Endometrioza

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
xia
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 27, 2007 12:43 pm

Post od xia »

Htela sam samo da pozdravim sve vas koji se borite sa endometriozom. I da vam dam podršku, onako prijateljsku. Ja sam operisana pre 4 godine. Uklonjena mi je cista sa levog jajnika i prošla sam terapiju Zoladexom. Od tada nemam nikakve probleme. Idem na redovne kontrole, nisam čak ni na kontraceptivnim pilulama.
Samo opušteno i uz što manje nerviranja. Biće to sve ok.

Pozdrav svima. :D
Ka1
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 22, 2005 9:18 pm

Post od Ka1 »

Ma sve je to super ali da li si zatrudnela???
xia
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 27, 2007 12:43 pm

Post od xia »

Nisam zatrudnela jer nisam ni planirala. A nisam ni u panici da neću moći. :D

Tvojo devojci trenutno treba velika podrška zbog sopstvenog zdravlja a ne pritisak "da li ćeš moći da ostaneš trudna".
Kad nestane pritiska doći će i beba. :D
Ka1
Aktivan član
Aktivan član

Post od Ka1 »

Daaaaj BOZE da je tako kao sto kazes... svi pricaju kao ti sada, kao pritisak ovo, ono, ali ja ne mislim da pritisak igra bas toliku ulogu... mislim, dzaba ti sto nemas pritisak ako imas neki zdravstveni problem koji onemogucava zacece...

Ali hvala ti u svakom slucaju, lepo je cuti za neki lep slucaj medju svim ovim sumornim porukama... :)

Ja sam NULA od podrske... a nisam ni preterani optimista u zivotu... ali ja ne pitam nju "da li ces moci da ostanes trudna", ja samo izlazem ono sto sam procitao i ono sto su mi rekli... smatram da ona sve to MORA da zna, meni je neki bedak kada ja vidim da ja znam sve o tome a ona ne zna ni blizu koliko ja znam... nije lepo ziveti u neznanju i misliti kako to nije nista... bas smo preksinoc imali dramu... :cry:
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od minjab »

E Ka1 , ja sam kao i ti , mada bi sada stala u odbranu tvoje devojke .Zašto? Ma njoj je lakše u životu ,što manje znaš lakše se suočavaš sa svim.
Ja sam sa suprugom isti taj problem imala,šta mu kažu to prihvati tako kako je i nema ''proširivanja vidika'' zainteresovanosti preko interneta,raspitivanja,pa to me do ludila dovodilo.
Ali veruj mi njima je mnooooogo lakše , ma mogu ti reći da ponekad i zavidim ,jer bi mi se mozak odmorio i ne bih se toliko živcirala za svaku -zdravstvenu (ma i drugu ) stvar.
:wink:
Ka1
Aktivan član
Aktivan član

Post od Ka1 »

Da, ali zar mozes da gledas nekoga ko tako zivi u zabludi? Ovo su ozbiljne stvari i ja stvarno znam da ne bi trebalo da joj pricam grozne stvari ali jednostavno smatram da sve sto ja znam mora i ona da zna, u suprotnom bi mi se cinilo kao da nesto skrivam od nje, kao da je lazem... moze njima da bude lakse TRENUTNO ali posle kada vide da to i nije bas tako kako su mislili, onda se vise razocaraju... bolje je biti spreman na sve... vidis koliko se ja udubljujem u ovu pricu... do najsitnijeg detalja...
JoannaL
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 28, 2007 12:53 am

Post od JoannaL »

Potomstvo je samo jedan od aspekta uspesne veze izmedju dvoje ljudi.Kad se dvoje iskreno i bezrezervno vole, potomstvo je super ali nije presudno za uspeh veze.Ako ti sebe ne mozes zamisliti bez potomstva a izadje da tvoja devojka nema mogucnosti za to, lepo je ostavi i napravi joj najvecu uslugu u zivotu.
Da je stvarno volis, ti ne bi pre braka ovoliko istrazivao, da bi utvrdio dali ona moze imati decu ili ne. Ne krivim te sto zelis decu, to je za pohvalu ali razmisli kako ces nju povrediti ako ona ne moze zatrudneti (nadam se da ce zatrudneti sto pre!)???? I naravno, sta ostaje posle, kad se dete rodi i poraste.Deca su nama na zajam decko, nisu svojina. Oni odrastu i odu. Ne radjamo ih da otelotvorimo sebe.Zelim ti sve sto hoces.
Ka1
Aktivan član
Aktivan član

Post od Ka1 »

JoannaL napisao:Da je stvarno volis, ti ne bi pre braka ovoliko istrazivao
Pa ti si mi u prvoj poruci otvorila oci. Bravo! Ja nju u stvari ne volim! Iz ovih stopa idem da raskinem trogodisnju vezu!

Ovo je toliko smesno da necu ni da komentarisem...
dzeni
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Sep 06, 2006 5:46 pm

Post od dzeni »

I ja sam se konacno operisala!!!
wert
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Jan 26, 2007 5:50 pm

Post od wert »

Cao Dzeni! Kako je prosla operacija? Jesi li dobro?Sta je bilo sa jajnikom?
Veliki pozdrav! :wink:
dzeni
Stalni član
Stalni  član

Post od dzeni »

Trajala oko sat i po,bilo puno priraslica od prosle operacije,i par cisti,jajnik je sacuvan hvala bogu.Sada cekam histo-patoloski nalaz,pa cemo da vidimo sta je bilo unutra. Nadam se da nije opet endometrioza

POZDRAV
Ka1
Aktivan član
Aktivan član

Post od Ka1 »

Znaci, neces poverovati ali MALOPRE sam pomislio na tebe!!! Je l' si imala laparotomiju? Je l' ti je drugi jajnik izvadjen ili je tu, zaboravio sam tvoju pricu?
dzeni
Stalni član
Stalni  član

Post od dzeni »

VIDIM I DALJE SI AKTIVAN NA FORUMU :wink:
OSTAVLJEN JE OVAJ DRUGI JAJNIK,ALI DA LI JE U PITANJU ENDOMETRIOZA ZNACU KADA BUDE GOTOV HISTOPATOLOSKI NALAZ,BITNO JE DA JE SVE PROSLO,ZA DALJE CEMO DA VIDIMO STA CE BITI

POZDRAV :D :D :D
Minerva
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Nov 30, 2004 1:49 am

Endometrioza

Post od Minerva »

Ja sam pre neki dan saznala da mi je smanjena cista za mesec dana i to endometricna za 2 cm.

Sada mi je i dalje CA-125 kao i pre mesec dana isti tj 45 a granica je do 21.

Preporucuju mi Logest tablete jedan lekar drugi Jannie ako sam dobro napisala, pa neznam sta da radim. Jel to preporucnjivo s obzirom na CA-125 i zasto se ne smanjuje kad se cista smanjila? Odgovor bi mi trebao sto pre!

A da promenila sam ishranu pa je ovo valjda rezultat.

Nisam htela operaciju a pre mesec dana sam imala cistu preko 6cm.

Veliki pozdrav!

Ako nekog bude interesovalo napisacu sta sam koristilla u ishrani
Minerva
Ka1
Aktivan član
Aktivan član

Post od Ka1 »

Pa naravno da nas interesuje, zar je potrebno da ti to govorimo? :)

Inace, koliko ja znam granica za Ca je 35.
Odgovori