly »

D.J.,Devai klinika je privatna klinika u Budimpesti,dosta na dobrom glasu,ali su ovde mnogo cenjenije drzavne klinike poput Kaali (zbog kontrole rezultata i slicno).Ne znam nikog ko je tamo radio IVF,tako da se dobro raspitaj za za i protiv.I obavezno ih pitaj o uspesnosti,ne neki uopsteni podaci,nego o uspesnosti NJIHOVE klinike.

Bas me interesuje,napisi nam vise detalja kada budes znala.
D.J.
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Apr 14, 2006 2:13 pm

Post od D.J. »

Hocu. Vec sam poslala upitnik. Moja drugarica koja je Madjarica iz Budimpeste je tamo radila insemenaciju i uspelo je iz prve..kostalo je 500evrica...ali za strance je vise...
Ona nije ulazila u uspesnost IVF-a..

Generalno cekam odgovor od njih,a ako ne odgovore zvace ona direktno iz Budimpeste...

cujemo se sa novostima

pozdrav
nijenina
Aktivan član
Aktivan član

Post od nijenina »

a sta je bio uzrok steriliteta kod tvoje drugarice, i koji put da radi insem, i koliko ima god.
zasto?
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Maj 20, 2006 2:23 am

pozdrav svima prvi put sam ovde sa vama...

Post od zasto? »

Slucajno sam upala na ovaj forum i pocela detaljno da citam i sve me to rastuzilo iako pola stvari nisam ni razumela..Ja sam u braku sad tacno 6 god. al smo oboje mladi (sad vec i nismo bili smo :D )Nismo planirali da pravimo bebu a ni sad se bas nesto nezurimo,al smo igrom slucaja saznali da muz ima problema sa spermatozoidima..Sad ja da se u to ne azumem da bih to objasnila ..al jok nista od mene...Isli se nesto motali po lekarima iako mene nisu ni zagledali mnogo jer je problem ustanovljen kod njega a sad smo stali i sa tim zadnje je da je pio neke vitamine al nije otisao na kontrolu da vidi sta se sa tim svim desilo..Sad sam malo zaobisla temu htela sam reci da smo mi isli kod Radunovica i to preko vise preporuka..Prvi utisak je da je tamo opsti haos ..valjda svi hoce da idu kod njega tako da kad zakazete u 5 primice vas u 6..al ajde..sa njim rade jos neke lekarke a ja njihova imena stvarno neznam al su mi isle na nerve,jer uvek smo prvo pricali sa nima (nemam pojma sto) a posle sa DR.Radunovicem..e sad posto se poakazao losiji taj spermogram te lekarke su samo spominjale neke vantelesne il sta ja znam sta sve na sta je moj muz ludeo jer je bilo kao da samo zele pare..Medjutim kad bi sa Dr. pricali on bi bio sasvim drugaciji...nikad nam nije preporucio tako nesto vec prvo da se proba sa lekovima i preporucio nam je urologa..iskreno ja sam bas bila zadovoljna sa njim jer znao sve lepo da objasni i sve mozete da ga pitate..kad budem trebala opet da idem ici cu kod njega (kad zavrsimo sa urologom) jer mislim da je sasvim ok covek a sa raznih strana sam cula i da je dobar strucnjak..to je samo neko moje misljenje ..zelim samo da vas sve pozdravim nekako ste me rastuzile sa svojom pricom pa sam morala i ja nesto da napisem...a o nasem zdravstvu i drzavi nemam reci...pozdrav jos jednom i zelim vam sve najbolje[/b]
Odgovori