Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.
Gomila mojih drugarica se porodila periduralom, niti su bile omamljene, niti su imale bilo kakvu zamerku. Ja licno nisam stigla do peridurala posto sam imala zakazan carski rez, vodenjak pukao ranije, i krenuo prirodan porodjaj, sve se zavrsilo za 4h, na moju srecu dobila sam na polovini kontrakcija neki dolantin zahvaljujuci kom sam se osecala super e to je omamljivanje, na kraju sam bila toliko iscrpljena da sam prvu bebu jos i videla, a za drugu sam samo da je zensko i to bi bilo to.
Sledeci put bez iznenadjenja ja sigurno idem na peridural
joj pa takav mi horoskop obozavam decu, a i ne bih bas da pravim mnogo veliku razliku, jedino sto bih ovog puta volela da bude samo jedno i bilo bi lepo da bude bata, a i ne mora to ustvari i nije najvaznije
Planiram uskoro da zapocnem radove na trecem, a tebi zelim da zajedno odbrojavamo dane do porodjaja
Kao prvo da vas sve pozdravim!!
Nisam ni znala da postoji ovakav Forum
Mislim da je to veoma dobro.
Kako sam dosla do vas?
Posto sam u 8 mesecu trudnoce, ozbiljno razmisljam o Epiduralnoj ili periduralnoj (kako vec), htela sam sto vise da saznam o ovom tipu anestezije dok se i sama ne odlucim.
Ovo mi je inace druga trudnoca. Nisam kukavica, ali zasto da ne pomognem sebi ako ZNAM da mogu
2big napisao:Iskustva sa epiduralom u novosadskom porodilistu?
Gde se zakazuje, kada (koliko vremena pre porodjaja), kod koga, koliko se placa, ...?
Treba li da se radi neki dodatni pregled kad se odlucim za epidural, ili je dovoljno samo misljenje lekara koji mi odrzava trudnocu?
Zar niko nije imao iskustva u novosadskom porodilistu od decemba prosle godine????
I mene isto interesuje kao i 2big.
Pozdrav za dame
Jesam muško ali i ja glasam za epidural. Moje ženče je dva puta išla i bila je zadovoljna. Svako ko joj je pričao nešto protiv toga, dobio je odgovor " a kad ideš kod zubara, dobijaš li anesteziju "
Sklerozica napisao:Pozdrav za dame
Jesam muško ali i ja glasam za epidural. Moje ženče je dva puta išla i bila je zadovoljna. Svako ko joj je pričao nešto protiv toga, dobio je odgovor " a kad ideš kod zubara, dobijaš li anesteziju "
mislim da to sto si musko nema veze , i moj muz je takodje 100% uz mene i on misli zasto ne pomoci sebi
Jos uvek nikoga iz Novog Sada, sa nekim detaljnijim informacijama??
Porodila sam se pre cetiri meseca u Gradskoj bolnici i vrlo sam zadovoljna. Imala sam izuzetnog anesteziologa. U osmom mesecu sam stupila u kontakt sa njim, zatim uradila potrebne analize krvi. Anesteziolog mi je objasnio nacin na koji se stavlja kateter i kako funkcionise sama anestezija. Bila sam pod anestezijom sest sati. Najzanimljivije od svega mi je to sto se bukvalno sve oseca (kontrakcije, naponi, rez prilikom epiziotomije) osim bola. Nema omamljenosti. Beba je rodjena vitalna i ubrzo je pocela najnormalnije da sisa. Ni nakon prestanka delovanja anestezije nisam imala bolove. Sve u svemu meni je bilo super i sledeci put cu tamo i tako!!!!
Porodila sam se pre 2 god.u Narodnom Frontu uz epiduralnu anesteziju (analgeziju) i zaista ne mogu da zamislim drugaciji porodjaj. Anesteziju sam dobila kada su bolovi (kontrakcije) postali ucestaliji i nakon 10 min.sve se utisalo..kontrakcije su se ocitavale na ctg-u, ali ja nisam nista osecala i bila sam presrecna. Imala sam dovoljno snage za sam kraj, za napinjanje i bila sam odusevljena kako sam to izvela skolski, onako kako sam kod kuce i vezbala. Gotovo sam sigurna da ne bih to uspela tako, bez epidurala. Bolove sam osetila predvece (porodjaj je bio ujutru) ali je to bilo mnogo podnosljivije nego intenzitet kontrakcija koje sam osetila kad sam kretala u bolnicu -koji je bio nezamilsliv, a pri tome sam bila otvorena svega 2cm.
Zaista ne vidim zbog cega bi se zene mucile kada je vec izmisljen epidural. Dakle, i ovo je prirodan porodjaj, samo daleko prijatiniji..
Ja sam se porodila u Betaniji 28 Oktobra,epiduralom.Trudnoću mi je vodio načelnik Betanije Prof,Dr,T. Vejnović , s nim sam se dogovorila o epiduralu.
Epidural se daje kada kreneš da se otvaraš ( najmanje 4 cm ),ubod igle osetiš ali ništa strašno ,kontrakcije osetiš ali puno slabije ( prvi porodjaj mi je bio bez epidurala tako da mogu da pravim komparaciju) i kada kreneš da guraš NEMA BOLOVA .
Ja samo mogu da kažem živeo onaj ko ga je uveo !!!!
Srećno na porodjaju.
patraskovic napisao:Ja sam se porodila u Betaniji 28 Oktobra,epiduralom.Trudnoću mi je vodio načelnik Betanije Prof,Dr,T. Vejnović , s nim sam se dogovorila o epiduralu.
Epidural se daje kada kreneš da se otvaraš ( najmanje 4 cm ),ubod igle osetiš ali ništa strašno ,kontrakcije osetiš ali puno slabije ( prvi porodjaj mi je bio bez epidurala tako da mogu da pravim komparaciju) i kada kreneš da guraš NEMA BOLOVA .
Ja samo mogu da kažem živeo onaj ko ga je uveo !!!!
Srećno na porodjaju.
Napokon neko iz N.S.
Samo ako mozes molim te malo vise detalja, da li se dogovaras sa doktorom, ili sa anesteziologom?? Da li ti kazu kada da dodjes u porodiliste jer koliko vidim bitno je doci na vreme, ali koje???
I koja je cena na Betaniji epidurala??? Da li placas porodilistu ili doktoru??
Pozdrav svima!
Ima li neko iz Banja Luke na forumu da mi moze nesto reci o porodjaju sa epiduralnom kod nas (u BL)? Kakva su iskustva, doktori, strucnost? Je li bilo komplikacija? Znam da je u BG to rutina, ali za BL nemam pojma. Inace u 5. sam mjesecu trudnoce i razmisljam o epiduralu s obzirom na iskustva mojih poznanica sa porodjajem bez epidurala, ali se plasim nestrucnosti ljekara, jer ne znam koliko je cest slucaj porodjaja sa epiduralom u BL?