Donacija jajnih celija/ povisen FSH/ smanjenja rezerva jaja

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Mini
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Avg 27, 2007 5:07 pm

Post od Mini »

Nina - kapiram skroz o pricanju prica i slusanja.... nisam sigurna koliko drugi slusaju i koliko zapravo razumeju...tako da sam i ja prestala da pricam... Kad mi neko kaze a sta ces ti sad da uradis ili pa nije sve u deci, a to obicno kazu ljudi koji imaju decu ili koji ih nisu nikad hteli imati, ja hitnem plafon... :roll: :roll: Ovaj komentar sa godinama - da i to kapiram... Na sto se sveo ---zivot.... sve kao da dolazi iz mojih usta...

Ti si pretrpela toliko toga... i sa gubljenjem beba vise nego ja, tako da taj deo cak ne mogu ni da pojmim koliko boli... Nadam se od srca da ces da uspes. :D Najvaznije je da ste ti i tm podrzavate jedno drugo...
Ne daj se... :lol:

Lilika - samo polako... dobro ispalo to sa kartama .... Bice to bice... ali ja ne bih isla u Rusiju po tvojoj prici..Stepan na sve mejlove odgovarao u toku 24 sata...Steta sto je busy... Victim of own success.... Meni uvek ostalo zao sto ne odoh na donaciju odmah posle dijagnoze dok nismo poceli da se dzapamo...Ove tri godine su me bas smorile...

Tanja - good luck!

Cao svima... Bila sam toliko busy ovih dana pisuci reports za klinice da sam postala bas tuzan slucaj... Malo da se nasmejete... :lol: Ponestalo mi tonika za lice i nisam imala s cime da ocistim facu, pa sam uzela after shave mm... Nesto me cudno gledao.... i pitao me je sam li promenila parfem... jer sam mirisala onako muzevno....Bas sam 'sad'...ha? Ja objasnim za after shave i sinoc nadjem na mom stocicu klinik kremu sa lotion... Nice gesture...

Da dolazim... ali bice sve manje opusteno zbog keve... Ako je neko raspolozen da se vidimo, posaljite mi pm. Ja cu nastojati da se organizujem, bice jako busy...No mozemo da se tekstiramo, cujemo itd... ako nista drugo...
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 21, 2008 11:25 pm

Post od Lily-an »

Samo da vas pozdravim...

Baš sam umorna...Toliko da ne mogu da se opustim i spavam...Još me i sa posla zvali, i ne znajući da je put odložen...Bože..Kud sve vodi ..ova jagma za mrvicama...
Ja sam dobila odustvo na mesec dana...i sada...u ime toga...zvrc..zvrc..kako šta zatreba...zato rešila da formalizujem svoje odsustvo kroz odmor...a ostalo...kako god...Izbečila se u licu od umora...Gledam gde da malo predahnem...planina ili negde na more...ako se zadržim duže od nedelje dana na poslu...poješće me to...Moram na vreme da se sklonim...ali, došli takvi dani, da nema opuštanja...Jurnjava za čim, pitam se???

Tanja, u ovom času je sve sigurno gotovo, nadam se da ćeš nam javiti lepe vesti!Ajd, polako, javi se kada se pridigneš!!Navijamo!!!

Nina, upoznajem te sve više i više...ovih dana!Držim fige!
Mini, nema sada povratka,tu sam gde sam... samo pamet u glavu i otići odmoran na tretman!Nadokanaditi propušteno, do 25. maja!
Ha, a ko će to na Dan mladosti...ko drugi? Ja!
Čuvajte se, sve...

:D za Tanju i :D Ninu!
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

Opet ja :o :( :roll:

Kažite mi da sa ja normalna, da je sve ok sa mnom...

Upravo stigao mail, od Olge!

evo, prvog, kada je dala novi termin:
After 25-th is more sure. For example stay in SPb 27/05/09 - 05/01/09?

If it is ok, I prepare the new plan. If not, I am flexible for alternative dates.

.........ja potvrdila, prihvatila, zamenila karte za termin 25.maj, ..Povratak 6.juna...

Večerašnji njen mail:
Arival 26 May
Meeting 27 May
Egg pick up and sperm 29 May + - 2 days
Transfer 3 June + - 2 days
Flight back 29 June afternoon or later

PLease confirm the dates
I write you plan on the weekend
.........

Jel, ova žena normalna, koji su joj , bre, ovi datumi, šta je sa njom...
Kada se vraćam: 5. januara,/ ..bože...ajd, omaklo joj se..logično..mislila na 5. jun/....
ali, šta je , bre njoj ponovo, valjda su datumi rešeni sa njenim prvim em...
Jel i ovo greška, na koji je jun mislila Deveti, Dvadeset deveti...I, šta je sa datumom gde se sve završava 5. januara???!!!Mislim!!!
Mislim da ne bi mogla ovako...
Bez obzira što je i ona verovatno umorna..i sve zajedno...ali, ..........
Ne znam, šta je ovo Truman show??????????????????
Stvarno, nemam više komentar!
I ...ne znam.........
Korisnikov avatar
tanja68
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 18, 2008 5:05 pm

Post od tanja68 »

Evo i ja stigla u kasne sate :wink: nista cudno zar ne? Obavili aspiraciju folikul bio 22mm jedna jajna celija hahaha naravno a endo 9,2mm. E to je bas uspeh za mene, dr iznenadjena.
U sali u toku aspiracije guzva ko na zvezdinoj utakmici i svi pricaju engleski i madjarski samo ja ko kreten blejim sreca te je bio tu fini decko anesteziolog pa me brze bolje uspavao da me ne bi neko nesto pitao. Kud da se brukam :D :D :D
Sad cekamo sta ce biti i kako ce jajce da poraste pa onda u ponedeljak vracamo ga na mesto :wink:

Lili pa ova tvoja dr ima zelju da te preseli u R za svaki slucaj da budes pri ruci :wink:

Pozdrav svima ja odoh da spavam stvarno su me izmrcvarili ovi danas.
nabla
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 02, 2007 3:16 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od nabla »

Tanja, zuraja bila odlicna... :D Drzimo fige za dalje :P

Nina, sve se u vecini slucaja tako osecamo. Ponekad uhvatim neki unutrasnji glasic koji ne poznajem...i koji zeli da negira sve ovo i koji me nagovara da nastavim dalje ali bez dece...
A i ja slusam komentare "joj da znas kakve su muke s njima..., bolje i da ih nemas" :o
Mini, saljem ti pp
-ja'75,
-2 rana spontana
-max fsh 15; MTHFR heterozigot; 46,xx,17ps+ (mozaicizam broja kopija p53 gena), sve ostalo OK
-1 prirodni ICSI (Jevremova), beta=0
-1 IUI (Ivanovici), no results
-1 stim. IVF (Ivanovici), beta=0
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

..jutros, sabajle se ispravila....nakon što sam joj pisala....

Danas provela baš lep dan, falim te bože!

Mini, pakuješ se..???Koliko dugo nisi dolazila?

Pozdrav svima...

Tanja, da li te zovu sa klinike da ti kažu kako se razvija situacija??
nina68
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Okt 11, 2008 4:17 pm

Post od nina68 »

Tanja, ma bravo, jedno al vredno. Bice sve dobro.
Lily, to je pravi duh, uzivaj u lepom vremenu.
Nabla, iscitala sam tvoju istoriju na kutku, imam utisak da ti sebe prerano stavljas u vto varijante. Pa ti si prirodno ostajala trudna, a ni fsh ti nije los.
Ja, evo sve po starom, 7 dan ukljucujuci i dan transfera. Stalno iscekujem da sve splasne i da znam da je propalo.
Korisnikov avatar
tanja68
Aktivan član
Aktivan član

Post od tanja68 »

Nina drzi se!!!!!!

Ja sam prokleto nervozna jer me ne zovu sa klinike. Zvace verovatno veceras :wink:
nina68
Stalni član
Stalni  član

Post od nina68 »

Svi smo nervozni kad cekamo tu informaciju. Meni je aspiracija bila u petak u 13h, a javili su nam tek u nedelju oko 22h, da dodjemo u ponedeljak u 12...u nedelju uvece siznuli i zvali, ali to nista ne vredi. Sestra nam je samo rekla da jos nista ne zna. Tako da ne brini, bude sve dobro.
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

....Nema na ff ni one engleskinje da se javi...a juče je trebalo da uradi test....Radila sa smrznutim, kod ove moje dr....

Nina, Tanja, ako vam išta znači, vi ste bar iskoračile, a meni se produžilo......................no, iako je dan prelep, odoh ja na spavanje....treba mi.....

Mini, pojavi se ,ovde, pre puta!
Korisnikov avatar
tanja68
Aktivan član
Aktivan član

Post od tanja68 »

Javili se :wink: . Sutra uvece nece bas biti ponoc pa me bas cude. Sve u svemu ako me nema 4-5 dana znaci da je bilo sve ok. A ako se javim..... O tome i ne razmisljam :D Pozdrav svima a ti Nina da me sacekas sa lepim vestima :D :D :D
nabla
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 02, 2007 3:16 am

Post od nabla »

Nina, ne daj se Nina :D
drzimo palceve

A tanju samo vec zasule vodom- hihihihihi

Ivana, Mini.... ljubac
-ja'75,
-2 rana spontana
-max fsh 15; MTHFR heterozigot; 46,xx,17ps+ (mozaicizam broja kopija p53 gena), sve ostalo OK
-1 prirodni ICSI (Jevremova), beta=0
-1 IUI (Ivanovici), no results
-1 stim. IVF (Ivanovici), beta=0
nina68
Stalni član
Stalni  član

Post od nina68 »

Eto Tanja, sve je ok, i tako ce biti do kraja. Nekako vise verujem u tebe nego u sebe. Pa tebi je skoro uvek uspevalo, ako sam dobro shvatila.
Ja ti iscitavam iskustva zena, trazim neke zajednicke tacke, ali nesto mi slabo ide. Sve je bilo lako prve nedelje, ova druga je muka, kad stalno nesto iscekujes, il da dobijes, ili da splasnes, ufff... Nije bas da sam zakucana za krevet, ustanem po malo, ali ja sam i prosli put lezala pa je uspelo. Istusiram se na brzinu, bez savijanja, kosu ne diram, da me samo vidite na sta licim. Stavljam one utrogestane pa mi stalno nesto curka, jel neko imao taj problem...
Temperaturu ne merim, mada neku vrucinu danima osecam. Ako padne znacu da sam pala :(
Gala06
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Sep 02, 2008 11:59 pm

Post od Gala06 »

I meni je curkao utrogestan, sve vreme!
ET sam radila isto kod Vlaisavljevica.
I boleo me je stomak, splasnule grudi ali eto bila sam trudna!
Korisnikov avatar
tanja68
Aktivan član
Aktivan član

Post od tanja68 »

Evo sada ne mogu da odolim da se ne javim pre nego sto krenem. :wink: Nina ja cak i ne mogu da koristim utrogestan jer skroz odlepim od njega, padne mi pritisak, muka mi, ludilo opste. Dabroston je vec nesto drugo a kazu utrogestan je mnogo bolji ali sta ces. Ja svaki put imam neke drugacije simptome tako da se na to necu oslanjati jer eto jedna ista zena a svaki put drugacije.
Nina drzi se znas vec i sama da tako mora, kroz svo ovo nase ludilo jedino se tako prolazi :D :D :D

Sad stvarno odoh i pozdrav svima.
Odgovori