Donacija jajnih celija/ povisen FSH/ smanjenja rezerva jaja

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
nabla
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 02, 2007 3:16 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od nabla »

Eh, kako se zaredjalo :( .... al dobro je- treba ovo sve gledati iz malo drugacijeg ugla :) - zatvoren je krug od 3 losa dogadja i sad bi po narodnom predanju trebalo da krene na bolje :D .

Kikice, zivot me naucio da za takve stvari stvarno nije vredno sekirati se. Najbitnije u celoj situaciji je da si ti bila dovoljno trezvena da TM nisi dozvolila da pojuri provalnika. Nazalost, ja nikako jos uvek da se osvestim gde zivim...kad sam odrastala (van Bg-a) nismo ni zakljucavali vrata, pa cak ni onda kad sam odlazila u prodavnicu a nikog u stanu nije bilo. Nikako da shvatim Nablonju koji nece da otvori vrata dok ne pita ko stoji ispred, obavezna je i spijunka. Prosto mi je smesno sto je toliko oprezan, ali on je odrastao u Bg-u i nazalost 4 puta su njegovu porodicu ojadili. Verovatno, dok to neko ne oseti na svojoj kozi ne moze da pojmi znacaj opreza.
Probaj celu situaciju da sagledas s pozitivne strane i da se ne sekiras- vi ste heroji situacije, imali ste "bliski susret" s "drugom vrstom" i uspeli ste da iz cele te situacije izadjete nepovredjeni. I jos ste naucili lekciju i znate sta vam je ciniti.

Rikikiki, ti znas da jedan ciklus mora da upali. Samo treba biti strpljiv i dovoljno snazan pregurati sva razocarenja. Ono sto je dobro za psihu to je da vec imas razradjen plan za nekoliko meseci unapred. Mene (i Kikicu) po malo rastura neizvesnost iz meseca u mesec. Verujem da nasi docovi imaju neku strategiju u glavi koju nam nisu saopstili i koja mozda jos nije ni operacionalizovana u njihovoj glavi. To nas trenira da se naucimo strpljenju u zivotu.

Sanjalice, :D , ma nemoj njegove reci da uzimas za ozbiljno. To je samo proizvod trenutka. Izgleda da sve slicno funkcionisemo- odmah pravimo plan za dalje, ali ponekad treba dopustiti saigracima da se "odmore". Isto tako, i za tebe bi bilo dobro da napravis malu distancu o "donor" programu. Za to uvek ima vremena.
I moj Nablonja je u situacijama kad sam pravila planove za dogadjaje udaljene nekoliko svetlosnih godina i zahtevala odmah odgovor reagovao kao i TM. Cak je izjavio da hoce i da se razvede (sram ga bilo) jer ga posmatram samo kao "rasplodnog bika", rekao je i da ne zeli decu u uslovima presije. I sve to ima smisla. Mi smo te koje smo se promenile i to rapidno i drasticno. Treba biti samo strpljiv i sacekati da i kod njih kroz pricu sazre ideja o daljnjim pokusavanjima i na kraju, i drugim opcijama.
Tu smo mi- tvoje sajber tetke-za razvijanje strategije i mudrovanje... :D

Vago, ti si ekspresni voz...bravo za startovanje :D
Ja na kraju nisam stigla da nazovem Miljica- radila ove nedelje po 12 h pa posle vodila neke strance po vecerama i na kraju sinoc kad sam dosla kuci oko 22 h- temperatura 38 C. Lomilo me ceo dan i zeludac me rasturao i pored 2 ranisana tako da pretpostavljam da me neki stomacni (zeludacni) virus zakacio. Evo danas vec bez temp :D

Kissa za sve u iscekivanju lepih vesti posle ispunjene kvote od 3 bedaka. :D
vaga
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Feb 21, 2007 12:13 am

Post od vaga »

Caos cure,
samo da vas pozdravim i da javim Holly za endometrijum, naidjoh na SC: pomesati u jednaki delovima hajducku travu, neven i koprivu, i napraviti caj, 1 kasika mesavine na 2 dl vode. I jos sam cula da je dobro jesti banane u postupku, ne znam zbog cega, znam da banane imaju K, da l' to ima neke veze.

Nabla, ne daj da te virus sredi :evil: .

Pozdrav svima :lol:
nabla
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 02, 2007 3:16 am

Post od nabla »

Samo da dodam jedan kuriozitet- mama je juce pitala da joj objasnim sta je to folikul. Kazem joj sta je i da sadrzi jajnu celiju. Pita ona do kada zena ima folikul- ja joj kazem dok god ima menstruaciju, kad vise nema ni jednog folikula onda je definitivna menopauza. Mama ove godine puni 58 godina! I kaze sramezljivo, "pa ja sam skoro bila kod gin i rekla mi je da imam folikul i da je endometrijum lepo zadebljan i da unutra sve izgleda kao da sam u najboljim reproduktivnim godinama!!!!!" Naravno, ovo joj je prvo krvarenje nakon godinu dana i poslali su je na kiretazu jer je bilo disfunkcionalno. Ali se pre celog saznanja zalila da je grudi strasno bole i kasnije stomak kao da ce da dobije menstruaciju. I eto....sta reci!
Da mi je samo znati na koga sam :o

Posle mi je pricala o slucajevima zena iz tatine porodice (sire) koje su u 60 i kusur ostajale trudne!

Pomislila bih da sam komsijsko ili usvojeno dete da nemam dokaz cije sam satelite pokupila :D
holly-molly
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Mar 18, 2006 1:50 pm

Post od holly-molly »

Vago,hvala ti draga :D ,sad vec sta je uradjeno je uradjeno. Inace,endometrijum mi je na ET-u bio 10 mm,tako da onaj silan ananas koji sam pojela izgleda nije mnogo pripomogao :lol: .

Joj,Nabla,nasmeja me ovom pricom. A i kod mene isto. Za zene u nasoj porodici vazi da ostaju trudne kad ih pogledas,nema ni potrebe za sexom. Jedna sestra je ostala trudna tri puta u dan kada je planirala,druga je ostala trudna prilikom prvog sexa u zivotu,rodjena sestra je ostala trudna mada nisu planirali,izvan plodnih dana,u "nemogucoj" pozi :oops: ,i posle tusiranja od dva sata za svaki slucaj :lol: . Moja mama je imala nekoliko abortusa uprkos spirali koju je imala :roll: . Ja sam jedini izrod 8) . I svima neverovatno,kao nemoguce :lol: ...

Takodje,od cetiri prijateljice koje su bile kod nas u Budimpesti u poseti,tri su ostale trudne OVDE,sto planirano,sto neplanirano,mi smo definitivno talicni za sve osim za sebe
:roll: .
vaga
Aktivan član
Aktivan član

Post od vaga »

E drage moje, sigurno ce nasa deca biti izvanredna, cim se ovol'ko mucimo. Da dodam temi, moja sestra koja ima drugih zdravstvenih problema, kad hoce da popravi raspolozenje zakaze pregled kod ginekologa-sve joj za skolsku ilustraciju. :wink:

Pozdrav.
Mini
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Avg 27, 2007 5:07 pm

Post od Mini »

Vratila se s odmora... Pozdrav svima...

Nabla - nisam ukapirala to s mamom... Cudo jedno da tog doba ima menstruaciju... Jel bila trudna kad su je poslali na kiretazu...? Nevidjeno da jos uvek ima folikule... Dobra sorta sto bi se kod nas reklo...

Cao svima... Post hols blues ovde....
vaga
Aktivan član
Aktivan član

Post od vaga »

O Mini, bas si nam nedostajala, nadam se da ti je odmor prijao i da si sad k'o nova. :lol:
kikica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 01, 2007 4:45 pm

Post od kikica »

Mini, e jesi nam nedostajala, devojko!!!
Nadam se da si se lepo udaljila - ako ne od problema, a ono od standardnog nacina nosenja sa istim... I to prija... Nadam se da si nabacila finu boju, da si se naspavala i da si dobro!!!

Juce sam se bockala i FSH se spustio u inat lopovu, 6.51!!! Joj ljudi moji sto sam bila srecna kad mi je stigao mail sa rezultatima...E je 30...

Danas sam bila kod Goce, i ona kaze- jedan jajnik spava - kao sto i treba , a drugi vec ima veci folikul - veliki za 3. dc, i jos 4 mala... I rekla da vec danas pocnem sa stedirilom...Obicno ga daje od 5.dc ali meni mora od 3 dc jer moj janik zuri isto kao i ja - zeli da postanem mama...
Tako da, Nabla, ako sve bude u redu , skidam mrak nakon ovog ciklusa... :wink:

I da, Nabla, i ne znam ko jos pusi od vas...
Pre mene na pregledu je bila zena - koja inace pusi, i nije da sam prisluskivala - ali jesam cula sve sta prica sa Gocom...
Goca joj je rekla da joj nece raditi VTO ako ne prestane sa pusenjem... Cak je spomenula da ide kod drugog dr ako ne zeli da prestane da pusi, jer neki to ne zahtevaju od pacijentkinje...
Zamerala joj se sto do sad nije prestala, pricala joj je o slaboj cirkulaciji, o naslagama toksina u organizmu, o tome da ce joj ona i odraditi VTO ali se embrioni nece prilepiti za matericu...Rekla joj je da pocne sa brzim hodanjem svake veceri, da se organizam ocisti od svega... I Goca je bila uzrujana, bas se osecalo da joj nije svejedno...Ali bilo mi zao ove zenice - cula sam je da je pocela da place...Uh, sto sam htela da odem tamo i da je zagrlim...
Uh, muke su bre to... I narkomanke ostaju trudne, a eto - zalomi se onima sa manjim porocima...
Eto, mislila sam na nasu Nablu znam da ima taj problem sa ostavljanjem cigareta, - verovatno ne mogu ni da pretpostavim koliko je to veliki problem, moja mama pusi i ne moze da ostavi - to mi je jedini pokazatelj da je to STVARNO tesko - ali ona je zacela i rodila bez problema.. Ko ce ga znati...Samo sam htela da prenesem glediste jos jednog doktora na to... Meni nije jasno kako neko ne moze zbog ovoga da ostavi pusenje - mozda nekome ne bi bilo jasno kako ja ne mogu da se totalno opustim i prepustim - opet zbog ovoga.... Eh, cudne smo mi "biljke"....

Ali ne predajemo se!!!
NADA je kao ptica koja oseća svetlost i peva dok je zora još uvek mračna. Rabindranat Tagora
Korisnikov avatar
rikikiki
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 21, 2008 2:56 pm

Post od rikikiki »

Eto, samo da se prijavim kao svježi nepušač (prestala sam pušiti prije 5 mjeseci) i vjerujte mi nisam imala nikakvih kriza ili slično. Osjećam se puno bolje jer sad znam da više ništa ne radim što bi moglo naškoditi mojim jajnim stanicama , a sve ostalo je kako je Bog dao! Barem nemam više grižnju savjesti!
Cure, prestanite pušiti, naš cilj je vrijedan svake muke!
- ja '75. visoki FSH-27,8
- mm '68. AT-OAT
- 2 stimulirana - 0 j.s.
- 2 klomifenska - 2 ET - beta=0
- 8 prirodnih - 1 ET = beta 20
- 2 femarska - 1.=ET 2 blast.; 2. nema ET
vaga
Aktivan član
Aktivan član

Post od vaga »

Bravo Kikice, odlicne vesti. :D

Pozdrav svima.
Mini
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Avg 27, 2007 5:07 pm

Post od Mini »

Kikice - drzim ti palceve....

Nabla - jeftinije i zdravije bez cigara..

VAgo - sta je sad s tobom...

Riki - zvucis vrlo pozitivno a i godine su na tvojoj strani...

Holy - Moly - sve naj....

Ja - ne vredi da lazem samu sebe... Malo sam bolje ali ne bas naj... Imam malo boje i izgledam bolje ali iznutra ista stara ja... SAd sam bila kod prijateljica koja je 1 god mladja sa preslatkom devojcicom od 5 god... Srce me boli kad je vidim... Ovo sve lici na jednu strasnu kaznu ... Nadam se samo da cu da ostanem normalna i da nekako prezivim iz dana u dan... Nemam vecih aspiracija za sada...
jesa71
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Mar 02, 2008 10:11 am

Post od jesa71 »

Devojke drage,pozdrav...
Znate sta...nema pravila,stvarno...Tesko je,iz nase perspektive,suociti se ca cinjenicom da se stotinama godina unazad tako lako radjalo,da su nam babe radjale po cetvoro u ratnim uslovima,pod stresom i u nemastini,bez muzeva kod kuce-mnogi su ratovali...da su u vreme nasih majki abortusi bili toliko cesti da mi pozli kad cujem koliko je puta jedna ista zena otisla 'pod kasiku'...da radjaju narkomani,alkoholicari...sa bakterijama,upalama,cistama i miomima...Ili sve te divne zenice oko nas koje samo pozele...Mojoj kumi lekar u sredu rekao da nema ovulacije i da ce biti veliki problem da zatrudni...ona u petak zakacila.Sad ljulja klinca od 10meseci,i prekjuce mi javi da je opet trudna...iz zezanja...Pusi,pije kad joj se pije...Dzaba meni kompletna apstinencija od pusenja,pica,bazena...ja sam,bre,letos mesec dana po Jonskim ostrvima apstinirala od gradskih plaza i prelazila po 50km da se kupam u 'cistoj vodi' negde ne divljoj plazi a odsedali na 5m od mora...Znam ja da je more retko opasno po bakterijsku infekciju...ali,strah cuva ovce...Tako ti mi upropastavamo i svaku kompenzaciju koju si priustimo...Da se ne lazemo,nismo uvek bili takvi,ali ni tada nije islo...Dakle,bice da je skup okolnosti u pitanju i da je spas u nekoj zlatnoj sredini...i u Onom gore...

Kiki,pa mi cemo zajedno...ja preskacem kontracepciju i od 5.maja sam na Dipherelinu...Hoces li na dugu ili kratku semu?Onaj dogovor za kafu ce prerasti u pivo...ima nekih indicija da koristi...

Vago,nesto si mi kratka...al' ces ti da nas iznenadis...
Nabla,sta bi sa 'domacom radinoscu'?
Rikikiki...opusteno...
Sanjalice?
Holly...kako izgleda cekanje?
Mini nam je tajanstvena...neka,neka,nek se odmori jos malo...
Anna,kad se ide u Prag?

:P :P :P
kikica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 01, 2007 4:45 pm

Post od kikica »

Ja idem na kratki protokol...
Na kontraceptivu sam do 11.5. a posle - :oops: nemam pojma... Goca mi nije rekla a ja se zbunila ko ... Pretpostavljam da treba lepo sve da popijem, pa da ih zovem kad dobijem..Oni ce mi reci sta dalje...

Obicno Goca, kad "zadaje" kontraceptive, odmah kaze i da se sto pre nabavi supresiv i stimulacija...Meni nista nije rekla ovaj put - osim mikroginona..Prosli put mi je napomenula da cemo na blagu stimulaciju (bez suprefakta), i kratki protokol... :oops: :oops: :oops: Eto... Mozda je ovo znak da sam ili totalno zbunjena ili sam pocela da se - opustam?
He, he... Ne verujem...

Trebala bih da odradim ponovo celokupnu krvnu sliku i briseve sto pre, mm spermogram i spermoklulturu (tome se POSEBNO radujem jer nije radio analize poodavno - Goca rekla da ima poboljsanja ali nije rekla koliko... :evil: )...Nadam se da ce te stvari biti u redu, da nam ne odlazu "cinodejstvije"...

Jeso, nadam se , bicemo tu negde... Nedelju dana razlike, otprilike... Bas se radujem tome!!! :D
Ti ces mi biti podstrek kad me pred kraj cekanja uhvati drmatitis nervozum, da mi sa divnim vestima (o, daj Boze!!!!!!!!!!!!) ulijes snagu i nadu...
NADA je kao ptica koja oseća svetlost i peva dok je zora još uvek mračna. Rabindranat Tagora
jesa71
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Mar 02, 2008 10:11 am

Post od jesa71 »

Dodajem jucerasnjoj trudnici jos jednu,danasnju,mamu osmomesecne devojcice,koja doji i ponovo je trudna.Toliko o prolaktinu...Ja sam opet ujna...Kad hoce-hoce...
Kikice,mozda ipak ti budes pre mene jer sam ja na dugoj semi,ocekujem zavrsnicu pocetkom juna...ma tu je negde...Uh,al' cemo da varnicimo...
Pozdrav svima... :P
lilihip2007
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 17, 2007 8:58 am

Post od lilihip2007 »

Drage forumasice sa ove teme
zelela bih da vas pozdravim i pozelim uspeha u borbi.
Samo budite jake i uspecete!

Posebno pozdravljam one koje su kod Goce.
I ja sam kod nje bila i rodila blizance.
Sada imaju oko osam meseci.
Moj FSH je bio oko 10 kada sam krenula kod nje u program IXCI.
Imala sam pet celija, od toga se cetiri oplodilo, tri embriona su se lepo razvila i videla sam ih pod mikroskopom drugog dana. Tada mi je vratila sva tri embrioncica. Primila su se dva.

Ja se i danas cujem sa Gocom i porpicamo kao da se dugo znamo.
Cesto je i sanjam. Ona je puna iskrenosti i pozitivne energije.

Bodrim vas svim srcem
i zelim da sto pre ispunite svoje zelje.

Lilihip2007
2003 Operacija endometrioze
2004-2005 Folikulometrije GAKNF
2005 sep Laparoskopija Radulovic u Jovanovoj 2005 okt - 2006 jun 6 IVFa neuspelo - Radulovic
2006 okt Lap. Valj. uklanj. hidrosalp.
2oo6 dec ISCI Goca Ivanovic uspelo je!
nosim dve bebice
Odgovori