Endometrioza

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
valen77tina
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Sep 02, 2006 1:31 pm

Post od valen77tina »

Mogu li se ginekoloskim ultrazvukom ili color doplerom ustanoviti da su jajnici ili materica endometriozni?

Molim odgovor
Ka1
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 22, 2005 9:18 pm

Post od Ka1 »

Moze se posumnjati na to, uz jos neke pokazatelje, ali se definitivna dijagnoza dobija samo nakon histopatoloske analize uzorka ciste koja se uzima prilikom operacije.
dzeni
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Sep 06, 2006 5:46 pm

Post od dzeni »

:D Ka1 ti si vidim specijaliziro na endometriozi!

Opusti se malo,bice to sve u redu :D :D

Pozdrav

Ja sutra za bg takodje u front na operaciju
Ka1
Aktivan član
Aktivan član

Post od Ka1 »

Ja? Pa ja znam o tome bolje nego njen lekar, veruj mi. Kada bih imao da polazem ginekologiju umesto spoljnotrgovinskog poslovanja, polozio bih kao kao iz p...... ovako...... :cry: Mozda je trebalo da upisem medicinu...

Daj napisi nesto vise o tvojoj situaciji... ne mogu da verujem da ti se vratila posle 3 meseca i da odmah ides opet na operaciju... ako sam dobro shvatio... :o
dzeni
Stalni član
Stalni  član

Post od dzeni »

Poslusaj me opusti se stvarno.Ona ce uzimati terapiju i bice ok. :D
Ka1
Aktivan član
Aktivan član

Post od Ka1 »

Stigli HP rezultati!

Na jednom jajniku je utvrdjena endometrioza a na drugom neka obicna cista. Eto, bar nam je to za utehu. Ta druga je CORPUS LUTEUM CYST.

Od prvog dana sledece menstruacije smo na Yasmin-u sledecih 6 meseci! Nakon toga, posle 2-3 meseca - PRAVIMO DECU. Dosta je vise bilo zezanja... :lol:

Hvala svima na pomoci a i onima drugima! :lol:
dora75
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 12, 2007 2:03 pm

Post od dora75 »

pratim pricu od pocetka i bas si bio u frci, a ja posto se ne razumem nisam htela da pisem da te ne nerviram ali vidis sve se zavrsilo relativno o.k. i nadam se da ce biti bebironce za godinu dana

sve najbolje
Ka1
Aktivan član
Aktivan član

Post od Ka1 »

Hvala Dora, puno hvala!!

Jeste, tako je kao sto kazes, znaci SVE smo ucinili sto je u nasoj moci, i sve cemo ciniti i u buducnosti a priroda ce da odradi ostalo.

Necu vise da se nerviram, iskuliracu. Bar do sledeceg kontrolnog pregleda... :lol:
andjela80
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 22, 2007 1:12 pm

Post od andjela80 »

I ja sam pratila tvoju situaciju posljednjih dana i vidim da ti nije bilo bas lako. Vidis da je sve ispalo koliko-toliko dobro!
Zaista iskreno i mnogo volis svoju dragu, zelim vam od srca sve najbolje.
A tako ce i da bude, ne moze drugacije!
Samo hrabro i glavu gore, a osmjeh na lice!
Prenesi joj pozdrave od svih nas i da iduce godine imate bebaca...pa onda jos jedno...i jos jedno...
SRECNO!
dzeni
Stalni član
Stalni  član

Post od dzeni »

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

S R E C NO!!! :wink:
Ka1
Aktivan član
Aktivan član

Post od Ka1 »

Au **** pa ja sam bukvalno postao maskota ovde izgleda... :lol: sto jes' jes', niko vas ovoliko nije smorio, to stoji... :lol: Znaci, kad' se ljudi registruju da mi pozele sve najbolje, miiiiiiis'im s'a da kazem... :lol:

Hvala vam svima, stvarno... od srca... malo mi neprijatno sada... :oops:

@Dzeni Otkud ti bre? :lol: Je l' su to uveli kompjutere u Front? ;)
Ka1
Aktivan član
Aktivan član

Post od Ka1 »

Postoje li negativne strane non stop uzimanja Yasmin tableta? Jer, one bi trebale da se uzimaju po 21 dan...
dzeni
Stalni član
Stalni  član

Post od dzeni »

Ne brini,yasmin pilule sadrze veoma malu dozu hormona,tako da moze slobodno da ih pije.Moja sestra ih koristi vec godinu dana kao redovnu zastitu,i nema nikakvih tegoba.

:D ti nikako da se opustis! :D
Ka1
Aktivan član
Aktivan član

Post od Ka1 »

Pa da, ona ih pije kao REDOVNU zastitu, ali moja devojka mora da ih pije konstantno a ne 21 dan kao sto se inace piju.

Ni ti nikako da odgovoris - zar ti nisi u Frontu? :)
dzeni
Stalni član
Stalni  član

Post od dzeni »

Ma slobodno neka ih uzima,kao sto rekoh mala koncetracija hormona je u njima .Uostalom bolje njih da pije nego da su joj dali zoladex pa da bude u "vestackom"klimaksu
A zasto nisam u frontu poslala sam ti odgovor na privatnu poruku ali verovatno ti nije stiglo
Odgovori